|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ani kręcone ani proste :/ jakie kosmetyki?
|
|
|
|
|
#92 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maska. Hmm.. Too Shea! firmy Jessicurl jest super. Pozniej przyjrze sie, ktore jeszcze. Lubisz sie z proteinami? Brzytwy?? Czy to slynne "brzytwowanie"?? Cytat:
![]() Oczywiscie, ze nie powinnas traktowac ich prostownica! Polub sie z nimi. Jest tu juz sporo porad, jak dbac o takie wlosy. Sa watki "loki, loczki fale - watek zbiorczy"...Zapraszam do lektury Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Standardowo - WAX L'biotica moc natury do suchych i zniszczonych! Mozesz tez zaopatrzyc sie w oleje i porobic wlasnorecznie miksy, to tez niezle nawilzacze |
|||||
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Zwracam uwage na to,czy kosmetyki zawieraja w swoim skladzie alkohol.W tej chwili uzywam tego oto serum
http://www.walgreens.com/store/produ...&id=prod350317 Dziala na wszystkich tylko nie na moje wlosy. Co do ciecia...Zadna z fryzjerek nigdy nie zamierzala pdkreslic naturalnego piekna moich wlosow Zawsze bylo prostowanie i fryzurki do prostych wloskow.Efekt oplakany po umyciu glowy-moje geste i falujace wlosy robily wielki chelm z mojej glowy.Brzytwowanie...nie wiem jak sie to dokladnie nazywa,ale mialam "strzepione"wlosy na calej dlugosci...brzytwa wlasnie.Teraz wiem,ze jest to zabojstwo dla wlosow,zwlaszcza suchych.Co mnie najbardziej dziwi-kazda fryzjerka mowi,ze mam conajmniej falowane wlosy,niektore nawet twierdzily,ze mam krecone...ale zadna z nich nie potrafila mi odpowiedziec na proste wydaje sie pytanie-co zrobic,zebym nie musiala stac godzinami przed lustrem w lazience ze szczota,lokowka,lub prostownia... We dlug kazdej najprstsza i najbardziej skuteczna metoda...to oczywiscie pianka na wilgotne wlosy.owszem probowalam,ale efekt byl oplakany.To nie dziala na moje wlosy.Proteiny...hm...szczerze mowiac nie wiem co lubia moje wlosy,a czego nie.Bez wzgledu na to,czy uzywalam odzywki prosto z salonu fryzjerskiego,czy byle czego za 3$ moje wlosy byly w takim samym stanie-szopa.. Tak naprawde na sklad zwracam uwage dopiero od kilku dni.Nie poddam sie jednak i dalej bede szukac specyfikow,ktore wydobeda urode moch wlosow![]() Dziewczyny...a co wy robicie,zeby skret fal byl bardziej widoczny???? Metoda z warkoczem jest calkiem fajna,tyleze koncowki nie wygladaja fajnie,oczywiscie dlatego,poniewaz wlosy sa przesuszone.Co jeszcze? |
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze mam jedną wątpliwość. Skoro moja odżywka (co prawda do spłukiwania) zawiera amodimethicone (silokon łatwo zmywalny, ale jednak silikon), to czy spryskiwanie po zastosowaniu tej odżywki włosów sokiem z aloesu przyniesie jakikolwoeik efekt? Tzn. czy ten sok aloesowy ma szanse wniknąć we włosy pokryte silikonem? Edytowane przez aferka Czas edycji: 2008-09-09 o 08:47 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie od niedawna, ale bede kontynuowac. mam jednak waxa zagranicznego. czy jest duzo gorszy od polskiego ?
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zakupiłam sok z aloesu 99,7% do picia. Taki może być?
Czy stosujecie oprócz tego soku jakieś odżywki, czy ten sok ma byc zamiast? I ponawiam swoje pytanie : skoro moja odżywka (co prawda do spłukiwania) zawiera amodimethicone (silokon łatwo zmywalny, ale jednak silikon), to czy spryskiwanie po zastosowaniu tej odżywki włosów sokiem z aloesu przyniesie jakikolwiek efekt? Tzn. czy ten sok aloesowy ma szanse wniknąć we włosy pokryte silikonem? A może powinnam sobie darowac odżywkę i tylko pryskać aloesem? Czy włosy dobrze się po nim rozczesują? Bo u mnie po samym szamponie to kiepściutko
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki tulipanna za rady. Ostatnio zastanawiam sie czy polubic moje wlosy, ale cos nie moge.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy przetłuściły mi sie w rekordowym tempie - juz pod koniec pierwszego dnia wyglądały bardzo nieświeżo. Może nie bedę pryskać na włosy tylko pozostanę przy rozcieńczaniu szamponu? Co myslicie? |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swego czasu dodawałam szklanke soku ( na 1,5l.wody)do płukania włosów i efekt był świetny ( ale drogo to wychodziło ) Szamponu nie rozcieńczałam więc się nie wypowiem
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie, pomyslałam, że może zrobię sobie taka płukankę i będę uzywać do płukania. Muszę spróbować.
|
|
|
|
|
#101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alkoholu - takie sa rozne. Niektore maja dobroczynne dzialanie na wlos, wrecz nawilzaja go. Szkodnikiem jest na pewno alcohol denat. Fryzjerki - jakos wcale mnie nie dziwi, ze nie wiedza, co Ci poradzic. Ciezko jest znalezc specjaliste od kreciolow. Tak naprawde mi do tego, by ponownie isc do fryzjera wystarczy pewnosc, ze potrafi dobrze krecioly obciac. Na cala reszte spuszczam zaslone milosierdzia - wiem, ze znam swoje wlosy lepiej niz on i niestety jesli sama nie wiem co mi szkodzi a co pomaga - on bez sprawdzania nie pomoze mi tego okreslic. Dlatego warto samemu chlonac wiedze. Cytat:
Oczywiscie, ze ma szanse wniknac! Warto stosowac - jesli Twoje wlosy go lubia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Znacie jakies serum do wlosow bez silikonu w skladzie????
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Mysle,ze zdecyduje sie na olejek kokosowy...
Dzieki,jutro kupie,wyprobuje i powiem jak sie sprawuje na moich klakach
|
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam ... Przydałoby się zrezygnować z pianki i zastąpić ją czymś o podobnych właściwościach,ale zdrowszym dla włosów, tylko czym?:P
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Nie kupilam jeszcze olejku kokosowego i nie pochwale sie poki co efektem po zastosowaniu.
Dziewczyny jak radzicie sobie z waszymi wloskami???Tak sie zastanawiam,czy czesto nosicie rozpuszczone wlosy??? Czy uzywacie lokowek czy innego sprzetu do pokreslania skretu waszych falowanych wlosow.??? Pytam...bo chyba w moim przypadku jest tak,ze bez lokowki nie ma mowy o rozpuszczeniu wlosow.Siano,siano i jeszcze raz siano....duuuuuuuuuzo siana.Odzywki nawilzajace pomagaja "na chwile",oczywiscie z nich nie zrezygnuje...Mam dosyc moich wlosow...nie wiem czy kiedykolwiek uda mi sie wydobyc ich naturalne piekno...
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powoli ale sa... kiedys tez nie wyobrazalam sobie chodzenia z rozpuszczonymi wlosami a teraz.. coraz czesciej. Olejek kokosowy razem z rycynowym wydaje sie dzialac na moje wlosy, oczywiscie plus maseczki i odzywki. ojjj... przez ile ja juz nie przeszlam ![]() :rol leyes:mam wlosy baaardzo podatne na falowanie, moim sposobem jest zwiazanie wilgotnych wlosow gumka i pozniej sa ladnie powywijane. zdaje sobie sprawe ze nie na kazdego ten sposob dziala
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lokówki w życiu w rękach nie miałam i nawet nie wiem jak się nią obsługiwać :P |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje niestety za bardzo sie pusza...olejki nie pomagaja,dzis ostania szanse daje olejkowi kokosowemu,ktory zamierzam kupic. |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lubię swoje włosy,od jakiegoś czasu mam na ich punkcie fioła, zaczytuję się w poradach na wizażu, stosuję polecane kosmetyki,więc mam nadzieje,że z każdym dniem będzie lepiej.
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam niestety włosy puszące się, w dodatku cienkie i przetłuszczające.... nie wiem jak je odpowiednio pielęgnować... Mam nadzieję, że ktoś mi tutaj coś doradzi, muje włosy szapmonem pantene pro-v albo timotei uzywam WAX'a raz w tygodniu (niestety zagranicznego, nie wiedzialam ze jest dużo gorszy, musze kupic polski) i do mycia dodaje do szmponu olej rycynowy. nie wiem, czy dobrze robi natłuszczając włosy olejkiem albo waxem ponieważ mam przetłuszczające. Mama nadzieje ze cos zrozumiecie z mojej haotycznej wypowiedzi
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
a moj problem polega na tym, ze wloski przestaly mi sie falowac i krecic.....
kiedys byly piekne....... do czasu kiedy pare razy przeciaglam je prostownica..... argh.... (remingotona- co z tego na najnizszej temperaturze). Czy ktos kojarzy charakterystyczny "smrodek" po umyciu wlosow? jeden raz drugi i trzeci a reczniku cuchna masakrycznie? chcialam mocna prostownice to mam.......... nie mniej jednak - nie prostowalam wlosow codziennie- a od swieta. teraz w ogole....... chyba nic sie nie zmienilo (oprocz tego ze mam na plusie 6 kg )Byly pieknie pokrecone a sa... hm- bardziej proste niz falowane. Nigdy nie traktowalam wlosow lakierami, żelami piankami- najwyzej wosk joanny i jedwab biosilka. nie suszylam wlosow suszarka i nie susze dalej. myje wloski co drugi dzien lagodnym szamponem, 2 x w tyg. wax i lykam witaminki-kompleks B. no i kicha- jakos sie nie kreca i nie faluja... co by im tu zrobic by sie nawilzyly i falowaly falowaly falowaly? ![]() (PS: nie lubie sztywnych wlosow u kobiet- wiec nie chcialabym by to byly jakies cuda typu lakier, pianka, zel, guma, pasta itp.)
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Może przy odpowiednim ścięciu zaczęłyby się wywijać
ale to tylko takie moje gdybanie :P
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie,chyba przy falowanych wlosach sprawdzaja sie wlosy stopniowane....ale to tez tylko taka moja teoria,bo nie znam sie na fryzjerstwie.
Dzisiaj zamiast olejku kokosowego kupilam olejek do wlosow Green Tea.Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal Oczywiscie relacje zdam
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u fryzjera... Pozwólcie, że zbiorę myśli... Jest źle. Jest bardzo źle. Praktycznie włosy nadają się tylko do związania lub wyprostowania, ale że nie mam czasu prostować nadają się tylko i jedynie do związania! Muszę włosy zapuszczać od nowa. Zdjęć nie umieszczę, bo jest masakra, nie fale
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanna wiem że używasz GOLDWELL Curl Twist odżywki do spłukiwania ( tej tak http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html )
Ja nabrałam bardzo ochoty na odżywke z tej serii http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html używałaś może ?
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj lepiej te zdjecia. Gwarantuje Ci, ze nie jest tak zle jak myslisz. A wlosy szybko rosna...Cytat:
|
||
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
O rzeczywiście mój błąd
Właściwy http://www.allegro.pl/item463843279_..._goldwell.html |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, zajrzyj do wątku składowego. Nie wiem jaka jest Twoja pielęgnacja, czy unikasz silikonów czy też wręcz odwrotnie. Zerknij tam na skład. Wydaje mi się, że był jeszcze jeden kosmetyk z tej linii, poza odżywką, której używam, który nie zawierał silikonów ani nic krzywdzącego. Natomiast pamiętam też jakieś silikony i denata w składzie w czymś na końcówki bodajże Konkluzja: bez składu ciężko ocenić.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Poniewaz od dziecinstwa mialam proste wlosy nie moge sie do tych niby kreconych przyzwyczaic. Z tego powodu traktuje je prostownica. Wiem, ze nie powinnam ale... ehhh. Kupuje przerozne specyfiki ochronne plus wygladzajace. Dzialaja z roznym skutkiem

We dlug kazdej najprstsza i najbardziej skuteczna metoda...to oczywiscie pianka na wilgotne wlosy.owszem probowalam,ale efekt byl oplakany.To nie dziala na moje wlosy.

:rol leyes: