Randki przez Internet cz. 4. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-07-16, 10:04   #3181
Krystal_26
Zadomowienie

Dot.: Randki przez Internet cz. 4.

No tak, ja z kolei jestem introwertyczką i dla mnie poznawanie nowych ludzi jest męczące, więc to było bardzo wyczerpujące, jak po x randkach kompletnie nic z tego nie wychodziło, bo właśnie na żywo nie było chemii albo ktoś się okazywał jednak "trochę" inny niż na zdjęciu ;p Ale to też masz szczęście, że ludzie Ci odpowiadają na pytania - mnie często przy takich poważniejszych pytaniach zbywali, że o takich rzeczach to na żywo albo że jak to może mieć dla kogoś znaczenie :/
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-16, 10:10   #3182
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krystal_26 Pokaż wiadomość
No tak, ja z kolei jestem introwertyczką i dla mnie poznawanie nowych ludzi jest męczące, więc to było bardzo wyczerpujące, jak po x randkach kompletnie nic z tego nie wychodziło, bo właśnie na żywo nie było chemii albo ktoś się okazywał jednak "trochę" inny niż na zdjęciu ;p Ale to też masz szczęście, że ludzie Ci odpowiadają na pytania - mnie często przy takich poważniejszych pytaniach zbywali, że o takich rzeczach to na żywo albo że jak to może mieć dla kogoś znaczenie :/
taka odpowiedź to dla mnie też odpowiedź - że się nie dogadamy na dłuższą metę. i thank you, next.
a co to tego trochę inny niż na zdjęciu - to właśnie mój ostatni case, zdjęcia były sprzed dobrych 10 albo i 15 kilo, a 'dad bod' jest dla mnie absolutnie odstraszające. no i właśnie, rozmowa nawet spoko, ale nic poza koleżeństwem by z tego nie było z mojej strony, podziękowałam za spotkanie i napisałam, że następnego nie będzie.
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-16, 10:28   #3183
Krystal_26
Zadomowienie

Masakra Nie wiem po co ci ludzie tak robią 😭 Marnują nie tylko komuś czas, ale też swój
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-16, 10:53   #3184
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krystal_26 Pokaż wiadomość
Masakra Nie wiem po co ci ludzie tak robią Marnują nie tylko komuś czas, ale też swój
Możliwe że myślą że może na spotkaniu na żywo nadrobią charakterem i druga osoba przymknie oko Ale to nie jest fair, ja bym się czuła oszukana

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-16, 16:46   #3185
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89627894]taka odpowiedź to dla mnie też odpowiedź - że się nie dogadamy na dłuższą metę. i thank you, next.
a co to tego trochę inny niż na zdjęciu - to właśnie mój ostatni case, zdjęcia były sprzed dobrych 10 albo i 15 kilo, a 'dad bod' jest dla mnie absolutnie odstraszające. no i właśnie, rozmowa nawet spoko, ale nic poza koleżeństwem by z tego nie było z mojej strony, podziękowałam za spotkanie i napisałam, że następnego nie będzie.[/QUOTE]

Podoba mi się Twoje 'konkret' podejście. Masz rację - kluczowych rzeczy, takich dla nas "bez tego nie jedziemy dalej", można się tak naprawdę dowiedzieć w 30-60 minut klikania. I potem, na podstawie odpowiedzi, albo spotkanie, albo nie. A jeżeli ktoś unika odpowiedzi, to również jest odpowiedź. Chyba, że zgodnie z prawdą napisze, że jeszcze nie wie, nie jest pewien - to mogłabym zrozumieć, bo w życiu nie wszystko się wie, nie wszystkiego jest pewnym na jakimś etapie. 25-latek ma prawo jeszcze czegoś nie być pewien jeżeli chodzi o przyszłość. Co innego np. 40-latek.
Stary 2023-07-17, 12:18   #3186
Rolaka
Raczkowanie

