|
|
#151 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc
Cytat:
i ja sama tak nigdzie nie pisalam, caly czas mowie, ze to jest praca jak praca, nie kazdy sie do niej nadaje i tyle, nie zachecalam nikogo do jej wykonywania, zreszta jak juz pisalam duzo osob ma opory przed tym rodzajem pracy i nie uwazam, ze mozna taka osobe przekonac stwierdzeniem, ze nie widze nic zlego w oferowaniu takich uslug i to jest po prostu praca i tak zdecydowana wiekszosc kobiet tak pracowac nie bedzie chciala stwierdzam fakt, sa inne niebezpieczne branze, kazdy traktuje je jako normalne prace, czasem nawet pojawiaja sie wstawki o szlachetnosci pewnych niebezpiecznych branz (czego nie rozumiem) jestem za wolnym wyborem - tak samo jak ty co do ryzyka no dla mnie kluczowe je to, ze to nie jest do konca uregulowana oraz bardzo roznorodna branza, wiec sila rzeczy to ryzyko jest wieksze i ciezko sugerowac sie tymi danymi w ocenie ryzyka pracy na roksie w krakowie czy bialymstoku, a taka opcja jest blizsza sytuacji z tego watku albo pracy sez workerki, ktora wrzuca swoje zdjecia na of dwie rozne sytuacje, a obie to sex work i pytanie co to zmienia jak i tak jest grono kobiet, ktore chca tak pracowac i beda tak pracowac, niezaleznie od tego jakie jest ryzyko? no mowie, nie widze sytuacji, gdzie jakas dziewczyna nie byla ta raca zainteresowana, gdzies przeczyta, ze to praca i powinna byc legalna i nagle stwierdzi, ze w sumie racja, moge uprawiac seks za pieniadze, nie mam z tym problemu wiekszosc ludzi ma i zadne gadanie tego nie zmieni przysiegam, nigdy nie spotkalam sie z zachecaniem mlodych dziewczyn, zeby tak pracowaly, w zadnym lewicowym srodowisku, co najwyzej widzialam wlasnie narracje - pozwolmy kobietom robic ze swoim cialem co chca i tyle ja praca seksualna nigdy zainteresowana nie bylam i po tym hasle tez nie jestem ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
patologia czy nie, nadal to znani, lubiani ludzie, ktorych wiekszosc nie okresli piwniczakiem, przegrywem, czlowiekiem, ktora ma cos z glowa nie bronie ich, ale skoro oni zdradzaja to dosc peawdopodobne, ze jakis losowy kolega z pracy tez zdradza wiec stwierdzenie, ze same przegrywy byly u prostytutki, a juz w ogole korzystaly z uslug seksualnych w szerszym znaczeniu dla mnie to naiwnosc |
||
|
|
|
|
#152 |
|
Zasiedzenie
|
Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89645608]pisalyscie tu o promowaniu tej pracy mlodym dziewczynom i przedstawianiu jej w samych superlatywach przez lewicowe srodowiska - ja sie z tym nie spotkalam, zeby gdziekolwiek do niej zachecano
[/QUOTE] Podejrzewam, że może chodzić o artykuły, które przedstawiają tylko pozytywne strony pracy seksualnej np. https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,...monizowac.html Sent from my M2101K9G using Tapatalk
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89645608]pisalyscie tu o promowaniu tej pracy mlodym dziewczynom i przedstawianiu jej w samych superlatywach przez lewicowe srodowiska - ja sie z tym nie spotkalam, zeby gdziekolwiek do niej zachecano
i ja sama tak nigdzie nie pisalam, caly czas mowie, ze to jest praca jak praca, nie kazdy sie do niej nadaje i tyle, nie zachecalam nikogo do jej wykonywania, zreszta jak juz pisalam duzo osob ma opory przed tym rodzajem pracy i nie uwazam, ze mozna taka osobe przekonac stwierdzeniem, ze nie widze nic zlego w oferowaniu takich uslug i to jest po prostu praca i tak zdecydowana wiekszosc kobiet tak pracowac nie bedzie chciala stwierdzam fakt, sa inne niebezpieczne branze, kazdy traktuje je jako normalne prace, czasem nawet pojawiaja sie wstawki o szlachetnosci pewnych niebezpiecznych branz (czego nie rozumiem) jestem za wolnym wyborem - tak samo jak ty co do ryzyka no dla mnie kluczowe je to, ze to nie jest do konca uregulowana oraz bardzo roznorodna branza, wiec sila rzeczy to ryzyko jest wieksze i ciezko sugerowac sie tymi danymi w ocenie ryzyka pracy na roksie w krakowie czy bialymstoku, a taka opcja jest blizsza sytuacji z tego watku albo pracy sez workerki, ktora wrzuca swoje zdjecia na of dwie rozne sytuacje, a obie to sex work i pytanie co to zmienia jak i tak jest grono kobiet, ktore chca tak pracowac i beda tak pracowac, niezaleznie od tego jakie jest ryzyko? no mowie, nie widze sytuacji, gdzie jakas dziewczyna nie byla ta raca zainteresowana, gdzies przeczyta, ze to praca i powinna byc legalna i nagle stwierdzi, ze w sumie racja, moge uprawiac seks za pieniadze, nie mam z tym problemu wiekszosc ludzi ma i zadne gadanie tego nie zmieni przysiegam, nigdy nie spotkalam sie z zachecaniem mlodych dziewczyn, zeby tak pracowaly, w zadnym lewicowym srodowisku, co najwyzej widzialam wlasnie narracje - pozwolmy kobietom robic ze swoim cialem co chca i tyle ja praca seksualna nigdy zainteresowana nie bylam i po tym hasle tez nie jestem ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- nie dla mnie, bo to nie ja uwazam, ze klienci prostytutek to ludzie na rowni ze cpunami, to piotrek patologia czy nie, nadal to znani, lubiani ludzie, ktorych wiekszosc nie okresli piwniczakiem, przegrywem, czlowiekiem, ktora ma cos z glowa nie bronie ich, ale skoro oni zdradzaja to dosc peawdopodobne, ze jakis losowy kolega z pracy tez zdradza wiec stwierdzenie, ze same przegrywy byly u prostytutki, a juz w ogole korzystaly z uslug seksualnych w szerszym znaczeniu dla mnie to naiwnosc[/QUOTE] Ja sie z toba nie zgadzam Dla mnie normalny człowiek ,ktory ma wszystko ok pod kopułą nie chcialby wykorzystywac ciala osoby ktora nie jest nim zainteresowana seksualnie tylko dlatego ze ma ochote wsadzic penisa w pochwe w danym momencie . Poprostu wydaje mi sie ze trzeba byc w pewien sposob zabrzonym zeby kupowac tego typu uslugi wiedzac ze caly ten czas druga strona udaje i marzy o tym zeby to juz sie skończyło. Mnie mysl o takim seksie obrzydza i odrzuca i dla mnie osobiście to patologia Zdrowy emocjonalnie czlowiek ,atrakcyjny ,z dobrym poczuciem wlasnej wartosci probowalby poznac kogos w naturalny sposob nie musi za wszelka cene miec wytrysku w pochwie kogos komu musi za to placic ,komus kto bedzie udawal ze mu to sprawia przyjemnosc Chciałbym jeszcze podkreslic ze nie mam nic do kobiet ktore uprawiaja ten zawod,mowiac szczerze to im współczuję bo trauma da znac predzej czy pozniej widac to po wielu badaniach i wpisach kobiet ktore odeszly z tego biznesu |
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89645608]
nie dla mnie, bo to nie ja uwazam, ze klienci prostytutek to ludzie na rowni ze cpunami, to piotrek [/QUOTE] Patologia patologi nie równa, ale wciąż patologia. Tak samo jak Mareczek spod monopolowego i pan prezes CEO z łiskaczem w łapie co wieczór to jest alkoholizm. Inny typ alkoholizmu, ale alkoholizm. Średnio mnie obchodzi jak ktoś znany czy lubiany jest. Ja tych ludzi nie znam, i ich nie lubię (tak samo jak ich nie nie-lubię, no obcy ludzie, nie mam o nich zdania).
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi trochę nie pasi jednowymariowa retoryka że każda kobieta po epizodzie albo doświadczeniu prostytucji wychodzi z tego poharatana. Tą samą retorykę słyszałam przez lata z wiadomej strony gdy mowa była o potencjalnych skutkach aborcji. Siadzie psychika, lata depresji, płakusianie, wyobrażanie sobie itd. Hm, no nie. Nie uważam tego za z góry przesądzone i nie umiem stwierdzić skali prawdopodobienstwa bo w obu przypadkach brak zresztą rzetelnych statystyk. Tak jak są faceci którzy pójdą tak i panie które traktują seks mniej ub bardziej instrumentalnie. Oczywiście, inna sprawa że może się komuś wydawać to łatwym zarobkiem a okaże się zgola inaczej i na odwrót.
Natomiast mam wrażenie że prostytucja nie jest wysoko opłacana. Na ogłoszeniach spokojnie mozna znaleźć numerek za 100 a nawet 50 zł. Nawet przeciętne 150-200 zł za to przysłowiowe półgodzinne czy godzinne spotkanie to nic dużego moim zdaniem za sypianie z kilkudziesięcioma facetami miesięcznie. |
|
|
|
|
#156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli ja krywdze siebie to taż jest patologiczne. |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sa jeszcze inne efekty uboczne,problem w nawiazywaniu normalnych relacji,wyjalowienie z uczuc ,nieumiejetnosc cieszenia sie seksem w zyciu prywatnym itp mi sie wydaje ze wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak takie zawody wplywaja na psychike ,poczucie winy,obrzydzenie do siebie,emocjonalne odretwienie itp oczywiscie ze nie kazdy czlowiek bedzie przez to przechodzil ale niestety duza czesc tych kobiet bedzie zmagac z pewnymi problemami powiazanymi z tym na co sie wystawialy przez lata uprawiania tego zawodu |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645683]a ja nie mowie o latach depresji i plakusianiu
sa jeszcze inne efekty uboczne,problem w nawiazywaniu normalnych relacji,wyjalowienie z uczuc ,nieumiejetnosc cieszenia sie seksem w zyciu prywatnym itp mi sie wydaje ze wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak takie zawody wplywaja na psychike ,poczucie winy,obrzydzenie do siebie,emocjonalne odretwienie itp oczywiscie ze nie kazdy czlowiek bedzie przez to przechodzil ale niestety duza czesc tych kobiet bedzie zmagac z pewnymi problemami powiazanymi z tym na co sie wystawialy przez lata uprawiania tego zawodu[/QUOTE] Ale sama piszesz np. ''obrzydzenie do siebie''. Ok, przewrażliwienie w temacie że każdy facet to kolokwialna swinia i pójdzie na tutki, zrozumiałe. Szczerze to wystarczy właśnie że chłop cię zdradzi z panienką albo że dowiesz się że korzystał i to już wpływa na postrzeganie, brak zaufania, kompleksy. Ale obrzydzenie do siebie albo emocjonalne odrętwienie czy brak radości z seksu (o ile faktycznie nie dotykały cię żadne traumy) to już niekoniecznie. Różne zawody przytłaczają. Choćby zawód lekarza, bywa mega obciążający psychicznie. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Wiesz, może i prostytutki nazywają swoich klientów frajerami, ale też nie jest chyba częste rzucanie tej profesji od razu po popróbowaniu. I to słynne z Woody Allena ''kelnerka najgorszy zawód świata''. Z taką samą pogardą te panie potrafią sie wypowiadać o dużo słabszych zawodach, związanych z nimi pensjach. No przecież ''na kasę nie pójdą''. Mam tu na mysli takie panie którym sie wydaje że zarobią sobie szybko na fajne gadżety. Nie takie które nie widzą innego sposobu, chcą pomóc rodzicom w problemach finansowych i też czują się pod ścianą, a już w ogóle odrebna kategorią dla mnie jest seksturystyka gdzie wiele młodych kobiet i nie tylko kobiet, i nie tylko aż młodych zarabia ciałem i utrzymuje z tego rodziny. :/ Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2023-08-11 o 22:11 |
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645487]praca dentysty jest czyms zupelnie innym ja nie place mu za dotykanie moich zebow tylko wypelnianie ubytkow w nich nie wymagam od niego udawania ze jest mu przyjemnie grzebac mi w buzi ,ma zrobic dobra plombe owszem swoimi rekami ale to nie jest wykorzystywanie jego ciala tylko umiejetnosci ktorych ja sama nie posiadam
uprawianie seksu to jednak cos innego niz pieczenie bulek ,tu wymagasz interakcji ,intymnosci ,nikt nie wroci do prostytutki ktora nie jest aktywna i nie okazuje entuzjazmu z dotyku jaki jej serwujesz,piekarz piecze bulki ale nie wazne jak wyglada i czy sie usmiecha powracasz do niego po bulki jesli sa dobre a nie dlatego ze jego rece byly miekkie i mial wszystkie zeby w prostytucji wykorzystujesz -doslownie-cialo drugiego czlowieka do swojej seksualnej przyjemnosci mdotykasz je oczekujesz pozytywnej interakcji i nie jest wazne dla ciebie to ze czesto ta osoba robi to wbrew sobie ,ze nie chce tak naprawde byc przez ciebie dotykana dentysty czy piekarza a nawet pani ktora wykonuje ci masaz stop nie dotykasz w miejsca intymne jest to zupelnie inna interakcja ,jesli tego nie widzisz to niestety nie jestem w stanie sie z toba dogadac znalazlam bardzo ciekawa wypowiedz,list otwarty ex prostytutki (dodam ze kolezanki prostytutki z ktorymi milam przyjemnosc rozmawiac doslownie mowily to samo co ta kobieta w swoim liscie pozwole sobie zacytowac zrodlo https://stowarzyszeniebez.org/list-b...sfhlInQl2lhaIo "Jeśli kiedykolwiek myślałeś, że mi się podobasz, jesteś w straszliwym błędzie. Ani razu nie miałam ochoty iść do pracy. Jedyną rzeczą w mojej głowie było zarobienie pieniędzy, i to szybko. Nie myl tego z łatwymi pieniędzmi; to nigdy nie było łatwe. Szybkie, tak. Bo szybko nauczyłam się wielu sztuczek, żebyś doszedł jak najszybciej, żebym mogła cię zdjąć ze mnie albo spode mnie, albo zza mnie. I nie, nigdy nie podniecałeś mnie podczas stosunku. Byłam świetną aktorką. Przez lata miałam okazję ćwiczyć za darmo. Właściwie, to podpada pod pojęcie wielozadaniowości. Bo kiedy ty leżałeś, moje myśli były zawsze gdzie indziej. Gdzieś, gdzie nie byłam skonfrontowana z tym, że wysysasz ze mnie mój szacunek do samej siebie, nie poświęcając nawet 10 sekund na skonfrontowanie się z rzeczywistością czy spojrzenie mi w oczy. Jeśli myślałeś, że robisz mi przysługę, płacąc za 30 minut lub godzinę, to się myliłeś. Wolałam, żebyś wszedł i wyszedł tak szybko, jak to możliwe. Uważałeś się za mojego świętego zbawcę, pytając, co taka ładna dziewczyna jak ja robi w takim miejscu, jednak traciłeś swoją aureolę, kiedy prosiłeś mnie o położenie się na plecach, a następnie wkładałeś całe swoje siły w obmacanie mojego ciało swoimi rękoma tak bardzo, jak to tylko możliwe. Właściwie to wolałabym, żebyś położył się na plecach i pozwolił mi robić swoje. Kiedy myślałeś, że możesz połechtać swoją męskość, doprowadzając mnie do orgazmu; wiedz, że go udawałam. Mogłabym otrzymać złoty medal w udawaniu. Udawałam tak bardzo, że recepcjonistka prawie spadała z krzesła ze śmiechu. Czego się spodziewałeś? Byłeś pewnie numerem trzy, albo pięć, albo osiem tego dnia. Czy naprawdę sądziłeś, że jestem w stanie podniecić się psychicznie lub fizycznie uprawiając seks z mężczyznami, których sama nie wybrałam? Nigdy. Moje genitalia płonęły. Od lubrykantu i prezerwatyw. I byłam zmęczona. Tak zmęczona, że często musiałam uważać, żeby nie zamknąć oczu w obawie przed zaśnięciem, gdy moje jęki trwały na autopilocie. Jeśli myślałeś, że zapłaciłeś za lojalność lub wymianę uprzejmości, musisz pomyśleć jeszcze raz. Nie interesowały mnie twoje wymówki. Nie obchodziło mnie, że twoja żona miała ból miednicy i że po prostu nie mogłeś obejść się bez seksu. Albo kiedy oferowałeś jakąkolwiek inną żałosną wymówkę, aby przyjść kupić seks ze mną. Kiedy myślałeś, że cię rozumiem i współczuję ci; to wszystko było kłamstwem. Miałam dla ciebie tylko pogardę, a jednocześnie zniszczyłeś coś w moim wnętrzu. Zasiałeś we mnie ziarno wątpliwości. Wątpliwości co do tego, czy wszyscy mężczyźni byli tak samo cyniczni i niewierni jak ty. Kiedy chwaliłeś mój wygląd, moje ciało lub moje zdolności seksualne, równie dobrze mogłeś na mnie zwymiotować. Nie widziałeś prawdziwej osoby za maską. Widziałeś tylko to, co wpisywało się w twoją iluzję rozpustnej kobiety z niepohamowanym popędem seksualnym. W rzeczywistości nigdy nie powiedziałeś tego, co myślałeś, że chcę usłyszeć. Zamiast tego mówiłeś to, co sam chciałeś usłyszeć. Mówiłeś to, co było potrzebne do zachowania swojej iluzji. To, co uniemożliwiło ci zastanowienie się nad tym, jak znalazłam się tam, gdzie byłam w wieku 20 lat. W zasadzie w ogóle cię to nie obchodziło. Bo miałeś tylko jeden cel, a było nim popisanie się swoją władzą poprzez płacenie mi za używanie mojego ciała tak, jak ci się to podobało. Kiedy na prezerwatywie pojawiła się kropla krwi, to nie dlatego, że właśnie nadeszła moja miesiączka. To dlatego, że moje ciało było maszyną, której nie można było zatrzymać cyklem menstruacyjnym, więc wkładałam gąbkę dopochwową, kiedy miesiączkowałam. Aby móc kontynuować na prześcieradle. I nie, nie szłam do domu, gdy skończyłeś. Kontynuowałam pracę, opowiadając kolejnym klientom dokładnie tę samą historię, którą ty usłyszałeś. Wszyscy byliście tak pochłonięci własną żądzą, że odrobina krwi menstruacyjnej was nie powstrzymała. Kiedy przychodziłeś z przedmiotami, bielizną, kostiumami lub zabawkami i chciałeś erotycznej gry, moja wewnętrzna maszyna przejmowała kontrolę. Brzydziłam się tobą i twoimi nieraz chorymi fantazjami. To samo dotyczyło momentów, kiedy uśmiechałeś się i mówiłeś, że wyglądam jak 17-letnia dziewczyna. Nie pomagało to, że sam miałeś 50, 60, 70 czy więcej lat. Kiedy regularnie naruszałeś moje granice â albo całując mnie, albo wkładając we mnie palce, albo zdejmując prezerwatywę â robiłeś to doskonale wiedząc, że jest to wbrew zasadom. Testowałeś moją zdolność do mówienia ânieâ. I podobało ci się to. Kiedy nie sprzeciwiałam się wystarczająco wyraźnie, albo kiedy zbyt często po prostu to ignorowałam. A potem wykorzystywałeś to w perwersyjny sposób, aby pokazać, jak wielką masz władzę i że możesz przekraczać moje granice. Kiedy w końcu cię skarciłam i dałam jasno do zrozumienia, że nie będę przyjmowała cię więcej jako klienta, jeśli nie będziesz przestrzegać zasad, obrażałeś mnie i moją rolę prostytutki. Byłaś protekcjonalny, groziłeś i byłeś nieuprzejmy. Kiedy kupujesz seks, mówi to wiele o tobie, twoim człowieczeństwie i twojej seksualności. Dla mnie jest to oznaka twojej słabości, nawet jeśli mylisz ją z chorym rodzajem władzy i statusu. Myślisz, że masz prawo. Przecież prostytutki i tak istnieją, prawda? Jednak one są prostytutkami tylko dlatego, że mężczyźni tacy jak ty stoją na drodze zdrowych i pełnych szacunku relacji między mężczyznami i kobietami. Prostytutki istnieją tylko dlatego, że mężczyźni tacy jak ty uważają, że mają prawo do zaspokajania swoich seksualnych popędów za pomocą otworów w ciałach innych ludzi. Prostytutki istnieją, ponieważ ty i twoi rówieśnicy uważacie, że wasza seksualność wymaga dostępu do seksu, kiedy tylko wam to odpowiada. Prostytutki istnieją dlatego, że jesteście mizoginami i dlatego, że jesteście bardziej zainteresowani własnymi potrzebami seksualnymi niż związkami, w których wasza seksualność mogłaby się rozwijać. Kiedy kupujesz seks, okazuje się, że nie znalazłeś sedna we własnej seksualności. Współczuję ci, naprawdę. Że jesteś tak mierny, że myślisz, że seks polega na wytrysku do pochwy obcej osoby. A kiedy nie masz żadnej pochwy pod ręką, to następna jest tuż za rogiem, gdzie można zapłacić nieznanej kobiecie za możliwość spuszczenia się w gumę, będąc w niej. Jak bardzo trzeba być małostkowym i sfrustrowanym człowiekiem? Człowiekiem niezdolnym do stworzenia głębokich i intymnych relacji, w których połączenie jest głębsze niż tylko twój wytrysk? Mężczyzna, który wyraża swoje uczucia poprzez swoje szczytowania, który nie ma zdolności do ich werbalizacji, ale woli je kierować poprzez swoje genitalia, aby się ich pozbyć. Cóż za słaba męskość. Upodlenie się płaceniem za seks nie jest męskie. Jeśli chodzi o twoje człowieczeństwo, to wierzę w dobro w ludziach, także w tobie. Wiem, że w głębi duszy masz sumienie. Że po cichu zastanawiałeś się, czy to, co zrobiłeś, było etycznie i moralnie uzasadnione. Wiem też, że bronisz swoich czynów i prawdopodobnie uważasz, że traktowałeś mnie dobrze, byłeś miły, nigdy nie byłeś wredny lub nie naruszyłeś moich granic. Ale wiesz co? To się nazywa unikaniem odpowiedzialności. Nie konfrontujesz się z rzeczywistością. Łudzisz się, że ludzie, których kupujesz, nie są kupowani. Nie są zmuszani do prostytucji. Może nawet myślisz, że zrobiłeś mi przysługę i dałeś mi spokój, rozmawiając o pogodzie, albo robiąc mi mały masaż przed penetracją. Nie zrobiło mi to żadnej przysługi. Jedyne co zrobiło, to utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie jestem warta więcej. Że byłam maszyną, której główną funkcją było pozwolić innym wykorzystywać moją seksualność. Mam wiele doświadczeń z prostytucji. Dzięki nim mogę napisać do ciebie ten list. Jednak jest to list, którego wolałabym nie pisać. Są to doświadczenia, których wolałabym uniknąć. Ty oczywiście myślałeś o sobie jako o jednym z miłych klientów. Nie ma miłych klientów. Są tylko ci, którzy potwierdzają negatywne wyobrażenie kobiet o sobie. Twoja, Tanja Rahm"[/QUOTE] Chyba już nic śmieszniejszego w życiu nie przeczytam XDD Chciałem wypunktować ten tekst zdanie po zdaniu, ale za dużo klikania. Ja tylko przypomnę, że to napisała kobieta, która Z WŁASNEJ WOLI SPRZEDAWAŁA SWOJE CIAŁO, BO PRAWDOPODOBNIE NIE CHCIAŁO JEJ SIĘ PODJĄĆ INNEJ PRACY I WYBRAŁA DROGĘ NA SKRÓTY PO SZYBKIE PIENIĄDZE. A później płacze o tym że to ciężka praca i próbuje obarczyć winą mężczyzn za to, że istnieje zawód prostytutki, pomimo tego, że SAMA Z WŁASNEJ WOLI NAJPIERW WYRAZIŁA CHĘĆ SWIADCZENIA TAKICH USŁUG, A DOPIERO PÓŹNIEJ KTOKOLWIEK MÓGŁ SIĘ DO NIEJ PO TE USŁUGI ZGŁOSIĆ. Typowe robienie z siebie męczennicy i ofiary mimo że to ona jako jedyna była odpowiedzialna za swój los. Wiesz co robiła moja mama? Była pielęgniarką w szpitalu przez 35 lat. Zarabiała najczęściej minimalną krajową. Nie mieliśmy w życiu lekko, ale wybrała pewną ścieżkę i nigdy nie narzekała na swoją pracę i nigdy nikogo za nią nie obwiniła. Pani z twojego posta wybrała sprzedawanie swojego ciała bo nie chciało jej się zasuwać w innej pracy to niech teraz nie narzeka na cały śwta dookoła, bo właściwie to z jej historii płynie taki przekaz, że to wszyscy są winni tylko nie ona jej podłej doli. |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645683]a ja nie mowie o latach depresji i plakusianiu
sa jeszcze inne efekty uboczne,problem w nawiazywaniu normalnych relacji,wyjalowienie z uczuc ,nieumiejetnosc cieszenia sie seksem w zyciu prywatnym itp mi sie wydaje ze wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak takie zawody wplywaja na psychike ,poczucie winy,obrzydzenie do siebie,emocjonalne odretwienie itp oczywiscie ze nie kazdy czlowiek bedzie przez to przechodzil ale niestety duza czesc tych kobiet bedzie zmagac z pewnymi problemami powiazanymi z tym na co sie wystawialy przez lata uprawiania tego zawodu[/QUOTE] Co jest bardzo ciekawe, bo panowie korzystający z tych usług nie mierzą się z takimi problemami. Albo są socjalizowani na mężczyzn tak mocno, że siedzi to zbyt głęboko i nie są w stanie nawet tych emocji porządnie poczuć.
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645624]Ja sie z toba nie zgadzam
Dla mnie normalny człowiek ,ktory ma wszystko ok pod kopułą nie chcialby wykorzystywac ciala osoby ktora nie jest nim zainteresowana seksualnie tylko dlatego ze ma ochote wsadzic penisa w pochwe w danym momencie . Poprostu wydaje mi sie ze trzeba byc w pewien sposob zabrzonym zeby kupowac tego typu uslugi wiedzac ze caly ten czas druga strona udaje i marzy o tym zeby to juz sie skończyło. Mnie mysl o takim seksie obrzydza i odrzuca i dla mnie osobiście to patologia Zdrowy emocjonalnie czlowiek ,atrakcyjny ,z dobrym poczuciem wlasnej wartosci probowalby poznac kogos w naturalny sposob nie musi za wszelka cene miec wytrysku w pochwie kogos komu musi za to placic ,komus kto bedzie udawal ze mu to sprawia przyjemnosc Chciałbym jeszcze podkreslic ze nie mam nic do kobiet ktore uprawiaja ten zawod,mowiac szczerze to im współczuję bo trauma da znac predzej czy pozniej widac to po wielu badaniach i wpisach kobiet ktore odeszly z tego biznesu[/QUOTE] skoro istnieje tylu mezczyzn, dla ktorych seks mozna kupic i to rownoznaczne z kupieniem krzesla, nie interesuje ich z kim i czy cos do niego czuja, to dlaczego nie akceptujesz tego, ze tak samo istnieja kobiety o takim podejsciu do seksu, ktore nie maja z tym problemu? sa swiadectwa kobiet, ktore taka prace wykonuja i nie maja z tym problemu, niektore nawet to lubia albo maja do tej pracy takie samo podejscie co wiekszosc ludzi do swojej pracy - pracuja, zeby zarabiac i tyle, ktos musi wstawac na 6 i jechac do biura tez nie lubi tego, ale robi nie musza tej pracy kochac, ale skoro ja wybieraja to widocznie im nie przeszkadza spanie za pieniadze/striptiz na kamerce/nagrywanie porno aktorka tez czasami odgrywa sceny calowania czy obmacywania innego aktora albo imituje seks na planie z 15-osobowa ekipa i udaje, ze ja to podnieca czy ja taka sytuacja podnieca, czy to lubi pewnie nie, ale robi to dla hajsu, no praca modelka tez pracuje cialem, doslownie dostaje hajs za konkretny obwod bioder i chodzenie w taki sposob jak sobie zyczy projektant, doslownie placi jej za cialo, ma gdzies ja jako osobe szanuje twoja opinie, ale przyjmujesz nieprawdziwe zalozenie, ze kazda kobieta w tym biznesie nienawidzi tej pracy i ma depresje, bo musi przespac sie z kims kto nie wyglada jak brad pitt, a tak po prostu nie jest, zreszta bycie prostytutka czy seks nie polega na wlozeniu czegos w cos, gdyby na tym zalezalo facetom to by se kupili fleshlighta czy inny wynalazek imitujacy pochwe za rownowartosc tego co swsja z prostytutka to jest proste, dla niektorych to nic wielkiego sie z kims przespac i nie wjezdza im to na psychike, jest ogromna podaz, cos chyba tyle kobiet sklania aby sie oglaszac jako escort girl albo wchodzic w uklady sponsorowane gdzie przeciez moglyby pracowac inaczej, a wybieraja to a klienci w wiekszosci nie placa, zeby posluchac i poogladac jeczaca laske, bo to moga miec za darmo ciekawe czy vr za iles lat bedzie realnie stanowil konkurencje dla prostytucji Cytat:
niewazne jak to nazwiesz to fakty sa takie, ze mnostwo ludzi zdradza i tak samo mnostwo ludzi korzysta z seks uslug, skads sie ta ogromna podaz bierze, to nie 0,1% facetow w polsce korzysta, tylko podobno co najmniej kilkanascie procent korzystalo patologia czy nie, zjawisko jest powszechne poza tym nawet jak facet oglada darmowe porno to tez posrednio generuje popyt i placi kobiecie, zeby spala z innymi aktorami na ekranie, jak by nie patrzec tez generuje popyt na uslugi seksualne, a praca standardowej aktorki porno wiele od pracy prostytutki sie nie rozni nie mowie tego, zeby powiedziec, ze wizyta u prostytutki a na stronce porno to to samo, tylko ze jesli patrzec na to w szerszym konteksie to popyt na uslugi seksualne generuje wiekszosc facetow (i duza czesc kobiet) a faceci nie maja problemu po skorzystaniu z tego, bo to nie jest tak spolecznie nieakceptowane jak bycie prostytutka - co tez w duzej mierze moze wplywac na psychike tych kobiet, zycie w ciaglej obawie co jak ktos tam sie dowie, ukrywanie sie, pewnie niektorzy klienci tez je wyzywaja |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
Nie twierdze ze kazda kobieta w tym biznesie ma depresje ale mysle ze wiekszisc z nich gdyby mogly robic inna prace za te same pieniadze rzucilaby prostytucje w sekunde
Prawdopodobnie sa kobiety ktore lubia uprawiac seks z bylekim i sprawia im to przyjemność ,tak samo istnieja ludzie ktorzy lubia kiedy ktos robi im kupe na klate lu sika do ust ale jest to maly procent i wiara w to ze prostytutka do ktorej chodzi ten "fajny" chlopak jest wlasnie w tym procencie jest wielka naiwnoscia |
|
|
|
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645830]Nie twierdze ze kazda kobieta w tym biznesie ma depresje ale mysle ze wiekszisc z nich gdyby mogly robic inna prace za te same pieniadze rzucilaby prostytucje w sekunde
Prawdopodobnie sa kobiety ktore lubia uprawiac seks z bylekim i sprawia im to przyjemność ,tak samo istnieja ludzie ktorzy lubia kiedy ktos robi im kupe na klate lu sika do ust ale jest to maly procent i wiara w to ze prostytutka do ktorej chodzi ten "fajny" chlopak jest wlasnie w tym procencie jest wielka naiwnoscia[/QUOTE] a co sadzisz o cam girls albo dziewczynach, ktore nie uprawiaja seksu z klientami, ale oferuja inne czynnosci, ktore innych podniecaja typu np. dominy? traktujesz je bardziej jak prostytutki czy aktorki? jak oceniasz moralnie facetow, ktorzy z tego korzystaja? i czy kobieta korzystajaca z uslug faceta prostytutki to dla ciebie to samo co facet placacy prostytutce? |
|
|
|
|
#164 |
|
sentimental animal
|
i ja sama tak nigdzie nie pisalam, caly czas mowie, ze to jest praca jak praca, nie kazdy sie do niej nadaje i tyle, nie zachecalam nikogo do jej wykonywania, zreszta jak juz pisalam duzo osob ma opory przed tym rodzajem pracy i nie uwazam, ze mozna taka osobe przekonac stwierdzeniem, ze nie widze nic zlego w oferowaniu takich uslug i to jest po prostu praca i tak zdecydowana wiekszosc kobiet tak pracowac nie bedzie chciala stwierdzam fakt, sa inne niebezpieczne branze, kazdy traktuje je jako normalne prace, czasem nawet pojawiaja sie wstawki o szlachetnosci pewnych niebezpiecznych branz (czego nie rozumiem) jestem za wolnym wyborem - tak samo jak ty co do ryzyka no dla mnie kluczowe je to, ze to nie jest do konca uregulowana oraz bardzo roznorodna branza, wiec sila rzeczy to ryzyko jest wieksze i ciezko sugerowac sie tymi danymi w ocenie ryzyka pracy na roksie w krakowie czy bialymstoku, a taka opcja jest blizsza sytuacji z tego watku albo pracy sez workerki, ktora wrzuca swoje zdjecia na of dwie rozne sytuacje, a obie to sex work i pytanie co to zmienia jak i tak jest grono kobiet, ktore chca tak pracowac i beda tak pracowac, niezaleznie od tego jakie jest ryzyko? no mowie, nie widze sytuacji, gdzie jakas dziewczyna nie byla ta raca zainteresowana, gdzies przeczyta, ze to praca i powinna byc legalna i nagle stwierdzi, ze w sumie racja, moge uprawiac seks za pieniadze, nie mam z tym problemu wiekszosc ludzi ma i zadne gadanie tego nie zmieni przysiegam, nigdy nie spotkalam sie z zachecaniem mlodych dziewczyn, zeby tak pracowaly, w zadnym lewicowym srodowisku, co najwyzej widzialam wlasnie narracje - pozwolmy kobietom robic ze swoim cialem co chca i tyle ja praca seksualna nigdy zainteresowana nie bylam i po tym hasle tez nie jestem[/QUOTE] całkowicie się zgadzam
|
|
#165 | |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645830]Nie twierdze ze kazda kobieta w tym biznesie ma depresje ale mysle ze wiekszisc z nich gdyby mogly robic inna prace za te same pieniadze rzucilaby prostytucje w sekunde [/quote]
takich dokonujesz wyborow w zyciu jakie masz priorytety. wrzucalyscie tutaj mnostwo dowodow na to jak ta praca niszczy i obciaza. jesli to jest tak proste do znalezienia, to oznacza, ze kandydatki na prostytutki sa swiadome ryzyka psychicznego, albo sa ignorantkami i nie mysla zeby w ogole zrobic jakikolwiek research przed. niby w przypadku nastolatek mozna na to odpowiedziec, ze sa mlode i glupie, ale kto w tym wieku taki nie jest, a jednak wiekszosc sie nie decyduje na prostytucje. cos musi w mozgu takich osob dzialac inaczej, jesli podejmuja sie tego nie dlatego bo lubia seks, tylko z checi zysku. nawet nie wiem czy jest mi takich dziewczyn szkoda. to troche jak z hazardem, jak ktos traci gruby hajs, dostaje depresji i popelnia samobojstwo. ciekawe czy jest jakas korelacja miedzy takimi ryzykownymi zachowaniami a poziomem inteligencji. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89645837]a co sadzisz o cam girls albo dziewczynach, ktore nie uprawiaja seksu z klientami, ale oferuja inne czynnosci, ktore innych podniecaja typu np. dominy? traktujesz je bardziej jak prostytutki czy aktorki? jak oceniasz moralnie facetow, ktorzy z tego korzystaja?
i czy kobieta korzystajaca z uslug faceta prostytutki to dla ciebie to samo co facet placacy prostytutce?[/QUOTE] Dlaczego mialabym inaczej widziec kobiete korzystajaca z uslug prostytutki niz mezczyzne ? Dla mnie kazdy kto placi za seks jest zaburzony nie wazne czy to mezczyzna czy kobieta Ja nie oceniam w tym watku pracy prostytutek nie dziele je na typy Wyrazam swoje zdanie na temat ludzi ktorzy placa za seks ,ludzi ktorzy z jakis powodow nie czuja sie zniecheceni faktem ze uzywaja ciala drugiego czlowieka który prawdopodobnie jest wylaczony z tej interakcji lub nawet czuje obrzydzenie w trakcie tego spotkania Nie moglabym byc z kims takim dla mnie ktos kto placi za seks jest poprostu zaburzonym luzerem ktory nie umie panowac nad instyktami plus ma niska samoocene . Mezczyzna ktory szanuje kobiety i zna swoja wartosc nie znizylby sie do wykorzystywania cudzego ciala do czynnosci seksualnych za pieniadze |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-08-12 o 11:37 |
|
|
|
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
Mężczyzna, który idzie do prostytutki ZAWSZE traktuje ją przedmiotowo. Bo dokładnie tak, "używa" jej ciała, żeby sobie sprawić przyjemność.
Jej motywacje nie mają tu żadnego znaczenia, bo on ich przecież nie zna. Przełknęłabym faceta, który poszedł w młodości z głupoty i teraz tego żałuje. Ale szanować kogoś, kto nie widzi w tym nic złego i uważa, że skoro ma penisa i kilka stów w portfelu, to ma prawo traktować drugiego człowieka jak przedmiot? No way. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
..
Your teeth is how you breathe. Edytowane przez Gravitsappa Czas edycji: 2023-12-11 o 17:04 |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio ktokolwiek wierzy że to tak wygląda?Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#171 | ||||
|
(=^‥^=)
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89644983]Kiedyś czytałam że nikt tyle nie zrobił dla promocji prostytucji jak film Pretty Women.
Czy możesz podlinkować te promocje prostytucji przez srodowiska lewicowe? Aż jestem ciekawa jak to wygląda. [/QUOTE] Tutaj gość wypowiada się o aferze Uniwersytetu SWPS: https://www.youtube.com/watch?v=ZHrSK6PVCAE Tutaj film o którym on wspomina w swoim materiale: https://www.youtube.com/watch?v=fnmpJxqsRKg Materiał z tvp info: https://www.tvp.info/69305500/tragic...ja-prostytucje Post 'Lewicy Kobiet': https://www.facebook.com/photo/?fbid...54984341425383 Swoją drogą tak dodam, że nie jest to zbytnio możliwe, aby prostytutki płaciły podatki. Państwo wtedy stałoby się sutenerem. https://statystyka.policja.pl/st/kod...u-art-204.html Art. 204 § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, nakłania inną osobę do uprawiania prostytucji lub jej to ułatwia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Karze określonej w § 1 podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę. § 3. Jeżeli osoba określona w § 1 lub 2 jest małoletnim, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. (uchylony). Kolejne: https://tvmn.pl/Seria-skandalicznych...stytucja-2842a Była jeszcze strona, gdzie oferowali pomoc w tym jak uprawiać bezpiecznie prostytucję. Ale niestety nie pamiętam jak się nazywała i nie mogę tego znaleźć. [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89645624]Ja sie z toba nie zgadzam Dla mnie normalny człowiek ,ktory ma wszystko ok pod kopułą nie chcialby wykorzystywac ciala osoby ktora nie jest nim zainteresowana seksualnie tylko dlatego ze ma ochote wsadzic penisa w pochwe w danym momencie . Poprostu wydaje mi sie ze trzeba byc w pewien sposob zabrzonym zeby kupowac tego typu uslugi wiedzac ze caly ten czas druga strona udaje i marzy o tym zeby to juz sie skończyło. Mnie mysl o takim seksie obrzydza i odrzuca i dla mnie osobiście to patologia Zdrowy emocjonalnie czlowiek ,atrakcyjny ,z dobrym poczuciem wlasnej wartosci probowalby poznac kogos w naturalny sposob nie musi za wszelka cene miec wytrysku w pochwie kogos komu musi za to placic ,komus kto bedzie udawal ze mu to sprawia przyjemnosc Chciałbym jeszcze podkreslic ze nie mam nic do kobiet ktore uprawiaja ten zawod,mowiac szczerze to im współczuję bo trauma da znac predzej czy pozniej widac to po wielu badaniach i wpisach kobiet ktore odeszly z tego biznesu[/QUOTE] Cytat:
Zgadzam się w pełni Cytat:
I to jest właśnie jedna z konsekwencji bycia prostytutką. W momencie jak klient Ci płaci dostajesz zastrzyk dopaminy. Nagle okazuje się, że pensję kelnerki możesz zdobyć w kilka dni. Tracisz też zazwyczaj szacunek do pieniądza. Po takiej długiej pracy, ba nawet krótkiego epizodu - jest trudno wrócić do społeczeństwa gdzie pracujesz normalnie jako kelnerka, urzędniczka, itd. Bo nagle okazuje się, że pieniądze, które mogłaś mieć w dwa dni musisz zdobyć pracując 8h cały miesiąc. Dlatego wiele dziewczyn już w tym zostaje, bo są zwyczajnie uzależnione od dużych pieniędzy. Cytat:
Weź pod uwagę, że zazwyczaj biorą się za to młode dziewczyny. Tym bardziej mamy czasy, gdzie to jest promowane. One nie wiedzą często na co się piszą, bo zostały zmanipulowane przez media. Każdy popełnia błędy. To nie jest robienie z siebie męczennicy, tylko zbieranie żniwa. [1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89645748] niewazne jak to nazwiesz to fakty sa takie, ze mnostwo ludzi zdradza i tak samo mnostwo ludzi korzysta z seks uslug[/QUOTE] Również w Polsce ma mnóstwo osób problem z alkoholizmem. Skoro mnóstwo ludzi ma problem z trzeźwością to znaczy, że to jest normalne i patologią nie jest? ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Poza tym ja nie powiedziałabym, że film może promować cokolwiek. Przecież to fikcja. W większości filmów jest motyw mordowania ludzi, czy w takim razie morderstwo jest promowane? No nie. Promowane jest coś jak ktoś się na poważnie wypowiada na dany temat. Edytowane przez Miss_Suze Czas edycji: 2023-08-12 o 12:09 |
||||
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie z prawdziwego życia znam jedna historie, gdzie facet bardzo bogaty "kupił" sobie kobietę. Nie wiem jak długo ona już z nim jest, ale obecnie psychicznie jest już wrakiem. Gość się po prostu nad nią psychicznie znęca i nie ma do niej za grosz szacunku. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
.
Your teeth is how you breathe. Edytowane przez Gravitsappa Czas edycji: 2023-12-11 o 17:03 |
|
|
|
|
#174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedząc X codziennie przez rok odmłodziła się o 10 lat, dermatolodzy jej nienawidzą.
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;89645960]dla mnie te tytuly brzmia jak oczywisty clickbait, nie mow ze sie na to lapiesz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czy nie złapie się na to młoda dziewczyna w ciężkiej sytuacji? |
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89646011]Czy nie złapie się na to młoda dziewczyna w ciężkiej sytuacji?[/QUOTE]
.
Your teeth is how you breathe. Edytowane przez Gravitsappa Czas edycji: 2023-12-11 o 17:03 |
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Nie gloryfikuję prostytucji, wręcz rozumiem negatywne jej postrzeganie, ale jeśli ktoś myśli, że masażystka masuje starego dziadka lub pielęgniarka myje przywiezionego na ostry dyżur pijanego do nieprzytomności bezdomnego, który zrobił pod siebie, robią to z miłości czy wewnętrznej potrzeby, a nie dla kasy, jest niepoprawnym optymistą. Jeśli prostytucja pasuje obu stronom to nic mi do tego, mnie np. brzydzi żywienie się mrożonymi jedzeniem wątpliwej jakości, ale czemu zabraniać tego wszystkim? Co najwyżej warto dobrać drugą połówkę o podobnym poglądach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#179 |
|
sentimental animal
|
A co tam u Ciebie Autorko? Wyjaśniliście sobie sprawę?
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Teraz już trzeci dzień się nie odzywa, a zazwyczaj piszemy codziennie albo z max 1 dniem ciszy. Czasem ja zaczynam, czasem on. Nie chcę się bawić w gierki, ale teraz czekam na niego.
Lubiłam w nim to, że jeśli mu coś nie pasowało albo było niejasne, to od razu mówił i to wyjaśnialiśmy. Szkoda, że jak ja chcę coś wyjaśnić, to już nie działa to tak samo. A sam twierdził, że nie lubi, kiedy dziewczyna chowa swoje uczucia i zamiast być szczera udaje, że wszystko jest w porządku. No ale pewnie uznał, że jednak aż tak mu na mnie nie zależy, znajomość jest na odległość, więc nie chce mu się prowadzić ze mną dyskusji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Serio ktokolwiek wierzy że to tak wygląda?