|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89693571]U mnie w pracy jest to samo. Aż wstyd mi się będzie starzeć, bo ciągle gadki że tamta się zaniedbała, tamta źle wygląda itp. I w pierwszej chwili można pomyśleć, że może ktoś bardzo przytył, poszarzał, przestał się myć, chodzi w przetartych ciuchach czy przynajmniej zarósł futrem, ale nie. Po prostu komuś się zrobiła zmarszczka, komuś coś obwisło. I mógłby z tym coś zrobić, a to "coś" oznacza ostrzyknięcie, wycięcie itp. Same wyrażające takie opinie systematycznie wyglądają jak ofiary przemocy rodzinnej po różnych zabiegach, a efekty tych działań są dla mnie kompletnie niezauważalne, a czasami jestem o to pytana. Aż mnie korci, żeby im w końcu powiedzieć, że one te zabiegi robią tylko i wyłącznie dla siebie, bo nikt inny zmiany nie zauważy, a czasu i tak nie oszukają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No wlasnie moim zdaniem zmiany po zabiegach bardzo widac, i to nie zawsze na plus. A wrecz bardzo rzadko sa to zmiany na plus. Jak ktos sie zastanawia, jak beda te poostrzykiwane dziewczyny wygladac za 30 lat, niech spojrzy na Madonne. Niby kazdy ma prawo nosic sie jak chce i robic ze swoim cialem, co chce, ale na taki opor wobec uplywajacego czasu az ciezko patrzec. Wysłane z mojego LM-X540 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a nie ze te osoby maja jakies zaburzone postrzeganie siebie i nie widza, ze juz maja duze usta i nie potrzebuja powtorki kwasu? po prostu chca tak wygladac jak modelka z instagrama, sztucznie, bo to sie dzisiaj podoba? |
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89693571]U mnie w pracy jest to samo. Aż wstyd mi się będzie starzeć, bo ciągle gadki że tamta się zaniedbała, tamta źle wygląda itp. I w pierwszej chwili można pomyśleć, że może ktoś bardzo przytył, poszarzał, przestał się myć, chodzi w przetartych ciuchach czy przynajmniej zarósł futrem, ale nie. Po prostu komuś się zrobiła zmarszczka, komuś coś obwisło. I mógłby z tym coś zrobić, a to "coś" oznacza ostrzyknięcie, wycięcie itp. Same wyrażające takie opinie systematycznie wyglądają jak ofiary przemocy rodzinnej po różnych zabiegach, a efekty tych działań są dla mnie kompletnie niezauważalne, a czasami jestem o to pytana. Aż mnie korci, żeby im w końcu powiedzieć, że one te zabiegi robią tylko i wyłącznie dla siebie, bo nikt inny zmiany nie zauważy, a czasu i tak nie oszukają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja mam w pracy jedna taka laskę. Ciągle pyta dziewczyny 30+ co robią ze skóra że nie widać im tych zmarszczek. I wtedy sobie myślę yy co. Jakie wielkie zmarszczki w tym wieku... Do mnie chodzi notorycznie i pyta na jakie zabiegi chodzę Dodam że dziewczyna ma dopiero 26 lat, ale jest mega zafiksowana na punkcie wyglądu... Ja zawsze mówię, że nic nie robię, chodzę, funkcjonuje, nie zajmuje się non stop tym czy mi coś gdzieś widać czy nie bo w sumie mnie to za bardzo nie interesuje ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie się przebiegunowują jeśli można tak powiedzieć
normalne jest zbyt normalne a poprawione staje się normą. Nie dotyczy to tylko wyglądu, należy się ulepszać, tolerancja też nie dla wszystkich, np. dla odmienności ok ale dla po religii już pojazd, akceptujemy wszystkich ale...
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Dzik
|
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89693595]a to nie jest tak, ze dzisiaj jest po prostu taki kanon piekna i wielu osobom sie podobaja karykaturalnie powiekszone biusty, usta i ponaciagane twarze?
a nie ze te osoby maja jakies zaburzone postrzeganie siebie i nie widza, ze juz maja duze usta i nie potrzebuja powtorki kwasu? po prostu chca tak wygladac jak modelka z instagrama, sztucznie, bo to sie dzisiaj podoba?[/QUOTE] Inny kanon obecnie to fakt i tu się zgadzam, ze gusta poszły w inna stronę niż chociażby w czasach mojej durnej i chmurnej młodości plus granica tego, co jeszcze ładne a co nie jest baaaardzo indywidualna - niemniej jednak uważam, ze jeśli są okoliczności fizyczne bądź psychiczne, które w konsekwencji mogą być opłakane dla pacjenta/tki to lekarz powinien być ta przytomniejsza strona. Co do granicy wieku - swego czasu uraczono mnie komentarzem, ze wszystko zdechło w moim przypadku, bo miałam zacząć się poprawiać będąc kolo 25 roku życia a nie, ze po 40tce zaczynam się interesować tematem. Będę obwisła i stara |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=d4df81e1791d05764c5e362 40fe0c62e61566bdd_673d268 22f041;89693595]a to nie jest tak, ze dzisiaj jest po prostu taki kanon piekna i wielu osobom sie podobaja karykaturalnie powiekszone biusty, usta i ponaciagane twarze? a nie ze te osoby maja jakies zaburzone postrzeganie siebie i nie widza, ze juz maja duze usta i nie potrzebuja powtorki kwasu? po prostu chca tak wygladac jak modelka z instagrama, sztucznie, bo to sie dzisiaj podoba?[/QUOTE] Też myślę, że to się po prostu podoba. Mnie to dziwi. Znam na przykład dziewczynę, która zawsze była ładna, a odkąd zaczęła powiększać usta (nie wiem, czy jeszcze czegoś nie robi) i stylizuje się na taką właśnie sztuczną modelkę, to jak dla mnie wygląda dużo gorzej. Ale ona chyba jest zadowolona, bo często zdjęcia twarzy wrzuca. |
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nigdy nie mówił, że tolerancja nie ma granic. Krzywdzenia innych absolutnie nie powinno się tolerować. |
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wydaje mi się, że to jedna z różnic pokoleniowych. W pokoleniu 50+ mało kogo było kiedyś stać na zabiegi, więc większość kobiet po prostu traktowała oznaki starzenia jako normę i przechodziła nad tym do porządku dziennego. W moim pokoleniu 40+ jest już większe, zainteresowanie, większa dostępność, ale też nie widzę takiego nacisku, żeby z tego korzystać. Za to kobiety w okolicach 30 są już mocno zainteresowane poprawianiem ciała, dużo z nich miało już nie jeden zabieg i oceniają też inne kobiety pod tym kątem. |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś było stać na nie celebrytki a teraz panią Kowalska z sąsiedniej klatki. Zabiegi trafiły pod strzechy. |
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89693727]Myślę że to tez kwestia dostępności zabiegów.
Kiedyś było stać na nie celebrytki a teraz panią Kowalska z sąsiedniej klatki. Zabiegi trafiły pod strzechy.[/QUOTE] No na pewno, ale te zabiegi pomimo swojej dostępności dla wszystkich wydają się jednak być najpopularniejsze wśród bardzo młodych osób i tych w okolicach 30, które nawet nie mają jeszcze oznak starzenia tylko głównie chcą się wpisać w konkretny, modny obecnie wizerunek. |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam taką grupę znajomych kobiet, wyglądają dość podobnie. Blondi z doczepami, tatuażem brwi, doklejone rzęsy, tatuaże określonej treści na ciele, chyba zrobione usta. Są niespokrewnione ale upodobniły się do siebie. |
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 30+ i 40+ - przy czym 40+ nie chcą zaakceptować, że się starzeją i za wszelką cenę chcą wyglądać młodziej. I ładniej - czyli zrobione usta, brwi, rzęsy, owal twarzy itd.
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało - post z miejsca, w którym znajoma robi usta. Zdjęcie podpisane jako "niezwykła metamorfoza, dająca naturalny efekt bez przerysowania".
Załącznik 7794796 Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-12 o 17:03 |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89693753]To z lewej jest przed zabiegiem?[/QUOTE]No tak.
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie takie zdjęcia od razu po zabiegu z ranami, napuchnięciami i zaczerwieniami są bardzo niekorzystne, ale może im się to sprawdza w marketingu, nie wiem. Ale zmiana ogromna, aż dziwne, że to nie chirurgia plastyczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
Na to wpływa całe życie. Jako dzieci jest już podział na lepiej ubrane/ gorzej. Liceum i okres dojrzewania to wiadomo, combo wszystkiego. Tak naprawdę wystarczy trądzik, lekkie problemy z miesiączką, by czuć się gorzej niż koleżanek. Sama nie uważam, żebym dorastała w bardzo krytycznym środowisku, a ile "dobrych uwag", które stworzyły moje kompleksy nie zlicze.
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89693764]Niby wygląda ok, ale czy bez przerysowania to mam wątpliwości.[/QUOTE]
Ona już wcześniej wygląda, jakby miała powiększane usta i robionych kilka zabiegów. |
|
|
|
|
#1888 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 21:48 |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 7794797
Plus blefaroplastyka. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2023-12-12 o 17:03 |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie tez dziwi ten brak refleksji w temacie majstrowania przy twarzach.
Wczoraj właśnie widziałam rolke która wyglądała jak kabaret, niestety nią nie była. Panna sobie ostrzyknięcie całe czoło ( wcześniej już widać ze na twarzy sporo przeróbek, usta pontony, klasyka) i wielce zadowolona pokazuje filmiki z przed i po z podpisem: a mówili nie rob , bo ze będziesz źle wyglądać . I ona przekonana że świetnie wyglada ale niestety. Twarz po, jak za przeproszeniem beton. Owszem zlikwidowała pojawiające się w trakcie mimiki zmarszczki mimiczne, ale to one powodują ze człowiek ma jakąś mimikę. Po zabiegu wyglądała okropnie, jak manekin plastikowy w dodatku te zabiegi powodują ze twarz bardzo traci na subtelności, robi się jakaś taka jakby grubsza i większa ogólnie, jakby skóra była mega gruba i sztywna. Naprawdę lepiej mieć te pare zmarszczek niż maskę, bo bardzo traci się na subtelności i wyrazie twarzy.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2023-10-19 o 08:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Dodam że dziewczyna ma dopiero 26 lat, ale jest mega zafiksowana na punkcie wyglądu... Ja zawsze mówię, że nic nie robię, chodzę, funkcjonuje, nie zajmuje się non stop tym czy mi coś gdzieś widać czy nie bo w sumie mnie to za bardzo nie interesuje 
normalne jest zbyt normalne a poprawione staje się normą. Nie dotyczy to tylko wyglądu, należy się ulepszać, tolerancja też nie dla wszystkich, np. dla odmienności ok ale dla po religii już pojazd, akceptujemy wszystkich ale...
plus granica tego, co jeszcze ładne a co nie jest baaaardzo indywidualna - niemniej jednak uważam, ze jeśli są okoliczności fizyczne bądź psychiczne, które w konsekwencji mogą być opłakane dla pacjenta/tki to lekarz powinien być ta przytomniejsza strona.