|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
taa dziecieca rozmiarówka podobna do naszej rozmar rozmarowi nie równy
#3453 |
Zakorzenienie
|
no dobra, moje pyt. co do fotelika już nieaktualne
![]() ![]() a drugiego dziecka na razie nie planuję więc tych rzeczy nie zbieram ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a straż nic nie może z działać bo nie ma do tego prawa już pytałam a do tego wszystkiego to jeszcze ona ma szambo bez odpływowe i zamiast zamawiać beczkowóz żeby wywieźli to bierze węże i chodzi po ogródku i podlewa a smród przy tym że szok nie mówiąc nic o skażeniach jakie robi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
czy któras chce testować kremy itp rzeczy, ja dzisiaj dostłama 10próbek i krem za free jak tak to dawac na pw. podam wszystko
Wiktoria siedzi w bujaku najedzona, oczy jak 5 zł i tak siedze obok i słysze jakby materiał pękał a tu mój cudak oczy na mnie, uśmiech i pierdzi... cudowne dziecko czy Wy też tak macie, że jak zostawicie dziecko z kims choc na chwile to ciągle myslicie czy czasem nie placze, czy wszystko ok, ja jak nawet 30minut nie jestem z nią to już tak mam i stęskniona jestem jak nie wiem co... oczywiście dzieje się tak gdy mała nie ma kolek, bo jak ma chwile wycia to bym ją najlepiej oddała mamie bądź komuś innemu z rodziny... ale czasem tez sie boję, np. gdy zwymmiotowała na brązowo, myslałam ze to krew a tymczasem herbatka jakos jej sie ulała po przetrawieniu
#3456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sliczny z niego chłopaczek ![]() Taka sasiadke to bym zachlastała.Powaznie.Szko da żer nie ma zadnego sposobu na te jej ekscesy. Cytat:
Teraz np. maż wybył do dntysty,w domu syf jak cholera wiec dałam małą rodzica na spacer.Nie pierwszy raz zrerszta ale i tak ciągle myśle o niej i chciałabym żeby już do domu wrócili ![]() ![]() Leleth tez bym prosiła namiary na maluczkiego ufoludka ![]()
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
jowiszku juz bralam sie za odpisywanie a widze ze juz nie trzeba
![]() kristi karolek to sliczny chlopaczek ![]() ![]() a co do aerobiku, to ja po cesarce moge po 3 miesiacach, a ze ty jestes po sn to mysle ze juz ![]() ![]() kupilam dzisiaj huggisy 3, mam tez pampki 3 co zauwazylam-huggisy nadal maja ta harmonijke na plecah, pampki nie. a co do reszty to z czasem sie okaze ![]()
#3458 |
Wtajemniczenie
|
Anastazja ma od czasu wizyty na pogotowiu chrypkę,przez to długie płakanie(boże ale sie wtedy darła
![]() ![]() Do tego od sztucznego mleka zaczyna jej sie robić plesniawka. I nad ranem ma zawsze wzdecia,ale tylko nad ranem...meczy sie bidula z bąkami.Myślicie że moge jej podawac infacol przy tych nocnych karmieniach?Może to pomoże?
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
hmm a ja tak nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam komu sprzedać dziecka i jestem z nią właściwie non stop
![]() czasem mąż sam weźmie ją na spacer i to tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewne rece to nie wszystko w moim przypadku, czasami jak ide spac i wiem, ze maly obudzi sie dopiero za kilka godzin to juz tesknie - to chyba jaks schiza ![]() Kristi- Karolek to slodziak!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
ja się też nie mam tak dobrze bo nie mam komu zostawiać małego a tz pracuje do wieczora więc jak już jest to mi się już nic nie chce robić a wyjść dopiero
ostatnio zdecydowaliśmy że nie idziemy na wesele które jest w przyszłym tyg bo nie mam z kim dzieci zostawić a z nimi to by był koszmar |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
ja nawet jak dam osobie zaufanej to sie zastanawiam czy mała nie placze, czy jest grzeczna itd.
#3465 |
Zakorzenienie
|
a my mamy wesele 27 i znow Miki musi isc z nami choc na pare godzin, bo sie rodzina obrazi
![]() juz raz sie bawil superasnie ( jadl i spal na okraglo) ciekawe jak teraz sie spisze ![]() ps jesli Miki zostaje w dobrych rekach to mam dziecie i czarne mysli z glowy, nie wydzwaniam, nie siwieje z nerwow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
to ja wyrodna jestem
![]() zostawiam sofijkę z tatą lub z babcią jak skoczymy do niej na weekend. z nikim innym nie została jeszcze. nigdy się nie martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | ||||
Zadomowienie
|
Mam znajomego który córe ma wyglądającą tez jak ufoludek , mogę fote posłać na @ bo na klasie ma galerie zablokowaną i byście nie obejrzały
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby jadl z tej cholercianej butli bez problemow, to bylabym mega wyluzowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a karmiłaś piersią czy sztucznie na tym weselu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
hehe ja mam znajomego co pozwolił swojej 7 letniej córce ujeżdżać quada... w efekcie sąsiad ma rozwalony slupek od ogrodzenia( betonowy z cegłą klinkierową) a dziecko ma przecięte czoło i straciło przytomność... nie ma to jak zostać z wujkiem
#3471 |
Zakorzenienie
|
wersta to i ja chyba z tych wyrodnych matek
![]() ![]() kristi Mikolajek to 100% ssak cyckowy, karmilam co jakis czas, a on ssal i zaraz usypial w rytm bialych misiow i innych tango przytulango ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Leżaczek przyszedł, Ola była w nim z 30 minut a jak na nią to sukces ![]() ![]() Dziewczyny, które mają leżaczki z wibracjami, włączacie je? Ja miałam dziś wykład od babci, że to szkodliwe, że starzy ludzie coś takiego moga sobie włączać, ale nie dzieci... jak mnie to wpirza, że zawsze każdy coś musi wtrącić od siebie...
