|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.79
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89653497]A dane się wpisuje? Może w aplikacji prosicie o podanie pierwszego i drugiego imienia?[/QUOTE]
Może mają tak zapamiętane dane w przeglądarce A niektórzy faktycznie używają dwóch imion.
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie niektórzy posługują sie faktycznie dwoma imionami i podpisują sie tak wszędzie. Mój były tż na pismach nieurzędowych też wszędzie wpisywał drugie.
|
|
|
|
|
#4235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89653025]Mój tez tak spi - w literę L (wysoki jest ,więc chyba taki nawyk z powodu krótkich łóżek), ale ja się dosyć szybko ewakuowałam ze wspólnego łóżka i z pokoju, bo w dodatku zgrzytał i chrapał. W ciąży mi to tak mocniej zaczęło przeszkadzać, bo wcześniej to ja mało miejsca na leżenie potrzebowałam, mogłam spać na wąskiej desce i było git
Generalnie nikomu nie mówię/nie piszę, że śpimy w oddzielnych pokojach, bo to dopiero zapewne budziłoby w konserwie społeczeństwa zdziwko Z podobnych rozmów wizażowych (bo tu te tematy jak bumerang ) to kojarzę tylko jedną wizażankę - z dalekiej zagranicy, ktora ma oddzielne sypialnie z mężem.[/QUOTE]Ja bym chętnie spała w osobnym pokoju, albo chociaż w osobnym łóżku ale niestety miejsca brak. Niedawno uświadomiłam sobie że moje problemy ze snem zaczęły się właśnie jak zaczęłam spać razem z TŻ. Cytat:
Choć znam też przypadki hardkorowe rozdzielności majątkowej, mam wśród znajomych małżeństwo które zawsze za wszystko płaci osobno. I o ile to nie jest dziwne to żadne z nich nie pożycza pieniędzy drugiemu, nawet kwot typu 5 zł za siebie nie założą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
nigdy ich nie karmię, bo to co jem się dla nich nie nadaje, ale bardzo lubię je obserwować.Cytat:
Niektórych nie przekonasz. Mój ojciec jak już w końcu poszedł do lekarza to usłyszał że ma polipy w zatokach - oczywiście ich nie usunie, skrzywiona przegrodę - nie będzie prostował i dużą nadwagę która pogarsza sytuację - ale nie zamierza się odchudzać. Więc w sumie wie co mu jest, ale ma to gdzieś. Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mi się wyświetliła nitka z rozpisaną gówno dramą o Śnieżce. Jeśli komuś chce się to czytać to zostawiam link. To jest mocniejsze od paradokumentów
Ja wymiękam. 'Ciekawe' na ile to ustawka pod content.https://twitter.com/lobafto/status/1694032472101519717 |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak układasz język w spoczynku? |
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o to większość ludzi ma ból tyłka, że no jak to tak osobne konta, skoro mam prawo do pensji męża a on do mojej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Konto usunięte
|
To w Niemczech jest jeszcze ciekawiej, bo niektorzy dzwonia i przedstawiaja sie "Tutaj Herr Dr. Müller".
W sensie wiecie, np. dzwonia do mechanika i sie tak przedstawiaja. W ogole kladzie sie duzy nacisk na to zeby tego Dr nie zapomniec. Mnie to smieszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam trochę takie wrażenie (możliwe że błędne) że ludzie którzy upierają się na wspólne konta w 100% mają problemy z potrzebą kontrolowania drugiej osoby. Często słyszę od koleżanek że coś by sobie kupiły, nawet drobnego typu kosmetyk za 20 zł ale nie chcą się potem tłumaczyć mężowi na co wydały kasę. I też w drugą stronę, jak mąż coś sobie kupi to one szukają czegoś żeby wydać podobne pieniądze bo przecież musi być równowaga. Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie największy ból mają zawsze osoby trzecie, nie małżonkowie. Chociaż to wiem głównie z internetów. W życiu prywatnym raczej nie spotkałam się z jakimkolwiek zdziwieniem. Dużo ludzi ma własne konta, bo to jest po prostu wygodne. Cytat:
To zakrawa o przemoc ekonomiczną. Plus przeraża mnie, że kogoś naprawdę obchodzi, że jego dorosły towarzysz życia wydał na coś 20 zł - nawet w wspólnocie majątkowej. Uznał, że chce kupić x rzecz to kupił. Po za tym to cena obiadu w pracy... Jakby mój mąż pytał/prosił o pozwolenie, czy może iść kupić piankę do golenia, perfumy czy cokolwiek uznałabym, że zwariował.
Edytowane przez 26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae Czas edycji: 2023-08-22 o 20:48 |
||
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo to jednak lepiej przegadać. Jeśli chodzi o chodzenie razem do kibelka to nic się w naszym małżeństwie nie dzieje gdy któreś nagle wejdzie do łazienki bo musi z niej na cito coś zabrać a druga osoba siedzi na kibelku- no sytuacje są różne, ale nie ma między nami wstydu, każdy robi kupę, sorry W ogóle tematu tabu w związku to dla mnie mimo wszystko takie małe gwoździe które gdzieś tam są i uwierają, więc my raczej wszystko kawa na ławę. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89653289]my tez! a do tego nie jesteśmy małżenstwem, tak ze kyrje elejson! Apokalypsa!
A propos nazwisk, to w szpitalu na karcie informacyjnej pani dr z automatu dała mi nazwisko córki (ma po ojcu). Nie mam pretensji, bo zmęczona, a tych formalności mnóóóstwo, ale to pokazuje zakorzenione automatyzmy kulturowe. Osobiście uważam, że zwyczaj nazwiska ojca dla dziecka jest spoko i uzasadniony - przynajmniej wiadomo, którego to faceta pozywac za jakie dziecko o alimenty [/QUOTE]U mnie było pozornie odwrotnie - mąż po porodzie został wywołany moim nazwiskiem do kangurowania (każdy ma swoje, córka ma podwójne).Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2023-08-22 o 21:01 |
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89653588]To w Niemczech jest jeszcze ciekawiej, bo niektorzy dzwonia i przedstawiaja sie "Tutaj Herr Dr. Müller".
W sensie wiecie, np. dzwonia do mechanika i sie tak przedstawiaja. W ogole kladzie sie duzy nacisk na to zeby tego Dr nie zapomniec. Mnie to smieszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie wiem czy pamiętacie książki telefoniczne z lat 90'. Przy imieniu i nazwisku były dopiski typu mgr lub dr, a nawet mama mi przypomniała, adwokat. No i jeszcze była nazwa ulicy przy którejś ktoś mieszkał, bo jak się szukało Jana Kowalskiego to ich na pęczki było
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to chyba trzeba było podać, przecież telekomunikacja polska sama z siebie nie wiedziała kto skończył studia. Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() Były też wywieszki na klatkach schodowych z nazwiskami kto i gdzie zamieszkuje, i tam też można było dodać sobie stopnie i tytuły. |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam nawet jakąś fotkę w internecie.
Przy kimś dodane mgr, przy kimś dr, przy jakiejś babce adwokat. Gdzieś tam "zakład naprawy instrumentów". |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89653615]W sumie największy ból mają zawsze osoby trzecie, nie małżonkowie. Chociaż to wiem głównie z internetów. W życiu prywatnym raczej nie spotkałam się z jakimkolwiek zdziwieniem. Dużo ludzi ma własne konta, bo to jest po prostu wygodne.
To zakrawa o przemoc ekonomiczną. Plus przeraża mnie, że kogoś naprawdę obchodzi, że jego dorosły towarzysz życia wydał na coś 20 zł - nawet w wspólnocie majątkowej. Uznał, że chce kupić x rzecz to kupił. Po za tym to cena obiadu w pracy... Jakby mój mąż pytał/prosił o pozwolenie, czy może iść kupić piankę do golenia, perfumy czy cokolwiek uznałabym, że zwariował.[/QUOTE]Akurat te osoby zazwyczaj nie mają problemów z wydawaniem codziennie kasy na catering w pracy. W domu nie gotują, bo mąż też je w pracy a dzieci w przedszkolu lub szkole. Ale, nie moja kasa, nie moja sprawa, po prostu czasem dziwnie się słucha ich narzekań. Cytat:
Tak szczerze mówiąc to nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek potrzebowała czegoś z łazienki tak pilnie, żebym weszła jak ktoś korzysta z toalety, te kilka minut mogę zaczekać. Sama też wolę się skupić w spokoju a korzystanie z toalety jak ktoś bierze prysznic byłoby u nas trudne, bo mamy słabe ciśnienie zimnej wody i po spłukaniu toalety pod prysznicem leci tylko wrzątek do czasu aż zbiornik w toalecie się wypełni - nie da się wtedy stać pod prysznicem.Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że kuweta w łazience to kota trzeba wpuścić Jak się wprowadziliśmy to dwa miesiące nie było drzwi w żadnym pomieszczeniu - no żyliśmy, załatwiać się musieliśmy, łazienka akurat w centrum mieszkania więc wiadomo było kto co robi Poza tym jak się kąpię to kot też lubi sobie grzebać w kuwecie - zapach gorszy jego 2 Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Konto usunięte
|
Dla pocieszenia dodam, ze spotkalam sie z czyms takim tylko u naprawde starszych ludzi. Ale tak, to naprawde sa takie dziwnosmieszne sytuacje jak to opisujesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie można jej zamykać z tym człowiekiem, musi być uchylone. No i tak sobie żyjemy w pełnej akceptacji małżonek, ja, kot i nasze 2 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wejdzie do toalety jeśli ja tam jestem, tylko siedzi pod drzwiami ze spuszczoną głową, a potem, jak tylko wyjdę, to myk do żwiru.Działa to też w drugą stronę, bo ile razy ona się kuwetuje, a ja wejdę, to przerywa i ucieka z WC. No skubany futrzak dba o swoją prywatność. Pies koleżanki w czasie robienia dwójki zawsze odwracał się do niej plecami, żeby nie było kontaktu wzrokowego
|
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

A niektórzy faktycznie używają dwóch imion.
Z podobnych rozmów wizażowych (bo tu te tematy jak bumerang
) to kojarzę tylko jedną wizażankę - z dalekiej zagranicy, ktora ma oddzielne sypialnie z mężem.[/QUOTE]
Tak samo kiedy mówię, że ja gotuję sobie a mąż sobie. Rączki ma, a jak nie je tego co ja, to nie będę robić dwóch obiadów
co włażą na stoliki, przekrzywiają łebki, mrugają ślipiami na żebraka
nigdy ich nie karmię, bo to co jem się dla nich nie nadaje, ale bardzo lubię je obserwować.

I o to większość ludzi ma ból tyłka, że no jak to tak osobne konta, skoro mam prawo do pensji męża a on do mojej 
Jakby mój mąż pytał/prosił o pozwolenie, czy może iść kupić piankę do golenia, perfumy czy cokolwiek uznałabym, że zwariował.

a korzystanie z toalety jak ktoś bierze prysznic byłoby u nas trudne, bo mamy słabe ciśnienie zimnej wody i po spłukaniu toalety pod prysznicem leci tylko wrzątek do czasu aż zbiornik w toalecie się wypełni - nie da się wtedy stać pod prysznicem.
a że kuweta w łazience to kota trzeba wpuścić