![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...
Dokładnie!
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
A co to za materialy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Ja np. mam na myśli croclite, uwielbiam te balerinki, noszę ja nawet w upały 30+, mam różne kolory i tyle opowieści, bo wycofane
![]() https://www.butsklep.pl/baleriny-cro...t-11238-7996-p One są fajne, no, ale nie eleganckie ![]()
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... ![]() NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2023-06-12 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadal w szafie melissy, ale faktycznie coraz ciezej kupic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Ale melissa ma zupełnie inny materiał choć wydaje się podobny to jest inny.
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Przez 2 miesiące chodziłam wkoło zamówionych balerin Campera, co jakiś czas mierzyłam i nie byłam w stanie stwierdzić, czy da się je rozchodzić czy jednak nie. Ale po ostatnim krwawym incydencie z nowymi sandałami wkurzyłam się i w końcu zdecydowałam, że nie mam ochoty na kolejne niepewne buty. Dzisiaj odesłałam. Przechodzę to lato w Tomsach Alpargata i cichobiegach Ecco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Konto usunięte
|
Kupiłam pierwsze w życiu melissy i jestem zakochana
![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam po raz drugi rozchodzić sandały Vagabond, tym razem okleiłam palce plastrami. Te buty to jednak twardy zawodnik i to dosłownie, skóra jest tak twarda, że od razu zrolowała plastry i zdążyła oczywiście obedrzeć naskórek. Do kolejnego podejścia wybrałam inne plastry, wydawało mi się, że solidniejsze, ale gdzie tam, pasek buta też je przesunął i zaczął trzeć już obdarte miejsce.
Daję sobie spokój z tymi butami, bo chyba musiałabym robić sobie pancerne opatrunki na każdy palec z osobna. Zastanawiam się ostatnio nad Teva Original, niby są to sandały trekkingowe, ale jak na ten rodzaj wyglądają mało sportowo i sądzę, że także do wielu rodzajów casualu można by je wkomponować. Ponoć przewygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I czuję się jakbym chodziła boso. Sandały to był mój koszmar a te są serio super. Nic nie boli, nie obciera, są leciutkie. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to ścieranie podeszwy a dokładniej jak czasem źle dam krok i przejadę po chodniku czy krawężniku to podeszwa z przodu się lekko brudzi ale można na to zmyć lub zetrzeć (trzeba brać poprawkę, że jestem ogólnie niezdara, nie wiem czy inni też tak mają i tym samym czy problem by dotyczył ciebie ![]() Polecam spróbować. Mogę ci podesłać zdjęcia. Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wypadają pod względem rozmiarowym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Polecam również sprawdzenie barefootow. Są robione tak, aby stopa miała swobodę, dbając o zachowanie naturalnego kształtu. Jak ktoś ma szeroka stopę to nie ma lepszego wyboru. Ja nawet nie czuje, że mam założone buty. Od miesięcy w mojej szafie są tylko barefooty i komfort jest nie do opisania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę w jakiś podniszczonych sandałach. Jakoś nie mogę trafić wygodnych a przy okazji takixh, co bedą mi się podobać🤨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
Barefooty akurat są tak charakterystyczne, że z łatwością można je rozpoznać. Sandały barefooty mam wrażenie że wszystkie są robione na jedno kopyto - praktycznie same japonki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
Są charakterystyczne jeśli spojrzymy na ich naturalny ksztalt, zgadza się. Chodzilo mi o to, że kiedyś nawet jak się spojrzało na zdjęcie z boku to i tak człowiek od razu wiedział, że to one. Ogolnie było bardzo malo modeli. Teraz jest znacznie większy wybór i swoim wyglądem często przypominają 'normalne' buty, dlatego napisałam, że czasami trafiam na takie, które juz nie krzyczą z daleka "to my, barefooty!!1!". Jednak wiadomo, że jak przeklikam na zdjęcie gdzie juz widać ich ksztalt to zapala się lampka. Przepraszam, może za mało rozwinęłam swoją wypowiedź. Faktycznie jest dużo japonkowych sandałów, ale akurat mi się podobają. Zwykle z cienkimi paskami jak i grubymi również widzialam, ale zdecydowanie mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedyny plus mojej sytuacji jest taki, że sandały zakładam dopiero w okolicach 30 stopni, to będą może z 3 tygodnie w roku. Cytat:
Szkoda tylko że producenci trochę ładniejszego obuwia casualowego mają wywalone na aspekt praktyczny tegoż i robią barachło, które nie nadaje się do chodzenia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
a macie do polecenie jakieś sandały na wąską stopę?
każde sandały po kilku dniach chodzenia rozciągają siętak, że noga dosłownie wypada mi przodem. Kupiłam żelowe wkładki pod palce, odrobinę pomaga, ale nie na 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz Literide sneakersy czy chodaki? Bo o sneakersach ludzie pisali, że trudno wsunąć w nie stopę w skarpetce i te skarpetki się rolują. Ten materiał jest dość gumowaty, więc pewnie stawia opór. Przypuszczam, że przy chodakach z tej serii nie ma tego problemu, bo tył jest otwarty, wiec o wiele łatwiej wsunąć w nie nawet oskarpetkowane stopy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety większość wygląda na jedną modłę, to takie "platfusy", szerokie, "rozlazłe" i niskie, plus często mają bardzo sportową, ale cienką podeszwę. Wersje skórzane wyglądają trochę jak przerośnięte buty dziecięce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Możecie podać link do tych barefoot? Wpisałam to w google ale wyskoczyło mi kilka sklepów i modeli butów, nie wiem o które dokładnie chodzi.
* Sorki miałam nieodświeżona stronę, już doczytałam że Chimay wyżej podała kilka marek. Myślałam że to jeden typ i marka buta. Edytowane przez Fenenna Czas edycji: 2023-07-09 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"Barefooty - rodzaj butów, które są zaprojektowane tak, aby naśladować chodzenie boso. Mają one cienką, elastyczną podeszwę i zapewniają ochronę, jednocześnie umożliwiając stopie naturalne poruszanie się. Zalety zdrowotne barefootów obejmują rozwój silniejszych mięśni nóg, stawów i ścięgien, poprawę równowagi i koordynacji ruchowej oraz wzmocnienie łuku stopy, etc." Nawet jeśli kiedykolwiek myślałam, że miałam wygodne buty to po założeniu pierwszej pary barefootow stwierdzilam, że się myliłam. Wygląd tez mi pasuje. Jedynie zawsze śmieszy mnie reakcja ludzi na 5palczaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Dzik
|
Jestem świeża fanka barefootow. Mam te do spacerowania:
https://fotbutikken.no/barfotsko/bar...saAtPLEALw_wcB i imho wyglądają spoko, są faktycznie bardzo wygodne. Nie mam zbyt szerokiej stopy, ale ze łażę jak nakręcona to dobrze mi robią buty, które leżą równie dobrze po wielu godzinach a nie zaczynaja mnie ściskać wszędzie. Oczywiście zwykle buty tez mam i będę mieć, ale kibicuje producentów barefootow i mam nadzieje, ze estetyka i wybór będzie się z czasem polepszać. Chimay, mam jedne botki i jedne trampki Vagabond - te botki powinny nosić przydomek Mordercy Stop. Trampki przeciętne, nie mordują, ale ich nie kocham szczególnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.