Marcowe Mamy 2024 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-08-17, 17:17   #271
Plazowiczka1
Przyczajenie

Dot.: Marcowe Mamy 2024

Imię mamy ;Gabriel albo Ignacy
Plazowiczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-17, 17:22   #272
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Gumisiowy Pokaż wiadomość
Też gratuluję, kolejny chłopczyk!
I też jestem ciekawa ile Nifty teraz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Sporo, ale spokój psychiczny najważniejszy.

To teraz czekamy na imię.
Ja wciąż nie wiem. Wiadomo jeszcze tyle czasu, ale nic a nic mi się nie podoba 🤷🏼☠♀️ Dla dziewczynki jeszcze bym znalazła.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Ja pamiętam aż za dobrze, rozszerzania diety to była moja zmora Może dlatego, że jeszcze jestem w miarę na świeżo. A ile Twój synek ma lat teraz?

4 skończył w maju.
Mi dla chlopaka mega ciężko było.znalezc imię te ponad 4 lata temu. Dla.dziewczynki za to miałam całą listę.
Ja to bardziej nie pamiętam kiedy dzieciaki powinien się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Kiedy głowę podnosić. Jak prawidłowo czworakowac czy pełzać itp. Dodatkowo kurde te szczepienia, nie wiem jak to spamiętam

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ignacy częściej chyba spotykane, za to Gabriel może być trudne do wymówienia zwłaszcza dla przedszkolaków, Gabryś też bo R
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-17, 17:22   #273
Gumisiowy
Rozeznanie

Ignacego rozważalismy i Nikodema też kiedyś, ale nazwisko zaczyna nam się na M i Nikodem M i to mm mi koliduje jak wymawiam na głos, to samo Adam. A tak mi się podobają, ale nie wezmę bo wybrzydzam 🤷🏼☠♀️
Ale o Ignacym muszę też ponownie pomyśleć, choć dość popularny w rankingach też.

Gumisiowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-17, 17:24   #274
lilianna90

Może jak już wszystkie skończymy pierwszy trymest to zrobimy główny post z terminem porodu, wiekiem, która to ciąża itp?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Gumisiowy Pokaż wiadomość
Ignacego rozważalismy i Nikodema też kiedyś, ale nazwisko zaczyna nam się na M i Nikodem M i to mm mi koliduje jak wymawiam na głos, to samo Adam. A tak mi się podobają, ale nie wezmę bo wybrzydzam 🤷🏼☠♀️
Ale o Ignacym muszę też ponownie pomyśleć, choć dość popularny w rankingach też.

Tez te dwa imiona braliśmy pod uwagę ale bardziej Nikodem
Stary 2023-08-17, 17:29   #275
Gumisiowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
4 skończył w maju.
Mi dla chlopaka mega ciężko było.znalezc imię te ponad 4 lata temu. Dla.dziewczynki za to miałam całą listę.
Ja to bardziej nie pamiętam kiedy dzieciaki powinien się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Kiedy głowę podnosić. Jak prawidłowo czworakowac czy pełzać itp. Dodatkowo kurde te szczepienia, nie wiem jak to spamiętam

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ignacy częściej chyba spotykane, za to Gabriel może być trudne do wymówienia zwłaszcza dla przedszkolaków, Gabryś też bo R
4 to już sporo, czyli rocznikowo będzie 5 jak urodzisz drugie, to już taki ogarnięty chłopak będzie raczej.
Mój będzie miał 27 miesięcy jak urodzę drugie i to niby już w miarę sporo bo ciut ponad 2 lata ale to wciąż będzie jeszcze maluch jeszcze...

Mi dla dziewczynki podoba się Emilia, a widzę, że teraz zrobiła się dość popularna, no ale nie jest jeszcze w pierwszej 10 to może być Ja strasznie wybrzydzam co do imion i to będzie trudne zadanie jeśli będzie chłopiec.

Stary 2023-08-17, 17:47   #276
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam nic do Ciebie ale jak czytam takie rzeczy, że z jednym to łatwiej to nóż mi się w kieszeni otwiera. Czasami z jednym dzieckiem matce jest trudniej niż innej matce z dwoma.
Mój syn w wieku 1 miesiąca spał w dzień 0 minut. Trwało to około miesiąca.
Karmiłam go i po 15 razy dziennie co dawało jakieś 7h dziennie przy cycu.
Potrafil mi iść spać o 7!!! rano w wieku 1 roku. Wyglądało to jakoś tak że miał z godzinna drzemkę po południu i od tej drzemki do 7 rano nie spal.
Albo miał tak że szedł spać o 21, budził się o 23 i do 3,4 w nocy nie spał.
I nie z wiekiem nie było mi łatwiej. W wieku 1 roku i 8 miesięcy zrezygnował całkowicie z drzemek w ciągu dnia.
W wieku dwóch lat przeleciał przez szybę w drzwiach, na szczęście skończyło się tylko płaczem, szpitalem i blizna na ręku do dzisiaj.
Do jakiś dwóch lat zepsuł mi indukcję, okulary stłukł, które miałam na nosie, zepsuł odkurzacz samojezdny, zepsuł drzwi! balkonowe a reszty rzeczy to już nawet nie pamiętam.
I siedziałam na webinarach Magdy Komsty i innych magików od trudnych dzieci. Była wprowadzona od urodzenia rutyna itp.
Jak drugie będzie takie to chyba je sprzedam
Za to jedna z mam z mojej grupy ciążowej z 2019 z wizażu ma już teraz dwójkę dzieci. I te dzieci zawsze jej chodziły ładnie spać, spały całą noc. Mogła przy nich wymyślne obiady robić, ciasta czy inne rzeczy. Gdzie przy moim bywały dni, że nie miałam kiedy wziąć prysznica
Jakbym czytała o swojej kuzynce. Dziecko teraz ma prawie 4 lata i dopiero od pół roku zaczęła normalnie żyć i funkcjonować. Wiem, że i takie "potworki" się trafiają. Miałaś bardzo intensywnie, oby drugie było spokojniejsze

Ja na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduje.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez _Melodia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko wpadam pochwalić się wynikiem testu: nifty pokazał ZDROWEGO chłopca
Ciagle mi jakoś nieswojo z myślą ze będę miała synka a nie córkę heheheh

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Suuuper!! Gratulacje ja marzę o chłopczyku

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Plazowiczka1 Pokaż wiadomość
Cześć, ja mam już wyniki nifty.. stres był ogromny,ale wszystko dobrze będzie chłopiec ! Start 12 tydzien
Gratulacje również

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Dlaczego nie można słuchac bicia serca przed 11tyg? Ja słyszałam w 8

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Kurde ja cały czas myślę nad nifty. Byłabym spokojniejsza chyba

wredna_loszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-17, 19:01   #277
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredna_loszka Pokaż wiadomość
Jejku, cieszę się, że nie jestem z tym sama! Balam się, że ktoś pomyśli, że jestem szalona... Inaczej jest podczas starań, a jak usłyszałam serce na ostatniej wizycie to po prostu doszło do mnie, że stało się. Nie ma odwrotu, czas na rewolucję życiową. A nie ukrywam, mam 34 lata i nie mam jeszcze dzieci, więc prowadziłam w miarę wygodne życie. Mam nadzieję, że taki nastrój szybko mi przejdzie

Mam dokładnie to samo, jestem rok starsza od Ciebie, pierwsze dziecko. Początkowy zachwyt minął i teraz mam spadek nastroju i jestem przerażona, a tematy ciążowe i okołoporodowe mnie przytłaczają

