Wybory 2023 - na kogo głosujecie? - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-10-18, 07:02   #1351
Paprotka_
Zakorzenienie

Dot.: Wybory 2023 - na kogo głosujecie?

A ja się zastanawiam czy to nie jest ocieplanie wizerunku Konfy. No bo patrzcie, wcale tacy źli nie są, kobiety szanują, to tylko ten Korwin od którego przecież się odcinają. Jeśli tak to mam nadzieję, że nikt się na to nie da złapać, bo to byłby dramat.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 07:48   #1352
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-19 o 23:11
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 07:57   #1353
Rena
Zakorzenienie

Jak myslicie kto zostanie premierem ?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 07:57   #1354
Lumimi
Zakorzenienie

Konfa się tak żre na szczycie że aż miło posłuchać

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 08:15   #1355
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2023-10-18, 08:37   #1356
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Chodzi mi o Bosak vs Korwin. O wypowiedziach Mentzena o tym że to osobista porażka. Że zacznie nie szukania winnych. Jak to mówią sukces ma wiele matek, a porażka jest sierotą.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 08:49   #1357
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Myślę, że Tusk, ale nie wykluczone, że potem ustąpi i wybiorą kogoś innego. Tak jak Pis zrobił z Becią.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 09:31   #1358
Voytkova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ale przez jaką kobietę. Już bym wolała Korwina.

Oboje są beznadziejni, ale on przynajmniej jest śmieszny i nie chce doać kobietom.

On je ma gdzieś, ale nie chce im aktywnie zniszczyć życia jak ta a z Ordo Iuris.

Dokładnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez brandie Pokaż wiadomość
Bosak w radiu poruszony, że Korwin obraża kobiety (czyli jego żonę) Niezły kabaret się odstawia.
Klasyk, wszystkie konserwy najwiecej do powiedzenia mają na temat innych, oni to wyjątkowa sytuacja - żonie nie można umniejszać, ona może realizować się zawodowo i w polityce z brzuchem zamiast zgodnie z naturą zająć się ogniskiem domowym.

Tak samo i w przypadku państwa Czarnków .

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

Tusk .

Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 09:46   #1359
Norluka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gumisiowy Pokaż wiadomość
Tak bo dla mnie ta cała polityka i to co wyprawiają zaciera o kreskówki, można tylko oglądać z popcornem.
To jest akurat prawda, od dłuższego czasu mam podobne odczucia.

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
Swoją droga mam przeczucie że mogą spróbować wystawić Kosiniaka na premiera. Jak myślicie? Bo gdzieś podświadomie myślę że już odbywają się rozmowy z PSL który zawsze był chętny się sprzedać i teraz pytanie kto da Kosiniakowi lepsze stanowisko...
Nie wiem. Zaletą Kosiniaka jest to, że po pierwsze udało mu się trochę zreformować PSL i to, że na pewno ma mniejszy negatywny elektorat. Ale czy to ma jakieś znaczenie w momencie, gdy jest już po wyborach? Chyba nie.
Z wad - lepiej by było, gdyby premierem został ktoś z centrum tej nieistniejącej jeszcze koalicji, czyli raczej PO, niż Trzecia Droga i Lewica. No i PO wykręciło o wiele lepszy wynik, niż pozostałe, więc myślę, że premier będzie jednak z PO.
Ale czy to będzie Tusk to nie wiem. Z jednej strony byłoby to bardzo naturalne i oczywiste, z drugiej - to już było i przez wielu nie zostało dobrze zapamiętane.
Tylko z kolei nie wiem, kto inny z PO premierem mógłby być. No bo przecież nie Schetyna.

Cytat:
Bosak w radiu poruszony, że Korwin obraża kobiety (czyli jego żonę) Niezły kabaret się odstawia.
Klasyk, wszystkie konserwy najwiecej do powiedzenia mają na temat innych, oni to wyjątkowa sytuacja - żonie nie można umniejszać, ona może realizować się zawodowo i w polityce z brzuchem zamiast zgodnie z naturą zająć się ogniskiem domowym.
Mnie to nie dziwi, Bosak faktycznie próbował jakoś zwrócić się po wyborców wśród kobiet od dłuższego czasu. Tylko wiadomo, przedtem nie dotyczyło żony, więc nie było takiego kwiku.

Swoją drogą żona Korwina też jest przecież w Konfederacji. Czy ona w ogóle startowała? Czy jaśnie pan mąż nie pozwolił, bo może być tylko szarą mrówką w partii?

Cytat:
Treść usunięta
Pierwszy raz w tym roku był szczery. Zapamiętajmy to, bo nie wiadomo, czy się to jeszcze kiedyś powtórzy.
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 09:50   #1360
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
To jest akurat prawda, od dłuższego czasu mam podobne odczucia.

Nie wiem. Zaletą Kosiniaka jest to, że po pierwsze udało mu się trochę zreformować PSL i to, że na pewno ma mniejszy negatywny elektorat. Ale czy to ma jakieś znaczenie w momencie, gdy jest już po wyborach? Chyba nie.

Z wad - lepiej by było, gdyby premierem został ktoś z centrum tej nieistniejącej jeszcze koalicji, czyli raczej PO, niż Trzecia Droga i Lewica. No i PO wykręciło o wiele lepszy wynik, niż pozostałe, więc myślę, że premier będzie jednak z PO.

Ale czy to będzie Tusk to nie wiem. Z jednej strony byłoby to bardzo naturalne i oczywiste, z drugiej - to już było i przez wielu nie zostało dobrze zapamiętane.

Tylko z kolei nie wiem, kto inny z PO premierem mógłby być. No bo przecież nie Schetyna.

Mnie to nie dziwi, Bosak faktycznie próbował jakoś zwrócić się po wyborców wśród kobiet od dłuższego czasu. Tylko wiadomo, przedtem nie dotyczyło żony, więc nie było takiego kwiku.

Swoją drogą żona Korwina też jest przecież w Konfederacji. Czy ona w ogóle startowała? Czy jaśnie pan mąż nie pozwolił, bo może być tylko szarą mrówką w partii?

Oni od dłuższego czasu grają bardziej na kolejne wybory, dlatego nie chcą koalicji. Jak im urośnie do liczby posłów na poziomie Trzeciej Drogi, to zmienią zdanie.

Co do linka - kompletnie mnie to nie dziwi, Ziobro z Morawieckim żarli się już chyba kilka lat, do tego co najmniej od początku roku było widać, że Solidarna Polska chętnie dogadałaby się z Konfederacją, a przynajmniej z Narodowcami. Myślę, że się wstrzymywali tylko dlatego, że Ziobro liczył na wysoki stołek i być może schedę po Kaczyńskim. Ale skoro Kaczyński przegrał, to nic go już za bardzo nie trzyma.

Dogadanie się z Szydło też mnie nie dziwi, raz, że ona za Morawieckim od dawna też nie, a dwa - no jednak miała znacznie lepszy zmysł do kampanii, gdy robiła swoją. Jeśli się faktycznie z szydło dogadają, to pewnie pójdzie za nimi część posłów PiSu.

Pierwszy raz w tym roku był szczery. Zapamiętajmy to, bo nie wiadomo, czy się to jeszcze kiedyś powtórzy.
A wiesz ze ja jeszcze myślę że mogą Trzaskowskiego dać. A moze jakaś kobieta? Jest tam jakaś wyraźna twarz? Bo nie kojarzę. No chyba że Morawiecki zmieni płaszcz i wróci na stare śmieci

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 10:03   #1361
Norluka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
A wiesz ze ja jeszcze myślę że mogą Trzaskowskiego dać. A moze jakaś kobieta? Jest tam jakaś wyraźna twarz? Bo nie kojarzę. No chyba że Morawiecki zmieni płaszcz i wróci na stare śmieci

IMO to nie będzie Trzaskowski. Trzaskowskiego wystawią na prezydenta w 2025 i jak na razie to pewnie wygra. Nawet pomijając dobry wynik PO, w PiSie po prostu nie ma teraz za bardzo nikogo, kto mógłby z nim wygrać. Już bardziej spodziewałabym się drugiej tury z Szydło wystawionej przez już Solidarną Polskę. Ale ona nie ma tej energii.
Niby to nie przeszkadza w fotelu premiera teraz, ale moim zdaniem nie będą chcieli go "spalić" do tego czasu.

Edytowane przez Norluka
Czas edycji: 2023-10-18 o 10:05
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 10:07   #1362
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
IMO to nie będzie Trzaskowski. Trzaskowskiego wystawią na prezydenta w 2025 i jak na razie to pewnie wygra. Nawet pomijając dobry wynik PO, w PiSie po prostu nie ma teraz za bardzo nikogo, kto mógłby z nim wygrać. Już bardziej spodziewałabym się drugiej tury z Szydło wystawionej przez już Solidarną Polskę. Ale ona nie ma tej energii.
Niby to nie przeszkadza w fotelu premiera teraz, ale moim zdaniem nie będą chcieli go "spalić" do tego czasu.
No też racja. Fotel premiera jest bardzo ciekawy. Jakoś tak myślę, że to nie będzie Tusk, że jednak rzucą kogoś innego, bardziej neutralnego dla większości.

Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 10:46   #1363
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2023-10-18, 11:06   #1364
Interceptor
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Był, ale przeżyjmy to jeszcze raz
Interceptor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 11:10   #1365
kennedy
Zakorzenienie

Glosowalam na lewice mimo ze nie zgadzams ie ze wszystkimi postulatami.
Nie rozumiem ludzi ktorzy glosuja na PIS.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 12:05   #1366
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Przed wyborami:

"W spółkach z udziałem Skarbu Państwa zwolnimy wszystkich członków rad nadzorczych i zarządów. Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje a nie znajomości rodzinne i partyjne." - brzmi program wyborczy na pierwsze 100 dni rządów Koalicji Obywatelskiej."

https://biznes.interia.pl/gospodarka...cj,nId,7092760

Dzisiaj w radiu ZET:
Screenshot_2023-10-18-11-59-00-57_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 12:26   #1367
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Przed wyborami:

"W spółkach z udziałem Skarbu Państwa zwolnimy wszystkich członków rad nadzorczych i zarządów. Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje a nie znajomości rodzinne i partyjne." - brzmi program wyborczy na pierwsze 100 dni rządów Koalicji Obywatelskiej."

Dzisiaj w radiu ZET:
Załącznik 7794759

Już się zaczyna przepychanka w sprawach światopoglądowych, no ciekawa jestem bardzo co z tego wszystkiego ostatecznie wyjdzie.
3D też się zastanawia czy się nie rozdzielić po wyborach i stworzyć 2 kluby... no ciekawy czas nas czeka
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 12:34   #1368
olabambola
Zadomowienie

Cytat:
Przed wyborami:

Dzisiaj w radiu ZET:
Załącznik 7794759

no na pewno
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 12:51   #1369
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 13:06   #1370
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość

Już się zaczyna przepychanka w sprawach światopoglądowych, no ciekawa jestem bardzo co z tego wszystkiego ostatecznie wyjdzie.
3D też się zastanawia czy się nie rozdzielić po wyborach i stworzyć 2 kluby... no ciekawy czas nas czeka
I to jest właśnie polityka. Przepychanki, kłótnie... Zanim ustala rząd to jeszcze dojdzie do nowych wyborów, a mu jak byliśmy w dupie tak będziemy.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 13:08   #1371
ciasteczkowa_panna
Raczkowanie

Cytat:
Przed wyborami:

Dzisiaj w radiu ZET:
Załącznik 7794759

A w zasadzie co mają zrobić, powiedziec Arabom że sprzedaż Lotosu za PiSu się nie liczy, mają natychmiast oddać i odkręcamy jakimś cudem powstanie molocha pod batutą Orlenu? Zostawić te wszystkie pociotki i ludzi, którzy ewidentnie nie radzą sobie z zarządzaniem ale byli wierni partii? Zwłaszcza, że PO już raz rządziło i zawsze obsadzało za sterami spółek może i sprzyjajacych, ale jednak kompetentnych technokratów z kwalifikacjami. I było to widać w rosnacych wynikach.

Edytowane przez ciasteczkowa_panna
Czas edycji: 2023-10-18 o 13:13
ciasteczkowa_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 13:22   #1372
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciasteczkowa_panna Pokaż wiadomość
A w zasadzie co mają zrobić, powiedziec Arabom że sprzedaż Lotosu za PiSu się nie liczy, mają natychmiast oddać i odkręcamy jakimś cudem powstanie molocha pod batutą Orlenu? Zostawić te wszystkie pociotki i ludzi, którzy ewidentnie nie radzą sobie z zarządzaniem ale byli wierni partii? Zwłaszcza, że PO już raz rządziło i zawsze obsadzało za sterami spółek może i sprzyjajacych, ale jednak kompetentnych technokratów z kwalifikacjami. I było to widać w rosnacych wynikach.
Możesz konkretnie powiedzieć w jaki sposób Lotos został sprzedany Arabom? Chodzi o 30% rafinerii Gdańskiej, czy jakieś stacje? Bo o stacje to się raczej musimy zwrócić do Węgrów.
Zresztą był to jeden z wymogów UE żeby w ogóle doszło do fuzji.
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 13:34   #1373
ciasteczkowa_panna
Raczkowanie

Cytat:
Możesz konkretnie powiedzieć w jaki sposób Lotos został sprzedany Arabom? Chodzi o 30% rafinerii Gdańskiej, czy jakieś stacje? Bo o stacje to się raczej musimy zwrócić do Węgrów.
Zresztą był to jeden z wymogów UE żeby w ogóle doszło do fuzji.
Fajnie - tylko rodzi się pytanie po co w ogóle była ta fuzja, bo efekt jest taki, że Lotos jako taki przestał istnieć, a mówimy o firmie w którą wpompowano przez wczesniejsze lata ogromne miliardy i która prosperowała naprawdę dobrze. Obajtek zagarnął sobie 70% do swojego Orlenu, Arabowie (którzy przecież strategicznie są z nami w ogóle nie po drodze) zagarnęli sobie za bezcen bardzo cenną infrastrukturę Rafinerii Gdańskiej, która zwróci im sie po roku działania. Przecież to jest wał na kilometr. I co ugraliśmy w zamian, jakieś stacyjki na Węgrzech?

Edytowane przez ciasteczkowa_panna
Czas edycji: 2023-10-18 o 13:36
Stary 2023-10-18, 13:36   #1374
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciasteczkowa_panna Pokaż wiadomość
Fajnie - tylko rodzi się pytanie po co w ogóle była ta fuzja, bo efekt jest taki, że Lotos jako taki przestał istnieć, a mówimy o firmie w którą wpompowano przez wczesniejsze lata ogromne miliardy i która prosperowała naprawdę dobrze. Obajtek zagarnął sobie 70% do swojego Orlenu, Arabowie (którzy przecież strategicznie są z nami w ogóle nie po drodze) zagarnęli sobie za bezcen bardzo cenną infrastrukturę Rafnierii Gdańskiej, która zwróci im sie po roku działania. Przecież to jest wał na kilometr. I co ugraliśmy w zamian, jakieś stacyjki na Węgrzech?
Ale jacy znowu arabowie?
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 13:37   #1375
ciasteczkowa_panna
Raczkowanie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;89693248]Ale jacy znowu arabowie?[/QUOTE]

Z Saudi Aramco, a jacy?
Stary 2023-10-18, 13:38   #1376
Gumisiowy
Rozeznanie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89693218]I to jest właśnie polityka. Przepychanki, kłótnie... Zanim ustala rząd to jeszcze dojdzie do nowych wyborów, a mu jak byliśmy w dupie tak będziemy.[/QUOTE]O to, to.

Gumisiowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 15:11   #1377
brandie
Wtajemniczenie

Cytat:

Kosiniak-Kamysz poruszył te światopoglądowe kwestie zapytany przez dziennikarza i na koniec dodał, że nie ma dyscypliny partyjnej w tym temacie i każdy może głosować jak chce. Trochę bait się z tego zrobił.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-18, 15:20   #1378
ciasteczkowa_panna
Raczkowanie

Cytat:
Kosiniak-Kamysz poruszył te światopoglądowe kwestie zapytany przez dziennikarza i na koniec dodał, że nie ma dyscypliny partyjnej w tym temacie i każdy może głosować jak chce. Trochę bait się z tego zrobił.
Plus to nie są żadne przepychanki tylko wychodzenie z mocnych pozycji w negocjacjach gdzie każda partia wie, że jest potrzebna. Zresztą te przepychanki są tak wielkie, że podobno mamy już stworzony podział ministerstw pomiędzy koalicjantów
Stary 2023-10-18, 15:38   #1379
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:

Byłam przekonana jeszcze przed wyborami, że się rozdzielą, ale już nie pamiętam skąd to przekonanie, tyle info do mnie dociera zewsząd. Dlatego największą obawę mam z kim PSL wejdzie w koalicję (pewnie z tym, kto zaproponuje im lepsze stanowiska).

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Stary 2023-10-18, 15:40   #1380
ciasteczkowa_panna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Byłam przekonana jeszcze przed wyborami, że się rozdzielą, ale już nie pamiętam skąd to przekonanie, tyle info do mnie dociera zewsząd. Dlatego największą obawę mam z kim PSL wejdzie w koalicję (pewnie z tym, kto zaproponuje im lepsze stanowiska).

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Bo jeszcze przed wynikiem wyborczym było mówione, że dopiero po jego ogłoszeniu będą decyzje czy wchodzą razem czy osobno. Przy czym nie wierzę, że PSL w ogóle mysli o koalicji z PiS, zwłaszcza że partia Kaczyńskiego zwalcza ich od lat na wsi i zostawiła wszystkim w pamięci co zrobiła w ostatnich latach z gowinowcami.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości