![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Anty aging - plotkowo
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Rukolko, a masujesz twarz lub chodzisz regularnie na masaże? Joga twarzy naprawdę robi różnicę. Plus inne zabiegi. Również chciałam robić botoks na lwią zmarszczkę, a odkąd regularnie masuję i rozluźniam czoło, plus pamiętam o okularach przeciwsłonecznych, to problem zmniejszył się do tego stopnia, że na razie botoks przestał być potrzebny.
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masuję, trochę brakuje mi czasu i zaparcia, żeby pooglądać filmiki i się tego nauczyć. Ten botoks u mnie to też bardziej profilaktycznie. Lwiej zmarszczki jeszcze nie mam (ale często marszczę czoło), a kurze łapki widać podczas uśmiechu (tu widzę większą potrzebę). Po prostu nie chcę się obudzić jak już będzie za późno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Codziennie po kilka minut temu poświęcam w kilku seriach. Zaczynam mieć nawyk, że np. coś oglądam i masuję skronie. Albo rozluźniam mięśnie wokół ust (tu najwiekszy efekt, przestały mi opadać kąciki ust). A co kilka dni taki solidniejszy, dłuższy masaż. Cały czas przeglądam YouTube w poszukiwaniu ruchów, które mi pasują i rozluźniają, bo nie każdy styl mi odpowiada. Masuję i na sucho u z olejkami. Dodatkowo mam urządzenie do peelingu kawitacyjnego z opcją sonoforezy i prądów ems. Widzę różnicę. Wiadomo, jakbym miała kasę, to bym chętnie chodziła na masaże do jakiejś profesjonalistki, ale żeby to miało efekt i sens, to musiałabym chodzić co najmniej raz w tygodniu. Nie stać mnie.
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że uświadamia, że efekty u różnych osób mogą być różne i które zabiegi nie są wcale polecane w danym wieku, czy sytuacji. Podoba mi się takie nastawienie lekarza - bez naciągania. Jakbym miała coś sobie robić, to chętnie bym się do niej przejechała.
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już patrzyłam skąd ona jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Przecież temat jest o anti aging, a nie o pielęgnacji czoła :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Nic jeszcze nie jest potwierdzone, Basiclab ma na ten temat fajny post:
https://www.facebook.com/basiclabder...DKjbNxU9p7R7Bl
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Innych problemów nie mają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
theatrical romantic
|
A co jest wysokie stężenie? Miałam retinol od 0.5 do 5% i na mnie to w ogóle nie działa. Używałam rok retinolu o różnych stężeniach i efektów zero.
Oby się do mojej witaminy C nie doczepili, bo na mnie ona działa przeciwstarzeniowo i 20% to mój zbawiciel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą, tretinoinę wycofano kilka lat temu - w niektórych krajach jest, ale tylko na receptę. Teraz retinol. Przecież to jedyne substancje czynne z tak udowodnionym działaniem. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2023-06-26 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() Widzę efekty po 7 skin methods i masażach. Nakładam lekką esencję 7 razy pod rząd, tak co 3 dni. Pisałyście wyżej o Basic Lab, miałam próbki ich niebieskiego żelu do mycia twarzy. I rany, jakie to było beznadziejne. Widziałam zachwyty nad ich serum. Macie po nich efekty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Basiclab mam serum z trehalozą i jest po prostu super ![]()
![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam pierwszego retinolu w życiu (ze Skintra) i szybko widziałam efekty, skóra już po kilku razach była zauważalnie gładsza w dotyku. W inne dni stosuję witaminę C z tej samej firmy. Widzę, że fajniejsza robi się ta cera, bardziej jednolita, zdrowsza wizualnie, oczyszczona (całe życie na dekolcie miałam taką… gęsią skórkę? Teraz znika).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
theatrical romantic
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89614301]Jaka vit C używasz? Chyba już Cię kiedyś pytałam i zapomniałam
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Aktualnie nie używam, bo męczę ostatnią butelkę retinolu z TO. ![]() Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum 15%. Od niego kiedyś zaczęłam i po nim mam najlepsze efekty. Jak wracam do wit C po lecie to od tego serum zawsze zaczynam i jak zużyję ze dwie butelki, sięgam wtedy po koreańskie. Vichy jest drogie, a ich wic C najlepiej na mnie działa. Moja koleżanka raz spróbowała i dla niej było za 'ostre', nazwała to serum paprykowym sosem do twarzy. ![]() ![]() TIA'M My Signature coś tam, ma być stężenie 20%. Kupiłam dużo w zapasie, bo były promocje na Stylevannie. Chyba z przyzwyczajenia go używam na noc i nie narzekam. Zużyłam wiosną wit C od Cos De BAHA. Sprawdzał się, ale szybko się skończył. Dopiero co otworzyłam, a już nic nie było. The Ordinary 100% L-Ascorbic Acid Powder. Mieszam go z hialuronowym serum z Sesdermy albo najzwyklejszym serum hialunoronowym (takim wodnistym najlepiej). Ten proszek miesza się dobrze tylko z płynnymi konsystencjami. Jak kupisz opakowanie to podzieliłabym się z jakąś koleżanką, bo tego się nie da zużyć. Używałam sumiennie 6 miesięcy i tego było mnóstwo, w ogóle się nie kończyło. Jak chcesz bardzo szybkie efekty to ten proszek jest super ![]() Miałam parę butelek wit C od Jumiso, ale było bardzo słabe. Rohto Mentholatum seria z wit C jest ponoć bardzo dobra. A tego jeszcze nie miałam. Jak mi się pokończą zapasy to sobie to zamówię. Miałaś to? A z innych kosmetyków to dopiero co otworzyłam peptydy od Eveline, żeby zobaczyć co to w ogóle jest i czy będzie na mnie działać. Było bardzo zachwalane online i jeszcze sobie nie wyrobiłam opinii, bo zużyłam 1/3 butelki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Dzik
|
Cytat:
Ceramidy mi w ogóle robią dobrze. Co do retinoidów to zdecydowanie moja twarz głosuje na retinal, najchętniej od medik8, 6. Basic Lab ma tych ser od groma, o tym z trehaloza tez czytałam i może zakupie przy okazji wizytacji jesienią. Swoją wit.C tez w koncu znalazłam, Resist od Paula´s Choice. Po innych mnie wysypywalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
Kusisz z tym Basic Lab. Ich żele do mycia twarzy wołają pomstę do nieba. Właśnie zużyłam próbkę różowego do cery wrażliwej. I nie odpowiada mi ich konsystencja. ![]() Ten Medik to kupiłabym tylko na promocji, bo on jest tak piekielnie drogi ![]() Jak piszesz o prebiotykach to jakoś tydzień temu otworzyłam SPF50 do twarzy Beauty of Joseon, a on ma w składzie ryż i prebiotyki. Jest cudowny ![]() ![]() A ponarzekam sobie na SPF do ciała, bo nie znalazłam jeszcze takiego, który by się na mnie nie kleił. Właśnie używam SPF 50 od Rituals i jest mniej klejący się od innych, jakie miałam, ale jak się dotknę to dalej się lepię. Cały dzień musi minąć, żebym nie miała na sobie uczucia lepkości. Fujka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja szukam vitC na rano pod spf, jak dotąd- porażka- wszystkie serum zostawiaja jakąś warstwę, nie wchłaniają się, przez co spf też się "klei" ![]() Vichy nie próbowałam, Rotho to chyba koreańskie- teraz nie zamówię, bo dostanę ugotowana fiolkę (nie zamawiam żadnych kosmetyków latem przez neta) Jumiso ma bardzo kiepskie recenzje Tia'm to kleik no.1 ![]() Mam proszek L ascorbic, chyba zacznę dodawać rano do serum ślimakowego ![]() Czaje się na krem z vit C sesderma ale brak info o stężeniu mnie powstrzymuje, ale spf 50 RU kusi ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
theatrical romantic
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89614431]Dzieki bardzo za wyczerpującą odpowiedź
![]() Ja szukam vitC na rano pod spf, jak dotąd- porażka- wszystkie serum zostawiaja jakąś warstwę, nie wchłaniają się, przez co spf też się "klei" ![]() Vichy nie próbowałam, Rotho to chyba koreańskie- teraz nie zamówię, bo dostanę ugotowana fiolkę (nie zamawiam żadnych kosmetyków latem przez neta) Jumiso ma bardzo kiepskie recenzje Tia'm to kleik no.1 ![]() Mam proszek L ascorbic, chyba zacznę dodawać rano do serum ślimakowego ![]() Czaje się na krem z vit C sesderma ale brak info o stężeniu mnie powstrzymuje, ale spf 50 RU kusi ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Nie lubię Jumiso ![]() Przez to klejenie się, używam wit C tylko na noc i idę spać taka oblepiona pielęgnacją i balsamami ![]() Dlaczego chcesz wit C na dzień? Ja na dzień używam tylko esencji, lekkiego serum, na to SPF i ewentualnie krem BB. Nie możesz używać peptydów na dzień i na to SPF? Proszek z TO się nie klei, jak go zmieszasz z wodnistym serum. Z kremami nie próbuj, chyba, że masz dużo cierpliwość i lubisz nakładać na siebie konsystencję mąki ![]() Vichy spróbuj, ale na noc, bo na dzień się będziesz lepić. Rohto Melano jest japońskie. Dobra rada z niezamawianiem kosmetyków latem. Zapamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na dzień podobnie - serum ślimakowe,spf + krem korygujacy spf 50+ lekki podkład (lub nie) Vichy sobie odpuszczę.... ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.