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, moj maly wypil z butli az 50 ml
![]() Zauwazylam, ze jak jest glodny, to mu i butla nie przeszkadza. Dziewczyny, jestem na dobrej drodze do stania sie wyrodna matka! ![]() Byc moze juz niedlugo nie bede sie tak martwic jak zostawie go z mezem |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
ooooo Mijalea no no faktycznie kroi sie nastepna w klubie wyrodnych mamusiek
![]() ja po nocy to sciagam z cyca 120 ml, zamrazam Mikiemu od czasu do czasu, na trudne czasy, bedzie jak znalazl ja juz tez tak testowalam, Miki lubi butelache, ale tylko z mleczkiem, woda oraz ziolka to dla niego wielkie beeeeeeeeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
ello
![]() Wróciłam ![]() Moj Piter po 4 dobie walnął mega kupe ![]() ![]() Ekhm wybaczcie ze opisuje tak drobiazgowo głupią kupę, ale może któraś z cyckowych mam, będzie miała podobny problem.. otóż, kupka zmieniła konsystencje... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A różne fora, które znalazłam trąbiły że dzieci chowane na samym cycku, wkraczając w 3 miesiąc życia mogą robić kupkę raz na 7 dni, a nawet raz na 14... ![]() ![]() Kristi, Karolek przecudny słodziak ![]() Ja też zostawiam Piterka z ojcem jak ide na fitness lub na solarkę, troszke mi się za nim tęskni, a dzwonie po to żeby się dowiedzieć czy nie płacze ![]() ![]() ![]() A co do fitnessu to można chodzić, ja poczekałam aż skończył mi się połóg, dwa odrzuciłam ćwiczenia typu cardio (z tempem), ponieważ te które karmią piersią mogą zakwasić mleko... więc moja instruktorka nie polecała.. Chodzę na body ball & Pilates, wzmacniającą i BPU (brzuch, pośladki,uda) narazie udaje mi się chodzić raz w tygodniu. Myśle że po 6 tyg śmiało można iść na fiki miki ![]()
#3476 |
Zakorzenienie
|
a moja je co jej podam.. dzis z rańca jak spałam moje dziecko zostało porwane i nakarmione przez babcię, potem prababcia ja zabawiała wychlala 130ml mleka i 90 herbatki w 3h a ja zdziwiona wstałam o 10.30
![]() mała znowu jęczy przez sen az mi jej żal... chyba jestem zbyt wrażliwa\ Anisiu witam w klubie mam z kupami a`la krem i mega śmierdzącymi... moja jak purta to czzasem nie wiem czy to kupa czy gaz... jak miałam do czynienia z kupą Wiktorii tego typu po raz pierwszy to normalnie mi się obiad cofał z zapachów...a umyc dziecko z tego to nie lada zadanie... zawsze z 4chusteczki idą ![]()
#3477 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki.
Byłam wczoraj z Alą na usg bioderek i wszytsko jest ok ![]() Moja Ala ma nadal żółte kupki. Wczoraj i dzisiaj miała bardzo luźną aż poprudzone zostały body ![]()
#3478 |
Zakorzenienie
|
aaaaa bym zapomniala my w poniedziałek byłysmy na bioderkach i tez jest wszystko ok...
#3479 |
Zakorzenienie
|
maladT dzis zuzylam chyba z 12 chusteczek
![]() Dorbarku, gratuluje sprawnych bioderek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3480 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki - wyrodne i niewyrodne.
Nadal nie mogę się doprosić internetu na piętrze.Wrrrrrrr.......:m ad: Jak zwykle nie jestem w stanie nadrobić tego co skrobiecie ale podziele się pewną nowością. Byliśmy dziś na badaniu bioderek i przy okazji dowiedziłąm się od połoznej, że pomiędzy 2 a trzecim mięsiącem po ciąży dopada nas burza hormonalna i przez kilka dni produkujemy mniej mleka.Potem wszytko wraca do normy ale trzeba uważać żeby sobie dziecka w tym czasie do butli za bardzo nie przyzwyczaić.Przytawiać częsciej bo mleka jest mało.A ja włąśnie się ostatnio martwiłam dlaczego mam mało mleka i muszę czasami dać butle bo cyce puściutkie. Co do zostawiania dziecka to ja najczęściej oddaje go teściowi i na początku nie tyle się bałam co było mi Maksa żal, że teść go za bardzo "trzepie" (lula itp) ale mąż mi wytłumaczył, że skoro Maks nie płacze to widocznie mu się to podoba. Od wczoraj mam elektroniczą nianię ale nadal boję się wyjść nawet na chwilę - kiedy odzyskamy trochę swobody ![]() Buziaki dla wszytkich mamuś i maluszków. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.