|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-06 o 01:33 |
|
|
|
|
#3212 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą teraz też otoczenie nielepsze. No, może więcej się mówi o odstawaniu od kanonu, o niedoskonałościach, prawie do akceptacji siebie. Kiedyś to nikomu do głowy by nie przyszło. Wszyscy mieli być piękni, bogaci i strzelać tym otoczeniu po gałach. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Każda wygląda podobnie. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-07-23 o 16:52 |
||
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2023-07-23 o 19:08 |
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Konto usunięte
|
Ale podobno to nie jest wlasnie bajka dla dzieci tylko metaforyczna krytyka naszego swiata. Bardziej dla doroslych niz dla dzieci.
Mowie podobno bo sama jeszcze nie ogladalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam sentymentu do Barbie - miałam, bawiłam się, szyłam ubranka, zazdrościłam kuzynce, że ona miała domek, ale żeby to była ulubiona zabawka czy symbol dzieciństwa to zdecydowanie nie - ale film mam ochotę obejrzeć. W pierwszej chwili pomyślałam, że nie, ale potem się przekonałam, dzięki marketingowi trafiłam na trailer i uznałam, że nie taki głupi pomysł. Nawet bym mogła coś różowego założyć.
![]() Enviado desde mi SM-A705FN mediante Tapatalk |
|
|
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
a czy są szanse, że Barbie pojawi się za jakiś czas na HBO/netflix? Bo do tej pory tak wybierałam filmy, że po niedługim czasie były na hbo/netflixie nawet te rzekomo kasowe produkcje i nie chciałabym kolejny raz utopić kasy
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj przy takich produkcjach jest jakaś karencja, może być około 8 miesięcy. A pojawi się na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też domek był niespełnionym marzeniem z dzieciństwa i góra ubrań dla Barbie, które miała moja koleżanka od rodziny ze Stanów
Miała nawet czarnoskórą Barbie i noworodka (nie wiem czy w Polsce były w ogóle dostępne). Ehh aż mi kiedyś przeszło przez myśl, żeby w końcu to sobie wszystko kupić, gdy mnie już na to stać xDWysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a skąd wiadomo że dopiero na święta 2024? Batman 2022 pojawił się bardzo szybko na hbo
|
||
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Post na FB, w grupie osiedlowej, ostrzegający przed facetem atakującym od kilku dni kobiety. Babka szuka też świadków bo może ktoś coś widział, podaje więc co i kiedy się wydarzyło. Pod postem inne kobiety jej odpisują że miały podobną sytuację, w tej samej okolicy, albo ciut dalej. I oni - kwiat męskości - którzy sobie dowcipkują "może ją na wakacje chciał zabrać huehuehue" i dalej w takim tonie. Nie wiem co niektórzy faceci mają w głowach, dziwi mnie to okrutnie,ale przeraziło mnie jak dużo było takich komentarzy. Jest to kolejny raz kiedy takie sytuacje mają miejsce, rok temu też był taki problem(kolesia nie złapano), dwa lata temu w parku nieopodal osiedla zabito kobietę będąca na spacerze z psem (mordercy nie wykryto) , kobiety się wzajemnie ostrzegają, a jeden z drugim muszą rozmyć problem i sprowadzić do głupawych śmieszkow. Może jestem przewrażliwiona (to moja okolica, samy chyba kolesia w zeszłym roku spotkałam) ale tak mnie to wkurza, tak wkurza...
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2023-07-24 o 08:45 |
|
|
|
|
#3227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem ktoś mówi, że u nas nie ma kultury gwałtu i kobieta sama winna, bo się źle ubrała, zachowywała i po co tam w ogóle poszła. |
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Debile są wśród nasTo są Ci faceci, którzy filmu Barbie by nie zrozumieli
|
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() No ale po niedługim czasie oboe padły ofiarami moich eksperymentów fryzjerskich i wyłysiały. Natomiast ciekawe spostrzeżenie umieściła Halina Grażyna. Tak mi się wydawało, że w niektórych południowych stanach jeszcze pokutuje stereotyp Southern Belle.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89632237]To mnie dziwią wasze spostrzeżenia. U mnie nikt o tym filmie nie mówi, byłam dziś w galerii z kinem i nie widziałam nikogo w różu. Sama jestem ciekawa tego filmu, zamierzam obejrzeć. Bo co w tym szkodliwego? Ludzie robią bale przebierańców, jakieś cosplaye i inne takie, na premiery ulubionych filmów też nieraz się przebierają. Ja nie lubię, ale dopóki nikt mi nie każe tego robić, to nie mam z tym problemu. Na pewno nie bardziej szkodliwe niż rozkminy, czy facet ubrany na różowo to gej, ale to raczej ktoś po prostu ma jakieś problemy ze sobą. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wśród moich znajomych nikt nie mówi o tym filmie, nie byłam w weekedn w okolicy kin, więc nie wiem czy ludzie się przebierali. Jedynie na isnta widziałam, że inlfu szaleją i dostają ciuchy i gadżety z motywem Barbie. Ja nie widzę w tym nic złego. To kultowa zabawka, każdy ją koajrzy, myślę że za dzieciaka większość dziewczynek chciała mieć prawidzą Barbie i się nimi bawiła. Sama też byłam w tym gronie. Cytat:
Ja dopiero ostatnio się o niej dowiedziałam i jestem zażenowana.[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89632858]To fakt, pustota okrutna panowała, wszystkie znajome mi baby (i ja sama) ciągle się odchudzały, każda chciała mieć kosmetyk z reklamy, te wszystkie supermodelki traktowane jak boginie w Bravo, Popcornie czy Dziewczynie i półnagie dziewczyny wyginające się w teledyskach oglądach na MTV czy VIVie...kicha było dorastać w takim otoczeniu kulturowym. Zresztą teraz też otoczenie nielepsze. No, może więcej się mówi o odstawaniu od kanonu, o niedoskonałościach, prawie do akceptacji siebie. Kiedyś to nikomu do głowy by nie przyszło. Wszyscy mieli być piękni, bogaci i strzelać tym otoczeniu po gałach. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Dla mnie te wszystkie porobione kobity są bez wieku. Nie umiem ocenić która ile może mieć. Takie wieczne trzydziestki bez względu na to, czy mają 21 czy 41 lat. Każda wygląda podobnie.[/QUOTE] No właśnie ja myślę, że teraz wcale nie jest lepiej biorąc pod uwagę fakt, że jest lepszy dostęp do ciuchów, kosmetyków i zabiegów medycyny estetetycznej. Ja jestem w szoku, że laski tak na potęgę się 'ulepszają'. Na insta jest wysyp klonów. I teraz to nie jest kwestia tego, że ktoś ma krzywy nos albo bardzo małe usta. Teraz jest moda na poprawianie się bezwzględu na to jak się wygląda. Ostatnio na fb zabłądziłam na grupę o kosmetologii i medycynie estetycznej. Zdjęcia dodają młode, ładne dzieczyny i na siłę szukają co mogą sobie poprawić. Laska pisała, że ma ładne, pełne usta, że ludzie pytają czy ma zrobione, ale ona i tak chce sobie zrobić Przecież każdy zabieg niesie ryzko powikłań, do tego nie wiadomo jak to będzie wyglądało po latach. Już teraz są głosy, że nici są złe, że kwas wcale się nie rozpuszcza tylko migruje. A laski pakują w siebie co się da. Mam w znajomych na isnta laskę z poprzedniej pracy. To była naprawdę bardzo ładna dziewczyna, ale zaczęła sobie majstrować przy twarzy. Z każdym wrzuconym zdjęciem wygląda coraz gorzej. Kuriozalnie duże usta, szpiczasta broda, zrobione policzki, rzęsy, nos. Wygląda przynamniej na 10 lat starzej i jak własna karykatura. Przed takimi abiegami, to powinna być obowiązkowa konsultacja z psycholgiem, bo wg mnie to jest jakieś zaburzenie jak ktoś ma potrzebę poprawiania wszystkiego.Cytat:
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za upewnienie mnie, że nie świruję. W zeszłym roku koleś tylko zaczepiał w ustronnych miejscach, po zmierzchu, ale nie zaatakował nikogo bezpośrednio, był dość niepewny i dało się zwiać. Też smieszkowali i dowcipkowali że może się wydawało, może się chciał umówić. W tym roku już atakuje (choć nie wiadomo czy to ten sam)- kilka kobiet pisało, że uratowało je to, że zdążyły wbiec do klatki i zatrzasnąć drzwi. I też takie durne komentarze.Sprawa nie wydaje się błacha, dlatego to tak dziwi. Ktoś tu pisał o kulturze gwałtu - myślę, że ma się u nas całkiem dobrze.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#3237 |
|
Dzik
|
Absolutnie nie jesteś przewrażliwiona, masz zupełnie prawidłowy azymut. To z nimi jest coś nie halo - i z kultura gwałtu/przemocy seksualnej ogólnie.
