Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-11, 09:14   #271
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
Dorotka GRATULACJEE!
izuxyz hehe dzieki ale nie wiem co z rozstepami mam zrobic
Kochana polecam masc-krem MEDERMA, na www.mederma.com zawsze maja kupony znizkowe 3-5$ na ta masc. I smaruj brzunio poki sa one swiezutkie, ale na stare tez mona stosowac Najtaniej mozesz ja dostac w walmarcie of kors

A dla mamus z PL polecam contratubex
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 09:28   #272
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Dorotka wielkie gratulacje! Ale się uwinęłaś! Kolejna ekspresowa mamuśka

pisałam do Magflieg, malutka ciągle ma żółtaczkę i niewiadomo kiedy wyjdą. przesyłam jej w takim razie pozdrowienia od wszystkich e-ciotek. Magflieg prosi o trzymanie kcuków, bo starsza córeczka już strasznie tęskni.

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-09-11 o 10:05
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 09:54   #273
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Taka sobie, zgadzam się z Tobą .

Odwiedzam Was mamy wrześniowe i październikowe, przeżywając wszystko na nowo, przecież to było tak niedawno!

Dorotko@ gratulacje wielkie! Moja Ola ważyła dokładnie tyle samo, z tym że była o 3 cm dłuższa Teraz ma już 4700 g

Powodzenia dziewczyny, trzymajcie się dzielnie, niedługo jak i my będziecie w komplecie

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 10:14   #274
sylwia27
Raczkowanie

Tak się cieszę, że u Dorotki wszystko dobrze poszło, że pogratuluję jej jeszcze raz na odchowalni! Niech jej niunia teraz zdrowo rośnie!

Kaolinat, ale już masz malutki brzuszek. Szybciutko wracasz do normy!
sylwia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 10:19   #275
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Dorotko, gratulacje!!!! wracaj do nas szybciutko i chwal się swoją blondyneczką!!
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 11:10   #276
żabulka21
Rozeznanie

jak fajnie że mamy kolejną mamusię Gratulacje Dorotko
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 11:51   #277
JagnaK
Zadomowienie

Ja chce do was na odchowalnie ....
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:01   #278
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Magflieg napisala ze juz dzis zamelduje sie na watku. Odebrala wyniki i wracają do domu
Stary 2008-09-11, 14:02   #279
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Ja chce do was na odchowalnie ....

Ja tez chce na odchowalnie
Stary 2008-09-11, 14:33   #280
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

heeeeeeeeeeej!
Dorotka gratulacje serdeczne. udalo Ci sie z tym porodem, tylko 3h, no no
ja mialam nieprzespana noc bo Antek nie mogl zasnac. padam ze zmeczenia. musze jakos odespac bo az sie boje co bedzie dzis. bylismy u pediatry i moj Pysiak w ciagu tygodnia przybral 230g a powienien min 125. pani dr powiedziala, ze musze miec bardzo dobry pokarm. teraz wazy juz 3400g. dostalimy skierowanie do chirurga gdyby z krwiakiem nie bylo postepu - oby zaczal zanikac. 14.10 mamy szczepienia i teraz bede dumac nad tym jakie szczepionki wziac. na pewno te, w ktorych jest kilka, ale nie wiem co z tymi dodatkowymi. a Wy jakie bierzecie?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:46   #281
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Dorotko! Wielkie i serdeczne gratulacje!!! Czekamy z niecierpliwością na fotki!!!

Magflieg no suuuper że już wracasz ze szpitala! Melduj się na wąteczku jak dasz radę!

Moja młoda przez tydzień przybrała 360 g! W zeszłym tygodniu na wizycie u pediatry ważyła 3125 a dziś już 3480! Ufff moje bezsenne noce nie idą na darmo...

Jaroszaniu też jestem padnięta maksymalnie bo Pola w nocy co 1,5 h woła jeść! Ile kurczę można jeść ja się pytam???
Co do szczepionek to pediatra nam jednak proponuje te odpłatne. Są lepsze i nie zawierają żywych wirusów i bakterii. My jesteśmy umówieni na szczepienie 16 października.

Wprowadzam do mojego menu biały ser... zobaczymy czy młoda to zaakceptuje, bo dotychczas to jadę tylko na chlebie i bułce z masłem i wędliną i na piersi z indyka pieczonej. Wczoraj zrobiłam (cudem!) kopytka i nic jej po tym nie dolegało..
A jak u was z dietą matek karmiących???
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:57   #282
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja jadlam kopytka i bialy ser bo nie wiedzialam, ze nie mozna
Waszym maluchom tez tak ropieja oczka? nam szczegolnie lewe

Stary 2008-09-11, 15:56   #283
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

mi dziś położna środowiskowa kazała odstawić mleko i itp na 5 dni bo Piotrek ma krostki na twarzy i zobaczyć co z tego będzie. Ogólnie to powiedziała, że wszystko ok, pochwaliła pupkę, że ładnie wygląda. Tylko pępuszka nie pięlegnowaliśmy za dobrze ale już wiemy jak to robić, tż ma się tym zająć, bo ja jakoś tak nie mogę ciągać za ten kikut.

powiedziała, że jabłka można tylko gotowane lub pieczone ja narazie jem jedno jabłko dziennie takie surowe i jest ok, a na ciepło to nie lubię...

Piotrek też ma czasem zaropiałe oczka.
Stary 2008-09-11, 15:57   #284
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
na początku do dość częsta przypadłość. najlepiej przemywać świetlikiem, u nas pomógł już po dobie
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:04   #285
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoniaJ Pokaż wiadomość
Kochana polecam masc-krem MEDERMA, na www.mederma.com zawsze maja kupony znizkowe 3-5$ na ta masc. I smaruj brzunio poki sa one swiezutkie, ale na stare tez mona stosowac Najtaniej mozesz ja dostac w walmarcie of kors

A dla mamus z PL polecam contratubex
dziekuje w sobote kupie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość

Jaroszaniu też jestem padnięta maksymalnie bo Pola w nocy co 1,5 h woła jeść! Ile kurczę można jeść ja się pytam???
?
jejku wspolczuje, ja daje malej jesc o 10 pozniej ona sie budzi kolo 1-2,pozniej kolo 5 a pozniej to roznie dzis spalysmy do 8:30

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
to bialego sera nie mozna? a mi w szpitalu dawali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9110007-1.jpg (76,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9110008-1.jpg (77,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9110009-1.JPG (45,3 KB, 40 załadowań)

[/CENTER]

Edytowane przez kaolinait
Czas edycji: 2008-09-11 o 16:42
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:51   #286
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Kaolinat super ta Twoja córcia i jak fajnie ziewa

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 21:21   #287
ebena
Zadomowienie

Gratulacje dla Wszystkich mamusiek, poczytałam sobie troszku Waszego wątku, by powspominać jak to było rok temu.
Pozdrawiam i zapraszam do Nas (jestem w jesiennych mam 2007 )
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 07:58   #288
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

No witajcie na odchowalni

Jedna córcia w przedszkolu, druga śpi więc oipsze mój poród
Tak jak pisałąm na poczekalni skurcze praktycznie mialam od soboty nieregularne ale dośc bolesne, niedziela jeszcze na grzyby, na spacer ale ciagle było podobnie, w koncu w nocy w niedziele jak juz nie moglam spac zaczeły sie co cztery minuty, to spakowalam torbe d reszty wzielam prysznic i budze przerażonego tżta. Jazda na porodowke...tam badanie, golenie...wyrok 1 cm rozwarcia - załamałąm sie bo mysle to jeszcze lata potrwa. Wiec tak chodzilam, lezałąm na ktg tż troche nawet spal (smialismy sie ze chyba jest jedyny ktory spi na porodowce. Modliłam sie zeby wyrobic sie do rana bo tż ma nieciekawie w pracy i zanim sie dziecko nie urodzi nie chcieli dac mu okolicnzosciowego wiec musialby isc do pracy...
o 5.45 mialam 3 cm...o 6 pękł pęcherz...i potem poszło jak błyskawica. polozna kazała mi isc pod prysznic, nie wiem po co bo ledwie sie doczołgam sapiac jak pies jak wrociłąm dre sie do niej ze mam bóle parte a ona ze niemozliwe - bada mnie - 8 cm byla zaskoczona ale mówi zeby oddychac nie przec bo mi peknie szyjka - boże to był koszmar jak nie przec jak cie wszystko prze, caly czas jeczałam do tzta czy jest po dwoch skurczach mialam 10 cm i zaczelam rodzic. położna była super mimo ze nieznana nieopłacona, prosiła zebym wspołpracowałą to bedzie ok no i mówiła kiedy przec kiedy oddcyhac i w 7 minutek emilka pojawiła sie na świecie a dumny tata prawie rozpłakany przecial pępowinę, potem tylko założyli mi dwa szwy bo lekko mialam otarty naskorek i juz karmilam małą
Czy bolało ? jak diabli ale o wszystkim sie zapomina, no i nie ma odwrotu
Co do rad to jeśłi rodzicie z tz to powiedzcie zeby ciagl przyopminal o oddychaniu i rozluźnieniu jak przechodzi skurcz bo ja mimo ze wszystko wiedzialam to zapominałąm

teraz to juz normalnie siedze nic mnie nie boli tylko troche jak karmie macica jak sie kurczy

A Emilka na razie kochana je i śpi dzisiaj po kapaniu sie najadła poszła spac o 21 obudziła sie o 1.00 zjadła dwa cyce i spała do 6.00 zjadła dwa cyce i spi dalej. Nie wiem czy wy budzicie?????????

uff dorzucam fotki które juz były na poczekalni

I dzięki za wszystkie gratulacje i trzymanie kciuków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emi3.jpg (22,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emi2.jpg (15,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emi1.jpg (12,9 KB, 12 załadowań)

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 08:10   #289
goga144
Rozeznanie

Cześc Mamuśki mam PRZECUDOWNĄ WIADOMOŚC OD LIATRIS - OTRZYMAŁAM WCZORAJ O 23:13 - niestety Maciej wisiał na cycku a potem nam się przysnęło

"Dzisiaj o 19:55 urodziła nam się Klara 3580gr i 57cm. Liatris"

Kochana gratulacje dla Was obu i tatusia : jupi: Mamy kolejne dzieciątko. Liatris spisałaś się na medal wracajcie do nas szybciutko.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 09:06   #290
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Liatris, jeszcze tutaj ci pogratuluję wielkie buziaki dla Was, dziewczyny

Magflieg, to potem już jak błyskawica poszłaś tylko te położne , to jakieś niedowiarki
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 09:29   #291
żabulka21
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny padam na twarz Przez te bóle brzuszka Szymek źle sypia w nocy i tylko cycuś jest w stanie go uspokoić.Pocmoka trochę, zasypia i za parę minut znowu sie budzi.A już tak ładnie spał i budził się co 3 godziny

Co do zaropiałych oczek to mojemu synusiowi ropieje prawe ale przemywamy solą fizjologiczną i jest poprawa

Liatris gratulacje!!!!!!!!!
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 10:34   #292
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Liatris! Serdeczne gratulacje! Ale Ci się duża córka udała Hehe może będzie koszykarką

Magflieg! O jakie cudo z Twojej Emilci

Kaolinait - już nic nowego nie napiszę bo córunię masz prześliczną! Taka laleczka!

Kurde a nam się już parę razy zdarzyła kupa na plecach i całe śpiochy ufajdane... jak ona tą kupę robi to ja nie wiem Też tak macie?
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 11:53   #293
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goga144 Pokaż wiadomość

GRATULACJE!!!!

Magflieg super opis porodu, taki optymistyczny zazdroszczę możliwości siedzenia, chociaż dziś u mnie ciut lepiej...

Izzi kupa na śpiochach... hmmm skąd ja to znam mój Piotrek najbardziej lubi robić kupkę, jak tylko zmienię mu pieluszkę na nową, a już sama nie wiem ile razy udało mu się nas obsiusiać przy przewijaniu bo robienie kupy na ręcznik to już szczegół

dziewczyny, czy z was też tak cieknie pokarm??? ze mnie normalnie leci, szczególnie jak karmię to z drugiej piersi mam po prostu powódź, co chwila wymieniam wkładki laktacyjne, wkładam po 2 do jednej piersi, a i tak przemakają.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 12:09   #294
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez goga144 Pokaż wiadomość
Cześc Mamuśki mam PRZECUDOWNĄ WIADOMOŚC OD LIATRIS - OTRZYMAŁAM WCZORAJ O 23:13 - niestety Maciej wisiał na cycku a potem nam się przysnęło

Kochana gratulacje dla Was obu i tatusia : jupi: Mamy kolejne dzieciątko. Liatris spisałaś się na medal wracajcie do nas szybciutko.

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Stary 2008-09-12, 12:20   #295
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

anuhhhaaa ja mam od wczoraj nawał to pryskam pokarmem mała po oczach a drugiej jak z ciurka leci...musze wkłądac pieluche przy karmieniu co biustonosza bo wkłądki laktacyjne nie starczają

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-12, 12:46   #296
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
anuhhhaaa ja mam od wczoraj nawał to pryskam pokarmem mała po oczach a drugiej jak z ciurka leci...musze wkłądac pieluche przy karmieniu co biustonosza bo wkłądki laktacyjne nie starczają
no właśnie, ja mam to samo. wiadomo, lepiej więcej niż mniej, ale mam nadzieję, że to się jakoś unormuje, bo leci ze mnie niesamowicie, Piotrkowi cieknie po twarzy, całe ubranie oblane mlekiem
Stary 2008-09-12, 13:00   #297
madmuazelle
BAN stały

magflieg,gratulacje ,masz przesliczne maleństwo.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 13:19   #298
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

a wiecie co? ja ciągle płaczę! nie wiem czemu, bo nie mam doła, ani nic... ale co chwila jakoś tak mi się robi smutno i łzy mi płyną, ahhhh te hormony od śmiechu do płaczu. ale najgorsze jest to, że tż mnie ciągle rozśmiesza, a ja nie mogę się śmiac, bo mnie szwy ciągną, albo młody puści bąka, albo mnie coś w tv rozśmieszy i się zwijam z bólu i śmiechu jednocześnie.

izzi mam braki w liście, może gdzieś przeoczyłam, ale brakuje wagi i wzrostu twojej Poli, więc jak coś to napisz, a ja uzupełnię

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-09-12 o 14:02
Stary 2008-09-12, 14:23   #299
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
magflieg,gratulacje ,masz przesliczne maleństwo.
dziękuję Emilka się normalnie rumieni od tych komplementów tylko że na brzoskwiniowo jeszcze...

Dziewczyny a kiedy wyszłyście na pierwszy spacer??????

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-09-12, 14:23   #300
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Liatris gratulacje!
magflieg coreczke masz przesliczna!!!

kurcze my mamy dzisiaj ciezki dzien Antek nie spi od 10. tzn okolo 13 udalo mu sie zasnac na jakies 15min a potem przesiusial pajacyka i sie rozbudzil. spaaaaaaaaaac!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości