Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-03-19, 09:19   #211
SteveS
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XIII

Cytat:
Napisane przez bibus77 Pokaż wiadomość
rozumiem ale chodzi mi czy moge wykluczyc ciaze ? jesli testy wyszły negatywnie i czy po takim czasie bedą wiarygodne ? i czytałam u góry wpisy jakies pani własnie tylko mi chodzi czy w moim przypadku moge wykluczyc ciaze ?

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

a jeszcze jedno pytanie czy śluz podczas brania tabletek anty moge byc gesty biały ale miejscami rozciagliwy ?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

czy taka wydzielina moze być to normalne ? oraz czy moge wykluczyc ciaze ?

Możesz wykluczyć ciążę. Jeśli masz nadal wątpliwości, to idź do ginekologa, a potem przestań uprawiać seks, dopóki nie przejdziesz adekwatnej terapii u psychoterapeuty.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-20, 18:10   #212
bibus77
BAN stały

a czy przez tabletki anty mozna uzyskac negatywny wynik testu z krwi a ciaza bedzie ?
bibus77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-20, 18:58   #213
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
a czy przez tabletki anty mozna uzyskac negatywny wynik testu z krwi a ciaza bedzie ?
Negatywny wynik otrzymasz nie przez tabletki, tylko nie bedac w ciazy

Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka
Yellow_Cherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-20, 22:22   #214
bibus77
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Yellow_Cherry Pokaż wiadomość
Negatywny wynik otrzymasz nie przez tabletki, tylko nie bedac w ciazy

czyli nie ma mozliwosci aby przez tabletki anty testy wychodziły negatywne z krwi , ze przez hormony zawarte w tabletkach anty wpływaja na test z krwi ze wychodzi negatywny a ciaza jest ?
bibus77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-21, 06:14   #215
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
czyli nie ma mozliwosci aby przez tabletki anty testy wychodziły negatywne z krwi , ze przez hormony zawarte w tabletkach anty wpływaja na test z krwi ze wychodzi negatywny a ciaza jest ?
Ile razy trzeba powtarzac? Najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem.

Stary 2023-03-21, 17:05   #216
kittkaa
BAN stały

hej dziewczyny
własnie przeczytałam watek tutaj tej dziewczyny bibus77 ktora pytała o tableki anty i test ciazowy z krwi , czy moze zafaszowac to i sama sie zastanawiam kurde jak to jest , czy ktora umie wyjasnic mi ? jak dobrze zrozumiałam to jak zajdzie sie w ciaze przy tabletkach to mozna wykonywac testy ciazowe czy to z krwi czy z moczu ? i pokaza testy ciaze tak to ? dobrze zrozumiałam sama mam teraz zagwozdke przez ta dziewczyne
kittkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-21, 18:06   #217
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kittkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

własnie przeczytałam watek tutaj tej dziewczyny bibus77 ktora pytała o tableki anty i test ciazowy z krwi , czy moze zafaszowac to i sama sie zastanawiam kurde jak to jest , czy ktora umie wyjasnic mi ? jak dobrze zrozumiałam to jak zajdzie sie w ciaze przy tabletkach to mozna wykonywac testy ciazowe czy to z krwi czy z moczu ? i pokaza testy ciaze tak to ? dobrze zrozumiałam sama mam teraz zagwozdke przez ta dziewczyne
Jesli zaszloby sie w ciaze mimo brania tabletek, to hcg i tak rosnie, hormony nie wplywaja na przyrost hcg, wiec wynik bylby pozytywny.

Stary 2023-03-21, 20:28   #218
kittkaa
BAN stały

rozumiem dzieki za info czyli jak ta dziewczyna pisała nie mozna uzyskac fałszywie negatywnego ?
kittkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-21, 20:53   #219
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kittkaa Pokaż wiadomość
rozumiem dzieki za info czyli jak ta dziewczyna pisała nie mozna uzyskac fałszywie negatywnego ?
Odnoszę wrażenie, że jesteś tą samą osobą, a nie nową osobą nagle zainteresowaną tym wątkiem. Nie, nie można uzyskać tekstu fałszywie negatywnego, zwłaszcza z krwi.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-21, 21:03   #220
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Odnoszę wrażenie, że jesteś tą samą osobą, a nie nową osobą nagle zainteresowaną tym wątkiem. Nie, nie można uzyskać tekstu fałszywie negatywnego, zwłaszcza z krwi.
A ja myślę że masz rację. To już chyba 4 lub 5 konto jak dobrze liczę. Że też komuś się tak bardzo nudzi

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-03-21, 21:03   #221
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Tez mam takie wrazenie, bo w ciagu tygodnia 3 osoby pisza w praktycznie takiej samej sprawie i tak samo nie wierza w jak im sie kilka razy nie powtorzy tego samego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-21, 21:05   #222
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Tak i zakładają specjalnie dziś konto

Stary 2023-03-21, 21:22   #223
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Jutro będą kolejne wpisy, że ta dziewczyna 3 dni temu miała taki problem i ona w sumie sama teraz ma zagwozdkę czy tak może być... Aż się czytać nie chce...

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-13, 09:42   #224
Lala1996
Raczkowanie

Hej dziewczęta!

nie jestem fejkiem, piszę w celu uzyskania porady opinii i uspokajacza: otóż:

Słowem wstępu: przez 8 lat brałam pigułki antykoncepcyjne, o których wiem wszystko, natomiast od listopada ich nie biorę, a o naturalnym cyklu nie wiem nic...

Od listopada po odstawieniu pigułek okres przychodził pod koniec miesiąca, obliczyłam, że cykle były 30-32 dni.

24.02 dostałam okresu
27.02 zazylam pigułkę escapelle (stosunek z prezerwatywą i finał na zewnątrz, ale po % więc dla spokoju wzięłam pigułkę)
Od 5 do 10 marca dostałam obfitego krwawienia (domyślam się, że to srodcykliczne po escapelle), miałam też inne skutki uboczne wypisane w ulotce.

30 marca odczułam takie dziwne rozrywające bóle po prawej stronie - po umiejscowieniu obstawiam, że to jajnik, ale nigdy nie miałam boli jajników - nie wiem czy tak boli owulacja, czy co, całe życie na pigułkach.

I teraz cisza, okresu nie widu ani słychu, niby spóźnia się już 2 tygodnie. Testy negatywne. Czuję się ok, zwyczajnie, tylko się nakręcam i stresuję psychicznie. Ile jeszcze czasu może nie byc tego okresu?? Przekopałam cały internet, dziewczyny pisały, że nie mialy nawet 3 miesiące...
Lala1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-13, 09:53   #225
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lala1996 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta!

Słowem wstępu: przez 8 lat brałam pigułki antykoncepcyjne, o których wiem wszystko, natomiast od listopada ich nie biorę, a o naturalnym cyklu nie wiem nic...

Od listopada po odstawieniu pigułek okres przychodził pod koniec miesiąca, obliczyłam, że cykle były 30-32 dni.

24.02 dostałam okresu
27.02 zazylam pigułkę escapelle (stosunek z prezerwatywą i finał na zewnątrz, ale po % więc dla spokoju wzięłam pigułkę)
Od 5 do 10 marca dostałam obfitego krwawienia (domyślam się, że to srodcykliczne po escapelle), miałam też inne skutki uboczne wypisane w ulotce.

30 marca odczułam takie dziwne rozrywające bóle po prawej stronie - po umiejscowieniu obstawiam, że to jajnik, ale nigdy nie miałam boli jajników - nie wiem czy tak boli owulacja, czy co, całe życie na pigułkach.

I teraz cisza, okresu nie widu ani słychu, niby spóźnia się już 2 tygodnie. Testy negatywne. Czuję się ok, zwyczajnie, tylko się nakręcam i stresuję psychicznie. Ile jeszcze czasu może nie byc tego okresu?? Przekopałam cały internet, dziewczyny pisały, że nie mialy nawet 3 miesiące...
Na to pytanie ile możesz nie mieć jeszcze okresu, nikt Ci nie odpowie. Jeśli tak się bardzo stresujesz a pisałaś, że i tak chcesz wrócić do pigułek to najlepiej idź do ginekologa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-04-14, 09:17   #226
Lala1996
Raczkowanie

Dziewczęta, alleluja!!

Po 15 dniach spóźnienia nadszedł okres

w sumie po escapelle przyszedł po 48 dniach. Pozostawiam tę wiadomość dla osób, które być może są / będą w takiej sytuacji i będą się stresować

pozdrawiam cieplutko
Stary 2023-04-24, 11:24   #227
Anna19101986
Zadomowienie

Witam .

Co zrobić w przypadku pominięcie jednej tabletki yasminelle dwuskładnikowej , ta od poniedziałku biorę tabletki z nowego blistra w środę był stosunek z mężem a w piątek Zapomniałam wsiąść tabletki dopiero zarzylam ja dnia następnego czyli w sobotę z tą aktualna rano.

Czy mogę zajść w ciążę ?
Anna19101986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-03, 04:10   #228
Ciri32
Raczkowanie

Hejka dziewczyny ja może nie na temat ale mam pytanie do dziewczyn które biorą tabletki antykoncepcyjne, czy to normalne że bardzo często odczuwam nudności i mam odruch wymiotny ale bez wymiotów ? Biorę tabletki od pół roku I teraz dokucza mi to bardziej niż na samym początku stosowania, nawet teraz gdy mam przerwę 7 dniową. Lecz do końca nie wiem czy łączyć to z tabletkami czy to jednak dieta ? Nie jem ciężkich rzeczy ani samych fastfoodów ani w ostatnim czasie nie próbowałam nowych rzeczy jeśli chodzi o smak co o tym sądzicie?
Ciri32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-03, 11:50   #229
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ciri32 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny ja może nie na temat ale mam pytanie do dziewczyn które biorą tabletki antykoncepcyjne, czy to normalne że bardzo często odczuwam nudności i mam odruch wymiotny ale bez wymiotów ? Biorę tabletki od pół roku I teraz dokucza mi to bardziej niż na samym początku stosowania, nawet teraz gdy mam przerwę 7 dniową. Lecz do końca nie wiem czy łączyć to z tabletkami czy to jednak dieta ? Nie jem ciężkich rzeczy ani samych fastfoodów ani w ostatnim czasie nie próbowałam nowych rzeczy jeśli chodzi o smak co o tym sądzicie?

Jeśli wcześniej nie miałaś nudności, a zaczęły się od rozpoczęcia antykoncepcji to jest to jeden z częściej występujących objawów. Jeśli Ci to przeszkadza możesz zmienić tabletki lub poczekać czy przez następne cykle nie będzie poprawy. Możesz też łagodzić nudności. Np. krople z imbirem lub np mięta.
Stary 2023-06-03, 13:23   #230
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lala1996 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta!

24.02 dostałam okresu

Jeśli była prezerwatywa i finał na zewnątrz to nie stosowałabym pigułki escapelle bo jest to ogromna dawka hormonów, która może rozregulować twój cykl nawet na pół roku! Po 8 latach brania piguł i tak twój organizm nie będzie funkcjonował "normalnie" od razu, musisz dać temu czas, więc w twoim wypadku to wszystko raczej wyklucza ciążę. Przeczytaj ulotkę tej pigułki i tam masz opisane wszystkie możliwe, standardowe objawy jej brania.
Mnie jajniki często bolą przed okresem (nie stosuje antykoncepcji hormonalnej) - tak po prostu jest i jest to dla mnie bardziej sygnał, że okres się zbliża. Mimo wszystko po 8 latach brania tabsów zrobiłabym USG dopochwowe i zbadała czy z jajnikami wszystko w porządku i nic tam się nie dzieje.

Jeśli poprawnie stosujecie prezerwatywy - od początku do końca - to w ciążę nie zajdziesz. Nie ma potrzeby brania dodatkowej antykoncepcji. Te 3% ciąż co zachodzą stosując prezerwatywę - to pęknięte gumki, albo ludzie, którzy uprawiają seks bez prezerwatywy, a kończą z. Każdy seks dopochwowy bez prezerwatywy może się skończyć ciążą - ze względu na preejakulat.

Nie stosuj już antykoncepcji awaryjnej w przypadkach, kiedy nie ma takiej potrzeby. To nie są cukierki. Mogą prowadzić do poważnych chorób.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-06, 05:50   #231
Ciri32
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam pytanie, biorę tabletki antykoncepcyjne od pół roku. W poniedziałek skończyło mi się krwawienie z odstawienia, było normalne o czasie, troszkę bardziej obfite . W wczoraj i przed wczoraj normalnie zaczęłam kolejny blister i przyjęłam tabletki, dzisiaj zobaczyłam delikatne plamienie na brązowo/ jasno różowo ale to bardzo delikatne, został tylko ślad na bieliźnie, czy to są jeszcze jakieś resztki z okresu,? Wczoraj nie miałam zupełnie nic a teraz dwa dni po krawieniu takie plamienie ? Tabletki zawsze biorę punktualnie, zadniej nie pominęłam, chłopak dodatkowo nie kończy we mnie, więc nie mam się chyba co nakręcać. Ale co to może być czym spowodowane przez cały okres brania tabletek takie coś zdarzyło mi. Się tyłków pierwszym miesiącu ich brania
Stary 2023-07-06, 14:13   #232
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ciri32 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanie, biorę tabletki antykoncepcyjne od pół roku. W poniedziałek skończyło mi się krwawienie z odstawienia, było normalne o czasie, troszkę bardziej obfite . W wczoraj i przed wczoraj normalnie zaczęłam kolejny blister i przyjęłam tabletki, dzisiaj zobaczyłam delikatne plamienie na brązowo/ jasno różowo ale to bardzo delikatne, został tylko ślad na bieliźnie, czy to są jeszcze jakieś resztki z okresu,? Wczoraj nie miałam zupełnie nic a teraz dwa dni po krawieniu takie plamienie ? Tabletki zawsze biorę punktualnie, zadniej nie pominęłam, chłopak dodatkowo nie kończy we mnie, więc nie mam się chyba co nakręcać. Ale co to może być czym spowodowane przez cały okres brania tabletek takie coś zdarzyło mi. Się tyłków pierwszym miesiącu ich brania
Nie masz się czym przejmować. To lekkie plamienie po ostatnim krwawieniu

Stary 2023-07-07, 07:23   #233
Ciri32
Raczkowanie

Jeszcze dopytam, wczoraj cały dzień nie widziałam u siebie ani grama plamienia, a mianowicie dzisiaj w nocy i wczesnie rano zauważyłam śluz jasno różowy/ przezroczysty, był on kleisty rozciągliwy toeche jak przy dniach płodnych, była go mała ilość ale martrei mnie to bo nie wiem co się dzieje, zawsze miałam śluz mleczy i nie wyglądał jak ten, czy to normalne ?
Stary 2023-07-08, 15:31   #234
NocnaWiedma
Lady in red.

Nie masz się czym martwić.

Wysłane z mojego RMX3624 przy użyciu Tapatalka
Stary 2023-07-09, 00:26   #235
Ciri32
Raczkowanie

Ok rozumem dzisiaj wydaje mi się że się unormowało, tylko raz zobaczyłam u siebie " kupkę," śluzu który był już bardziej żółty niż różowy. A czy to znaczy że tabletki działają prawidłowo mimo wszystko że taki śluz mi się pojawił? Przepraszam że dopytuje ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
Stary 2023-08-03, 05:48   #236
Cioccolatina
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie! Stosuje antykoncepcję hormonalną. W sobotę zaczęłam nowe opakowanie Belary, wczoraj zauważyłam, że nie wzięłam tabletki, choć byłam przekonana, że ja brałam. I teraz nie wiem czy ja nie wzięłam we wtorek, a w środę o zwyklej porze wzięłam wtorkowa tabletkę i potem ta środowa czy jednak może wszystko jest ok. Po prostu tego nie pamietam, a był stosunek i nie wiem czy powinnam wziąć tabletke 72 h po
Cioccolatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-04, 12:22   #237
Harmonia_95
Raczkowanie

dziewczyny, czy spóźniał Wam się kiedyś okres przez wyjazd (zmiana strefy czasowej + tropiki)? nigdy nie miałam takiej obsuwy i trochę się martwię, że coś się dzieje, bo zaraz będzie tydzień. mam wszystkie objawy PMS, a samego okresu nie. testy wychodzą negatywne.

Eckhart Tolle
Harmonia_95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-22, 20:06   #238
seiryuuu
Przyczajenie

kochałam się z chłopakiem w 1 dniu okresu. Pękła nam gumka. Byłam spanikowana. 72h po zażyłam tabletkę 'po' ellaone. Wiem, że szansa na ciążę jest znikoma. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jestem młoda i nie byłabym gotowa na dziecko. Potrzebuje otuchy
seiryuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-24, 12:01   #239
Lala1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harmonia_95 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy spóźniał Wam się kiedyś okres przez wyjazd (zmiana strefy czasowej + tropiki)? nigdy nie miałam takiej obsuwy i trochę się martwię, że coś się dzieje, bo zaraz będzie tydzień. mam wszystkie objawy PMS, a samego okresu nie. testy wychodzą negatywne.
Sama nigdy tak nie miałam, ale lekarze uprzedzali o tym, + wiele moich znajomych miało zawirowania z tytułu zmian klimatów itp
Stary 2023-08-28, 13:24   #240
Lala1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seiryuuu Pokaż wiadomość
kochałam się z chłopakiem w 1 dniu okresu. Pękła nam gumka. Byłam spanikowana. 72h po zażyłam tabletkę 'po' ellaone. Wiem, że szansa na ciążę jest znikoma. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jestem młoda i nie byłabym gotowa na dziecko. Potrzebuje otuchy
Spokojnie. Zażyłaś pigułkę po która ma ogromną dawkę hormonów - i zadziała tylko przygotuj się, ze mozesz mieć po niej jakieś niespodziewane krwawienia plamienia i okres może sie opóźnić. Mi po pigułce ,,po" kiedyś opóźnił się o 15 dni. Głowa do góry
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości