|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Dziewczyny dziś u mnie powiedzmy lepiej. Wczoraj ciśnienie zaczęło spadać, ale już miałam w pogotowiu naszykowane podstawowe rzeczy i że będzie wycieczka do szpitala. Na szczęście koło 16 przeszedł nawet ból głowy.
Dzisiaj 8 razy wymiotowania, dlatego zwiększyłam xonvea. Spałam do 14 i powoli zaczynam dzień.... Marysiapew współczuję ️ mam nadzieję, że czujesz się lepiejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#632 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wieczorem tylko mam taki wzdęty ale jak leżę na plecach to jest płasko. Niby dobrze, ja tam za brzuchem nie tęsknię ale też się trochę martwię czy tam jest ok, wizyta dopiero za 2 tygodnie. Jednak jak czuć ruchy to jakoś inaczej jest a teraz taka wielka niewiadoma ciągle. Niestety dopadły mnie zawroty głowy i mało nie zemdlałam na placu zabaw z małym. Już miałam czerń przed oczami i słuch mi się wyłączył, ale jakimś cudem mi przeszło. W pierwszej ciąży też miałam takie napady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Pij dużo i odpoczywaj, już jesteś na l4? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#633 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Od tej pory już 3 wieczory z rzędu koło 22 urządza mi takie serie ![]() Kurczę, ale bym się przestraszyła Twoich objawów... masakra! Ciąża - stan błogosławiony, tak mówią?
|
||
|
|
|
|
#634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy już czuję ruchy, jak leżę spokojnie to czasem wydaje mi się że to to, ale pewności nie mam. Niby jestem już w 15 tygodniu, a poprzednio poczułam ruchy równo w 16. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Na szczęście popołudniu mi się poprawia, pije 2l samej wody z sokiem malinowym lub żurawiną, dodatkowo 2 herbaty, jakiś wyciskany sok, więc nie jest z tym źle. Dodatkowo mąż mnie pilnuje, czy wypiłam swój 2l bidon 🤪
Moja ciąża na razie nie daje mi się cieszyć. Kupiłam sobie książki o ciąży, miałam dużo spacerować i myśleć pozytywnie. A na razie jest tak, jak myślałam czyli nigdy więcej bycia w ciąży mój trollek w środku będzie jedynakiem - jeszcze się łudzę, że będzie to chłopiec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
️ Ja pierwszą ciążę też gorzej znosiłam, jak nie wymioty i zawroty głowy to potem elegancko przeszło w zgagę i zaparcia, ciągle coś. Ja bardzo chciałam rodzeństwo, w sumie zawsze o dwójce dzieci myślałam. A w Googlach wyczytałam, że najszczęśliwsze rodziny to są z trójką dzieci Ale ja nie wiem jak dają radę wielodzietne rodziny, już dwójka to dla mnie trochę hardcore będzie. A jak mają 4 czy 5 to bez pomocy żadnej to sobie nie wyobrażam. W sumie ile tam jedzenia musi iść jak dzieci zaczynają dojrzewać Albo weź miej 4 czy5 samych synów, to z garów już bym nie wyszła Przypomniała mi się Solejukowa z Rancza, tylko ona miała chyba 6 synów i 1 córkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#637 |
|
Przyczajenie
|
Odnośnie fb, szkoda by mi było tej grupy, bo nie mam fb...
|
|
|
|
|
#638 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Wy macie tą aplikację rossne? Te oliwki za 1 gr to oni jeszcze dają czy to już nieaktualna akcja? Ja tak dodałam konto ciążowe i tak czekam na email ale nic 🤷🏼☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie też to rozważałam ale nie byłoby wtedy to wygodne bo musiałabym się ciągle logować żeby zobaczyć czy coś nowego napisałyście a wizaż mam na osobnej zakładce i tylko zerkam co jakiś czas.
Gumisiowy dobrze że mi przypomniałaś o tym rossnę 😁 właśnie wprowadziłam dane kolejnej ciąży i czekam na bonusy 😁 A miałaś zaznaczone wszystkie zgody marketingowe? Ja w pierwszej ciąży nie i tak czekałam na maila i czekałam aż do nich napisałam i się okazało że przecież zgodny na wysyłanie wiadomości nie wyraziłam 😅 |
|
|
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie wiem co to jest, ale sobie ściągnę
![]() Powiem wam, że Idę spać i teraz to się boję poranków, bo od tygodnia zaczynają się źle i zaczynam żyć koło 12-13 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie denerwuje to, że używam Wizażu z Tapatalk i średnio się to sprawdza. Aplikacji Wizaż nie da się już ściągnąć ani zainstalować, a do komputera siadam sporadycznie. Więc mi osobiście zdecydowanie prościej byłoby korzystać z Facebooka. Nie ma nas dużo, więc i grupa na Messengerze mogłaby się u nas sprawdzić. |
|
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Nie da się już ściągnąć apki wizaż? No to już wiadomo czemu tutaj taki mały ruch jest, większość głównie korzysta z telefonów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- A jak tam nasza mamusia bliźniaków? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, że jej nie wywaliłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam, że mi mocno ostatnio siadł nastrój. Jestem w 21+3 tc i powinnam już mieć wybrany szpital żeby zaklepać prywatną położną, a przerasta mnie i przeraża ten temat... Strasznie mnie to dołuje. Niby wiem, że nie mam wpływu na masę rzeczy, ale w Warszawie jest kilka dobrych porodówek i jednak narzucam sama sobie presję żeby potem nie żałować. |
||
|
|
|
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze mi się coś z udem robi, wkradł się ból, dobrze że niedługo mam fizjo. Ja co do porodówki to poszłam po łatwiznie. W sensie Idę tam, gdzie pracuje mój lekarz prowadzący ale naturalnie porównuje z innymi szpitalami w okolicy i oczywiście niektóre parametry są lepsze gdzie indziej i tak myślę i myślę...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) , położne niektóre też ok, chociaż po porodzie średnio się interesowały, zależy na jaką zmianę popadło i jakoś tak już znam to miejsce to wbijam jak do siebie ![]() A u Ciebie to pewnie też hormony wpływają na nastrój. A z ciekawości zapytam, czemu prywatna położna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie ja miałam wybrany szpital do porodu jeszcze na etapie starań, jest w top szpitali Fundacji Rodzić po Ludzku, nowy oddział, pokoje komercyjne, same młode położne prowadzące swoje instagramy, więc można śledzić jak się dokształcają itp. Jak zaszłam w ciążę to jak na złość zaczęły się pojawiać negatywne opinie o tym szpitalu plus zaczęłam rozmawiać z innymi ciężarnymi, które są na przykład w drugiej ciąży i one też mi odradzały ten mój albo polecały inne szpitale, więc zrobił mi się mętlik w głowie. Druga sprawa, prowadzę ciążę u polecanej ginekolożki i nawet nie wiedziałam, że ona jest ordynatorem w jednym ze szpitali i ona mnie może nie to, że zachęca do rodzenia u niej, ale powiedziała żebym się zastanowiła, bo może mi pomóc w wyborze położnej itp., no i może rzeczywiście to jest jakieś wyjście, nie wiem... Może jak zobaczą na porodówce kartę ciąży od niej to będą mnie lepiej traktować? Ciężko powiedzieć. I teraz mam taki mętlik w głowie, ten jej szpital jest w top 5 wg Rodzić po Ludzku, ale to ten sam, gdzie pracuje Mama Ginekolog, więc trochę się borykają z hejtem, zwłaszcza też po wywaleniu profesora Wielgosia. Ostatnimi czasy jest mało opinii o nich, chyba jest rzadziej wybierany. Więc no nie wiem kompletnie co robić. Serce mi mówi opcja nr 1, rozum opcja nr 2.Cytat:
A jeszcze też wiem, że poród to jest tak dziwna sprawa, że nawet taka bogata Anna Lewandowska, która mogła sobie pozwolić na najlepszych lekarzy, położne itp., też miała komplikacje w trakcie i przeżyła traumę, więc... Niby mogę wybierać szpital, położną, ćwiczyć, uczyć się oddychać, a potem mieć po prostu pecha i to mnie zaczęło od pewnego momentu mocno przytłaczać
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2023-09-23 o 13:13 |
||
|
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle ja rodziłam pierwsze dziecko w chorych pandemicznych czasach, nikt nie mógł wejść, położna po porodzie do mnie nie przyszła, wszystko odbywało się telefonicznie, a pielęgnacja pępka to moja zmora była największa. I teraz najbardziej boję się nie samego porodu, a tej pielęgnacji kikuta pępowiny ![]() I chyba Rossmann nas tu podczytuje bo właśnie dostałam powiadomienie o oliwce do odebrania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam sobie książkę "Poród naturalny" i nastawiam się na sn. Poczytałam o cc, widzę jak moja przyjaciółka dochodzi trudno po nim i chyba wolę sn, ale właśnie.... bez traumy. Dla mnie najważniejsze jest, żeby była szansa na znieczulenie (choć w tym szpitalu co jest moim nr jeden znieczulenie zewnątrzoponowe jest dawane w 48% kobietom, które go chcą), żeby była ochrona krocza i po żeby nie było laktoterroru, bo u mnie kp nie wchodzi w ogóle w grę. Pocieszam się, że ten szpital właśnie wcześniej miał gorsze opinie, teraz jest lepiej, ale jednak sn to faktycznie ruletka i trudno przewidzieć co będzie :/
Tak w ogóle nastawiam się na sn a boję się, że może jednak skończyć się cesarką: raz przez niskie spojenie łonowe, dwa jak znowu pojawia się skoki ciśnienia. Zobaczymy co jeszcze powie okulista. Ps. Dzisiaj mój pierwszy dzień, gdzie czuję że żyję ![]() olać, że leje deszcz, dzisiaj nic mnie nie bolało!! Mdlosci lekkie, ale to pikuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez wredna_loszka Czas edycji: 2023-09-23 o 19:59 |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też muszę kupić tę książkę
|
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bądź tu człowieku mądry.Książka podobno pomocna, na razie ją przekartkowałam, ale jest raczej bez takiego pitu pitu, tylko konkrety i konkretne porady, techniki. Kupiłam, bo jak wiecie boje się porodu panicznie, więc staram się oswoić i zapoznać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Loszka, dobrze że dziś już lepiej oby tak zostało. Mnie wciąż męczy jadłowstręt, wszystko jem na przymus i małe porcje aby cokolwiek wdusić w siebie, trochę jak przy chorobie albo kacu tylko mam tak non stop.
Już tracę nadzieję, że odzyskam apetyt. Robię to jedzenie ale jak mi przychodzi to jeść, dostaję ciarek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
️Kurde to też masz ciężko jednak coś jeść trzeba. Lekarz coś ci w temacie doradzał? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Czemu nie chcesz kp? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

️ mam nadzieję, że czujesz się lepiej

i kurcze powiem Wam że nadal nie widać - tzn chodzę już w spodniach ciążowych bo bo mi niewygodnie było pod koniec dnia w pracy, ale moja mama ktora jeszcze nie wie że jestem w ciąży ostatnio stwierdziła że ZNOWU schudłam 

mój trollek w środku będzie jedynakiem - jeszcze się łudzę, że będzie to chłopiec
Ale ja nie wiem jak dają radę wielodzietne rodziny, już dwójka to dla mnie trochę hardcore będzie. A jak mają 4 czy 5 to bez pomocy żadnej to sobie nie wyobrażam. W sumie ile tam jedzenia musi iść jak dzieci zaczynają dojrzewać
Przypomniała mi się Solejukowa z Rancza, tylko ona miała chyba 6 synów i 1 córkę 

) , położne niektóre też ok, chociaż po porodzie średnio się interesowały, zależy na jaką zmianę popadło i jakoś tak już znam to miejsce to wbijam jak do siebie
dzisiaj bez wymiotów, ale wstałam, dmuchłam w chusteczkę i poszła mi krew z nosa
i ona mnie może nie to, że zachęca do rodzenia u niej, ale powiedziała żebym się zastanowiła, bo może mi pomóc w wyborze położnej itp., no i może rzeczywiście to jest jakieś wyjście, nie wiem... Może jak zobaczą na porodówce kartę ciąży od niej to będą mnie lepiej traktować? Ciężko powiedzieć. I teraz mam taki mętlik w głowie, ten jej szpital jest w top 5 wg Rodzić po Ludzku, ale to ten sam, gdzie pracuje Mama Ginekolog, więc trochę się borykają z hejtem, zwłaszcza też po wywaleniu profesora Wielgosia. Ostatnimi czasy jest mało opinii o nich, chyba jest rzadziej wybierany. Więc no nie wiem kompletnie co robić. Serce mi mówi opcja nr 1, rozum opcja nr 2.
i to mnie zaczęło od pewnego momentu mocno przytłaczać
️