![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co kupujecie w Mazidłach? Cz.II
Cytat:
Uff... W ostatniej chwili udało mi się skorzystać z rabatu. Złożyłam zamówienie o 23:59 ![]() Zamówiłam m.in. Leucidal, nawet nie wiedziałam, że jest dostępny w Mazidłach.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2014-11-12 o 23:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was stosowała kiedyś to SERUM na włosy z Mazideł? Bardzo bym chciała coś na odrastanie włosów po masowej emigracji z mojej głowy, ale nie wiem czy warto inwestować w składniki czegoś co może być średnio skuteczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
Po ostatnich zakupach pozostał niesmak, pomijając już brak próbek (kwota zamówienia przy której w zsk miałabym już trzy próbki) dla stałej klientki od lat.
Zamówiłam gotowy zestaw olejków z retinolem 1%, z opisu przygotowania serum wynikało, że jeden z olejów jest umieszczony w większej buteleczce, która ma pomieścić całe serum tj. 20ml z kroplomierzem. Ku mojemu rozczarowaniu otrzymałam olejki w plastikowych buteleczkach 10mililitromych... "Krok 2– do butelki z Olejem arganowym dodaj Olej żurawinowy" taaa jasne... :/ Umieściłam mieszankę w lichej plastikowej buteleczce, gdybym wiedziała zamówiłabym buteleczkę osobno... Następnym razem zamówię podobny produkt z BU, bo serum z retinolem moja skóra bardzo polubiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie, ale planuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
U mnie olej żurawinowy i arganowy. Nie moge jeszcze za duzo powiedziec bo użyłam olejku zaledwie kilka razy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
*odnośnie próbek do zamówień - próbki są dołączane tylko na życzenie Klienta. Informację o chęci otrzymania próbek (mile widziane konkretne propozycje) należy zamieszczać na formularzu zamówienia w uwagach Klienta. Zawsze, jeśli tylko produkt jest dostępny w sprzedaży, z przyjemnością dołączamy próbki, które Klient sobie zażyczył ![]() *odnoście opakowania z na olejki z serii Gotowych Zestawów (Olejki "Eliksir młodości" oraz Olejku z retinolem i wit. C tetra) - ZAWSZE I we wszystkich tych zestawach opakowaniem na produkt finalny jest szklana butelka o poj. 20 ml, która zawiera jeden z olei. Do niej, zgodnie z instrukcją, należy dodać pozostałe składniki zawarte w plastikowych opakowaniach. Jesli w Zestawie, który Pani otrzymała takiej butelki nie było, to nastąpił błąd, który natychmiast poprawimy. Niestety nie mieliśmy takiej możliwości gdyż nie dotarł do na nas od Pani żadem mail reklamacyjny. O tym,że coś było nie tak dowiaduję z Forum. Mam zatem gorącą prośbę - w przypadku jakichkolwiek niezgodności lub pomyłek proszę w pierwszej kolejności o kontakt ze Sklepem abyśmy mieli szansę sprawę wyjaśnić i błąd naprawić. Lidia Kobyłka w imieniu Zespołu Sklepu Mazidła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
Witam.
Coś tu cicho. Zachęciłyście mnie do mazidel tym bardziej że teraz jest kod promocyjny UV. Do tej pory kupowałam półprodukty w zsk i mydlandi. Mam pytanie do Lorri bądź innych bardziej doświadczonych ode mnie w kręceniu dziewczyn. Chcę sobie ukręcić serum jeszcze nie wiem , które ale zachęciło mnie to z przepisu Lorri na zsk z 10% glukonolaktonem, albo któryś z gotowych zestawów. Mam cerę mieszaną dojrzałą, ze skłonnościami do wyprysków - leczyłam jak na razie z bdb skutkiem Izotekiem. No i chcę tez wygładzić niewielkie zmarszczki pod oczami. Moje pytanie do Was kochane co polecacie może jakieś inne konkretne sera i jeszce jedno ważne pytanie - czy orientujecie się w temacie jonoforezy gdybym chciała takie serum pod nią zastosować to nie wiem kiedy i które na + a które na - . Niestety ale z chemii byłam noga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 | ||
BAN stały
|
Cytat:
cieszę się że mazidła maja podobna ofertę co BU- i teraz przenoszę się z zakupami do mazideł, bo wiem że błędy zdarzają się wszędzie ale reakcja firmy na to jest bardzo ważna ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
glukonolakton to tylko nawilzy, jak wiele innych składnków; sama mam słój wielkości pół szklanki i nie wiem jak to zuzyc oprócz toniku; może wit B3 na nawilżenie i zmarszczki? Edytowane przez annajustyna Czas edycji: 2015-07-09 o 11:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
A ja przy ostatnim zamówieniu wyraźnie poprosiłam o dobranie jakiejś próbki i nic nie dostałam a zamówienie miałam na niecałe 100 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Dzięki, retinol owszem jak najbardziej ale piszesz, że ukoi suchą cerę a ja mam mieszaną ale bardziej w kierunku przetłuszczającej się w strefie T. Sucha to ona była w trakcie kuracji Izotekiem - było to pół roku temu wtedy też oprócz kremów nawilżających stosowałam kwas hialuronowy i olejek makadamia, z którym teraz nie bardzo wiem co zrobić bo mi go sporo zostało- może wykorzystam na włosy. Ech tylko ciągle nie wiem co do tej jonoforezy - nie chcę kupować gotowych preparatów typu proffesional bo najzwyczajniej w świecie są drogie, wolałabym coś sama ukręcić. Z poprzednich zakupów został mi jeszcze aloes zatężony 10 x, niacynamid, hydrolat z róży damasceńskiej, wspomniany olej makadamia. Olejki z nasion malin, laurowy, tea tree i kwas l mlekowy niestety do kosza bo mi się przeterminowały zanim zużyłam do końca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Przyczajenie
|
Ja zamawiałam jak koleżana 2 posty wyżej ;(
![]() |
#2115 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja nie stosuje pielęgnacji z drogerii tylko naturalne kosmetyki; obecnie marki beorganic i maja krem pod oczy 50ml/45zł więc nie drogi-polecam bo ładnie likwiduje obrzęki na powiekach i działa przeciwzmarszczkowo. Taka pielęgnacja jest na dłuższą metę tańsza a ten krem to tylko przykład; sądzę że tonik porządnie nawilży cerę i ukoi-proces zrobienia trwa może minutę; nie jestem nastawiona optymistycznie do kremów bo zauważyłam, że takie proste toniki lepiej nawilżają niż krem;tonik możesz zrobic z hydrolatem z róży. olej makadamia możesz wykorzystać do demakijażu albo na szyje i dekolt do pielęgnacji; co do jonoforezy -nie znam i sie nie wypowiadam. Edytowane przez annajustyna Czas edycji: 2015-07-09 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi- myślę, że dobry pomysł z tym wykorzystaniem olejku makadamia na szyję i dekolt, że też nie pomyślałam o tym. O toniku z niacynamidem też pomyślałam bo przekopałam ten wątek i znalazłam proporcje na różne stężenia. Wcześniej przed Izotekiem stosowałam tonik z kwasem mlekowym wg przepisu Lorri na zsk stąd pozostałosci półproduktów.
Przypomniało mi się, że jeszcze mam kwas migdałowy, korund- robię nim peelingi, glinkę zieloną i glinkę ghassoul, mnóstwo spiruliny i olej kokosowy virgin i drugi rafinowany. Dodam, że spirulinę 200 g firmy aura taką apteczną i oleje kokosowe 900 g i 500 g kupiłam w sklepie ekologicznym na allegro co wyszło dużo dużo taniej niż gdybym kupiła, w którymś ze sklepów z półproduktami, ale może nie powinnam pisac w tym wątku jeśli tak to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | |
BAN stały
|
Cytat:
jeśli będą jakieś problemy to śmiało pytaj, są tu bardziej doświadczone dziewczyny ode mnie i pomogą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Dlatego też muszę jeszce raz przemyśleć co chcę dokupić i ograniczyć do minimum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakies opinie o SERUM ANTYOKSY C+FA+ALA lub MAZIDŁA SERUM CF ROSEHIP, zastanawiam się między zakupem jednego z nich albo sklepowym Flavo-c auriga.
Testowałam już Lekkie Flavio-c z Bu (nie mogłam znieść zapachu porzeczkowego hydrolatu) i MAZIDŁA OLEJEK 10% WIT. C TETRA DLA CERY SUCHEJ (olejki mi się jakoś w ogóle nie chcą wchłonąć w twarz, dodatkowo mam wrażenie że skóra nie może oddychać, a pory się powiększają) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Może źle dobrałaś olejki do cery - nie zawsze to,że olej jest polecany do cery suchej czy tłustej sprawdza się w praktyce.
Mam serum C+FA+ALA - jestem z niego zadowolona, dobrze się wchłania, można spokojnie potem nałożyć filtr. Tylko dałabym mniej alginatu, ale akurat ja wolę rano sera bardziej wodniste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Witam. Pytanie do dziewczyn (zwłaszcza po 35 r.ż), które używały mazidlanego retinolu: działa chociaż trochę? Mam dosyc trudnego zdobywania retinoidów na receptę i mocnego łuszczenia się po nich, ale nie chcę rezygnowac z retinolu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Hmm powiem Ci, że ja sobie właśnie kupiłam retinol w mazidłach - chcę wg mazidlanej receptury zrobić sobie olejek tylko, że ze względu na cenę zrobię z mniejszym stężeniem. Dopiero po użyciu będe mogła coś powiedzieć na temat skuteczności ale mam nadzieję, że zadziała. Jak już wcześniej pisałam przeszłam kurację Izotekiem zawierającym pochodne wit A i moja cera jest po nim taka, że spokojnie mogę chodzić bez makijażu- a mam nadzieje, że mazidlany olejek + eliksir młodosci, ktory tez nabyłam będą stanowiły przedłużenie efektu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
mar_jolka
|
Uzywalam mazidlowego retinolu... i wrocilam do aptecznego... Efekt.. marny byl po tym mazidlowym. Ja retinoli uzywal juz ok 5 lat i byl to Ertin A, teraz Locaccid i Zorac. Locacid uzywam nawet teraz latem. Ale do mazidlowego nie wroce bo na mnie nie dziala. Az jestem ciekawa czy na was bedzie dzialal. Acha ja uzywam retinoli w celach przeciwzmarszczkowych i efekt jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Czy sklep Mazidła dalej działa? Na FB ostatnie info ze stycznia 2023, strona się kręci i i nie ładuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.