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Nie mam nic do Ciebie ale jak czytam takie rzeczy, że z jednym to łatwiej to nóż mi się w kieszeni otwiera. Czasami z jednym dzieckiem matce jest trudniej niż innej matce z dwoma.
Mój syn w wieku 1 miesiąca spał w dzień 0 minut. Trwało to około miesiąca.
Karmiłam go i po 15 razy dziennie co dawało jakieś 7h dziennie przy cycu.
Potrafil mi iść spać o 7!!! rano w wieku 1 roku. Wyglądało to jakoś tak że miał z godzinna drzemkę po południu i od tej drzemki do 7 rano nie spal.
Albo miał tak że szedł spać o 21, budził się o 23 i do 3,4 w nocy nie spał.
I nie z wiekiem nie było mi łatwiej. W wieku 1 roku i 8 miesięcy zrezygnował całkowicie z drzemek w ciągu dnia.
W wieku dwóch lat przeleciał przez szybę w drzwiach, na szczęście skończyło się tylko płaczem, szpitalem i blizna na ręku do dzisiaj.
Do jakiś dwóch lat zepsuł mi indukcję, okulary stłukł, które miałam na nosie, zepsuł odkurzacz samojezdny, zepsuł drzwi! balkonowe a reszty rzeczy to już nawet nie pamiętam.
I siedziałam na webinarach Magdy Komsty i innych magików od trudnych dzieci. Była wprowadzona od urodzenia rutyna itp.
Jak drugie będzie takie to chyba je sprzedam
Za to jedna z mam z mojej grupy ciążowej z 2019 z wizażu ma już teraz dwójkę dzieci. I te dzieci zawsze jej chodziły ładnie spać, spały całą noc. Mogła przy nich wymyślne obiady robić, ciasta czy inne rzeczy. Gdzie przy moim bywały dni, że nie miałam kiedy wziąć prysznica
Ojej, podziwiam Cię, że to wszystko przetrwałaś, jesteś mega dzielna babka!

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

I zazdroszczę Wam chłopaków, to było moje marzenie. Od 11 tygodnia wiem, że będzie dziewczynka, właśnie zaczęłam 17 tydzień i nadal się z tym nie oswoiłam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-08-17, 19:07   #278
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo, jestem rok starsza od Ciebie, pierwsze dziecko. Początkowy zachwyt minął i teraz mam spadek nastroju i jestem przerażona, a tematy ciążowe i okołoporodowe mnie przytłaczają

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Ojej, podziwiam Cię, że to wszystko przetrwałaś, jesteś mega dzielna babka!

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

I zazdroszczę Wam chłopaków, to było moje marzenie. Od 11 tygodnia wiem, że będzie dziewczynka, właśnie zaczęłam 17 tydzień i nadal się z tym nie oswoiłam
Widzę, że mamy bardzo podobnie ja też marzę o chłopczyku, ale znając życie będzie dziewczynka. Wiadomo, że najważniejsze, by było dziecko zdrowe, ale no będę czuć pewnie lekkie rozczarowanie. Na razie zwracam się do trolla w środku po męsku

Stary 2023-08-17, 19:38   #279
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że mamy bardzo podobnie ja też marzę o chłopczyku, ale znając życie będzie dziewczynka. Wiadomo, że najważniejsze, by było dziecko zdrowe, ale no będę czuć pewnie lekkie rozczarowanie. Na razie zwracam się do trolla w środku po męsku

Czytałam gdzieś, że jest coś takiego jak gender disappointment, czyli rozczarowanie płcią i dużo ludzi przeżywa to podobnie do żałoby. I ja mam dokładnie to samo, serio źle się psychicznie z tym czuję, mam nadzieję, że mi przejdzie. Trochę mi nawet wstyd o tym pisać, bo mnóstwo osób marzy o dziecku, stara się latami, a ja przeżywam płeć... Ale też nie da się tych emocji tak szybko od siebie odseparować.
Stary 2023-08-17, 20:32   #280
wredna_loszka
Rozeznanie

Rozumiem to doskonale. Niestety każdy ma różne emocje i odczucia i nic się na to nie poradzi.
Robiłaś normalne prenatalne czy nifty?

Stary 2023-08-17, 20:50   #281
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem to doskonale. Niestety każdy ma różne emocje i odczucia i nic się na to nie poradzi.
Robiłaś normalne prenatalne czy nifty?

Nifty, dlatego tak szybko dowiedziałam się o płci. Ale w trakcie prenatalnych też już było widać płeć, oczywiście na takim etapie lekarze zazwyczaj nie mówią, że to na 100%

Ogólnie to ja miałam przeczucia, że to będzie jednak dziewczynka, ale nie dopuszczałam do siebie tej myśli. Niby wiadomo, że to nie koncert życzeń, ale chyba ciążowe hormony nie pomagają

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2023-08-17 o 22:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-08-17, 20:55   #282
_Melodia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że jest coś takiego jak gender disappointment, czyli rozczarowanie płcią i dużo ludzi przeżywa to podobnie do żałoby. I ja mam dokładnie to samo, serio źle się psychicznie z tym czuję, mam nadzieję, że mi przejdzie. Trochę mi nawet wstyd o tym pisać, bo mnóstwo osób marzy o dziecku, stara się latami, a ja przeżywam płeć... Ale też nie da się tych emocji tak szybko od siebie odseparować.

Mi powinno być łatwiej, ale właśnie mam wrażenie ze paradoksalnie jest gorzej… mam dwie córki, ułożone z nimi relacje, sposób postępowania, wychowania i funkcjonowania. Teraz czuje rozczarowanie, obawę ze to dziecko będzie inne/gorsze już nie „takie moje”. Głupie wiem, ale czuje tak w środku i nikt tego nie potrafi zrozumieć
Ja robiłam Nifty czekałam 7 dni roboczych na wynik, płaciłam 2150 i poza płcią wyszło że dzidziuś jest zdrowy co wiadomo cieszy najbardziej, jednak… pozostało to uczucie niespełnienia ehhh

_Melodia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-17, 22:24   #283
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Melodia_ Pokaż wiadomość
Mi powinno być łatwiej, ale właśnie mam wrażenie ze paradoksalnie jest gorzej… mam dwie córki, ułożone z nimi relacje, sposób postępowania, wychowania i funkcjonowania. Teraz czuje rozczarowanie, obawę ze to dziecko będzie inne/gorsze już nie „takie moje”. Głupie wiem, ale czuje tak w środku i nikt tego nie potrafi zrozumieć
Ja robiłam Nifty czekałam 7 dni roboczych na wynik, płaciłam 2150 i poza płcią wyszło że dzidziuś jest zdrowy co wiadomo cieszy najbardziej, jednak… pozostało to uczucie niespełnienia ehhh

Myślę, że świetnie sobie poradzisz i doświadczenie zdobyte przy dziewczynkach przełożysz idealnie na potrzeby chłopca, zobaczysz że to będzie Twój synek mamusi Ale doskonale rozumiem Twoje emocje, uwierz mi, wiem co czujesz
Stary 2023-08-18, 04:05   #284
lilianna90

Ja znowu marzę o dziewczynce i jeśli wyjdzie, że chłopak to na pewno będę w jakimś stopniu rozczarowana.
Tym bardziej, że mój syn ma ostatnio fazę na rodzeństwo. Od miesiąca codziennie mówi o tym. Zaczął od tego, że chce mieć dwie siostry i dwóch braci a skończyło się na tym, że chce mieć tylko siostre a on jeszcze nawet nie wie, że jestem w ciąży
Stary 2023-08-18, 04:26   #285
Marysiapew
Raczkowanie

Marcowe Mamy 2024

Edytowane przez Marysiapew
Czas edycji: 2023-08-18 o 04:29
Marysiapew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-18, 04:27   #286
Marysiapew
Raczkowanie

Marcowe Mamy 2024

Edytowane przez Marysiapew
Czas edycji: 2023-08-18 o 04:29
Stary 2023-08-18, 04:28   #287
Marysiapew
Raczkowanie

Badanie niffty robicie bez względu na wiek?
Mam 28lat i w w sumie wśród znajomych i rodziny nikt nie robił takiego testu ( przyznam, że dowiedziałam się o nim stad ) z tego co kojarzę to żadna nie urodziła dziecka po 30 r.ż. i tak jestem zmieszana, nie wiem czy zrobić czy poczekać na pierwsze prenatalne i w razie obaw wykonać.

Poza tym: czy któraś z Was boryka się z notorycznym uczuciem pustego żołądka ? Nie mogę sobie z tym od 2 tygodni poradzić i już chyba próbowałam wszystkiego

Stary 2023-08-18, 05:04   #288
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marysiapew Pokaż wiadomość
Badanie niffty robicie bez względu na wiek?
Mam 28lat i w w sumie wśród znajomych i rodziny nikt nie robił takiego testu ( przyznam, że dowiedziałam się o nim stad ) z tego co kojarzę to żadna nie urodziła dziecka po 30 r.ż. i tak jestem zmieszana, nie wiem czy zrobić czy poczekać na pierwsze prenatalne i w razie obaw wykonać.

Poza tym: czy któraś z Was boryka się z notorycznym uczuciem pustego żołądka ? Nie mogę sobie z tym od 2 tygodni poradzić i już chyba próbowałam wszystkiego

U mnie w kręgu znajontch też nikt nie robił, a jesteśmy w wieku 30-35. Myślałam nad nimi i myślę nadal, ale zobaczę jak w efekcie wyjdzie finansowo. Niestety będę zmuszona kupić w przyszłym roku nowe auto, bo moje obecne nie nadaje się do dziecka (brak bagażnika, klimy itp), a do tej pory nie brałam tego pod uwagę.
Prenatalne pierwsze mam 13ego września, to będzie 12tc, więc może gdyby coś było nie tak.... Ale to chyba wtedy i tak zalecają amniopunkcję.

Co do żołądka ja miałam. Miałam wrażenie, że jestem non stop głodna, a co zjadłam to mdłości i wymioty. Błędne koło. Ale kupiłam xonvea i od paru dni żyję normalnie

Stary 2023-08-18, 07:44   #289
Marysiapew
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w kręgu znajontch też nikt nie robił, a jesteśmy w wieku 30-35. Myślałam nad nimi i myślę nadal, ale zobaczę jak w efekcie wyjdzie finansowo. Niestety będę zmuszona kupić w przyszłym roku nowe auto, bo moje obecne nie nadaje się do dziecka (brak bagażnika, klimy itp), a do tej pory nie brałam tego pod uwagę.
Prenatalne pierwsze mam 13ego września, to będzie 12tc, więc może gdyby coś było nie tak.... Ale to chyba wtedy i tak zalecają amniopunkcję.

Co do żołądka ja miałam. Miałam wrażenie, że jestem non stop głodna, a co zjadłam to mdłości i wymioty. Błędne koło. Ale kupiłam xonvea i od paru dni żyję normalnie

Ja mam prenatalne 8.09 i to będzie 12 tc i właśnie chyba wstrzymam się z tymi testami

Poproszę lekarza o ten albo jakiś lek jak będę na najbliższej wizycie, bo czuje już niemoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-08-18, 07:54   #290
Gumisiowy
Rozeznanie

To chyba jestem jedyna tu której wszystko jedno jaka płeć, będzie drugi syn, spoko będzie kompan do psot", będzie dziewczynka to będzie jakaś odmiana i nie będę sama wśród chłopów i też spoko. Nie będę rozczarowana płcią. Może gdybym się decydowała na trzecie a miałabym dwóch chłopów i byłby trzeci łobuz to mogłoby mnie to pokopać trochę.
Znam rodzinę gdzie jest czterech synów i jest wesoło, że tak powiem, nie wiem jak bym to zniosła

Stary 2023-08-18, 08:05   #291
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam prenatalne 8.09 i to będzie 12 tc i właśnie chyba wstrzymam się z tymi testami

Poproszę lekarza o ten albo jakiś lek jak będę na najbliższej wizycie, bo czuje już niemoc

Ja robiłam ze względu na wiek, bardzo bałam się chorób genetycznych. Na Twoim miejscu wstrzymałabym się do prenatalnych, jeśli tam wyjdzie coś źle to wtedy bym pogłębiała diagnostykę. Zrób koniecznie USG z testem Pappa, dzięki temu poznasz stan swojego łożyska, ryzyko przedwczesnego porodu, preeklamsji itp. Samo USG to tylko 80% czułości i nie sprawdza wszystkiego.
Stary 2023-08-18, 08:20   #292
_Melodia_
Raczkowanie

Cytat:

Ja jak Vision robiłam nifty ze względu na wiek - mam 35 lat. Na twoim miejscu ze spokojem czekałabym na prenatalne i tylko w razie wysokiego ryzyka pogłębiała diagnostykę.
Dzisiaj chcemy powiedzieć dziewczynkom o rodzeństwie. Trzymajcie kciuki żeby nie było aż tak zle jak zakładam

_Melodia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-18, 08:52   #293
wredna_loszka
Rozeznanie

Trzymam kciuki !

Ja mam 34 i też się boję, ale poczekam do tego 13.09. Najwyżej będę analizować dalej. Myślę, że papp-a zrobię sobie wcześniej ciut, żeby z wynikami iść na USG, bo tam gdzie chce robić niby pobierajá krew w trakcie, ale wolałabym już wiedzieć wszystko dokładniej tego 13.
Okropnie się boje wad genetycznych. Nie wiem, czy zdecydowałabym się takie urodzić, ale póki co staram się myśleć optymistycznie, chociaż średnio mi wychodzi

Stary 2023-08-18, 13:49   #294
motyczkam
Raczkowanie

Cytat:
Jakbym czytała o swojej kuzynce. Dziecko teraz ma prawie 4 lata i dopiero od pół roku zaczęła normalnie żyć i funkcjonować. Wiem, że i takie "potworki" się trafiają. Miałaś bardzo intensywnie, oby drugie było spokojniejsze

Ja na drugie dziecko na pewno się nie zdecyduje.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Suuuper!! Gratulacje ja marzę o chłopczyku

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Gratulacje również

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Dlaczego nie można słuchac bicia serca przed 11tyg? Ja słyszałam w 8

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Kurde ja cały czas myślę nad nifty. Byłabym spokojniejsza chyba

Bo podgrzewa tkanki i takiemu małemu zarodkowi może to zaszkodzić. Ale nie ma na ten temat pewnych badań bo nikt nie robił eksperymentu na ludziach. W każdym razie i bez tego widać że serce bije i da się określić z jaką częstotliwością. Nie ma potrzeby ryzykować.

Ja tak jak poprzednio robię tylko pappe. Chyba że lekarz powie co innego.
motyczkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-18, 21:37   #295
motyczkam
Raczkowanie

Mam problem z niskim żelazem. Myślicie że zakwas z buraka załatwi sprawę? Nigdy nie piłam tego.
motyczkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-18, 21:43   #296
aleksandra_nie_ola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motyczkam Pokaż wiadomość
Mam problem z niskim żelazem. Myślicie że zakwas z buraka załatwi sprawę? Nigdy nie piłam tego.
Tak, burak to bdb pomysł, jak masz wyciskarkę to pij soki z buraka.
Ja pomimo, że nie mam problemu z żelazem, codziennie wypijam szklankę soku z buraka z dodatkiem jabłka.
aleksandra_nie_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-19, 09:50   #297
Gumisiowy
Rozeznanie

Cytat:
Mi nie smakował, ale jeśli Ci wejdzie to pij.
Wcześniej łykałam 'szelazo sr' i mi ładnie podniósł.

Stary 2023-08-19, 09:52   #298
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Zakwas z buraka i do tego laktoferyna w tabletkach
Stary 2023-08-21, 10:15   #299
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Hej. Wpadam na chwilę.

U mnie to samo, kilka dni tylko leżałam, mdłości, wymioty, masakra

Jak pochodzę do 20-30 min to boli mnie brzuch. Większość leżę. Dodatkowo wszystko mi śmierdzi.

Zaczynam jeść ok 12, czasami zjem wcześniej banana lub trochę jogurtu.

Był partner na weekend. Powiedziałam mu. Bardzo się cieszy i liczy na bliźnięta

Pomógł mi dużo w domu, wczoraj rosołek ugotował i zrobił 2 danie

W sobotę byliśmy na szybkich zakupach po południu, ale po powrocie poszłam od razu do łóżka.

W środę mam lekarza. Zobaczymy co tam

Moja biedna sunia chyba czuje, że coś jest nie tak, bo jak wymiotowałam to taka biedna patrzyła na mnie, nawet się do drugiego pokoju schowała
Przychodzi, przytula się do mnie, a jak przyjdzie mama to od razu staje koło mnie jakby mnie 'broniła'', albo chciała przekazać, że ona mnie tu pilnuje Moja kochana

Koty stety niestety w wolierze pod balkonem, bo jeden ma cukrzycę i niestety zdarza mu się nasikać na dole lub zrobić 2, więc póki ciepło to musza tam siedzieć
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-21, 11:54   #300
Gumisiowy
Rozeznanie

Mi też wszystko śmierdzi, lodówkę otwieram to zatykam nos. A z jedzenia to tylko jakieś zupy mi wchodzą, rosołek, krupnik czy jakieś warzywne, wszystko lekko strawne. No i muszę jeść cokolwiek często bo mdłości mi się nasilają jak nie jem. A spodenek już nie dopinam, tak spuchłam już, a co będzie później
Energii wciąż nie mam.
Te bóle z prawej strony brzucha mi na szczęście ustały. W tym tygodniu idę na pierwsze badania krwi, a za tydzień kolejna wizyta, a później zaraz pierwsze prenatalne. Jakoś szybko to mi leci nawet.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości