|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: Kolejny (55) rozdział Irenowy - kolorami Lata i Jesieni przepełniony!
My dziś na dwa telewizory
![]() Ja oglądam Dom obietnic, a R mecz.
|
|
#1922 |
|
O Ireno! ;-)
|
...a ja dopiero w domu. Znowu wypadek i korki...
Mecza oglądałam w komórce w aucie. Zenada, ale tego sie spodziewalam
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ️Poniedziałek... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bry! Wszystkie dzieci w przedszkolu/szkołach. A więc czas na odgruzowanie mieszkania po weekendzie. Dzisiaj mam zamiar spakować pół kuchni bo już w następny weekand totalna przeprowadzka! Wysłane z mojego SM-M236B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ale sie dzialo u Irenek weekendowo! Wycieczki, spacerki, tance, basenowanie i zoo! ![]() Super. U nas tescie caly dzien wczoraj, tez bylo pluskanie w basenie, sympatycznie. Do zoo juz sie nie moge doczekac zeby pojsc z malym! ![]() Meczu polakow nawet nie skomentuje… zenada kompletna! Dobrze, ze nie ogladalam ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Hania juz za tydzien przeprowadzka Dobrze, ze mozesz sobie spokojnie popakowac jak dzieci w szkole
|
|
|
#1928 |
|
Challenge(r) me!
|
Bry! Caly weekend nie dotarlam, bo się działo.
W sobotę koleżanką była od śniadania do bodajże 17 u nas, w niedziele my pojechaliśmy w gościnę do koleżanki i jej synka. Moja mała łobuzowała i wstyd mi było. Zmęczona była i pierwszy raz jakiejś furii dostała, chłopca (o wiele większego) chciała bić, zabawki mu zabierać. No i płakała, płakała, płakała, aż musieliśmy pojechać do domu.Przeczytałam wszystko, nadrobiłam. Ale się działo w weekend, nikt nie próżnował. ![]() Ja zaczynam tydzień od wizyty u ortopedy, bo od piątku wieczorem tak mnie boli kolano, ze ledwo chodzę. Nic sobie nie zrobiłam, nie przypominam sobie uderzenia. Nie wiem co za choroba, może lekarz na coś wpadnie albo chociaż da coś do smarowania, bo Voltarenu nie wolno, a ja sobie zwyczajnie nie radzę. Nie jestem np. w stanie usiąść na podłodze, spanie tylko na plecach, już o szybkim wstaniu bo dziecko płacze nie wspomnę. Poproszę o kciuki żeby mnie przyjął, bo ma tylko 45 minut na takie spontaniczne wizyty, reszta z terminem, a pierwszy termin na 08.12. |
|
|
|
|
#1929 |
|
O Ireno! ;-)
|
Bry!
![]() Kate kciukam!!
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny weekend miałaś,no może poza tym marudzeniem córeczki. U nas też było trochę marudzenia wczoraj - jak młotki nie stukają i nie słychać wiertarek to coś jest dla Maluszka nie w porządku ![]() Za to odkryłam jego gust muzyczny - spodobał mu się Bob Marley ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1931 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Bry
![]() Poniedziałeczek aż chciałoby się dzień NIC, ale w domu dużo roboty czeka, a i zaraz zabieram się za leczo. Dostałam gigantyczną cukinię, będzie wielki gar. Może sobie trochę zamrożę.Kate, kciuki! Hania, to już zaraz przeprowadzka. Dobrego i spokojnego ![]() nowego tygodnia.Jesienne lektury otwieram tą książeczką!IMG_20230911_111448.jpg
|
|
#1932 |
|
Challenge(r) me!
|
Dziekuje dziewczyny
Odesłali mnie, ale nie z kwitkiem - wracam na 12:20. Przede mną ludzie odchodzili z niczym, chyba u mnie zadziałało rzucone mimochodem, że jestem w zaawansowanej ciąży ![]() Brzudi, no to dobry mały ma gust! Może będzie jednym z tych dzieci, które na dzwiek ulubionej piosenki przestają płakać i zaczynają tańczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciukam nadal. Oby pomógł. BRzydulka ciesz się że maly lubi hałas. Będziesz mieć lżej. Wysłane z mojego SM-M236B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
półtorej godziny tańczenia 🥴Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1935 |
|
Challenge(r) me!
|
Hania, słyszałam o tej zasadzie w Polsce, ale nie wiem czy w DE też obowiązuje. Tutaj nigdzie ciężarna nie ma pierwszeństwa, np przy kasie. Ani ludzie nie przepuszczają, jedynie może w środkach transportu.
Brzudi, ale popatrzmy na to pozytywnie - zaraz będziesz miała figurę sprzed ciąży. A może już masz Nasza mala tez tak tańcowała i tańcuje do dziś. A właśnie w weekend padła propozycja od niani, że będzie zabierać maluchy raz na tydzień do studia tańca. Świetna sprawa, pytanie tylko czy wszyscy rodzice się zgodzą. My od razu się zgodziliśmy. ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Najprawdopodobniej pęknięcie łąkotki. Nie wiadomo dlaczego i jak. Ma się te talenta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez HellcatRedeye Czas edycji: 2023-09-11 o 13:37 |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M236B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Gang Iren
|
Kolejny (55) rozdział Irenowy - kolorami Lata i Jesieni przepełniony!
Bry ☕️
Koniec tego dobrego, niedługo do roboty ![]() Kate, bardzo współczuję. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2023-09-11 o 14:49 |
|
|
|
|
#1938 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Kate, a może coś na kolanach robiłaś w domu? Aż niewiarygodna taka kontuzja. Jak będzie wyglądało leczenie?
|
|
#1939 |
|
O Ireno! ;-)
|
Kate to rzeczywiście powążna i bardzo bolesna kontuzja. Jak jest teraz procedura?
u mnie poniedziałek pracowity, ale nie jest źle. No i za godzinke z kawałkiem ide do chaty :p
|
|
#1940 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Nadrabiam wreszcie lektury. Skończyłam "Aktoreczkę", podobała mi się ta powieść, ale stawiam ją na końcu jeśli chodzi o powieści tej autorki.
I za mną już pierwsza jesienna ![]() lektura "Zanim wystygnie kawa". Krótka, esencjonalna, wzruszająca. Zdecydowanie polecam!!!
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2023-09-11 o 16:43 |
|
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha mielismy to samo, wrecz lubial halasy. Za to teraz mucha nie moze bzyczec w poblizu, bo wszystko go ciekawi i wybudza ![]() Dobry ma gust muzyczny ![]() Cytat:
U nas tez ciezarne nie maja zadnych ulg… w Pl zdecydowanie to zauwazylam i z malym dzieckiem tez czesto ma sie pierszenstwo. Przydaje sie! Wow to powazna kontuzja! Jak to sie zrobilo? ![]() Fajnie, ze weekend udany, a mala moze az za duzo wrazen miala. O ilez to latwiej jak juz zaczna komunikowac co chca badz nie chca
|
|
|
|
#1942 |
|
Challenge(r) me!
|
Wiecie co, właśnie nie wiem jak ja to zrobiłam. Ale Magu pieliłam sporo na kolanach. W życiu bym nie wpadła na to, że mogę się kontuzji nabawić.
Leczenia jako takiego nie ma... Mam 2 tygodnie na to żeby stan się polepszył, w innym wypadku będę musiała wrócić i iść na rezonans. A bardzo nie chce, chyba nie jest wskazany w ciąży. Mam robić okłady, brać środki przeciwbólowe i się oszczędzać.Wy widzę lektury nadrabiacie, a ja wciąż w tych samych książkach siedzę. Tym razem w pięciu na raz. Ale jedna powinnam skończyć na dniach. Czy u Was też ma się popsuć pogoda? U nas od jutra już deszczowo i temperatura mocno w dół. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas zapowiadają pod koniec tygodnia 2 dni ochłodzenia ale potem znowu tak do 28 stopni aż do prawie końca miesiąca.
Wiecie co? Córka dostała ksiazki że szkoly. I co matka zrobiła z 1 ksiazka od angielskiego? Pokleilam stronę potem chciałam je odkleić i wyrwałam stargalam stronę. No zesz ty.. a to książka do oddania na koniec roku. Na szybko zamówiłam taka sama. Wysłane z mojego SM-M236B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1944 |
|
O Ireno! ;-)
|
U mnie jednak trochę dłużej zeszlo w pracy, ale juz po i ide sie zrelaksowac na pilates.
Noe zdążyłam zjesc obiadu.... chyba jakas kolacje zjem. Tylko co? ![]() Kate no to musialas solidnie to kolano obciążyć. Teraz to zostaw juz te chwasty, bo noga wazniejsza ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Z książkami to ja tez jakos sie grzebię ostatnio... musze przyspieszyc
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że mój młody też miał swoje 2 ulubione piosenki, uwielbiał usypiać jak piosenka leciała na full do dziś jak ją słyszę to mam ciaryy. A pytałam młodego czy ją pamięta to mówi że nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1946 |
|
O Ireno! ;-)
|
Ale sie umordowałam. Ufff! teraz odpoczywanko
|
|
#1947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się narobiło Kate musisz się teraz oszczędzać. Dużo formy i żeby szybko puściło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
aż sama spróbowałam i przepyszny smak.wypiłam pół słoika wody takiej zimnej ze słoika z tych ogórków lubicie ?? Mmm..Kwaśne, zimne, ze smakiem Ogarnęłam dziś chate bo w weekend nas nie było. Jak zaprogramowany robot biegałam za tymi kotami. Jak wrocilam z pracy i zobaczylam kolegow u mlodego to az mi było glupio że takie kurzokłaki w kątach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1948 |
|
O Ireno! ;-)
|
Bell uwielbiam takie kanapki! Mlody ma świetny gust
![]() Ja ogarniam pranie.... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Przyszlo moje zamówienie z Shein i Mohito. Na szczęście wszystko pasuje i nie musze oddawać
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj coś tam ciekawego zamówiła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1950 |
|
Challenge(r) me!
|
Hania, no ładnie. Dobrze, że można zamówić dodatkowy egzemplarz książki.
Jasia, chwal się zakupami, ciekawa jestem co upolowałaś. Bell, uwielbiam takie kanapki! Jeszcze daję do nich sałatę. Kojarzą mi się z liceum, wtedy nauczyłam się takie jeść. A co do sprzątania to "obawiam się", że chłopcy w ogóle nie zauważyli, że nie było idealnie posprzątane. Pewnie mają inne priorytety. ![]() Walczyłam 1,5 h z małą żeby usnęła w swoim nowym łóżku. Przegrałam. Usnęła w naszym i ją przeniosłam. Nie wiem co robić bo bardzo zle reaguje na nasze próby kładzenia ją w ogóle w tym łóżku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

️

smacznie i relaksowo.

Dobrze, ze mozesz sobie spokojnie popakowac jak dzieci w szkole

W sobotę koleżanką była od śniadania do bodajże 17 u nas, w niedziele my pojechaliśmy w gościnę do koleżanki i jej synka. Moja mała łobuzowała i wstyd mi było.
Zmęczona była i pierwszy raz jakiejś furii dostała, chłopca (o wiele większego) chciała bić, zabawki mu zabierać.
No i płakała, płakała, płakała, aż musieliśmy pojechać do domu.

Poniedziałeczek
aż chciałoby się dzień NIC, ale w domu dużo roboty czeka, a i zaraz zabieram się za leczo. Dostałam gigantyczną cukinię, będzie wielki gar. Może sobie trochę zamrożę.
nowego tygodnia.
Odesłali mnie, ale nie z kwitkiem - wracam na 12:20. Przede mną ludzie odchodzili z niczym, chyba u mnie zadziałało rzucone mimochodem, że jestem w zaawansowanej ciąży 

Leczenia jako takiego nie ma... Mam 2 tygodnie na to żeby stan się polepszył, w innym wypadku będę musiała wrócić i iść na rezonans. A bardzo nie chce, chyba nie jest wskazany w ciąży. Mam robić okłady, brać środki przeciwbólowe i się oszczędzać.
do dziś jak ją słyszę to mam ciaryy. A pytałam młodego czy ją pamięta to mówi że nie