![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Dlatego myślę nad kupnem innej spacerówki, no ale w sumie zostawiam temat poki co. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj do urofizjo, trochę się stresuje wizytą co tam po niej wyjdzie no i samym badaniem też. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mamy faktycznie kompaktowy, na średniej wielkości piankowych kołach. Super amortyzacji to on nie ma, ale dajemy radę - w sumie tylko na kawałku kocich łbów za blokiem szlag mnie trafia. Czekam właśnie z Jurkiem na kwalifikację do szczepienia, mam nadzieję, że wszystko sprawnie pójdzie, bo prosto stad lecę po starszego do żłobka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
U nas też 3 piętro bez windy i wózek zostawiam w bagażniku w garażu podziemnym, a tam znoszę mała w lekkim nosidle. Nie jest to może najwygodniejsze ale lepszego rozwiązania nie znalazłam. Czekam z nadzieję na chustę, może to troche ułatwi.
Theali daj znaj potem jak po szczepieniu ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje ze bedzie ci sie dobrze motac. U mnie totanie sie to nie sprawdzilo. Moze jeszcze kiedys sprobuje.
Tez latem przy upalach dziecku jest niestety bardzo cieplo w chuscie. Widzialam ze sa jakies wkladki chlodzace ale nie wiem czy zdaja egzamin. Ja bylam zaskoczona jak mocno dziecko się krępuje tą chusta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Ładnie poszło, ryknął nawet nie przy wkłuciu, tylko w połowie podawania, a po się ekspresowo uspokoił
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
cały czas rozważam to szczepienie i cały czas się boje bo chyba dziecki źle się czują po tym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziele mowie wam. Dzis rozkręciłam taka aferę w dwie godziny ze glowa mała. Po prostu szlag mnie trafił.
Wyobraźcie sobie ze rano dzwonili ze rehabilitacja dzis odwołana, no i całe szczęście. Bo przed 14 wchodzi kuzynka mowi ze winda nie działa, w sensie ze nasz panel który był potłuczony jakos 2tygodnie nagle wysiadło zasilanie w nim ze w ogóle nie da się wcisnąć piętra. Ja się tak wnerwiłem bo jutro 10:20 miala być rehabilitacja wydzwanialam do Schindlera(serwis windy) I do naszej administracji ze ja rozumiem ze moze się coś zepsuć ale niech zrozumieją mnie ze nagle uwięziona z dzieckiem jestem, skoro ma 3mce a ja na 5pietrze mieszkam. Mowie wam Cyrk, teraz Tomek wraca mowi ze juz w ogóle wyłączyli windę jest kartka ze do czasu wymiany panela winda nie działa. Mowie wam zenada i się cieszę że uciekam z tego bloku, możnaby przypiąć wozek na dole niby, no ale u nas taka patola ze pomijam ze gondola wypinana może zniknąć, ale cały stelaż z zabezpieczeniem ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez nie dzialala winda dwa dni. Wczoraj ja na dol znosilam Alka a maz wozek i szli na spacer
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- A w ogóle pomijam ze po weekendowym relaksie mowie odpuszczam nerwy i wszystko inne, ale jak widzicie nie da się. Bo nawet winda jak widać może człowieka z równowagi wyprowadzić ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
Trochę się właśnie obawiam upałów w kontekście chusty no ale na takie chociażby wyjście na 10 min z psem przed blok powinno się sprawdzić. Michasia lubi być skrępowana i uspokaja się np. jak jej ściśniemy rączki do tułowia więc liczę, że chusta się sprawdzi.
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Oska, a nie możesz w nosidle tym samochodowym znieść małej i stelaża do wózka pod nosidło? Ewentualnie znosić to sobie tak po pół piętro? Wiem, że to mega niewygodne i ciężkie ale czasem takie sytuacje się zdarzają i nie zawsze wszystko da się naprawić od razu. Często na takie naprawy są terminy 14 dniowe, chociaż zwykle w dzień czy dwa się udaje naprawić. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Staraczki 2022 cz. 3
Fren, co u urofizjo?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Oska, Fren fajnie wymyśliła z tym znoszeniem stelaża i gondoli/fotelika osobno co pół piętra. Albo jakiegoś sąsiada poproś? Na babkę z administracji czy tam serwisu to bym nie liczyła akurat, ale na pewno bym też nie przekładała bardziej rehabilitacji, skoro wam neurolog potwierdził zasadność. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89614970]a kiedy właśnie podawać paracetamol (chyba pedicetamol) przy szczepieniu na meningo?
cały czas rozważam to szczepienie i cały czas się boje bo chyba dziecki źle się czują po tym?[/QUOTE]Można pół godziny przed, można bezpośrednio po. U mojego starszaka to było jedno z najlepiej zniesionych szczepień, Jurek też bez większej reakcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Też się zastanawiam, jak technicznie podać paracetamol przed meningokokami. W domu przed wyjściem, w przychodni? Zapomniałam o to zapytać ostatnio.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Ooo teraz widzę, że sekundy wcześniej Theali odpisała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak usypianie dzieci na drzemki w dzień? Jak je potem odkładacie? Długo Wam śpią?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paracetamol przy Bexsero dawałam w przychodni, bo mam dość daleko przychodnię i przy dojeździe autobusem wychodzę z domu prawie godzinę przed wizytą. A tu jeszcze czas kwalifikacji, czekanie pod gabinetem szczepień... Długo się robi, żeby jeszcze w domu podać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Z resza targać nawet jak pisałam wozek z5p i zpowrotem No moznaby I na upartego ale jak mam ustalone 3x w tygodniu to se osobiście tego nie wyobrażam. Wiadomo chusta i nosidło wykluczone, mogę błagać żeby mi na popo ustalili godziny, ale kwestia w ogóle życia od rana widzę pozostaje jednak kisić się w domu albo rzeczywiście faktycznie wyprowadzić. Tym bardziej że na lekarza dobrego prywatnego czy nfz tez sie czeka mam umówionego na lipiec chociażby kardiologa na którego czekam od maja. No i co? Mam przelozyc bo mi jakąś winda nie działa? No same widzicie że niby winda a powazny problem, już nie wspomnę w ogóle o jakims spacerze czy zakupach z małą które w ogole lubi spacery itd a teraz jakby No siła rzeczy w deszczu po południu bo ostatnio ciagle pada popo czy No w ogóle rezygnować z życia bo windy brak? Jeszcze pol biedy że samotna matka nie jestem No bo gdybym była to co np wtedy? Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jakakolwiek opcję, żeby wózek niżej zostawiać? Piwnica, coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dodatkowo nagle mała taka mamoza ze szok, wstaje na chwile nie zdążyłam do salonu dojść już mała wyje, wracam i chwile musiałam uspokajać, nawet tata nie jest w stanie jej uspokoic. Nie wiem jak daleko te zęby poszły bo przecież dojrzeć ciezko. Także No cieszę się naprawdę ze chociaz ten tata może latac po sklepach bo jak widać ja już ani z dzieckiem ani bez niego się nie ruszę. A kisic się w bloku uwiezionym do czasu wymiany panela tez srednio. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
Oska a zdarzaly sie u Was kradzieze? Moze sam stelarz zostawic tylko a Julke zniesc w gondoli? My w bloku mamy cos ala wózkownie/rowerownie i na upartego tam zostawic mozna. A jakichs zaufanych sasiadow nie macie ktorzy by uzyczyli np komorki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Rozeznanie
|
U urofizjo super
![]() Wrócę do niej za 3 tygodnie żeby sprawdzić jak tam w środku po porodzie. Z usypianiem na drzemki to u mnie najczęściej karmienie na łóżku i potem Michasia usypia przy piersi i delikatnie ją odkładam, a jak się obudzi to przytulam i głaszcze aż zaśnie znów. Dzisiaj np. od 10 do 14 nie miała żadnej drzemki, tj zasypiała na piersi a jak probowalam odłożyć to od razu się budziła. Zasnęła o 14 i spała 3h. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Ah powiem wam, w ogóle jazda. Małej nie szło nagle uspokoic w ogóle mimo podania paracetamolu i tej camilii, w międzyczasie wyslalam Tomka do apteki po ibuprofen. Nagle nie chciała mleka, podstępem wode zamieniłam na mleko, I znow jak mleko odrzuciła zassała wode, znow nie szło jej uspokic. Dzwonie mowie na 112 tam mnie od razu połączyli z ratownictwem medycznym czy jak to tam, I gościu oczywiście że skoro ząbki idą to normalne ze dziecko placze, że boli ja mu tlunacze skoro do tej pory homeopatia działała a nagle ani paracetamol ani nic mi nie jest dziecka w stanie uspokoic, przy czym pielucha czysta po ostatnim karmieniu po 20. No nie szło się dogadac, zapytałam kiedy mogę ibuprofen podać w takim razie mowil ze co 4-6h, I że jak mnie niepokoi cokolwiek mam wsiąść w auto i pojechać do szpitala już mi się kłócić nie chciało ze jak mam se wsiąść w auto skoro prawka nie mam. W międzyczasie wyszło że panel w windzie cholernej dopiero w produkcjii te całe czarowanie ze jutro naprawia o kant doopy trzasnąć. I w sumie nie wiem co robić. Raczej o 6 pojadę z Tomkiem do mamy, no bo tu co? Nie daj Boże się sytuacja powtórzy jak będzie może tym razem w pracy i mam z dzieckiem biec na rekach z5p i może taksówkę w międzyczasie wzywać? No bo w sumie nie wiem? Do matki to pieszo może przybiec i zas pojedziemy na szpital. Chyba tak trza zrobić jednak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
Oska ale z powodu placzu ja bym nie jechala do Szpitala. Wiem ze przywyklas do tego ze Julka prawie nie placze ale generalnie dzieci potrafią płakać godzinami i czasem ciężko je utulic a nie idà im zęby. Corka kolezanki potrafi tak plakac z byle powodu i w zasadzie pewnego dnia zaczela to praktykowac ( z dnia na dzien). Wystarczy ze lekko kolezanka sie spozni z usypianiem jej i zaczyna sie godzinny placz. Mnie Alek tez sie tak rozplakal ze nie szlo utulic. Nie pomaga wtedy cyc ani nic. Z tymi kupami to tez jest roznie. U nas jedna na dzien i czasem mija z 20h do nastepnej. Julke moze nic nie boli skoro nie pomogl paracetamol jtp. Moze potrzebuje bliskosci, noszenia, bujania? Zakladam ze gdyby to byly zęby to paracetamol czy ibuprofen delikatnie by usmiezyly ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście jakos mała przespała resztę nocy, a teraz jedziemy do mojej mamy No bo jak żyć w mieszkaniu z którego jak człowiek w ciągu dnia jest sam nie idzie normalnie wyjsc bo nie ma jak? Jeszcze spalam może 3h z tego wszystkiego myśląc co tu zrobić z nerwow spac nie mogłam, ale nic nie wymyśliłam sensownego zaczęłam się pakować w międzyczasie karmić mała I budzić Tomka, się poryczałam że nawet on pomóc nie chce bo mu się wstac nie chce, no po prostu kpina to co się wyprawia. Juz o zneczulicy osiedlowej nie będę się rozpisywać, gdzie okazało się przypadkiem ze ktoś ma przyjść faktycznie niby o 9:30 mi pomóc znieść wozek, I że panel to trzeba w ogóle wyprodukować. No i właśnie jadę do mamy bo jak mam zyc? Z reszta sama odwołałam tego gościa co niby miał przyjść pomóc znieść wozek i też się wywiązała przykra dyskusja w tym temacie. A jaka mam gwarancję ze sytuacja chociażby sprzed niedawna się nie powtórzy kiedy już chciałam dzwonic po karetkę bo mala zaczęła się od płaczu tak dusić ze powietrza nie mogła złapać? Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Oska to moze idzi do pediatry dzisiaj bo nie wiem jaka jest procedura ale pewnie do placzacego dziecka nie beda chcieli przyjechac tak poprostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.