|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Proszę o radę: GDAŃSK, dojazd lotnisko - dworzec autobusowy
Witam Kochane
![]() ![]() Mam wielką prośbę do dziewczyn, które są z Gdańska albo jeżdżą/jeździły z lotniska na dworzec autobusowy. 28 stycznia mam samolot do Gdańska, będe w Polsce ok 2 w nocy (29 styczeń). O 6:40 mam autobus bezpośrednio do mojej miejscowości z dworca autobusowego, jednak nigdy nie jechałam z lotniska na DA ani na odwrót, nawet nie wiem czy dworzec autobusowy jest koło dworca PKP?? Jakimi liniami mogę tam dojechać? Znalazłam taki autobus nocny z lotniska: Gdańsk Dworzec Główny PKP -Wrzeszcz PKP- Port Lotniczy: linia N3 Oraz Gdańsk-Wrzeszcz Dworzec PKP - Port Lotniczy: linia 110 Gdańsk Dworzec Główny PKP - Port Lotniczy: linia 210 (te już nie są nocne chyba, jeżdżą od 5:00?) Nie wiem czy konieczna jest przesiadka czy ten dworzec autobusowy jest np obok Dworca Głównego PKP ![]() ![]() Nie chce brać taksówki przy lotnisku bo już pare razy skosili znajomego na ponad 120zł i wolałabym dojechać autobusem na dworzec. Z góry dziękuje za pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o radę: GDAŃSK, dojazd lotnisko - dworzec autobusowy
linia 110 i 210 są liniami dziennymi.
tutaj http://ztm.trojmiasto.pl/ możesz sprawdzić dokładny rozkład (jeżdżą od 5) [z tej samej strony, można ściągnąć rozkład jazdy komunikacji miejskiej na komórkę] przystanek autobusowy przy Dworcu Głównym jest po drugiej stronie ulicy (trzeba przejść tunelem podziemnym na drugą stronę). przystanki autobusowe we Wrzeszczu są zaraz jak wyjdziesz z budynku dworca. Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2011-12-30 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dziękuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja korzystam Zawsze z [nazwa] koszt50 max60zł do gdańska z lotniska duze auta spokojnie moza miec duzo bagazy i kierowca zawsze czeka z kartka z nazwiskiem nawet jak samolot sie spóznia i bez zadnych dopłat [numer telefonu]
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-01-17 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć, Paulinko,
zdradź, bardzo Cię proszę, namiary na firmę taksówkową, której nazwę zataiłaś, a która przewozi z Gdańska na lotnisko za 50-60 zł. Ja znalazłam tylko taką, która liczy sobie 80 zł. Twój post jest z ub.r., więc może ta Twoja firma też zmieniła już cenę, ale chciałabym spróbować (lecę we wrześniu na wakacje z Gdańskiego lotniska). Tę taxi, o której piszesz, trzeba zamówić on line, skoro ma czekać z kartką z nazwiskiem? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Z portu lotniczego w kierunku Gdańska kursuje kilka linii autobusowych. Autobusem linii 110 dojedziemy na stację Wrzeszcz Stacja PKP, jadąc autobusem nr 210 dojedziemy na Dworzec Główny (ale droga zajmuje prawie 40 minut), a po 23.00 dotrzemy do centrum miasta autobusem nocnym N3, który kursuje co godzinę. Bilety autobusowe możemy kupić w automatach przy przystankach, w automacie na pokładzie autobusu (linia 210) i przez aplikacje mobilne xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2024-09-13 o 14:03 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.