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to dziwi, że podbijasz jej popularność ale w sumie... od zawsze tacy ludzie też byli potrzebni "medialnue" ![]() [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89632582]Kto to jest? Próbowałam coś poszukać ale Ale? Że nie znalazłaś niczego w Google czy się odechciało szukać? Sama sprawdzilam kto to zacz, bo nie wiedziałam i jest pełno linków. Weszłam m.in. w jakiś z jej dawniejszymi zdjęciam i jaka to piękna dziewczyna była- bez ironii. Podobna ciut do Wiktorii Gasiewskiej. |
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Barbie powstała pod koniec lat 50. jako odpowiedź na wszechobecne lalki-bobaski, którymi zabawa miała przygotowywać dziewczynki do roli mam. A tu wkracza Barbie - ma dom, samochód, kończy studia, pracuje w zawodzie, w którym chce pracować, uprawia sport, leci w kosmos. Pokazuje dziewczynkom, że nie muszą być gospodyniami domowymi, mogą robić karierę. Pierwotny zamysł powstania lalki był raczej feministyczny, przynajmniej tak wynikało z tej wystawy. Jak potem zaczęłam się nad tym bardziej zastanawiać, to dużo w tym prawdy (abstrahując od tych niezdrowych wzorców figury i piękna i tego, że jedną z lalek Barbie wypuszczono w zestawie razem z wagą i poradnikiem o tym, jak schudnąć - nie jeść!).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3240 |
|
sentimental animal
|
przypadkowo na fb wyświetlił mi się jakiś filmik na temat życia miłosnego Gwen Stefani i tego jak były mąż zdradził ją z jej przyjaciółką, ona mu potem wybaczyła, wzięli ślub, a po latach się rozwiedli, bo zaczął zdradzać ją z nianią ich dzieci
ale do brzegu, dziwi mnie (chociaż nie wiem czy to dobre słowo), że kobiety mające miliony fanów, uznawane za mega piękności, z kupą forsy itd też mają takie problemy.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

Po prostu fajnie złapać trochę dystansu do świata.

a skąd wiadomo że dopiero na święta 2024? Batman 2022 pojawił się bardzo szybko na hbo

idę zapytać czy to geje nie byli

Barbie powstała pod koniec lat 50. jako odpowiedź na wszechobecne lalki-bobaski, którymi zabawa miała przygotowywać dziewczynki do roli mam. A tu wkracza Barbie - ma dom, samochód, kończy studia, pracuje w zawodzie, w którym chce pracować, uprawia sport, leci w kosmos. Pokazuje dziewczynkom, że nie muszą być gospodyniami domowymi, mogą robić karierę. Pierwotny zamysł powstania lalki był raczej feministyczny, przynajmniej tak wynikało z tej wystawy. Jak potem zaczęłam się nad tym bardziej zastanawiać, to dużo w tym prawdy (abstrahując od tych niezdrowych wzorców figury i piękna i tego, że jedną z lalek Barbie wypuszczono w zestawie razem z wagą i poradnikiem o tym, jak schudnąć - nie jeść!).
ale do brzegu, dziwi mnie (chociaż nie wiem czy to dobre słowo), że kobiety mające miliony fanów, uznawane za mega piękności, z kupą forsy itd też mają takie problemy.