|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 3
Hejka ❤
Adusia, a no nie wywoluj wilka z lasu. Bo ja wywołałam 😭 chciałam zmiany pralki, a tu ☠☠☠ło pralkę i zmywarkę w jednym czasie 😭 zmywarka w naprawie. Ale wątpimy że da się naprawić. Liczymy się z tym że trzeba będzie nową. A ta ma ledwo 3 lata. No... Ale po gwarancji jest oczywiście. Pralka pierze i owszem. Ale przy wirowania to pół wsi słyszy że pranie jest. Nie przesadzam. Gość mówił że w tej pralce się nie opłaca wymiana tej części. Bo to koszt ponad 700 złotych. To już wolę kupić nową. Na wsad 10 kilo. Ta ma tylko 8. A puki upały piore bez wirowania 😂 czekam na razie co powie gość ze zmywarką. Bo jak by trzeba kupić to od razu kupie 2 sprzęty na raz. My od zeszłego roku mamy 2 lodówki. W jednej się nie miescilismy. Zakupy robię 1 raz w tygodniu. Czasem dwa. Jedna lodowka starsza. To taka standardowa. Jaką Imię kupiła. 3 szuflady z zamtazarką i 4 półki plus szufladą. A nowa jest wysoka. I tylko lodówka. Ma 5 półek i 2 szuflady. Nie wyobrażam sobie już życia z jedną lodówką i wiecznie wszystko trzeba upychać. A i teraz się mi zdarza 😂😂 ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kurde, lodówkę kupiła Cyferka, nie Imuś Jak ja czytam
|
|
|
|
#122 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
no i z tego właśnie powodu powtarzam odpukać, odpukać... żeby czasem nie zapeszyć... |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Aniu
![]() A wiesz może jaka to część się zepsuła w pralce? Może łożysko? u mnie kosztuje 13 z groszami Raz miałam taki przypadek...koleżance zepsuła się pralka i mówi, że majster musi wymienić łożyska, naprawa ok 500 zł. zapytałam jakie to łożyska Okazało się, że kosztują grosze. Zmywarka Ci padła...o jak żyć? poważnie nie wyobrażam już sobie życia bez tego urządzenia. Filtr czyściłaś? |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, łożyska. Ale mąż mówi że u nas są niewymienne, bo są w coś tam zatopione. I trzeba cały bęben wymieniać. Bęben to koszt 1000 złotych. Bo mąż już myślał się za to zabierać, ale koszta są ogromne jak na naprawę już nie najmłodszej pralki.
Zmywarka oczywiście że miała czyszczone filtry. Ja bardzo dbam o takie rzeczy i w pralce i zmywarce U nas coś z elektroniką chyba, bo jak włączyłam to zaczęło śmierdzieć, jak by coś się spaliło. A do tego zaczęła woda się wylewać nie tam gdzie trzeba. Czyli na podłogę. Więc dlatego jestem nastawione sceptycznie jeśli chodzi o naprawę. No, ale czekamy. Już 2 tydzień bez zmywarki. Straszna strata czasu na mycie. I jak nogi bolą od tego stania. Ile bym tych garów nie myła, to ciągle są. |
|
|
|
#125 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
to panowie od napraw nieźle sobie za wymianę łożysk liczą. 😡 ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aniu, czyli wychodzi na to, że się jednak nie opłaca wymieniać. Trzeba nową pralkę kupić. |
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jak smród techniczny, to spalona...
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- No nie opłaca się naprawiać w takim przypadku. Moja stara lodówka żarła na pewno więcej prądu. Dwa agregaty, nieszczelna. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam. Klasa E w stosunku rocznym do klasy A będzie o 30 zł drożej za prąd. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- U mnie 21* Fantastyczna temperatura |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, nie znam się, nie wiem czy techniczny smród czy inny
![]() Adusia, maż już kalkulował. Gość od naprawy powiedział 700 złotych. Ale roboty w cholerę, bo trzeba by potem coś spawać. Mąż myślał że może sam coś zrobi, ale właśnie, musiał by cały bęben wymieniać. Więc za drogo. Oczywiście że się nie opłaca naprawiać. Tym bardziej, że ta już ma trochę lat. Nie pamiętam, ale chyba 10? A i tak chciałm na większą zamienić. Nowa która chcę kosztuje coś ponad 2 tys. a naprawa starej połowę z tego? No, nie kalkuluje się nijak. A przy okazji jak już pralkę zmienimy, to planujemy kupić suszarkę do ubrań. W tym roku już zaplanowaliśmy sobie, że przed jesienią kupimy. Dość porozwieszanego prania od jesieni do wiosny w tak małym domku, przy trójce dzieci. Więc wydatki nas cvzekają spore, ale co zrobić? Jak tzreba, to trzeba. Właśnie jestem po myciu garów, jeszcze miska z rana z ciasta gofrowego, a że zapomniałam namoczyć, to czekam aż odmoknie Chwila przerwy, bo zmęczyłam sie tą robotą |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ania suszarka koniecznie
![]() Rzeczywiście spore wydatki. Teraz coś tam promują, że jak kupujesz więcej, można zapłacić mniej ![]() A kupić i tak trzeba. U mnie jeszcze nowa płytka z piekarnikiem pod zbudowę... Ale to trudny temat Na razie koniec. |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, właśnie... Zawsze jakieś promocje są, a te o których piszesz będą właśnie mnie interesować najbardziej, bo może uda sie coś przyoszczędzić i mniej wydać.
Co macie Dziewczynki na obiad? U mnie wczorajsza pomidorowa. A poza tym to nie wiem, bo wczoraj wyjadaliśmy resztki z dni poprzednich Ale korcą mnie pierogi z jagodami, tym bardziej, ze na Zagrodzie o nich było pisane, i nie tylko ja bym robiła dzisiaj Zobaczę jak z czasem się wyrobię.
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja w sobotę gotowałam bigos.
Zostało jeszcze dużo ![]() Pierogów na słodko nie lubimy. Zup na słodko też nie ![]() Może pomidorówkę ugotuję, mam gotowy wywar mięsny. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ania, a jagody trzeba nazbierać
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam słoik litrowy
![]() Nazbierałam też, ale AŻ pół litrowego słoika przez ponad pół godziny Nie wiem czy dzieci będą jadły pierogi z jagodami. Bo nie robiłam. Z truskawkami też nigdy nie lubiły, a jak ostatnio kupiłam dla siebie kilka, to stwierdziły, że jednak już lubią |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz, ja jeszcze w tym roku nie widziałam jagód.
Pierogi polewasz śmietaną i posypujesz cukrem? |
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Też jeszcze w tym roku jagód nie uświadczyłam :<
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj robię taki sos słodki. Śmietana lub jogurt naturalny, trochę cukru i cukier z wanilią. I tym polewam. Na razie ogarnęłam kuchnię, biorę się za szybkie czekoladowe ciasto pod mini torcik dla męża
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Emek Twój świętuje?
Z jakiej okazji? |
|
|
|
#136 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferciu
Skąd masz dane, bo z tego co patrzyliśmy w sklepie, gdzie było rozpisywane to znacznie więcej. ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Kurcze, tak piszecie o tych jagodach i uświadomiłyście mi, że może są już w lesie i mogłabym się wybrać? Ciekawe jak z komarami... Bo ja kochane moje aby móc iść do lasu i aby mnie komary nie gryzły to muszę iść z kimś, mam tak złą krew, że polują na towarzysza a ode mnie trzymają się z daleka ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Wy macie lepszą pamięć ode mnie to napiszę, bo byłam u lekarki, że z tarczycą wszystko ok, cholesterol też, przynajmniej na chwilę obecną. Pod lupę wzięte zatoki, co to wyszły przy prześwietleniu. Być może one są powodem tych tajemniczych bóli głowy. |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, mąż świętuje urodziny
Emmi, u nas są jagody, komary niestety też. |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, dziękuję w imieniu męża za życzenia
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Imus, sklep to różny ale amazon ma największy wybór a marka to Laura vita. Chcesz sobie kupić? Byłam wczoraj ma basenach termalnych. Bolą mnie dziś plecy, trochę za dużo romansowała że słońcem. Raz w roku i częściej nie chce bo to takie nudne na dłuższą metę. Niby lubię poleżeć w babelkach, ale wolke jednak gdzieś pójść. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cyferko będziesz mieć czarna lodówkę? Borowki mam juz amerykańskie. To oczywiście nie to samo co prawdziwwe z lasu,ake zje się. |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Lanolinko.
Już mam lodówkę Moja jest grafitowa...na zdjęciu czarna. Też bym chciała na takie baseny
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Grafitowa? To ładna, lubie ten kolor.
Nue macie u Was takich term? |
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny❣️😘
Czasu brak i pierwszy zając w tym sezonie😁 Buziaki dla wszystkich😘 |
|
|
|
#144 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
#145 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
dużo serdeczności dla męża. 🌷🌻🌷 |
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzień dobry ![]() Adusia świetna obsługa, szkoda, że nie jestem już w łóżku.Na biurko poproszę ![]() Rześki poranek. Lanolinko nie ma u nas term. |
|
|
|
#147 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() Imuś Wygląda ja mały kangur ![]() Tak jak miało, to padało w nocy i jeszcze nad ranem. Wszystko podlało. Cyferko Miłej pracy ![]() Adi |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
Dziękuję Przydałby się i u nas deszcz...beczka pusta, sucho. 23* na dzisiaj. Emmi ja nie zastanawiałam się nad kolorem lodówki ![]() potrzebowałam na szybko...kolor w sklepie bardzo mi się spodobał. Była tej samej firmy w kategorii A++ ale 70 cm szerokości, nie zmieściła by mi się tam, gdzie miała stanąć. Wyobraź sobie, że ta moja ma nadajnik jak założę aplikację, a nie założę to będzie mnie informowała, jakie produkty się skończyły i co mam dokupić...---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Pisałaś o chorych zatokach... Być może, że one powodują bóle głowy. Koleżanka miała podobnie, jest już po zabiegu odblokowania zatok, czuje się fantastycznie. |
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek😊
Emciu Już długo zająca nie widziałam u nas Ten faktycznie taki duży jak kangur😁 Pewnie dlatego,że przychodzą do teściowej ogródka na warzywka ekologiczne😂 Cyferko Kiedyś taką funkcję miały tylko lodówki LG A Twoja jakiej marki bo nie spojrzałam?😊 U nas pada od wczoraj To dobrze bo beczki prawie puste |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Imuś
Tak się zastanawiałam, czy spotkałaś zająca po drodze, czy odwiedza Was w warzywniaku ![]() Ujęcie aparatu na kangura ![]() Lodówka Candy. Zazdroszczę deszczu...u mnie duże zachmurzenie, ale nie zapowiada się na deszcz. Ania jak u Ciebie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Jak ja czytam 

Raz miałam taki przypadek...