Portale randkowe bardzo się pogorszyły.
Nie wiem, długo już jestem portalu, z różnych powodow nie mogę nikogo poznać, ale to nie o tym. Dawniej słyszało się, że ktoś kogoś poznal przez portal, teraz raczej same marzenia, że bardzo trudno kogoś poznać przez neta. Sama wcześniej często się umawiałam, nawet na krótkie spotkania, a teraz nie ma szans! Pisze przez portal ze względów bezpieczeństwa, szczególnie kiedy chcą się od razu spotkać, bo różne rzeczy wychodzą na jaw. A to że chodzi mu tylko o seks, a o to że ma dziewczynę/żonę, no że zdjęcie i wiek 30 lat to jest sprzed 10 lat bo on teraz ma 40… albo że dziewczyny to mogą chodzić tylko w szpilkach (na serio ostatnio mi się taki trafił), albo pisze się z kimś normalnym i nagle totalnie kontakt się urywa, usuwa konwersacje itd. bez jakiegokolwiek powodu ... A jak wy sądzicie ?
Rolaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-17, 12:53   #3187
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rolaka Pokaż wiadomość
Nie wiem, długo już jestem portalu, z różnych powodow nie mogę nikogo poznać, ale to nie o tym. Dawniej słyszało się, że ktoś kogoś poznal przez portal, teraz raczej same marzenia, że bardzo trudno kogoś poznać przez neta. Sama wcześniej często się umawiałam, nawet na krótkie spotkania, a teraz nie ma szans! Pisze przez portal ze względów bezpieczeństwa, szczególnie kiedy chcą się od razu spotkać, bo różne rzeczy wychodzą na jaw. A to że chodzi mu tylko o seks, a o to że ma dziewczynę/żonę, no że zdjęcie i wiek 30 lat to jest sprzed 10 lat bo on teraz ma 40… albo że dziewczyny to mogą chodzić tylko w szpilkach (na serio ostatnio mi się taki trafił), albo pisze się z kimś normalnym i nagle totalnie kontakt się urywa, usuwa konwersacje itd. bez jakiegokolwiek powodu ... A jak wy sądzicie ?
Nie proponują spotkań tylko chcą cały czas pisać? Czy propozycje są wyłącznie seksualne? Sama próbujesz proponować, czy jednak wolisz czekać na inicjatywę faceta?
Stary 2023-07-17, 13:17   #3188
Rolaka
Raczkowanie

To zależy.
Ogólnie mam zasadę, że nie spotykam się bez wymienienia zdania. Ostatnio jednak ta wymiana zdań kończyła się tym, że albo chodziło o seks, albo nagle kontakt się urywał, przestał pisać albo usuwał konwersacje, albo coś odkrywałam i ja kończyłam rozmowę typu że ma żonę albo że ma jakiś fetysz. Ostatnio (od kilku miesięcy ) naprawdę nie natrafiłam na ani jedną osobę z którą miło by się pisało i żeby zaproponować spotkanie... Nie wiem czy macie tak samo czy tylko ja tak trafiam
Stary 2023-07-17, 13:42   #3189
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy.
Ogólnie mam zasadę, że nie spotykam się bez wymienienia zdania. Ostatnio jednak ta wymiana zdań kończyła się tym, że albo chodziło o seks, albo nagle kontakt się urywał, przestał pisać albo usuwał konwersacje, albo coś odkrywałam i ja kończyłam rozmowę typu że ma żonę albo że ma jakiś fetysz. Ostatnio (od kilku miesięcy ) naprawdę nie natrafiłam na ani jedną osobę z którą miło by się pisało i żeby zaproponować spotkanie... Nie wiem czy macie tak samo czy tylko ja tak trafiam
Kurczę, to współczuję. Rzeczywiście można się zniechęcić.
Stary 2023-07-17, 13:46   #3190
Rolaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Kurczę, to współczuję. Rzeczywiście można się zniechęcić.
Powiem ci że tak. Szczególnie od tych propozycji seksu. Na serio bardzo dużo facetów oszukuje w rozmowach, czy propozycji spotkania, bo okazuje się nagle że on w sumie chce seks, loda albo proponuje "szybki zarobek" xd
Stary 2023-07-17, 13:50   #3191
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci że tak. Szczególnie od tych propozycji seksu. Na serio bardzo dużo facetów oszukuje w rozmowach, czy propozycji spotkania, bo okazuje się nagle że on w sumie chce seks, loda albo proponuje "szybki zarobek" xd
OMG, aż tak? To rzeczywiście kiedyś było jakoś tak grzeczniej. Ludzie się bardziej hamowali. Oczywiście trafiałam na facetów, którym chodziło o jedno, ale nie byli w większości i nie było to aż tak chamskie.
Stary 2023-07-17, 13:53   #3192
Sylia166
Raczkowanie

Ja miałam tylko fb randki przez jakiś czas i z większością mi się normalnie pisało, może kilka przypadków z propozycjami, z resztą ok, tematy typu o mojej ulubionej tematyce książek, czy planach na urlop, takie różne randomowe tematy, minus taki, że część z tych panów pisałoby w nieskończoność, a ja wolałam się spotkać albo zwyczajnie nie kliknęło na żywo. Na razie mam przerwę, bo jakoś nie mam nastroju do randkowania.
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-17, 17:42   #3193
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, długo już jestem portalu, z różnych powodow nie mogę nikogo poznać, ale to nie o tym. Dawniej słyszało się, że ktoś kogoś poznal przez portal, teraz raczej same marzenia, że bardzo trudno kogoś poznać przez neta. Sama wcześniej często się umawiałam, nawet na krótkie spotkania, a teraz nie ma szans! Pisze przez portal ze względów bezpieczeństwa, szczególnie kiedy chcą się od razu spotkać, bo różne rzeczy wychodzą na jaw. A to że chodzi mu tylko o seks, a o to że ma dziewczynę/żonę, no że zdjęcie i wiek 30 lat to jest sprzed 10 lat bo on teraz ma 40â�Ś albo że dziewczyny to mogą chodzić tylko w szpilkach (na serio ostatnio mi się taki trafił), albo pisze się z kimś normalnym i nagle totalnie kontakt się urywa, usuwa konwersacje itd. bez jakiegokolwiek powodu ... A jak wy sądzicie ?
Proponuję się nie zrażać, naprawdę.Takich facetów,o których piszesz jest multum i to demotywuje,ale na normalnych też można trafić, czasem bardzo niespodziewanie.Jest ciężej poznać kogoś,z kim kliknie,bo to się naprawdę robi taki hipermarket,że ludzie szukają i szukają bez końca,ale z drugiej strony nie warto tracić czasu jak coś nie pasuje.Najlepiej konkretnie pytać jak coś nas interesuje,a jak rozmowa jest fajna i rokuje,to szybkie spotkanie
Sama chodzę na takie spotkania, faceci są różni, nawet bardzo,ale czasem można się miło zaskoczyć.Niemilo rozczarować też
Nie poddawaj się,rób szybkie rozeznanie i idź dalej jeśli to nie to, czego szukasz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-17, 22:51   #3194
Rolaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Proponuję się nie zrażać, naprawdę.Takich facetów,o których piszesz jest multum i to demotywuje,ale na normalnych też można trafić, czasem bardzo niespodziewanie.Jest ciężej poznać kogoś,z kim kliknie,bo to się naprawdę robi taki hipermarket,że ludzie szukają i szukają bez końca,ale z drugiej strony nie warto tracić czasu jak coś nie pasuje.Najlepiej konkretnie pytać jak coś nas interesuje,a jak rozmowa jest fajna i rokuje,to szybkie spotkanie
Sama chodzę na takie spotkania, faceci są różni, nawet bardzo,ale czasem można się miło zaskoczyć.Niemilo rozczarować też
Nie poddawaj się,rób szybkie rozeznanie i idź dalej jeśli to nie to, czego szukasz

Dzięki wielkie!
Na razie i tak zrobię sobie chwilę przerwy od portali. Takie wakacje, bo wiem że ostatnio szukanie na portalach mnie wymęczyło. A potem wrócę. Może akurat we właściwym momencie xd
Stary 2023-07-18, 06:29   #3195
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość

Dokładnie. Jak ktos liczy na piorun sycylijski i w ogóle na chemię jak na filmach - to może się nie doczekać. Czasami to przychodzi później (nie mam na mysli po 5 latach, a po 5 spotkaniach na przykład). Ja tak miałam z moim partnerem, że oczywiście podobał mi się, fajnie się gadało, ale dopiero po około miesiącu spotkań serce zabiło mi mocniej, bo po prostu więcej się o nim dowiedziałam i to były bardzo fajne i przekonujące mnie rzeczy. Ale ogólnie czasem sama się dziwie, że nam się udało na siebie trafić na tinderze jakoś, bo jednak większość spotkań była słaba lub nawet niewarta zapamiętania... Teraz sobie uświadomiłam, że z przerwami - byłam na tinderze 5 lat
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-18, 08:48   #3196
Rolaka
Raczkowanie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89629008]Dokładnie. Jak ktos liczy na piorun sycylijski i w ogóle na chemię jak na filmach - to może się nie doczekać. Czasami to przychodzi później (nie mam na mysli po 5 latach, a po 5 spotkaniach na przykład). Ja tak miałam z moim partnerem, że oczywiście podobał mi się, fajnie się gadało, ale dopiero po około miesiącu spotkań serce zabiło mi mocniej, bo po prostu więcej się o nim dowiedziałam i to były bardzo fajne i przekonujące mnie rzeczy. Ale ogólnie czasem sama się dziwie, że nam się udało na siebie trafić na tinderze jakoś, bo jednak większość spotkań była słaba lub nawet niewarta zapamiętania... Teraz sobie uświadomiłam, że z przerwami - byłam na tinderze 5 lat [/QUOTE]
Wow. Ja jestem na portalach od... Ok 3 lat ? Nie pamiętam. Jakoś tak. I myślałam że coś ze mną nie tak skoro nikogo nie mogę poznać xs
Stary 2023-07-18, 08:54   #3197
PumpkinEyes
Zakorzenienie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89629008]Dokładnie. Jak ktos liczy na piorun sycylijski i w ogóle na chemię jak na filmach - to może się nie doczekać. Czasami to przychodzi później (nie mam na mysli po 5 latach, a po 5 spotkaniach na przykład). Ja tak miałam z moim partnerem, że oczywiście podobał mi się, fajnie się gadało, ale dopiero po około miesiącu spotkań serce zabiło mi mocniej, bo po prostu więcej się o nim dowiedziałam i to były bardzo fajne i przekonujące mnie rzeczy. Ale ogólnie czasem sama się dziwie, że nam się udało na siebie trafić na tinderze jakoś, bo jednak większość spotkań była słaba lub nawet niewarta zapamiętania... Teraz sobie uświadomiłam, że z przerwami - byłam na tinderze 5 lat [/QUOTE]

Ja ponad 2 lata zanim poznałam mojego faceta, a miałam tę przewagę, że oboje byliśmy młodzi, więc wtedy jeszcze dużo osób było wolnych i randkowało w ten sposób. Teraz w okolicach 30 pewnie dłużej by mi zeszło. Według mnie szukanie partnera, niezależnie od miejsca, wymaga wytrwałości, zwłaszcza jak się ma jakieś wymagania.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-18, 09:36   #3198
Rolaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Ja ponad 2 lata zanim poznałam mojego faceta, a miałam tę przewagę, że oboje byliśmy młodzi, więc wtedy jeszcze dużo osób było wolnych i randkowało w ten sposób. Teraz w okolicach 30 pewnie dłużej by mi zeszło. Według mnie szukanie partnera, niezależnie od miejsca, wymaga wytrwałości, zwłaszcza jak się ma jakieś wymagania.
Ja zbliżam się do 30, mam 28 i widzę że np. sporo w tym wieku po rozwodzie już ��
Stary 2023-07-18, 09:44   #3199
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Dokładnie. Jak miałam 23 lata to można było wybierać i przebierać, a jak miałam 27/28 to już ciężej. Ale z drugiej strony w wieku 23 lat też jakieś wielkie związki i śluby nie były mi w głowie raczej
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-18, 10:34   #3200
Rolaka
Raczkowanie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89629122]Dokładnie. Jak miałam 23 lata to można było wybierać i przebierać, a jak miałam 27/28 to już ciężej. Ale z drugiej strony w wieku 23 lat też jakieś wielkie związki i śluby nie były mi w głowie raczej[/QUOTE]
Tak... Wtedy też zupełnie podejście jest. Ja właśnie w tamtym czasie miałam inaczej bo żadne związki nie były mi w głowie...
Stary 2023-07-18, 21:03   #3201
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Podoba mi się Twoje 'konkret' podejście. Masz rację - kluczowych rzeczy, takich dla nas "bez tego nie jedziemy dalej", można się tak naprawdę dowiedzieć w 30-60 minut klikania. I potem, na podstawie odpowiedzi, albo spotkanie, albo nie. A jeżeli ktoś unika odpowiedzi, to również jest odpowiedź. Chyba, że zgodnie z prawdą napisze, że jeszcze nie wie, nie jest pewien - to mogłabym zrozumieć, bo w życiu nie wszystko się wie, nie wszystkiego jest pewnym na jakimś etapie. 25-latek ma prawo jeszcze czegoś nie być pewien jeżeli chodzi o przyszłość. Co innego np. 40-latek.
ja w ogóle jestem mega konkretna, dlatego nie chce mi się tracić czasu na ludzi, którzy nie widzą sami, czego chcą od życia - bo od gościa koło 30 jednak wymagam, żeby wiedział czy np. planuje przyszłość w Polsce czy ma zamiar za rok rzucić wszystko i jechać w podróż dookoła świata albo czy chce dzieci.
no i właśnie a propos - mam nawet w opisie wpisane, że chcę kogoś, kto jest zdecydowany i wie czego chce i kilka dni temu napisał do mnie gość, zaczynając od "a co jeśli nie wiem czego chcę?" - nawet mi się nie chciało mu odpisywać, para skasowana, następny proszę
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-19, 02:09   #3202
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-10 o 18:53
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 20:19   #3203
h_ele_na
Przyczajenie

Hej. Mam pytanie: czy Wam czasami się zdarza pierwszej napisać do faceta po pierwszej randce? Co o tym myślicie?

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
h_ele_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 20:55   #3204
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Cytat:
Napisane przez h_ele_na Pokaż wiadomość
Hej. Mam pytanie: czy Wam czasami się zdarza pierwszej napisać do faceta po pierwszej randce? Co o tym myślicie?

Ja jak mam ochotę to piszę. W zasadzie po pierwszej randce to zawsze się odzywam tego samego czy następnego dnia, dziękuję za spotkanie, piszę, że było fajnie (jak niefajnie to pomijam) i zazwyczaj piszę, że dla mnie nie było vibe'u, ale dziękuję za miłe spotkanie i poświęcony czas i życzę powodzenia w dalszym szukaniu.
W pozytywnym przypadku napisałabym, że mi się podobało i liczę na powrótkę, jeśli on ma podobne odczucia, a jeśli nie ma to też spoko, życzę wszystkiego dobrego i miło było poznać tak fajną osobę.

Edytowane przez c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
Czas edycji: 2023-07-20 o 20:57
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 21:00   #3205
h_ele_na
Przyczajenie

[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89631237]Ja jak mam ochotę to piszę. W zasadzie po pierwszej randce to zawsze się odzywam tego samego czy następnego dnia, dziękuję za spotkanie, piszę, że było fajnie (jak niefajnie to pomijam) i zazwyczaj piszę, że dla mnie nie było vibe'u, ale dziękuję za miłe spotkanie i poświęcony czas i życzę powodzenia w dalszym szukaniu.
W pozytywnym przypadku napisałabym, że mi się podobało i liczę na powrótkę, jeśli on ma podobne odczucia, a jeśli nie ma to też spoko, życzę wszystkiego dobrego i miło było poznać tak fajną osobę. [/QUOTE]Dzięki! Właśnie też, jest mam ochotę, to piszę miło wiedzieć, że nie tylko ja taka jestem

h_ele_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 21:19   #3206
BAN stały

Myślę, że to jest nawet klucz do zakochania się, czego większość osób dzisiaj nie ogarnia. Że trzeba z kimś się spotkać x razy, polubić, poznać, nawiązać jakąś nić porozumienia. Ja mam wrażenie, że każdy się teraz spotyka jeden raz, od razu jest "no nie klika, na razie" i tyle... nikomu się nie chce za bardzo inwestować czasu i siebie dla poznania drugiego człowieka. Takie fast foodowe czasy
Moje wszystkie stałe związki rozwijały się podobnie - spędzanie czasu, poznawanie siebie i przychodziła miłość naturalnie, po pewnym czasie.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez h_ele_na Pokaż wiadomość
Dzięki! Właśnie też, jest mam ochotę, to piszę miło wiedzieć, że nie tylko ja taka jestem

Jak trafisz na odpowiednią osobę, to wszystko jedno ile będziesz pisać, o jakich porach - ona nigdy tego nie odczuje jako czegoś niewłaściwego, czy przeciąganie liny "kto się poddał i komu bardziej zależy" - w dojrzałych związkach, u dojrzałych ludzi nie ma czegoś takiego. Jeśli trafił mi się gagatek, który uwielbiał takie zagrywki w stylu "kto pierwszy napisze to się poddał/zależy mu bardzo" - to sobie dawałam spokój. Strata czasu i energii na takie osoby. Albo obojgu zależy i dbają, albo tylko jednemu, a jak tylko jednemu to nic z tego nie będzie. Także jak chcesz to pisz. Jak gościu Cię polubił i jest normalny to się ucieszy.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 21:43   #3207
Rolaka
Raczkowanie

[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89631242]Myślę, że to jest nawet klucz do zakochania się, czego większość osób dzisiaj nie ogarnia. Że trzeba z kimś się spotkać x razy, polubić, poznać, nawiązać jakąś nić porozumienia. Ja mam wrażenie, że każdy się teraz spotyka jeden raz, od razu jest "no nie klika, na razie" i tyle... nikomu się nie chce za bardzo inwestować czasu i siebie dla poznania drugiego człowieka. Takie fast foodowe czasy
Moje wszystkie stałe związki rozwijały się podobnie - spędzanie czasu, poznawanie siebie i przychodziła miłość naturalnie, po pewnym czasie.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Jak trafisz na odpowiednią osobę, to wszystko jedno ile będziesz pisać, o jakich porach - ona nigdy tego nie odczuje jako czegoś niewłaściwego, czy przeciąganie liny "kto się poddał i komu bardziej zależy" - w dojrzałych związkach, u dojrzałych ludzi nie ma czegoś takiego. Jeśli trafił mi się gagatek, który uwielbiał takie zagrywki w stylu "kto pierwszy napisze to się poddał/zależy mu bardzo" - to sobie dawałam spokój. Strata czasu i energii na takie osoby. Albo obojgu zależy i dbają, albo tylko jednemu, a jak tylko jednemu to nic z tego nie będzie. Także jak chcesz to pisz. Jak gościu Cię polubił i jest normalny to się ucieszy.[/QUOTE]
\no właśnie mnie to śmieszy, w sensie, nie że twoja wypowiedź, tylko to, że kiedyś na trafiłam na taki artyuł napisany przez faceta z komentarzami facetów dot. randkowania przez net i przeczytałam, że faceci nie akceptują, że np. kobieta pierwsza napisze, że pierwsza zaprosi na spotkanie. Ogólnie byłam w szoku, czytając cały artykuł, bo w sumie sprowadzili kobiety do poziomu "laleczek", które przebierają sobie w facetach i ciągle im coś nie pasuje, kiedy facet się dla nich stara.

A wracajac do pisania, mnie wkurza, jak rozmowy ciągnął się w nieskończoność. Randkowania przez neta trzeba się uczyć, bo kurcze, jak piszesz kilka dni, niby zaskakuje, ale nie godzi się/nie chce spotkania to trzeba od razu kończyć, bo to nie ma sensu...
Stary 2023-07-20, 22:10   #3208
tinque
Raczkowanie

Cytat:
\no właśnie mnie to śmieszy, w sensie, nie że twoja wypowiedź, tylko to, że kiedyś na trafiłam na taki artyuł napisany przez faceta z komentarzami facetów dot. randkowania przez net i przeczytałam, że faceci nie akceptują, że np. kobieta pierwsza napisze, że pierwsza zaprosi na spotkanie. Ogólnie byłam w szoku, czytając cały artykuł, bo w sumie sprowadzili kobiety do poziomu "laleczek", które przebierają sobie w facetach i ciągle im coś nie pasuje, kiedy facet się dla nich stara.

A wracajac do pisania, mnie wkurza, jak rozmowy ciągnął się w nieskończoność. Randkowania przez neta trzeba się uczyć, bo kurcze, jak piszesz kilka dni, niby zaskakuje, ale nie godzi się/nie chce spotkania to trzeba od razu kończyć, bo to nie ma sensu...
O to to. Gdy miałam konto na portalach, po 3 - 4 dniach rozmowy bez większego vibe i bez zaproszenia na spotkanie, poddawałam się, odpisywałam rzadziej bo widać było że gdyby pan chciał to by znalazł czas. Spotkanie weryfikuje wszystko, więc idąc na nie nie traci się kolejnych dni na nieodpowiednią osobę.
Odnośnie pisania pierwszą to nie szybciej niż po 2 tygodniach odpisywałam, bo na początku po próbach kontaktu widać czy mu zależy.

A i pamiętajcie o jednym, gdy chłopu naprawdę zależy to nie odczujecie braku kontaktu z jego strony . Zawsze sie znajdzie chwilę żeby odpisać, czy to na przerwie w pracy, czy w przerwie od prac w domu.

tinque jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-20, 22:29   #3209
BAN stały

Cytat:

No jak ktoś się naczyta głupich artykułów i myśli, że to jest standard i tak ma być, to na takiego delikwenta nic nie poradzisz.
Ja w swoim najdłuższym związku często pisałam, pisałam pierwsza i był to super związek. no ale chłopak nie miał w głowie siana i nic sobie nie musiał udowadniać.

A co do rozmów w nieskończoność - ja np. czasami nie mam ochoty na spotkania (introwertyzm), ale jak mam ochotę się spotkać bo ktoś mi się wydaje fajny to sama proponuje po kilku rozmowach i tyle. Przy okazji weryfikacja czy gościu nie jest fejkiem - na tinderze mega częste, więc jak nie ma weryfikacji profilu i jedno słabe zdjęcie to się staram wyłudzić instagram, albo whatsapp, żebym wiedziała, że to nie jakiś bałwan co się nudzi i zakłada fejkowe konta. Czasem inicjuję też rozmowę przez telefon przed - po głosie też idzie trochę rzeczy wyczytać.
Ale tak ogólnie, przed spotkaniem, jak ktoś chce być bardzo konkretny to warto poruszyć "na luzie" tematy:

- dzieci/ślub/mieszkanie gdzie, czy z miłości by się ktoś przeprowadził, czy dał sobie siana, bo się nie rusza z miejsca gdzie mieszka
-religia /poglądy polityczne
- intro czy ekstrawertyk
- bałaganiarz czy czyścioszek
- jakie ma plany/ambicje na życie
- jak spędza wolny czas
- jakie ma podejście do używek (alko, marihuana itd.)
- czy jest rodzinny czy nie bardzo
- czy ma duze grono znajomych czy nie bardzo
- czy lubi podroze (jesli my lubimy)
- jaka diete preferuje

To chyba takie wazniejsze tematy, ktore bardzo wplywaja na konfort zycia i zycie z zwiazku Starczy w wiekszosci 2-3 rozmowy zeby ogarnac prawie wszystko Oczywiscie trzeba pisac o tym na luzie w stylu "kiedys sobie wymarzyłam, że wezmę ślub nad morzem, a ty miałeś jakieś wyobrażenia takiej idealnej ceremonii?", a nie "chcesz brać ślub? Jeśli tak to za ile czasu od poznania się?"
Temat dzieci można luźno zahaczyć "opiekowałam się dziećmi siostry ostatnio, straszne łobuzy, ale ich uwielbiam, a ty lubisz dzieci?" - zazwyczaj osoba napisze swoje nastawienie i idzie sie z tego duzo dowiedziec.
Stary 2023-07-23, 13:20   #3210
kasia5266
Zadomowienie

Pisałam z jednym gościem na Tinderze i zeszło n temat wyjazdów. Miałam w opisie, że lubię góry, więc napisał, że pewnie na urlop tam jadę. Odpisałam, że byłam już w czerwcu, więc na urlop wybieram się w inne miejsce a góry pewnie znów odwiedzę jesienią. Spytałam też co on planuje i czy był już gdzieś w tym roku? On do mnie z tekstem:
- Nie nie byłem. Jeżdżę sobie raz w roku na wakacje jak większość normalnych ludzi i starczy, a Ty widzę tylko wyjazdy i wyjazdy...
Zatkało mnie.
Odpisałam tylko, że są ludzie, którzy nawet co weekend gdzieś sobie jeżdżą i są zupełnie normalni. Każdy preferuje co innego.
On na to, że gdyby miał z kim to może by sobie gdzieś pojechał, a tak samemu to średnio więc weekendy spędza zwykle w domu.
Masakra co za frustrat. Już nic nie odpisałam i spotykać się na pewno nie zamierzam z tym Panem..

Edytowane przez kasia5266
Czas edycji: 2023-07-23 o 13:48
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości