Ani kręcone ani proste :/ jakie kosmetyki? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 15:52   #91
Dori1981
Raczkowanie

Dot.: Ani kręcone ani proste :/ jakie kosmetyki?

Cytat:
Napisane przez Godlesia999 Pokaż wiadomość
A ten sok aloesowy z apteki jakoś się nazywa, czy poprostu sok aloesowy? Ile to kosztuje?
Rozumiem, że używa się bez spłukiwania?

Po prostu sok aloesowy, bez spłukiwania na włoski.
Ja nie rozcięczam i jest fajnie.Skutków ubocznych nie zaobserwowałam
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 16:56   #92
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Supcio Pokaż wiadomość
Nieeee tylko nie lakier!Staram sie unikac srodkow uszytwniajnacych,bo jak wiadomo maja to do siebie,ze wysuszaja wlosy na wior.Po za tym...do fal...nie widze zastosowania.

Tulipanna...moglabys polecic jakas konkretna maske???Oczywiscie z tych dostpenych w USA.Faktycznie od dawien dawna nie uzywalam zadnej tresciwszej odzywki.
Po za tym sianko na glowie to rowniez efekt kilkakrotnego uzywania brzytwy przez fryzjerki,co doprowadzilo moje wlosy do ruiny.Nie pozostaje mi nic innego jak nawilzanie i natluszczanie moich wysuszonych kosmykow.
Ja tez nie widze, ale ta Pani chyba probuje usilnie zareklamowac swoj salon fryzjerski

Maska. Hmm.. Too Shea! firmy Jessicurl jest super. Pozniej przyjrze sie, ktore jeszcze. Lubisz sie z proteinami?

Brzytwy?? Czy to slynne "brzytwowanie"??

Cytat:
Napisane przez Preston Avenue Pokaż wiadomość
Tez mam ten sam problem ani proste ani krecone. Najgorsze dla mnie jest to, ze wlosy zaczely mi sie krecic od okolo 6-8lat. Wczesniej byly lekko falowane, a teraz z kazdym rokiem zdaje mi sie, ze coraz bardziej sie kreca Poniewaz od dziecinstwa mialam proste wlosy nie moge sie do tych niby kreconych przyzwyczaic. Z tego powodu traktuje je prostownica. Wiem, ze nie powinnam ale... ehhh. Kupuje przerozne specyfiki ochronne plus wygladzajace. Dzialaja z roznym skutkiem
To normalne, struktura wlosa zmienia sie z wiekiem. I tak stosunkowo wczesnie Ci sie zakrecily, znam takie przypadki, gdzie kobietom zaczynaly sie krecic kolo 16-18 roku zycia. To dopiero musiala byc niespodzianka
Oczywiscie, ze nie powinnas traktowac ich prostownica! Polub sie z nimi. Jest tu juz sporo porad, jak dbac o takie wlosy. Sa watki "loki, loczki fale - watek zbiorczy"...Zapraszam do lektury

Cytat:
Ja juz nie moge z tymi kudlami.Umylam je dzisiaj odzywka,kiedy troche podeschly i zaczely sie puszyc uzylam odrobiny serum i zawinelam w slimaczki.Kiedy podeschly rozpuscilam wlosy i ......siano....faluja jak im sie podoba,bez zadnego ladu i skladu.
A coz to za serum? Zawiera denata?

Cytat:
Napisane przez aferka Pokaż wiadomość
Ale widziałam w sklepie Bebi Barwy i czytałam skład bo bardzo na niego polowałam i nie kupiłam, bo przeczytałam ze zawiera Sodium Laureth Sulfate-2 w składzie. To jak to jest z ta łagodnością?
Bo ja już się gubię.

Ja uzywam Babydream, ale powiedzcie mi czy równocześnie mogę uzywać odżywki wzmacniajacej Garniera Fructis Odbudowa i Blask, która ma w swoim składzie amodimethicone ( któraś z dziewczyn pisała, że jest to silikon ale z tych łatwo zmywalnych. Czy Babydrem mi go zmyje czy nie bardzo?

A ten sok aloesowy z apteki jakoś się nazywa, czy poprostu sok aloesowy? Ile to kosztuje?
Rozumiem, że używa się bez spłukiwania?
Nie uzywalam, nie wydam wiec na jego temat subiektywnej opinii. Wiele osob chwali go za wyjatkowa lagodnosc, ten skladnik, o ktorym piszesz nie jest na pierwszym miejscu...Oczywiscie nie traktowalabym tego szamponu jako zjawiskowego, bo na pewno sa lepsze produkty, jednak jest to jakas alternatywa w stosunku do tych o silnych detergentach myjacych.

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
Tulipanna, masz niesamowita wiedze na temat pelegnacji wlosw

Ja niestety mam takie same wlosy od spodu, i z boku jeszcze w miare wygladaja, jednak z tylu siano!!
Jaka polecilysbys maseczke, jednak z tych dostepnych w polsce, bo z usa nie mam dostepu
Nie przesadzajmy

Standardowo - WAX L'biotica moc natury do suchych i zniszczonych! Mozesz tez zaopatrzyc sie w oleje i porobic wlasnorecznie miksy, to tez niezle nawilzacze
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 22:19   #93
Candy Supcio
Zadomowienie

Zwracam uwage na to,czy kosmetyki zawieraja w swoim skladzie alkohol.W tej chwili uzywam tego oto serum
http://www.walgreens.com/store/produ...&id=prod350317
Dziala na wszystkich tylko nie na moje wlosy.
Co do ciecia...Zadna z fryzjerek nigdy nie zamierzala pdkreslic naturalnego piekna moich wlosowZawsze bylo prostowanie i fryzurki do prostych wloskow.Efekt oplakany po umyciu glowy-moje geste i falujace wlosy robily wielki chelm z mojej glowy.Brzytwowanie...nie wiem jak sie to dokladnie nazywa,ale mialam "strzepione"wlosy na calej dlugosci...brzytwa wlasnie.Teraz wiem,ze jest to zabojstwo dla wlosow,zwlaszcza suchych.
Co mnie najbardziej dziwi-kazda fryzjerka mowi,ze mam conajmniej falowane wlosy,niektore nawet twierdzily,ze mam krecone...ale zadna z nich nie potrafila mi odpowiedziec na proste wydaje sie pytanie-co zrobic,zebym nie musiala stac godzinami przed lustrem w lazience ze szczota,lokowka,lub prostownia...We dlug kazdej najprstsza i najbardziej skuteczna metoda...to oczywiscie pianka na wilgotne wlosy.owszem probowalam,ale efekt byl oplakany.To nie dziala na moje wlosy.
Proteiny...hm...szczerze mowiac nie wiem co lubia moje wlosy,a czego nie.Bez wzgledu na to,czy uzywalam odzywki prosto z salonu fryzjerskiego,czy byle czego za 3$ moje wlosy byly w takim samym stanie-szopa..Tak naprawde na sklad zwracam uwage dopiero od kilku dni.Nie poddam sie jednak i dalej bede szukac specyfikow,ktore wydobeda urode moch wlosow
Dziewczyny...a co wy robicie,zeby skret fal byl bardziej widoczny????
Metoda z warkoczem jest calkiem fajna,tyleze koncowki nie wygladaja fajnie,oczywiscie dlatego,poniewaz wlosy sa przesuszone.Co jeszcze?
Candy Supcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 08:03   #94
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do ciecia...Zadna z fryzjerek nigdy nie zamierzala pdkreslic naturalnego piekna moich wlosowZawsze bylo prostowanie i fryzurki do prostych wloskow.Efekt oplakany po umyciu glowy-moje geste i falujace wlosy robily wielki chelm z mojej glowy.
Właśnie - ja wciąż nie mogę znaleźć fryzjera, który dobierze mi fryzurę do właściwości włosów bez zadnego prostowania.

Jeszcze mam jedną wątpliwość. Skoro moja odżywka (co prawda do spłukiwania) zawiera amodimethicone (silokon łatwo zmywalny, ale jednak silikon), to czy spryskiwanie po zastosowaniu tej odżywki włosów sokiem z aloesu przyniesie jakikolwoeik efekt? Tzn. czy ten sok aloesowy ma szanse wniknąć we włosy pokryte silikonem?

Edytowane przez aferka
Czas edycji: 2008-09-09 o 08:47
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 10:04   #95
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

Standardowo - WAX L'biotica moc natury do suchych i zniszczonych! Mozesz tez zaopatrzyc sie w oleje i porobic wlasnorecznie miksy, to tez niezle nawilzacze
A tego to juz uzywam w sumie od niedawna, ale bede kontynuowac. mam jednak waxa zagranicznego. czy jest duzo gorszy od polskiego ?
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 17:13   #96
aferka
Wtajemniczenie

Właśnie zakupiłam sok z aloesu 99,7% do picia. Taki może być?
Czy stosujecie oprócz tego soku jakieś odżywki, czy ten sok ma byc zamiast?

I ponawiam swoje pytanie : skoro moja odżywka (co prawda do spłukiwania) zawiera amodimethicone (silokon łatwo zmywalny, ale jednak silikon), to czy spryskiwanie po zastosowaniu tej odżywki włosów sokiem z aloesu przyniesie jakikolwiek efekt? Tzn. czy ten sok aloesowy ma szanse wniknąć we włosy pokryte silikonem? A może powinnam sobie darowac odżywkę i tylko pryskać aloesem? Czy włosy dobrze się po nim rozczesują? Bo u mnie po samym szamponie to kiepściutko
Stary 2008-09-12, 02:30   #97
Preston Avenue
Przyczajenie

Cytat:
To normalne, struktura wlosa zmienia sie z wiekiem. I tak stosunkowo wczesnie Ci sie zakrecily, znam takie przypadki, gdzie kobietom zaczynaly sie krecic kolo 16-18 roku zycia. To dopiero musiala byc niespodzianka
Oczywiscie, ze nie powinnas traktowac ich prostownica! Polub sie z nimi. Jest tu juz sporo porad, jak dbac o takie wlosy. Sa watki "loki, loczki fale - watek zbiorczy"...Zapraszam do lektury
Oj zle sie wyrazilam. Zaczely mi sie krecic 6-8 lat temu. Czyli po 20 r.z.
Dzieki tulipanna za rady. Ostatnio zastanawiam sie czy polubic moje wlosy, ale cos nie moge.
Stary 2008-09-12, 08:16   #98
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Po prostu sok aloesowy, bez spłukiwania na włoski.
Ja nie rozcięczam i jest fajnie.Skutków ubocznych nie zaobserwowałam
Zastosowałam po raz pierwszy (popryskałam na wilgotne włosy, poza tym szampon rozcieńczyłam właśnie sokiem z aloesu) i póki co nie jestem zadowolona.
Włosy przetłuściły mi sie w rekordowym tempie - juz pod koniec pierwszego dnia wyglądały bardzo nieświeżo. Może nie bedę pryskać na włosy tylko pozostanę przy rozcieńczaniu szamponu? Co myslicie?
Stary 2008-09-12, 09:12   #99
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Zastosowałam po raz pierwszy (popryskałam na wilgotne włosy, poza tym szampon rozcieńczyłam właśnie sokiem z aloesu) i póki co nie jestem zadowolona.
Włosy przetłuściły mi sie w rekordowym tempie - juz pod koniec pierwszego dnia wyglądały bardzo nieświeżo. Może nie bedę pryskać na włosy tylko pozostanę przy rozcieńczaniu szamponu? Co myslicie?
A może tak jak radzi tulipanna rozcieńcz sok z wodą i lekko spryskaj włosy
Swego czasu dodawałam szklanke soku ( na 1,5l.wody)do płukania włosów i efekt był świetny ( ale drogo to wychodziło )
Szamponu nie rozcieńczałam więc się nie wypowiem
Stary 2008-09-12, 11:58   #100
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
A może tak jak radzi tulipanna rozcieńcz sok z wodą i lekko spryskaj włosy
Swego czasu dodawałam szklanke soku ( na 1,5l.wody)do płukania włosów i efekt był świetny ( ale drogo to wychodziło )
Szamponu nie rozcieńczałam więc się nie wypowiem
Właśnie, pomyslałam, że może zrobię sobie taka płukankę i będę uzywać do płukania. Muszę spróbować.
Stary 2008-09-14, 16:16   #101
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Zwracam uwage na to,czy kosmetyki zawieraja w swoim skladzie alkohol.W tej chwili uzywam tego oto serum
http://www.walgreens.com/store/produ...&id=prod350317
Dziala na wszystkich tylko nie na moje wlosy.
Co do ciecia...Zadna z fryzjerek nigdy nie zamierzala pdkreslic naturalnego piekna moich wlosowZawsze bylo prostowanie i fryzurki do prostych wloskow.Efekt oplakany po umyciu glowy-moje geste i falujace wlosy robily wielki chelm z mojej glowy.Brzytwowanie...nie wiem jak sie to dokladnie nazywa,ale mialam "strzepione"wlosy na calej dlugosci...brzytwa wlasnie.Teraz wiem,ze jest to zabojstwo dla wlosow,zwlaszcza suchych.
Co mnie najbardziej dziwi-kazda fryzjerka mowi,ze mam conajmniej falowane wlosy,niektore nawet twierdzily,ze mam krecone...ale zadna z nich nie potrafila mi odpowiedziec na proste wydaje sie pytanie-co zrobic,zebym nie musiala stac godzinami przed lustrem w lazience ze szczota,lokowka,lub prostownia...We dlug kazdej najprstsza i najbardziej skuteczna metoda...to oczywiscie pianka na wilgotne wlosy.owszem probowalam,ale efekt byl oplakany.To nie dziala na moje wlosy.
Proteiny...hm...szczerze mowiac nie wiem co lubia moje wlosy,a czego nie.Bez wzgledu na to,czy uzywalam odzywki prosto z salonu fryzjerskiego,czy byle czego za 3$ moje wlosy byly w takim samym stanie-szopa..Tak naprawde na sklad zwracam uwage dopiero od kilku dni.Nie poddam sie jednak i dalej bede szukac specyfikow,ktore wydobeda urode moch wlosow
Dziewczyny...a co wy robicie,zeby skret fal byl bardziej widoczny????
Metoda z warkoczem jest calkiem fajna,tyleze koncowki nie wygladaja fajnie,oczywiscie dlatego,poniewaz wlosy sa przesuszone.Co jeszcze?
Co do serum, ktore wkleilas - jest silikonowe. Wiem, ze niektorzy sa z takowych zadowoleni, jednak polecam bardziej naturalne metody typu olej jojoba. Rowniez dziala jak serum, nawilza, chroni, wypelnia ubytki.

Co do alkoholu - takie sa rozne. Niektore maja dobroczynne dzialanie na wlos, wrecz nawilzaja go. Szkodnikiem jest na pewno alcohol denat.

Fryzjerki - jakos wcale mnie nie dziwi, ze nie wiedza, co Ci poradzic. Ciezko jest znalezc specjaliste od kreciolow. Tak naprawde mi do tego, by ponownie isc do fryzjera wystarczy pewnosc, ze potrafi dobrze krecioly obciac. Na cala reszte spuszczam zaslone milosierdzia - wiem, ze znam swoje wlosy lepiej niz on i niestety jesli sama nie wiem co mi szkodzi a co pomaga - on bez sprawdzania nie pomoze mi tego okreslic. Dlatego warto samemu chlonac wiedze.

Cytat:
Właśnie - ja wciąż nie mogę znaleźć fryzjera, który dobierze mi fryzurę do właściwości włosów bez zadnego prostowania.

Jeszcze mam jedną wątpliwość. Skoro moja odżywka (co prawda do spłukiwania) zawiera amodimethicone (silokon łatwo zmywalny, ale jednak silikon), to czy spryskiwanie po zastosowaniu tej odżywki włosów sokiem z aloesu przyniesie jakikolwoeik efekt? Tzn. czy ten sok aloesowy ma szanse wniknąć we włosy pokryte silikonem?
Prostowanie. Od jakiegos czasu proste wlosy sa szalenie modne, lansuje sie je w Hollywood. Fryzjer, ktory nie potrafi sie obejsc z kreciolem chetnie siega po prostownice, w koncu to dla niego jedyna metoda ujarzemienia lokow...

Oczywiscie, ze ma szanse wniknac! Warto stosowac - jesli Twoje wlosy go lubia.

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
A tego to juz uzywam w sumie od niedawna, ale bede kontynuowac. mam jednak waxa zagranicznego. czy jest duzo gorszy od polskiego ?
Jest DUZO gorszy. Za zadne skarby nie polecam go na przyspieszenie porostu wlosow u kreconowlosych - choc porost przyspiesza. Z tego wzgledu, ze istnieja inne skuteczne srodki przyspieszajace wzrost, natomiast wax zagraniczny zawiera w skladzie detergent myjacy SLS. Jest on bardzo silny, powinno sie go zmyc z wlosow tuz po nalozeniu - tak jak szampon. Tymczasem maseczke wax nalezy trzymac na glowie przez dluzszy okres czasu. SLS wysusza co jest kolejnym argumentem na NIE w przypadku wlascicielek z natury suchych lokow i fal.

Cytat:
Napisane przez Preston Avenue Pokaż wiadomość
Oj zle sie wyrazilam. Zaczely mi sie krecic 6-8 lat temu. Czyli po 20 r.z.
Dzieki tulipanna za rady. Ostatnio zastanawiam sie czy polubic moje wlosy, ale cos nie moge.
Zdecydowanie polub! Zacznij od pokazania ich nam, moze wymyslimy na nie jakas metode?

Cytat:
Widocznie Twoje wlosy nie sa amatorem aloesu. Jaki masz aloes? Ten apteczny?
Stary 2008-09-14, 16:21   #102
Candy Supcio
Zadomowienie

Znacie jakies serum do wlosow bez silikonu w skladzie????
Stary 2008-09-14, 16:24   #103
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Znacie jakies serum do wlosow bez silikonu w skladzie????
Olej jojoba! Mozesz tez uzyc oleju kokosowego, ze slodkich migdalow...Nie chcesz sprobowac? To tanszy i pewniejszy interes.
Stary 2008-09-15, 01:11   #104
Candy Supcio
Zadomowienie

Mysle,ze zdecyduje sie na olejek kokosowy...Dzieki,jutro kupie,wyprobuje i powiem jak sie sprawuje na moich klakach
Stary 2008-09-15, 08:09   #105
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Widocznie Twoje wlosy nie sa amatorem aloesu. Jaki masz aloes? Ten apteczny?
Tak kupowałam w aptece, ale on jest 99,7% a dziewczyny pisały o 100%. Więc może to nie ten?
Póki co rozcieńczam szampon tym sokiem i jest w miarę ok. Muszę jeszcze spróbować z płukaniem.
Stary 2008-09-15, 16:41   #106
moooniaaaa
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam ... Przydałoby się zrezygnować z pianki i zastąpić ją czymś o podobnych właściwościach,ale zdrowszym dla włosów, tylko czym?:P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 03:07   #107
Candy Supcio
Zadomowienie

Nie kupilam jeszcze olejku kokosowego i nie pochwale sie poki co efektem po zastosowaniu.
Dziewczyny jak radzicie sobie z waszymi wloskami???Tak sie zastanawiam,czy czesto nosicie rozpuszczone wlosy???
Czy uzywacie lokowek czy innego sprzetu do pokreslania skretu waszych falowanych wlosow.???

Pytam...bo chyba w moim przypadku jest tak,ze bez lokowki nie ma mowy o rozpuszczeniu wlosow.Siano,siano i jeszcze raz siano....duuuuuuuuuzo siana.Odzywki nawilzajace pomagaja "na chwile",oczywiscie z nich nie zrezygnuje...Mam dosyc moich wlosow...nie wiem czy kiedykolwiek uda mi sie wydobyc ich naturalne piekno...
Stary 2008-09-16, 10:29   #108
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Nie kupilam jeszcze olejku kokosowego i nie pochwale sie poki co efektem po zastosowaniu.
Dziewczyny jak radzicie sobie z waszymi wloskami???Tak sie zastanawiam,czy czesto nosicie rozpuszczone wlosy???
Czy uzywacie lokowek czy innego sprzetu do pokreslania skretu waszych falowanych wlosow.???

Pytam...bo chyba w moim przypadku jest tak,ze bez lokowki nie ma mowy o rozpuszczeniu wlosow.Siano,siano i jeszcze raz siano....duuuuuuuuuzo siana.Odzywki nawilzajace pomagaja "na chwile",oczywiscie z nich nie zrezygnuje...Mam dosyc moich wlosow...nie wiem czy kiedykolwiek uda mi sie wydobyc ich naturalne piekno...
Wiesz co ja jeszcze hmm z pol roku temu tez mialam niesamowite siano. wlosy zniszczone prostownica oraz rozjasnianiem. Teraz porzucilam i prostownice i wrocilam do naturalnego koloru. Zaczelam intensywna pielegnacje i widze efekty. powoli ale sa... kiedys tez nie wyobrazalam sobie chodzenia z rozpuszczonymi wlosami a teraz.. coraz czesciej.
Olejek kokosowy razem z rycynowym wydaje sie dzialac na moje wlosy, oczywiscie plus maseczki i odzywki. ojjj... przez ile ja juz nie przeszlam:rol leyes:
mam wlosy baaardzo podatne na falowanie, moim sposobem jest zwiazanie wilgotnych wlosow gumka i pozniej sa ladnie powywijane. zdaje sobie sprawe ze nie na kazdego ten sposob dziala
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 13:39   #109
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja codziennie noszę rozpuszczone. W kucyku to tylko w domu kiedy wygoda tego wymaga,np. przy myciu twarzy itp.
Lokówki w życiu w rękach nie miałam i nawet nie wiem jak się nią obsługiwać :P
Stary 2008-09-16, 15:17   #110
Candy Supcio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja codziennie noszę rozpuszczone. W kucyku to tylko w domu kiedy wygoda tego wymaga,np. przy myciu twarzy itp.
Lokówki w życiu w rękach nie miałam i nawet nie wiem jak się nią obsługiwać :P
Moniu chyba jestes ta szczesciara,ktorej fale ladnie sie kreca
Moje niestety za bardzo sie pusza...olejki nie pomagaja,dzis ostania szanse daje olejkowi kokosowemu,ktory zamierzam kupic.
Stary 2008-09-16, 15:45   #111
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moniu chyba jestes ta szczesciara,ktorej fale ladnie sie kreca
Moje niestety za bardzo sie pusza...olejki nie pomagaja,dzis ostania szanse daje olejkowi kokosowemu,ktory zamierzam kupic.
Do skrętu jakiego bym chciała jeszcze im trochę drogi zostało Ale lubię swoje włosy,od jakiegoś czasu mam na ich punkcie fioła, zaczytuję się w poradach na wizażu, stosuję polecane kosmetyki,więc mam nadzieje,że z każdym dniem będzie lepiej.
Stary 2008-09-16, 16:37   #112
majkampg
Raczkowanie

Ja też mam niestety włosy puszące się, w dodatku cienkie i przetłuszczające.... nie wiem jak je odpowiednio pielęgnować... Mam nadzieję, że ktoś mi tutaj coś doradzi, muje włosy szapmonem pantene pro-v albo timotei uzywam WAX'a raz w tygodniu (niestety zagranicznego, nie wiedzialam ze jest dużo gorszy, musze kupic polski) i do mycia dodaje do szmponu olej rycynowy. nie wiem, czy dobrze robi natłuszczając włosy olejkiem albo waxem ponieważ mam przetłuszczające. Mama nadzieje ze cos zrozumiecie z mojej haotycznej wypowiedzi
majkampg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 18:06   #113
coca-coliczka
Raczkowanie

a moj problem polega na tym, ze wloski przestaly mi sie falowac i krecic.....
kiedys byly piekne....... do czasu kiedy pare razy przeciaglam je prostownica..... argh.... (remingotona- co z tego na najnizszej temperaturze). Czy ktos kojarzy charakterystyczny "smrodek" po umyciu wlosow? jeden raz drugi i trzeci a reczniku cuchna masakrycznie?
chcialam mocna prostownice to mam..........
nie mniej jednak - nie prostowalam wlosow codziennie- a od swieta.
teraz w ogole.......
chyba nic sie nie zmienilo (oprocz tego ze mam na plusie 6 kg )

Byly pieknie pokrecone a sa... hm- bardziej proste niz falowane.

Nigdy nie traktowalam wlosow lakierami, żelami piankami- najwyzej wosk joanny i jedwab biosilka. nie suszylam wlosow suszarka i nie susze dalej.
myje wloski co drugi dzien lagodnym szamponem, 2 x w tyg. wax i lykam witaminki-kompleks B.

no i kicha- jakos sie nie kreca i nie faluja...

co by im tu zrobic by sie nawilzyly i falowaly falowaly falowaly?

(PS: nie lubie sztywnych wlosow u kobiet- wiec nie chcialabym by to byly jakies cuda typu lakier, pianka, zel, guma, pasta itp.)
coca-coliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 20:11   #114
moooniaaaa
Zakorzenienie

Może przy odpowiednim ścięciu zaczęłyby się wywijać ale to tylko takie moje gdybanie :P
Stary 2008-09-16, 23:20   #115
Candy Supcio
Zadomowienie

Faktycznie,chyba przy falowanych wlosach sprawdzaja sie wlosy stopniowane....ale to tez tylko taka moja teoria,bo nie znam sie na fryzjerstwie.
Dzisiaj zamiast olejku kokosowego kupilam olejek do wlosow Green Tea.Zobaczymy jak sie bedzie sprawowalOczywiscie relacje zdam
Stary 2008-09-17, 15:49   #116
Inez17
Raczkowanie

Byłam u fryzjera... Pozwólcie, że zbiorę myśli... Jest źle. Jest bardzo źle. Praktycznie włosy nadają się tylko do związania lub wyprostowania, ale że nie mam czasu prostować nadają się tylko i jedynie do związania! Muszę włosy zapuszczać od nowa. Zdjęć nie umieszczę, bo jest masakra, nie fale
Inez17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 09:23   #117
Dori1981
Raczkowanie

Tulipanna wiem że używasz GOLDWELL Curl Twist odżywki do spłukiwania ( tej tak http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html )
Ja nabrałam bardzo ochoty na odżywke z tej serii http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html używałaś może ?
Stary 2008-11-01, 09:53   #118
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inez17 Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjera... Pozwólcie, że zbiorę myśli... Jest źle. Jest bardzo źle. Praktycznie włosy nadają się tylko do związania lub wyprostowania, ale że nie mam czasu prostować nadają się tylko i jedynie do związania! Muszę włosy zapuszczać od nowa. Zdjęć nie umieszczę, bo jest masakra, nie fale
Wiesz co? Daj lepiej te zdjecia. Gwarantuje Ci, ze nie jest tak zle jak myslisz. A wlosy szybko rosna...

Cytat:
Tulipanna wiem że używasz GOLDWELL Curl Twist odżywki do spłukiwania ( tej tak http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html )
Ja nabrałam bardzo ochoty na odżywke z tej serii http://www.allegro.pl/item463843284_..._goldwell.html używałaś może ?
Wkleilas przypadkiem dwa razy ten sam link
Stary 2008-11-01, 10:06   #119
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Wkleilas przypadkiem dwa razy ten sam link
O rzeczywiście mój błąd
Właściwy http://www.allegro.pl/item463843279_..._goldwell.html
Stary 2008-11-01, 10:14   #120
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
O rzeczywiście mój błąd
Właściwy http://www.allegro.pl/item463843279_..._goldwell.html
A Wiesz co, zajrzyj do wątku składowego. Nie wiem jaka jest Twoja pielęgnacja, czy unikasz silikonów czy też wręcz odwrotnie. Zerknij tam na skład. Wydaje mi się, że był jeszcze jeden kosmetyk z tej linii, poza odżywką, której używam, który nie zawierał silikonów ani nic krzywdzącego. Natomiast pamiętam też jakieś silikony i denata w składzie w czymś na końcówki bodajże Konkluzja: bez składu ciężko ocenić.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości