Problemy pierwszego świata + ot, część 7. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-06-25, 20:22   #4921
_medianoche
theatrical romantic

Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 7.

PPŚ Jestem ostatnia nieporadna jak dziecko

Goliłam przed chwilą nogi pod prysznicem maszynką wielorazową, która jest cała metalowa i się wyślizguje z dłoni. I tak mi się wyślizgnęła, że mam teraz ranę prawie na pół łydki. Krwawiłam przy tym jakby mnie zażynali. Dobrze, że większość sukienek mam midi to zakryję te stygmaty na łydce. Myślałam, że się do tej maszynki przyzwyczaiłam, jestem delikatna, a wystarczy chwila nieuwagi i już rana.

Jak wracałam do domu z pizzą na wynos, pocięłam sobie dłoń jej tekturowym opakowaniem.

Czemu papierowe zacięcia najbardziej krwawią?

Ostatnio w pracy 'naelektryzowałam się' od drukarki i dwa dni bałam się klamek, bo mnie wszystko kopało. Jak zamykałam w piątek biuro to aż iskry było widać, kiedy dotknęłam zamka. Przeszło mi już, ale drukarki to zło.

Nie mogę się też ogarnąć w upały. Jest przyjemnie ciepło, ale mój żołądek mówi co innego. Jak jest upał to mi się na widok jedzenia aż niedobrze robi. Nawet sałatki nie przejdą. Mam tak dwie doby, kiedy mogę nic nie jeść, bo naprawdę mi się nie chce. A jak w końcu zgłodnieję to prawie że śpię pod lodówką, bo nie mogę się najeść. I zamiast schudnąć planowane 7kg, schudłam tylko 2.

Za to zapięłam się nareszcie w moją ulubioną letnią sukienkę.

Edytowane przez _medianoche
Czas edycji: 2023-06-25 o 20:24
_medianoche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-26, 12:01   #4922
olabambola
Zadomowienie

nakupowałam sobie dawno temu ebooków. Teraz chciałam z nich skorzystać i dupa, linki nie działają. A dostęp miał być dożywotni.
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-26, 14:18   #4923
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _medianoche Pokaż wiadomość
PPŚ Jestem ostatnia nieporadna jak dziecko

Goliłam przed chwilą nogi pod prysznicem maszynką wielorazową, która jest cała metalowa i się wyślizguje z dłoni. I tak mi się wyślizgnęła, że mam teraz ranę prawie na pół łydki. Krwawiłam przy tym jakby mnie zażynali. Dobrze, że większość sukienek mam midi to zakryję te stygmaty na łydce. Myślałam, że się do tej maszynki przyzwyczaiłam, jestem delikatna, a wystarczy chwila nieuwagi i już rana.
(...)
Aż mnie łydka, na której prawie zawsze się w jednym miejscu zatnę, boli jak to czytam. Brrr.
Stary 2023-06-26, 19:21   #4924
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Aż mnie łydka, na której prawie zawsze się w jednym miejscu zatnę, boli jak to czytam. Brrr.
Miałam dziś w pracy sukienkę midi, która się podwinęła pod kolano i wszyscy zauważyli plaster i pytali co mi się stało

Odetchnęli z ulga jak im powiedziałam, że jestem fujarą i tyle.
Stary 2023-06-26, 19:23   #4925
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Miałam dziś w pracy sukienkę midi, która się podwinęła pod kolano i wszyscy zauważyli plaster i pytali co mi się stało

Odetchnęli z ulga jak im powiedziałam, że jestem fujarą i tyle.
gdy depilowałam nogi depilatorem, to po depilacji kilka dni miałam truskawkowe nogi. Wyglądało to tak źle, że ludzie pytali, czy coś mnie ukąsiło., użądliło.
Stary 2023-06-26, 19:30   #4926
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
gdy depilowałam nogi depilatorem, to po depilacji kilka dni miałam truskawkowe nogi. Wyglądało to tak źle, że ludzie pytali, czy coś mnie ukąsiło., użądliło.
Uroki lata i krótkich sukienek.

Nie dam rady pójść w spodniach, nawet najcieńszych, bo się ugotuję.
Stary 2023-06-26, 22:11   #4927
Indecence
nieprzyzwoita

jak ja się cieszę, że lata temu zainwestowałam w laserową depilację - coś mi tam po tych 10 latach odrasta, ale golę nogi prewencyjnie raz na 2 tygodnie
mój PPŚ - wzięłam urlop licząc na upały, bo nigdzie nie wyjeżdżam, to chociaż chciałam się poopalać na podmiejskiej plaży. na całe dwa tygodnie, dzień w dzień widzę prognozowane deszcze. a jak nie deszcz to pochmurno. jak żyć, kiedy się kocha słońce...
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-26, 23:14   #4928
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez Indecence Pokaż wiadomość
jak ja się cieszę, że lata temu zainwestowałam w laserową depilację - coś mi tam po tych 10 latach odrasta, ale golę nogi prewencyjnie raz na 2 tygodnie
mój PPŚ - wzięłam urlop licząc na upały, bo nigdzie nie wyjeżdżam, to chociaż chciałam się poopalać na podmiejskiej plaży. na całe dwa tygodnie, dzień w dzień widzę prognozowane deszcze. a jak nie deszcz to pochmurno. jak żyć, kiedy się kocha słońce...
Nie stać mnie, a mam idealną skórę do takich zabiegów (blada z ciemnymi włosami).

Ja sobie wzięłam urlop pod koniec przyszłego tygodnia i też chyba będę marudzić, bo raz piszą, że ma być koniec upałów, 15st i deszcz, a potem dostaję wiadomości, że upały mają powrócić. Nie da się tu przewidzieć pogody.

Ale głowa do góry, są audiobooki, seriale. Nadrobiłam bym wszystko, zamawiałam pyszności na wynos i leżała z brzuchem do góry. No, przynajmniej ja tak spędzam urlopy
Stary 2023-06-26, 23:24   #4929
Indecence
nieprzyzwoita

Cytat:
Nie stać mnie, a mam idealną skórę do takich zabiegów (blada z ciemnymi włosami).

Ja sobie wzięłam urlop pod koniec przyszłego tygodnia i też chyba będę marudzić, bo raz piszą, że ma być koniec upałów, 15st i deszcz, a potem dostaję wiadomości, że upały mają powrócić. Nie da się tu przewidzieć pogody.

Ale głowa do góry, są audiobooki, seriale. Nadrobiłam bym wszystko, zamawiałam pyszności na wynos i leżała z brzuchem do góry. No, przynajmniej ja tak spędzam urlopy

wiem, że mieszkasz za granicą, ale ten laser, którym ja robiłam i mam taki spektakularny efekt tyle lat teraz kosztuje 100 zł za pół godziny. aż mi się wierzyć nie chce, ale taka cena była na stronie internetowej i dzwoniłam, żeby to potwierdzić. będę po wakacjach robiła pachy, bo tam mi jednak włosy odrastają, to sprawdzę jak to działa, bo w pół godziny to całe ciało można oblecieć, bo on ma dużą głowicę

a urlop przeznaczę na porządki w piwnicy i naukę renowacji mebli na mojej meblościance
Stary 2023-06-26, 23:31   #4930
magbeth
Dzik

Cytat:
wiem, że mieszkasz za granicą, ale ten laser, którym ja robiłam i mam taki spektakularny efekt tyle lat teraz kosztuje 100 zł za pół godziny. aż mi się wierzyć nie chce, ale taka cena była na stronie internetowej i dzwoniłam, żeby to potwierdzić. będę po wakacjach robiła pachy, bo tam mi jednak włosy odrastają, to sprawdzę jak to działa, bo w pół godziny to całe ciało można oblecieć, bo on ma dużą głowicę

a urlop przeznaczę na porządki w piwnicy i naukę renowacji mebli na mojej meblościance
Mozesz napisać jaki to rodzaj laseru? ja dumam nad, szczególnie pachy i bikini bym wyrabala, ale mam mętlik w głowie co wybrać i jaki jest stosunek jakości/trwałości zabiegów do ceny, stad jestem ciekawa doświadczeń innych osób.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-26, 23:47   #4931
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:

Fajnie, że masz takie efekty i jesteś zadowolona

U mnie widziałam jakiś set - 6 wizyt za 600 euro. Za jedną nogę. 1200 euro za nogi. Nie stać mnie.

Mam pieprzyki pod pachami. I jestem 'boidupą'. Horrory i filmy gore z flakami na wierzchu oglądam chętnie, a jak ktoś podejdzie do mnie z igłą albo laserem to już beczę. Jak mam iść na szczepienie to sobie wieczorem przed popłaczę, bo ojejku, coś mnie ukuje i sprawie fizyczny dyskomfort. Boję się samego bólu i dyskomfortu fizycznego. Oczy mi same łzawią na myśl o igłach albo laserowych ukłuciach.

Zamiast laseru wolałabym już botoks. Już przeżyję golenie nóg co dwa dni, byleby mi te kreski z czoła zeszły.

I w Irlandii, z własnego doświadczenia, kosmetyczki / fryzjerki / usługi beauty są na bardzo słabym poziomie. Jak idę na brwi albo makijaż to mi się słabo robi, bo mnie nigdy nie słuchają i obrysowują za mocno, są też niedelikatne itd. Nie ufam im
Stary 2023-06-26, 23:50   #4932
Indecence
nieprzyzwoita

Quantel Derma Epi Leda
nie jest on jakoś popularny, ja robiłam zabiegi z oferty na grouponie i sama jestem w szoku jaki efekt i jak długo się utrzymuje, miałam też robione zabiegi Light Sheer - bez porównania, jeśli chodzi o bolesność

https://www.consultronix.pl/cxnews-a...otszym-czasie/
https://www.youtube.com/watch?v=0PrdE6kgxik
Stary 2023-06-27, 01:16   #4933
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magbeth Pokaż wiadomość
Mozesz napisać jaki to rodzaj laseru? ja dumam nad, szczególnie pachy i bikini bym wyrabala, ale mam mętlik w głowie co wybrać i jaki jest stosunek jakości/trwałości zabiegów do ceny, stad jestem ciekawa doświadczeń innych osób.
Ponad 10 lat temu zrobiłam nogi, pachy i głębokie bikini (nie dokończyłam serii, nie pmietam dlaczego) typu laseru też nie pamiętam
Cudownie! Nie mam szczeciny na łykach 12 godz po depilacji, nogi i pachy gole raz na tydzień, włoski są bardzo słabe i rzadkie, nic nie wrasta.
Chyba pójdę na powtórkę z rozrywki ceny są bardziej przystępne, szczególnie w promocjach, a sam zabieg powtarza sie co 8- 9 tygodni.
Kolor owłosienia nie ma znaczenia przy depilacji laserowej.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 01:29   #4934
Higurashi
Czarna owca

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89614433]Ponad 10 lat temu zrobiłam nogi, pachy i głębokie bikini (nie dokończyłam serii, nie pmietam dlaczego) typu laseru też nie pamiętam
Cudownie! Nie mam szczeciny na łykach 12 godz po depilacji, nogi i pachy gole raz na tydzień, włoski są bardzo słabe i rzadkie, nic nie wrasta.
Chyba pójdę na powtórkę z rozrywki ceny są bardziej przystępne, szczególnie w promocjach, a sam zabieg powtarza sie co 8- 9 tygodni.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Mnie mówiono, że im ciemniejsze włoski, tym skuteczniejsza będzie depilacja. Albo raczej - im większa różnica między kolorem owłosienia a skóry. Może to zależy od konkretnego urządzenia

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 01:48   #4935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Mnie mówiono, że im ciemniejsze włoski, tym skuteczniejsza będzie depilacja. Albo raczej - im większa różnica między kolorem owłosienia a skóry. Może to zależy od konkretnego urządzenia

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
To chyba jakieś co nieco starsze
Mam (mialam) gęste i twarde owłosienie, ale nie ciemne, efekt był i jest rewelacyjny.
Kolor włosia ma znaczenia przy IPL , ale to nie jest laser

12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 02:05   #4936
CandyShopGirl
Raczkowanie

To ja się wypowiem, jasna skóra, ciemne włosy, umiarkowane wilkołactwo które zawsze mi przeszkadzało (mi, bo co inni ludzie sobie robią lub nie robią ze swym włosiem mnie nie grzeje w ogóle). Do tego PCOS, więc subtelny wąs, brwi jakby im pozwolić to by się pocałowały nad nosem, no takie klimaty, niby nie ma tragedii, ale jest w czym rzeźbić. Byłam na laserowaniu wąsa i pach, ale to zrobiło bardzo niewiele, poza wydrenowaniem mojego studenckiego wówczas portfela, stratą czasu na jeżdżenie tam i umawianie się, więc odpuściłam na lata i wróciłam do maszynek i pęsety. Ostatnią próbę podjęłam jakoś przed trzydziestką, stwierdziłam że kupię zestaw domowy, Phillips Lumea, po to też żeby przestać jeździć za tym wąsem po mieście, a jak nic to nie da, to sprzedam dalej, a może da. I panieboże dało. Na łydkach nie mam włosia już w ogóle, może zagubionych pięć w które musiałam uparcie nie trafiać. Na rękach, od łokci po nadgarstki nie mam już włosów żadnych też. I już choćby dla tych dwóch (czterech) miejsc było 1000% warto. W innych miejscach natomiast jest różnie - jakbym miała zgadywać, o co chodzi, to o większy wpływ hormonów na te miejsca może? A więc bikini, pachy, wąs, broda, tył górnej części nóg, brzuch - tutaj sukces jest umiarkowany, odrosło tak z 50%. Wciąż, lepiej niż sto, ale efekt mniej spektakularny. Natomiast urządzenie polecam bardzo już choćby dlatego że nigdy nie muszę się martwić kiedy goliłam nogi i dlaczego ta maszynka jest już tępa, do końca życia (laserowałam się cztery lata temu, nogi i ręce łyse do dziś, w międzyczasie wszystkie możliwe hormonalne przygody, dalej łyse)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

CandyShopGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 02:21   #4937
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Stłukłam (a raczej "pękłam") niedawno lustro i zaczynam wierzyć, że to przynosi nieszczęścia. Ostatnio stłuczenie stopy, które mnie zamknęło w domu na kilka tygodni, od kilku dni przeziębienie (pieję jak nastolatek przechodzący mutację), a od wczoraj - werble - bakteryjne zapalenie spojówki. Czekam na jelitówkę. Plus po drodze kilka ubraniowych nieszczęść, ale zdrowie ważniejsze.
Stary 2023-06-27, 06:00   #4938
olabambola
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89614433]Ponad 10 lat temu zrobiłam nogi, pachy i głębokie bikini (nie dokończyłam serii, nie pmietam dlaczego) typu laseru też nie pamiętam

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]

Oczywiście że kolor włosa ma. Ja aleksandrytem jasnego owłosienia nie usunęłam i pewnie nie usunę.
Stary 2023-06-27, 10:06   #4939
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CandyShopGirl Pokaż wiadomość
To ja się wypowiem, jasna skóra, ciemne włosy, umiarkowane wilkołactwo które zawsze mi przeszkadzało (mi, bo co inni ludzie sobie robią lub nie robią ze swym włosiem mnie nie grzeje w ogóle). Do tego PCOS, więc subtelny wąs, brwi jakby im pozwolić to by się pocałowały nad nosem, no takie klimaty, niby nie ma tragedii, ale jest w czym rzeźbić. Byłam na laserowaniu wąsa i pach, ale to zrobiło bardzo niewiele, poza wydrenowaniem mojego studenckiego wówczas portfela, stratą czasu na jeżdżenie tam i umawianie się, więc odpuściłam na lata i wróciłam do maszynek i pęsety. Ostatnią próbę podjęłam jakoś przed trzydziestką, stwierdziłam że kupię zestaw domowy, Phillips Lumea, po to też żeby przestać jeździć za tym wąsem po mieście, a jak nic to nie da, to sprzedam dalej, a może da. I panieboże dało. Na łydkach nie mam włosia już w ogóle, może zagubionych pięć w które musiałam uparcie nie trafiać. Na rękach, od łokci po nadgarstki nie mam już włosów żadnych też. I już choćby dla tych dwóch (czterech) miejsc było 1000% warto. W innych miejscach natomiast jest różnie - jakbym miała zgadywać, o co chodzi, to o większy wpływ hormonów na te miejsca może? A więc bikini, pachy, wąs, broda, tył górnej części nóg, brzuch - tutaj sukces jest umiarkowany, odrosło tak z 50%. Wciąż, lepiej niż sto, ale efekt mniej spektakularny. Natomiast urządzenie polecam bardzo już choćby dlatego że nigdy nie muszę się martwić kiedy goliłam nogi i dlaczego ta maszynka jest już tępa, do końca życia (laserowałam się cztery lata temu, nogi i ręce łyse do dziś, w międzyczasie wszystkie możliwe hormonalne przygody, dalej łyse)

Chyba też zaryzykuję. Co prawda mam oliwkową karnację, ale ciemne i mocne owłosienie, to może też zadziała. też chciaąłbym się pozbyć owłosienia nad górną wargą, powiedz mi proszę, czy przed użyciem Philips Lumea goliłaś tam włosy maszynką, czy wybierałaś krem do depilacji albo inny sposob, aby przygotować skórę do zabiegu? Bo powiem Ci, że wizja maszynki i golenia twarzy mnie trochę przeraża. Obawiam się, że po tej akcji będę musiała golić codziennie.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2023-06-27 o 10:07
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 18:02   #4940
magbeth
Dzik

Cytat:
Quantel Derma Epi Leda
nie jest on jakoś popularny, ja robiłam zabiegi z oferty na grouponie i sama jestem w szoku jaki efekt i jak długo się utrzymuje, miałam też robione zabiegi Light Sheer - bez porównania, jeśli chodzi o bolesność

https://www.consultronix.pl/cxnews-a...otszym-czasie/
https://www.youtube.com/watch?v=0PrdE6kgxik

Dzięki bardzo, zainteresuje się i pójdę pozbyć tego cholerstwa oraz podrażnien po.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 19:50   #4941
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Stłukłam (a raczej "pękłam") niedawno lustro i zaczynam wierzyć, że to przynosi nieszczęścia. Ostatnio stłuczenie stopy, które mnie zamknęło w domu na kilka tygodni, od kilku dni przeziębienie (pieję jak nastolatek przechodzący mutację), a od wczoraj - werble - bakteryjne zapalenie spojówki. Czekam na jelitówkę. Plus po drodze kilka ubraniowych nieszczęść, ale zdrowie ważniejsze.

Jakie ty masz przeboje w tym miesiącu Zdrówka!
Stary 2023-06-27, 20:26   #4942
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Przeziębienie+ spojówki+ jelitowa to ponoć częsty zestaw obecnie. Albo szkarlatyna+ospa. Tak się naczytałam i aż sobie gratuluję, że nie zapisałam dziecka na dyżur przedszkolny. Zdrowia. Lustro kiedyś przestaje działać

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-27, 21:24   #4943
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie ty masz przeboje w tym miesiącu Zdrówka!
Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Przeziębienie+ spojówki+ jelitowa to ponoć częsty zestaw obecnie. Albo szkarlatyna+ospa. Tak się naczytałam i aż sobie gratuluję, że nie zapisałam dziecka na dyżur przedszkolny. Zdrowia. Lustro kiedyś przestaje działać
Dzięki za miłe słowa.

Z tą jelitówką to oby nie. Na szczęście (?) kilka lat temu przeszłam zapalenie spojówek, bardzo ostre i trafiłam na rewelacyjną okulistkę, która przepisała mi zestaw leków i środków do pielęgnacji oka, więc już wszystko teraz wiedziałam, bo identyczne objawy. Dzięki temu nie mam pogorszenia, tylko jest nawet o procent lepiej, niż w nocy. Najgorsze, że 9-miesięczna dzidzia również ma, ale już została obejrzana przez pediatrę, ma krople itd. Z tego wszystkiego najzdrowszy robi się nasz dwulatek, od którego się to wszystko zaczęło.
Stary 2023-06-28, 01:21   #4944
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olabambola Pokaż wiadomość
Oczywiście że kolor włosa ma. Ja aleksandrytem jasnego owłosienia nie usunęłam i pewnie nie usunę.
Ja usunelam, tzn laser usunął

Stary 2023-06-28, 07:42   #4945
olabambola
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89615323]Ja usunelam, tzn laser usunął

no to tylko się cieszyć, że efekty zadowalające
Stary 2023-06-28, 10:11   #4946
CandyShopGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Chyba też zaryzykuję. Co prawda mam oliwkową karnację, ale ciemne i mocne owłosienie, to może też zadziała. też chciaąłbym się pozbyć owłosienia nad górną wargą, powiedz mi proszę, czy przed użyciem Philips Lumea goliłaś tam włosy maszynką, czy wybierałaś krem do depilacji albo inny sposob, aby przygotować skórę do zabiegu? Bo powiem Ci, że wizja maszynki i golenia twarzy mnie trochę przeraża. Obawiam się, że po tej akcji będę musiała golić codziennie.
Najważniejsze, żeby nie wyrywać, w sensie, żeby była cebulka włosa w środku. Czyli można usunąć w inny sposób, najbezpieczniej maszynką - dziwnie się czułam goląc wąsa, ale zgoliłam wąsa. Kremów bym nie stosowała. Natomiast są lepsze narzędzia do tego od maszynek, mam takie coś i jest świetne: nazywa się Flawless Hair Removal, wrzucam linka z Amazona, nie wiem czy przejdzie:
https://www.amazon.com.au/Blush-Rose...95226761&psc=1

To jest ekstra, bo wystarczy przejechać tym pod nosem i wąs zgolony, a potem strzelać Lumeą.

CandyShopGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-29, 17:05   #4947
chimay
Zakorzenienie

Przeklęte filtry zniszczyły mi kolejną letnią bluzkę i to tym razem dość drogą. Standardowo żółta obwódka na styku z szyją i do tego plama na kołnierzyku. Byłam na wyjeździe, więc próbowałam zaprać to ręcznie Vanishem granulkami w saszetce, ale nic to nie dało. W domu drugie podejście Vanishem w żelu, zero efektu. Nie wiem, może zaniosę bluzkę do krawca, żeby mi wymienił kolnierzyk, ale czy to ma sens, jak po następnym założeniu będzie pewnie to samo.

Raz się tak wkurzyłam, że potraktowałam te plamy roztworem z chloru - nie polecam, z żółtych zrobily się różowe.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-29, 17:57   #4948
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Przeklęte filtry zniszczyły mi kolejną letnią bluzkę i to tym razem dość drogą. Standardowo żółta obwódka na styku z szyją i do tego plama na kołnierzyku. Byłam na wyjeździe, więc próbowałam zaprać to ręcznie Vanishem granulkami w saszetce, ale nic to nie dało. W domu drugie podejście Vanishem w żelu, zero efektu. Nie wiem, może zaniosę bluzkę do krawca, żeby mi wymienił kolnierzyk, ale czy to ma sens, jak po następnym założeniu będzie pewnie to samo.

Raz się tak wkurzyłam, że potraktowałam te plamy roztworem z chloru - nie polecam, z żółtych zrobily się różowe.
A może papka z sody oczyszczonej pomoże?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-29, 19:18   #4949
_medianoche
theatrical romantic

Moja rana na łydce się już w połowie zagoiła i wygląda na to, że obejdzie się bez blizny. Już się bałam, że mi zostanie biała krecha na pół łydki.

Boję się teraz tej maszynki.
Stary 2023-06-29, 20:07   #4950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość

Jakis konkretny? Ja miałam żółte plamy tylko po P20, po innych (dry touch) nie
Vanish IMO jest słaby, HG odplamiacz w sprayu jest dużo lepszy trzymam 5-7 min przed włączeniem prania

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2023-06-29 o 20:09
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości