![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Imię mamy ;Gabriel albo Ignacy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Mi dla chlopaka mega ciężko było.znalezc imię te ponad 4 lata temu. Dla.dziewczynki za to miałam całą listę. Ja to bardziej nie pamiętam kiedy dzieciaki powinien się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Kiedy głowę podnosić. Jak prawidłowo czworakowac czy pełzać itp. Dodatkowo kurde te szczepienia, nie wiem jak to spamiętam ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ignacy częściej chyba spotykane, za to Gabriel może być trudne do wymówienia zwłaszcza dla przedszkolaków, Gabryś też bo R ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Ignacego rozważalismy i Nikodema też kiedyś, ale nazwisko zaczyna nam się na M i Nikodem M i to mm mi koliduje jak wymawiam na głos, to samo Adam. A tak mi się podobają, ale nie wezmę bo wybrzydzam 🤷🏼☠♀️
Ale o Ignacym muszę też ponownie pomyśleć, choć dość popularny w rankingach też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
|
Może jak już wszystkie skończymy pierwszy trymest to zrobimy główny post z terminem porodu, wiekiem, która to ciąża itp?
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój będzie miał 27 miesięcy jak urodzę drugie i to niby już w miarę sporo bo ciut ponad 2 lata ale to wciąż będzie jeszcze maluch jeszcze... Mi dla dziewczynki podoba się Emilia, a widzę, że teraz zrobiła się dość popularna, no ale nie jest jeszcze w pierwszej 10 to może być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dlaczego nie można słuchac bicia serca przed 11tyg? Ja słyszałam w 8 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Kurde ja cały czas myślę nad nifty. Byłabym spokojniejsza chyba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- I zazdroszczę Wam chłopaków, to było moje marzenie. Od 11 tygodnia wiem, że będzie dziewczynka, właśnie zaczęłam 17 tydzień i nadal się z tym nie oswoiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
Rozumiem to doskonale. Niestety każdy ma różne emocje i odczucia i nic się na to nie poradzi.
Robiłaś normalne prenatalne czy nifty? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to ja miałam przeczucia, że to będzie jednak dziewczynka, ale nie dopuszczałam do siebie tej myśli. Niby wiadomo, że to nie koncert życzeń, ale chyba ciążowe hormony nie pomagają Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2023-08-17 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi powinno być łatwiej, ale właśnie mam wrażenie ze paradoksalnie jest gorzej… mam dwie córki, ułożone z nimi relacje, sposób postępowania, wychowania i funkcjonowania. Teraz czuje rozczarowanie, obawę ze to dziecko będzie inne/gorsze już nie „takie moje”. Głupie wiem, ale czuje tak w środku i nikt tego nie potrafi zrozumieć ![]() Ja robiłam Nifty czekałam 7 dni roboczych na wynik, płaciłam 2150 i poza płcią wyszło że dzidziuś jest zdrowy co wiadomo cieszy najbardziej, jednak… pozostało to uczucie niespełnienia ehhh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
|
Ja znowu marzę o dziewczynce i jeśli wyjdzie, że chłopak to na pewno będę w jakimś stopniu rozczarowana.
Tym bardziej, że mój syn ma ostatnio fazę na rodzeństwo. Od miesiąca codziennie mówi o tym. Zaczął od tego, że chce mieć dwie siostry i dwóch braci a skończyło się na tym, że chce mieć tylko siostre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Marcowe Mamy 2024
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez Marysiapew Czas edycji: 2023-08-18 o 04:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Marcowe Mamy 2024
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez Marysiapew Czas edycji: 2023-08-18 o 04:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Badanie niffty robicie bez względu na wiek?
Mam 28lat i w w sumie wśród znajomych i rodziny nikt nie robił takiego testu ( przyznam, że dowiedziałam się o nim stad ![]() Poza tym: czy któraś z Was boryka się z notorycznym uczuciem pustego żołądka ? Nie mogę sobie z tym od 2 tygodni poradzić i już chyba próbowałam wszystkiego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prenatalne pierwsze mam 13ego września, to będzie 12tc, więc może gdyby coś było nie tak.... Ale to chyba wtedy i tak zalecają amniopunkcję. Co do żołądka ja miałam. Miałam wrażenie, że jestem non stop głodna, a co zjadłam to mdłości i wymioty. Błędne koło. Ale kupiłam xonvea i od paru dni żyję normalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam prenatalne 8.09 i to będzie 12 tc i właśnie chyba wstrzymam się z tymi testami Poproszę lekarza o ten albo jakiś lek jak będę na najbliższej wizycie, bo czuje już niemoc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
To chyba jestem jedyna tu której wszystko jedno jaka płeć, będzie drugi syn, spoko będzie kompan do psot"
![]() Znam rodzinę gdzie jest czterech synów i jest wesoło, że tak powiem, nie wiem jak bym to zniosła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam ze względu na wiek, bardzo bałam się chorób genetycznych. Na Twoim miejscu wstrzymałabym się do prenatalnych, jeśli tam wyjdzie coś źle to wtedy bym pogłębiała diagnostykę. Zrób koniecznie USG z testem Pappa, dzięki temu poznasz stan swojego łożyska, ryzyko przedwczesnego porodu, preeklamsji itp. Samo USG to tylko 80% czułości i nie sprawdza wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak Vision robiłam nifty ze względu na wiek - mam 35 lat. Na twoim miejscu ze spokojem czekałabym na prenatalne i tylko w razie wysokiego ryzyka pogłębiała diagnostykę. Dzisiaj chcemy powiedzieć dziewczynkom o rodzeństwie. Trzymajcie kciuki żeby nie było aż tak zle jak zakładam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki
![]() Ja mam 34 i też się boję, ale poczekam do tego 13.09. Najwyżej będę analizować dalej. Myślę, że papp-a zrobię sobie wcześniej ciut, żeby z wynikami iść na USG, bo tam gdzie chce robić niby pobierajá krew w trakcie, ale wolałabym już wiedzieć wszystko dokładniej tego 13. Okropnie się boje wad genetycznych. Nie wiem, czy zdecydowałabym się takie urodzić, ale póki co staram się myśleć optymistycznie, chociaż średnio mi wychodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak jak poprzednio robię tylko pappe. Chyba że lekarz powie co innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Mam problem z niskim żelazem. Myślicie że zakwas z buraka załatwi sprawę? Nigdy nie piłam tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej łykałam 'szelazo sr' i mi ładnie podniósł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Hej. Wpadam na chwilę.
U mnie to samo, kilka dni tylko leżałam, mdłości, wymioty, masakra ![]() Jak pochodzę do 20-30 min to boli mnie brzuch. Większość leżę. Dodatkowo wszystko mi śmierdzi. Zaczynam jeść ok 12, czasami zjem wcześniej banana lub trochę jogurtu. Był partner na weekend. Powiedziałam mu. Bardzo się cieszy i liczy na bliźnięta ![]() Pomógł mi dużo w domu, wczoraj rosołek ugotował i zrobił 2 danie ![]() W sobotę byliśmy na szybkich zakupach po południu, ale po powrocie poszłam od razu do łóżka. W środę mam lekarza. Zobaczymy co tam ![]() Moja biedna sunia chyba czuje, że coś jest nie tak, bo jak wymiotowałam to taka biedna patrzyła na mnie, nawet się do drugiego pokoju schowała ![]() Przychodzi, przytula się do mnie, a jak przyjdzie mama to od razu staje koło mnie jakby mnie 'broniła'', albo chciała przekazać, że ona mnie tu pilnuje ![]() ![]() Koty stety niestety w wolierze pod balkonem, bo jeden ma cukrzycę i niestety zdarza mu się nasikać na dole lub zrobić 2, więc póki ciepło to musza tam siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Mi też wszystko śmierdzi, lodówkę otwieram to zatykam nos. A z jedzenia to tylko jakieś zupy mi wchodzą, rosołek, krupnik czy jakieś warzywne, wszystko lekko strawne. No i muszę jeść cokolwiek często bo mdłości mi się nasilają jak nie jem. A spodenek już nie dopinam, tak spuchłam już, a co będzie później
![]() Energii wciąż nie mam. Te bóle z prawej strony brzucha mi na szczęście ustały. W tym tygodniu idę na pierwsze badania krwi, a za tydzień kolejna wizyta, a później zaraz pierwsze prenatalne. Jakoś szybko to mi leci nawet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.