Marcowe Mamy 2024 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-09-29, 04:23   #721
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Dot.: Marcowe Mamy 2024

Cytat:
Napisane przez Gumisiowy Pokaż wiadomość
Fotki nie trzeba, bo bez punktu odniesienia i tak nie będę wiedziała. Może masz linijkę, ile tabletka ma mm? Albo czy po prostu może wiesz czy są trochę mniejsze od tych wszystkich tradycyjnych ciążowych? Wcześniej się męczyłam z falvit mama, mama dha premium plus i miałam jeszcze jedne ale też skubane duże były. Ja mam tragiczne problemy z połykaniem tabletek... Pregna jedynie spoko była(miałam próbkę) i faktycznie mniejsze te tabletki i dawałam radę.

Ja wiem, ze oni muszą gdzieś te dha upchnąć stąd te duże wymiary tabletek, no ale idziemy z postępem i niech coś wymyślą błagam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mogę Ci zrobić zdjęcie przy acardzie 140 mg kub euthyrox chyba 50
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-29, 09:27   #722
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Hej. Nie pisałam, bo ktoś włamał mi się na Facebooka, straciłam konto, na telefonie nie wchodziłam w nic, gdzie musiałam wpisywać hasło.

Laptopa brat mi ogarnął na nowo, gdyby był zawirusowany.

Teraz piszę z nowego telefonu.

I jeszcze kot mi odszedł 15 września 😭 Ciężko było 😓

U mnie lepiej, mdłości nie mam, w ciągu tych 2 tygodni 3 razy się zdarzyły, ale to nic w porównaniu do pierwszego miesiąca 💪

9 października mam wizytę u lekarza, zobaczymy jak tam.

Oglądam sobie powoli wózki i podczytuję tematy wyprawkowe.

I mam póki co lekki dylemat: łóżeczko podwójne czy pojedyńcze dla bliźniąt 😧 Wydaje mi się, że wybrałabym podwójne, żeby dzieci się widziały i miały ze sobą kontakt.

Gondolę też wolałabym nie oddzieloną, ale nie spotkałam się jeszcze z taką 🤷

Polecacie jakieś książki do poczytania związane z noworodkami, niemowlętami , porodem, pielęgnacją itd?
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-29, 09:46   #723
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20Melman Pokaż wiadomość
Hej. Nie pisałam, bo ktoś włamał mi się na Facebooka, straciłam konto, na telefonie nie wchodziłam w nic, gdzie musiałam wpisywać hasło.

I jeszcze kot mi odszedł 15 września Ciężko było

U mnie lepiej, mdłości nie mam, w ciągu tych 2 tygodni 3 razy się zdarzyły, ale to nic w porównaniu do pierwszego miesiąca

I mam póki co lekki dylemat: łóżeczko podwójne czy pojedyńcze dla bliźniąt Wydaje mi się, że wybrałabym podwójne, żeby dzieci się widziały i miały ze sobą kontakt.

Gondolę też wolałabym nie oddzieloną, ale nie spotkałam się jeszcze z taką

Polecacie jakieś książki do poczytania związane z noworodkami, niemowlętami , porodem, pielęgnacją itd?
Ojej, ale miałaś zbiór nieprzyjemnych sytuacji

Co do książek, ja się zaopatrzyłam w:
"Mamy dla mamy i taty" - póki co czytam 1 tom i takie w sumie średnie jest, trochę nieaktualne, ale może 2 tom będzie ciekawszy i sensowniejszy
"Czwarty Trymestr" - bardzo mi się podoba
"Poród Naturalny" wg Natuli - bardzo dużo teorii, jestem w 1/3 książki i niby czyta się szybko, ale myślałam, że to będzie trochę coś innego. Mimo wszystko dużo cennej wiedzy

Na szkole rodzenia polecali "Cudowne 9 miesięcy"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-29, 09:55   #724
Gumisiowy
Rozeznanie

Lilianna, a to jak Ci się chce.
Nimfa, ojej współczuję nieprzyjemności. Ja ostatnio tu pytałam o Ciebie. Też mam wizytę 9. 10. Uzupełniamy dane na pierwszej stronie, na kiedy masz termin? Chyba z bliźniakami to będzie trochę szybciej?

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

A co do książek to stronę czy dwie temu dziewczyny polecały

Gumisiowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-29, 10:22   #725
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20Melman Pokaż wiadomość

I jeszcze kot mi odszedł 15 września Ciężko było

U mnie lepiej, mdłości nie mam, w ciągu tych 2 tygodni 3 razy się zdarzyły, ale to nic w porównaniu do pierwszego miesiąca

I mam póki co lekki dylemat: łóżeczko podwójne czy pojedyńcze dla bliźniąt Wydaje mi się, że wybrałabym podwójne, żeby dzieci się widziały i miały ze sobą kontakt.

Gondolę też wolałabym nie oddzieloną, ale nie spotkałam się jeszcze z taką 🤷

Współczuję

Ja polecam "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff - bardzo fajnie się czyta
Mam też "poród naturalny". Pozycja polecana na różnych grupach itp. Ale nie czytałam jeszcze

Kurde z bliźniakami to bardziej skomplikowanie wygląda 🤪

wredna_loszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-02, 18:06   #726
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Dziewczyny w wieku plus minus 33 lata. Jakie wyszło Wam ryzyko trisomi 21?
Mi 857 i genetyk mi powiedziała, że to jest ryzyko niskie a dzisiaj ginekolog, że to jest ryzyko pośrednie i lekarze w takiej sytuacji proponują test nifty. I nie wiem co robić.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-02, 18:27   #727
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w wieku plus minus 33 lata. Jakie wyszło Wam ryzyko trisomi 21?

Mi 857 i genetyk mi powiedziała, że to jest ryzyko niskie a dzisiaj ginekolog, że to jest ryzyko pośrednie i lekarze w takiej sytuacji proponują test nifty. I nie wiem co robić.
Mi wyszło ponad 1:5000, mam 35 lat. Ogólnie Twoje ryzyko jest pośrednie, ale ryzyko urodzenia chorego dziecka jest w tym przypadku minimalne. Nie wiem co Ci doradzić, bo to nie są łatwe decyzje. Ja robiłam Nifty Pro jeszcze przed Pappą, bo bałam się chorób genetycznych, więc ogólnie jestem zwolenniczką tego rozwiązania. Na Twoim miejscu pewnie bym zrobiła dla świętego spokoju.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-10-02, 21:53   #728
wredna_loszka
Rozeznanie

Mam 34 lata i ryzyko skorygowane mam 1:3466

Stary 2023-10-03, 16:46   #729
wredna_loszka
Rozeznanie

Co tam słychać?
Wszystko ok?

U mnie nowe uroki jakiś ból co promieniuje mi na posladek i rano jak wstaje to czuję się jakby mi ktoś odkręcił nogi w udach i źle dokręcił odliczam do wizyty u fizjo

Stary 2023-10-03, 17:35   #730
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredna_loszka Pokaż wiadomość
Co tam słychać?
Wszystko ok?

U mnie nowe uroki jakiś ból co promieniuje mi na posladek i rano jak wstaje to czuję się jakby mi ktoś odkręcił nogi w udach i źle dokręcił odliczam do wizyty u fizjo

O kurde, żebyś tylko nie miała rwy kulszowej.

U mnie ostatnio też były przeboje, bo lekarz z Luxmedu mnie nastraszył za krótką szyjką macicy (mam z tym problemy już jakiś czas), pomimo tego że biorę już z miesiąc Luteinę, magnez i doraźnie NoSpę. Ogólnie do Luxmedu chodzę tylko żeby robić tam badania na pakiet i ginekolog o tym wie, natomiast ciążę prowadzę prywatnie u kogoś innego. Ale w ramach karty ciąży w Luxmedzie muszę się co jakiś czas u nich pokazać żeby mieć możliwość robienia badań. Szyjkę kontroluję dość często, granica jest około 25mm i w piątek wg Luxmed było 26mm, więc kazali mi leżeć i pilnie skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Dzisiaj byłam u mojej Pani doktor, szyjka 37mm Więc można zwariować. Ale doszłyśmy wspólnie do wniosku, że kontynuujemy leki i że nie mam leżeć, ale trochę więcej odpoczywać (w czwartek byłam na firnessie dla kobiet w ciąży, a w piątek w Luxmedzie, możliwe więc że po ćwiczeniach szyjka była krótsza). Więc ogólnie odetchnęłam z ulgą, bo od piątku leżałam plackiem i już miałam dość. Teraz będę więcej odpoczywać, ale cieszę się, że nie muszę rezygnować całkowicie z aktywności.
Stary 2023-10-03, 17:45   #731
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
O kurde, żebyś tylko nie miała rwy kulszowej.

U mnie ostatnio też były przeboje, bo lekarz z Luxmedu mnie nastraszył za krótką szyjką macicy (mam z tym problemy już jakiś czas), pomimo tego że biorę już z miesiąc Luteinę, magnez i doraźnie NoSpę. Ogólnie do Luxmedu chodzę tylko żeby robić tam badania na pakiet i ginekolog o tym wie, natomiast ciążę prowadzę prywatnie u kogoś innego. Ale w ramach karty ciąży w Luxmedzie muszę się co jakiś czas u nich pokazać żeby mieć możliwość robienia badań. Szyjkę kontroluję dość często, granica jest około 25mm i w piątek wg Luxmed było 26mm, więc kazali mi leżeć i pilnie skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Dzisiaj byłam u mojej Pani doktor, szyjka 37mm Więc można zwariować. Ale doszłyśmy wspólnie do wniosku, że kontynuujemy leki i że nie mam leżeć, ale trochę więcej odpoczywać (w czwartek byłam na firnessie dla kobiet w ciąży, a w piątek w Luxmedzie, możliwe więc że po ćwiczeniach szyjka była krótsza). Więc ogólnie odetchnęłam z ulgą, bo od piątku leżałam plackiem i już miałam dość. Teraz będę więcej odpoczywać, ale cieszę się, że nie muszę rezygnować całkowicie z aktywności.
Może spróbuj jak ja. Wchodzę na czat z internistą i wysyłam zalecenia od swojego prywatnego lekarza i wystawiają mi od ręki badania. Nie muszę chodzić osobiście i dzięki Bogu nie musiałam iść tam do ginekologa (w Katowicach mamy samych rzeźników, z opiniami na znanym lekarzu np. 2 &#129315

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-10-03, 18:17   #732
_Melodia_
Raczkowanie

Cytat:
Co tam słychać?
Wszystko ok?

Współczuje ( u mnie w porządku nowych objawów jakoś brak, tylko brzuch się zaokrąglił typowo czasowo właśnie. Poza tym pracuje normalnie i robię coraz to większe zakupy wyprawkowe i… przekonałam się do uroku chłopięcej garderoby i dodatkow teraz jak patrzę na dziewczyńskie kwiaty to większość wydaje mi się bardzo przaśna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_Melodia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-03, 18:40   #733
Gumisiowy
Rozeznanie

Cytat:
Co tam słychać?
Wszystko ok?

U mnie jakiś lekki katar ale tylko z rana i nie wiem czy to z wilgoci czy uroilam sobie zakażenie toxo (tego się cholernie boję).

I wylazły mi rozstępy na brzuchu chociaż brzuch mam wciąż tylko jakby wzdęty i miękki i da się go wciągnąć i zaczyna mnie już martwić, że jeszcze nie robi się taka twarda piłeczka. A wizyta dopiero za tydzień w pon. W piątek idę robić morfologię i mocz.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Zaczęłam już ruchy czuć od kilku dni, są jeszcze delikatne ale wyraźnie czuję że to dzieciaczek.

Stary 2023-10-03, 19:16   #734
aleksandra_nie_ola
Raczkowanie

Dziewczyny, liczycie kalorie w ciąży? Ile mniej więcej jecie? Ja mam bardzo apetyt, ale boję się jeść za dużo żeby nie przytyć, strasznie też ciągnie mnie do słodkiego.
na szczęście upały minęły, wróciłam do treningów i na YT znalazłam też całkiem spoko treningi cardio dla ciężarnych, może jakoś to zbalansuję
aleksandra_nie_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-03, 19:51   #735
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuj jak ja. Wchodzę na czat z internistą i wysyłam zalecenia od swojego prywatnego lekarza i wystawiają mi od ręki badania. Nie muszę chodzić osobiście i dzięki Bogu nie musiałam iść tam do ginekologa (w Katowicach mamy samych rzeźników, z opiniami na znanym lekarzu np. 2 )

Ale masz tam założoną Kartę Ciąży?
Cytat:
Napisane przez _Melodia_ Pokaż wiadomość
Współczuje ( u mnie w porządku nowych objawów jakoś brak, tylko brzuch się zaokrąglił typowo czasowo właśnie. Poza tym pracuje normalnie i robię coraz to większe zakupy wyprawkowe i… przekonałam się do uroku chłopięcej garderoby i dodatkow teraz jak patrzę na dziewczyńskie kwiaty to większość wydaje mi się bardzo przaśna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Noooo ja mam takie zdanie na temat dziewczęcych ubranek. Wszystko różowe i przaśne, dla chłopców jest zdecydowanie więcej fajnych ciuszków. Dlatego ja dla mojej kupuję głównie jakieś basic rzeczy, chociaż kupiłam też troszkę ubrań w stonowanym odcieniu różu albo z kwiatkami, ale ogólnie... Meh...
Cytat:
Napisane przez aleksandra_nie_ola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczycie kalorie w ciąży? Ile mniej więcej jecie? Ja mam bardzo apetyt, ale boję się jeść za dużo żeby nie przytyć, strasznie też ciągnie mnie do słodkiego.
na szczęście upały minęły, wróciłam do treningów i na YT znalazłam też całkiem spoko treningi cardio dla ciężarnych, może jakoś to zbalansuję
Nie liczę, jem tak jak mi organizm podpowiada. Staram się tylko jeść w miarę zdrowo, ale czasem pozwalam sobie na coś słodkiego albo chipsy czy burgera z frytkami. Ale to sporadycznie.
Stary 2023-10-03, 20:06   #736
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Ale masz tam założoną Kartę Ciąży?
Nie. Za pierwszym razem zadzwoniłam na teleporadę i powiedziałam wprost, że ciążę prowadzę u lekarza spoza, ale że chce skorzystać z badań u nich kolejnym razem lekarz na czacie chciał zdjęcie karty ciąży lub zalecenia. I teraz na czacie pisze od razu że jestem w ciąży i mam kolejne zalecenia, zdjęcie i od razu wystawiają. Dzięki temu każda morfologia, mocz, te wszystkie hivy kiły, USG piersi miałam bez jeżdżenia do ich gina

Ja brzuch mam widoczny już, mdłości się uspokoiły, tylko ten ból poslada i uda... Poczytałam o tej rwie kulszowej i kuźwa mam złe przeczucie

Stary 2023-10-03, 20:15   #737
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Za pierwszym razem zadzwoniłam na teleporadę i powiedziałam wprost, że ciążę prowadzę u lekarza spoza, ale że chce skorzystać z badań u nich kolejnym razem lekarz na czacie chciał zdjęcie karty ciąży lub zalecenia. I teraz na czacie pisze od razu że jestem w ciąży i mam kolejne zalecenia, zdjęcie i od razu wystawiają. Dzięki temu każda morfologia, mocz, te wszystkie hivy kiły, USG piersi miałam bez jeżdżenia do ich gina

Ja brzuch mam widoczny już, mdłości się uspokoiły, tylko ten ból poslada i uda... Poczytałam o tej rwie kulszowej i kuźwa mam złe przeczucie

Kurde, to ja nie wpadłam na to i mam u nich kartę ciąży więc co jakiś czas muszę iść do gina i położnej, chociaż z tymi położnymi jest fajnie, bo one też mogą wystawiać skierowania na badania
Stary 2023-10-03, 20:50   #738
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Kurde, to ja nie wpadłam na to i mam u nich kartę ciąży więc co jakiś czas muszę iść do gina i położnej, chociaż z tymi położnymi jest fajnie, bo one też mogą wystawiać skierowania na badania
Jak masz fajnego lekarza czy położne to w sumie na plus, bo zawsze to jakaś podwójna opieka/kontrola. Tylko żeby właśnie niepotrzebnie nie straszyli
U mnie jak pisałam, są ginekolodzy z bardzo kontrowersyjnymi opiniami, więc wolałam nie robić sobie traumy czy się denerwować jest jedna fajna babeczka, ale do niej zawsze nie ma terminów

Stary 2023-10-03, 21:35   #739
Gumisiowy
Rozeznanie

Ja ogólnie nie lubię różu i gdyby była dziewczynka to raczej w takich uniwersalnych(bardziej chłopięcych, nie miałabym nic przeciwko ubierać w ubranka po synu ).

Loszka, mam nadzieję, że tylko nadwyrezylas i Cie boli i szybko przejdzie, nie wiem co to ta rwa kulszowa ale nie brzmi fajnie i mam nadzieję że to nie to
Dobrze, że wymioty odpuściły, a kiedy będziesz odstawiać xonveę?

Ja nie liczę kalorii, ale ogólnie jem mało, choć teraz trochę więcej niż przedtem.
Z tego względu zamówiłam witaminy ciążowe trochę bogatsze niż ten podstawowy skład bo się boję, że za mało jem, i dziecku wszystkiego nie dostarczam to chociaż witaminy będą.

Stary 2023-10-03, 21:38   #740
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz fajnego lekarza czy położne to w sumie na plus, bo zawsze to jakaś podwójna opieka/kontrola. Tylko żeby właśnie niepotrzebnie nie straszyli
U mnie jak pisałam, są ginekolodzy z bardzo kontrowersyjnymi opiniami, więc wolałam nie robić sobie traumy czy się denerwować jest jedna fajna babeczka, ale do niej zawsze nie ma terminów

Facet, do którego chodzę ma kiepskie opinie, ale szczerze mówiąc mi podpasował
Wszystko bardzo dokładnie tłumaczy, zleca wszystkie badania i nawet więcej jeśli trzeba, fajnie mi na początku ciąży rozjaśnił kwestię cukrzycy ciążowej, która mi groziła i zaskoczył mnie aktualną wiedzą odnośnie metforminy (lek na wyregulowanie insuliny) w ciąży. Dodatkowo też bez problemu wypisał mi skierowanie na prenatalne na NFZ i wprost powiedział, że Luxmed ma słabe USG i żebym te badania zrobiła poza ich placówkami.

W Wawie jest z 2 albo 3 polecanych ginekologów w Luxmedzie, ale dostać się do nich graniczy z cudem. Większość też ma beznadziejne opinie, ale jakoś to leci u mnie bez większego problemu. I panie położne są mega fajne, można też w ramach pakietu przygotowywać się z położną do porodu (indywidualne spotkania), ale raczej nie będę z tego korzystać, bo zapisałam się do szkoły rodzenia i to powinno wystarczyć. Więc ogólnie nie jest źle u nich i tak jak napisałaś, podwójna weryfikacja, a ja i tak ufam mojej ginekolog prowadzącej ciążę
Stary 2023-10-03, 21:45   #741
Gumisiowy
Rozeznanie

VisionAm, Ty już jesteś po połówkowych?
Ja jeszcze nawet nie umówiłam na te usg, pewnie teraz dostanę skierowanie. Ciekawa jestem płci czy się potwierdzi z 1 usg

Stary 2023-10-03, 21:52   #742
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
VisionAm, Ty już jesteś po połówkowych?
Ja jeszcze nawet nie umówiłam na te usg, pewnie teraz dostanę skierowanie. Ciekawa jestem płci czy się potwierdzi z 1 usg

Tak, ja już jestem po połówkowych
Wszystko w porządku, nawet udało się zrobić zdjęcie twarzy i młoda ma brodę po ojcu, ale wydaje się też być trochę podobna do mnie. Chociaż oczywiście w większości wygląda po prostu jak kosmitka

Jutro wchodzę już w 23+0 tc więc wg aplikacji do porodu zostało mi zaledwie 120 dni
Stary 2023-10-03, 23:13   #743
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ja już jestem po połówkowych
Wszystko w porządku, nawet udało się zrobić zdjęcie twarzy i młoda ma brodę po ojcu, ale wydaje się też być trochę podobna do mnie. Chociaż oczywiście w większości wygląda po prostu jak kosmitka

Jutro wchodzę już w 23+0 tc więc wg aplikacji do porodu zostało mi zaledwie 120 dni
Ja jak widzę odliczanie %w aplikacji do końca ciąży to czuję panikę

Gumisiowy wymioty od około tygodnia ustały. Boje się odkładać na razie tabletek, chociaż dzisiaj pominęłam jedną dawkę i nic może już mi się samo w sobie polepsza, ale jeszcze wolę nie sprawdzać

Najpierw problem lekki pojawił się od połowy sierpnia - ból jakby ściągna w udzie, który się uaktywniał po kilku km spacerowania. Teraz doszło promieniowanie na pośladek co już utrudnia np kucanie 🥲 i idę nie zginając czasami prawej nogi. Dlatego myślę powoli o robieniu wyprawki, bo boje się, że z każdym miesiącem jakieś ciulstwo dochodzi

Jutro mam wizytę. Mam nadzieję, że od prenatalnych urósł piękny penis 🤣

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Liliana dawaj znać, co u ciebie kochana

Stary 2023-10-04, 09:51   #744
visionAM
Zakorzenienie

Odnośnie Luxmedu, dzwoniłam do nich dzisiaj na infolinię o coś zapytać i przy okazji zapytałam o skierowania na badania w ramach karty ciąży. No i moje nieogarnięcie, okazuje się że jak im zgłoszę, że prowadzę ciążę poza Luxmed to nie muszę chodzić do nich do gina, ale mogę robić badania do karty ciąży w ramach pakietu. I skierowania będą się pojawiać same na początku każdego trymestru. Tak więc informuję
Stary 2023-10-04, 14:37   #745
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Odnośnie Luxmedu, dzwoniłam do nich dzisiaj na infolinię o coś zapytać i przy okazji zapytałam o skierowania na badania w ramach karty ciąży. No i moje nieogarnięcie, okazuje się że jak im zgłoszę, że prowadzę ciążę poza Luxmed to nie muszę chodzić do nich do gina, ale mogę robić badania do karty ciąży w ramach pakietu. I skierowania będą się pojawiać same na początku każdego trymestru. Tak więc informuję
O to Tobie zrobili jeszcze lepiej

Ja dzisiaj wizyta na 21, nerwy lekkie są, mam nadzieję, że wszystko ok.

Dzisiaj o 3 obudziły mnie mdłosci i wymioty, nie spałam do 5. A tak się chwaliłam wyżej, że pominęłam jedną dawkę xonvea. Nigdy więcej 🤣

Stary 2023-10-04, 14:40   #746
Gumisiowy
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj o 3 obudziły mnie mdłosci i wymioty, nie spałam do 5. A tak się chwaliłam wyżej, że pominęłam jedną dawkę xonvea. Nigdy więcej 🤣

Strasznie współczuję, masz rację nie przerywaj jeszcze. Mnie tylko zastanawiało, czy długofalowo można to brać?

Ja się cieszyłam, że trochę lepszy apetyt a dziś jestem o dwóch kanapkach i nic nie mogę przełknąć. To jest straszne, boję się, że przez to brzuch nie rośnie ale jak tu się zmusić jeść

Stary 2023-10-04, 14:44   #747
wredna_loszka
Rozeznanie

Cytat:
Strasznie współczuję, masz rację nie przerywaj jeszcze. Mnie tylko zastanawiało, czy długofalowo można to brać?

Ja się cieszyłam, że trochę lepszy apetyt a dziś jestem o dwóch kanapkach i nic nie mogę przełknąć. To jest straszne, boję się, że przez to brzuch nie rośnie ale jak tu się zmusić jeść

To lek typowo dla ciężarówek, nawet na tabletce jest kobitka z brzuchem mój gin gadał mi że niektóre biorą pierwszy trymestr i wracają w okolicach 8 miesiąca, a niektóre cały czas

Współczuję okropnie, bo kurde jeść trzeba a jakieś zupki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-10-04, 15:34   #748
Gumisiowy
Rozeznanie

Cytat:
To lek typowo dla ciężarówek, nawet na tabletce jest kobitka z brzuchem mój gin gadał mi że niektóre biorą pierwszy trymestr i wracają w okolicach 8 miesiąca, a niektóre cały czas

Współczuję okropnie, bo kurde jeść trzeba a jakieś zupki?

Też nie bardzo. W piątek mi dostarczą witaminy to będę już spokojniejsza i niech to dziecko rośnie w końcu. Ja nie wiem jak w pierwszej ciąży przy wymiotach przytyłam ponad 20 kilo, a teraz nic nie wymiotuję a tyle schudłam, teraz waga stoi...

Stary 2023-10-04, 16:21   #749
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj o 3 obudziły mnie mdłosci i wymioty, nie spałam do 5. A tak się chwaliłam wyżej, że pominęłam jedną dawkę xonvea. Nigdy więcej

Załóż sobie kartę ciąży to też tak będziesz mieć
Stary 2023-10-04, 19:34   #750
Plazowiczka1
Przyczajenie

Jakie witaminy zamówiłaś dokładnie.

?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Czy czujecie już jakieś ruchy? Ja obecnie 18 tydz z hakiem, ruchów nie czuję, ale zaczęło mnie boleć spojenie łonowe, taki pulsujący bol..Czy komuś też to doskwiera?
Plazowiczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości