|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79
Cytat:
![]() Termometr jest w kącie, gdzie jest trochę cienia, ale dookoła cały balkon się nagrzewa i w słoneczne dni wyraźnie czuć różnicę między tym, co jest na balkonie, a np. parkingiem. Ten sam termometr nieraz pokazuje 25 stopni w nocy po słonecznym dniu, bo mury budynku długo oddają ciepło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Winter is coming
|
Ja jestem z tych kochających ciepło i naprawdę na czerwiec i lipiec nie mogę narzekać, z tym, że mieszkam w ciepłym rejonie z małymi opadami (Wielkopolska). W zeszłym roku chyba było u mnie gorzej. W tym roku sporo jeździłam nad jeziora i na termy poleżeć na słońcu. Ale na wakacje wybieram Hiszpanię :P Generalnie sporo jeżdżę po Polsce, głównie w góry i pogoda to loteria, trudno przewidzieć. Rok temu pod koniec sierpnia w Tatrach miałam 30 stopni, a 2 lata temu w tym samym terminie 8 i śnieg na szczytach
W mieszkaniu mam klimatyzację, włączam jak mi się nagrzeje do 27-28 stopni, dosłownie na 15 minut żeby odrobinę schłodzić. W tym roku włączyłam ją 4 razy A okna mam w salonie od południowego zachodu
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc nie znam ani jednej takiej osoby.
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mieszkaniu natomiast i tak nie zejdzie się poniżej kilkunastu stopni a wątpię że Ci co nie lubią ciepła w domkach jednorodzinnych w ogóle nie grzeją i mają kilka stopni. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89638390]Szczerze mówiąc nie znam ani jednej takiej osoby.[/QUOTE]
a ja znam. |
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
ok. Nie wiem, uczepiłaś się tego niewłączanego grzejnika, kiedy ja w ogóle nie poruszam tego aspektu, a w moich wypowiedziach w ogóle nie chodzi o grzejnik, a o wylegiwanie się pod klimatyzacją kiedy rzekomo tak bardzo lubi się ciepełko i "w lato musi być gorąco, bo inaczej to nie ma wakacji".
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
My z mezem w zimie nie włączamy grzejnika,mamy na mieszkaniu 20-21 stopnie .Po prostu przy wyższej temperaturze jest jest za ciepło.
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wakacjach włączaliśmy klimę aby osuszyć powietrze bo na dworze było przyjemnej (mimo że 30 stopni) niż w mieszkaniu (wilgoć, powietrze stało). W aucie włączam klimę aby także można było oddychać bo szybko się nagrzewa. Jak lubię temperaturyy 25-30 st. to mam nie włączać klimatyzacji mimo że w aucie jest 45 stopni bo lubię ciepło? A porównuje to do grzejników bo nikt w 10 stopniach nie siedzi w domku jednorodzinnym tylko korzysta z ogrzewania - nikt wtedy nie wygania kogoś na deszcz czy mróz bo "huur duur nie lubisz ciepła, jak śmiesz włączyć grzejnik, idź sobie marznąć". Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89638378]Czyli jeśli u mnie termometr pokazał 32, to tak naprawdę było max 20?
![]() Termometr jest w kącie, gdzie jest trochę cienia, ale dookoła cały balkon się nagrzewa i w słoneczne dni wyraźnie czuć różnicę między tym, co jest na balkonie, a np. parkingiem. Ten sam termometr nieraz pokazuje 25 stopni w nocy po słonecznym dniu, bo mury budynku długo oddają ciepło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moze i bylo ,chodziło mi o to że u mnie są zawsze duzo większe rozbieżności między termometrem w cieniu a w słońcu. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię ciepło i dla mnie klima w pracy to jest przekleństwo. A wiecznie komuś gorąco, więc jest ciągle włączona, nawet teraz, gdy na zewnątrz 22 stopni bez słońca. Przez to już całkiem nie odczuwam lata, bo przeważnie jestem zmarznięta (mimo swetra). Cały dzień w chłodzie, człowiek wyjdzie z pracy po tej 17 i tez już jest przeważnie chłodno, nawet jeśli pogoda jest lepsza niż dzisiaj.
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony często latem wchodzę do jednej piekarni czy ostatnio nawet do marketu i trzęsę się z zimna, potem mam lodowate ręce - i zastanawiam się, czy tylko mnie przeszkadza taka mocna klima. Zimą dla odmiany można się tam upiec.
|
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu tu się kłócić o temperatury bo zawsze będzie tak że ktoś woli cieplejszy klimat a ktoś chłodniejszy.Ja lubię chłód ale zdaje sobie sprawę że wynika to też z problemów zdrowotnych i inaczej odczuwam ciepło.Tak samo jak ktore przy 22 stopniach zakładają kurtke-domyslam się że hormony maja w tym spory udział bo nie oszukujny się,jest to trochę dziwne. Natomiast nie toleruje zachowania terroryzowania w pracy narzucaniem okreslonej temperatury w sensie że jedna osoba dyktuje ma być
Jesli mi zawsze duszno to siadam przy oknie lub pod klima i się wietrzę.Ale jeśli na sali mam 25 stopni i przychodzi laska która włącza ogrzewanie na 30 stopni to dla mnie jest przegięcie bo ona zawsze może się bardziej ubrać a ja bardziej rozebrać już nie.
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2023-08-01 o 15:58 |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budynek jest słabo zrobiony i bardzo szybko się wychładza, po nocy w pomieszczeniu jest chłodniej niż na dworze. No i zespół jest zgodny i każdemu zimno Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Średnia obszarowa temperatura powietrza w lipcu 2022 r. wyniosła w Polsce 18,9°C i była tylko o 0,1 stopnia wyższa od średniej wieloletniej dla tego miesiąca (klimatologiczny okres normalny 1991-2020). Obiektywnie, w naszym klimacie 20 stopni to już temperatura letnia - a że komuś jest wciąż zimno, to przyczyny mogą być różne. Może ten typ tak ma, może jest w deficycie kalorycznym, może choruje, a może coś tam. To nie zmienia faktu, że klimat mamy jaki mamy i czy teraz jest w Polsce ogólnie zimniej, czy cieplej, nie jest kwestią subiektywnego odczucia - można to sobie sprawdzić. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie pamiętam w LO jak siedziałam pod oknem i każdy chciał aby ciągle było otwarte bo duszno. Jak powiedziałam że wtedy niech ktoś się przesiądzie ze mną bo ja nie będę siedzieć w styczniu przy otwartym oknie to nagle chętnych nie było Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2023-08-01 o 16:10 |
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej kwestii nie mam sobie za wiele do zarzucenia, mimo że lubię ciepło i 24-25 stopni w mieszkaniu jest dla mnie ogólnie komfortowe. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Konto usunięte
|
Mnie najbardziej rozwalał współpracownik, który przychodził rano, rozbierał się do koszulki z krótkim rękawem i włączał klimę na grzanie na 30 stopni, żeby nagrzało się szybciej.
Potem w ciągu dnia się mocno ocieplało i spokojnie dałoby się doczekać do tego czasu, no ale w samej koszulce to faktycznie było zimno...Raz jak próbowałam interweniować w kwestii nadmiernego grzania, usłyszałam, że jak mi za ciepło, to mam wyjść na zewnątrz, ale przynajmniej od faceta, który siedział w kurtce. |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam takie gorące pokoje w pracy, bo jednej jest zimno to trzeba zrobić saunę, jak otwierałam drzwi to buchało jak z rozgrzanego piekarnika
![]() Ja w swoim życiu stoczyłam sporo wojenek o klime i serio nie potrafię zczaic ze nie można tak ustawić klimy żeby komuś nie wiało, tylko 17 stopni albo w ogóle. Sama mam problemy z górnymi drogami oddechowymi i klima nie jest dla mnie wskazana, ale kurde da sie ustawić tak żeby nie wiała a nadal przy włączonej cały czas będzie komfortowo. Na szczęście mam swoją kanciapę i mogę sobie ustawiać jak mi sie podoba. Więcej wojenek niż o klime stoczyłam chyba tylko o radio ![]() ————————- Zmieniając temat: dziwi mnie ze Robert Karaś to taki tepak🤦🏻☠♀️ wysłuchałam właśnie wywiadu z nim na kanale sportowym (2 godziny prawie, byłam ostro zirytowana przez większość czasu ) i to jest taki buc, nieprzyjemny typ, zwala winę o ten doping na wszystkich dookoła (wina za utratę kontraktów jest prezesa POLADA bo powiedział ze to będzie dyskwalifikacja na pewno np). Wszystko to pod płaszczykiem udawanej skromności, bo on sie nie traktuje jako sportowca, nie nie, normalny koleś🤦🏻☠♀️Po-raż-ka Myślałam ze taki wysiłek fizyczny i związana z nim koncentracja łączy sie jakoś z mądrością życiowa i inteligencja. A tu sie łączy po prostu z pustą banią praca do przodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to w sumie zdrowo podobno tak w chlodzie dobie żyć. I EKO ![]() To podobne warunki chyba u tej mojej koleżanki i jej męza - tez zimnolubnego. A tacy srednio zamozni ogólnie byli. Czy to w tym wątku była krotka dyskusja o 'rzekomej aktorce Natalii Janoszek? ( która mało kto niby znał?) Obejrzalam dziś ten film Krzysztofa Stanowskiego demaskujący jej kłamstwa i się nieźle uśmiałam i trochę podxiwilam cała ta inną. |
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi się klimat w mojej części Polski całkiem podoba- jest zmienny, ale umiarkowany. Tylko chciałabym więcej deszczu PRZELOTNEGO ![]() Cytat:
Zadziwia mnie to coroczne zdziwienie, że u innych osób w innych miejscach jest inna pogoda never endong story ![]() No i że każdy moze mieć różne odczucia temperatur, wilgotności itp. |
||
|
|
|
|
#3477 |
|
Przyczajenie
|
Mam znajomego z którym znamy się już dosyć długo on wie że mi na nim Zalezy, kiedy mamy się spotkać zawsze coś wymyśli żeby nie a później jedzie mi koło domu w nocy i każe wyjść pogadać jak jakaś gówniara tak mnie traktuje co ja mam zrobić z takim typem ???🤔😕
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ignoruj wiado.osc, a następnego dnia - Ojej, nie zauważyłam. |
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Przyczajenie
|
Tak robię jeszcze postaszylam policja typa
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
Powiedzieć, że Ci to nie pasuje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Zimą dla odmiany można się tam upiec.
budynek jest słabo zrobiony i bardzo szybko się wychładza, po nocy w pomieszczeniu jest chłodniej niż na dworze. No i zespół jest zgodny i każdemu zimno
, więc chyba to nie jest tylko moje subiektywne uczucie. Ty pamiętasz,że za dzieciaka padało nad polskim morzem cały tydzień, ja pamiętam, że bywałam i 3 tygodnie(ciągiem) nad polskim morzem i nie padało ani jednego dnia. Tylko ja mam na myśli czasy (plus minus wczesne lata 2000). było gorąco kazdego dnia, przy promenadzie ludzie zbierali kasę z dopiskiem " na deszcz". I też nie ma mowy o tym ,ze jako dziecko wydawało mi się, że było goraćo a tak naprawdę to było jak teraz- nie ma opcji-zawsze byłam zmarźluchem, a wtedy naprawdę było mi ciepło. Mam dużo zdjęć z wyjazdów w rodzinnych albumach, w kurtce czy bluzie praktycznie ani jednego. Chociaż tak jak mówię, jeźdżę co roku, deszczowy wyjazd miałam raz-pamiętam dokładnie, miałam 16 czy 17 lat, więc też już minęło sporo czasu
a z roku na rok jednak jest gorzej.
Potem w ciągu dnia się mocno ocieplało i spokojnie dałoby się doczekać do tego czasu, no ale w samej koszulce to faktycznie było zimno...