![]() |
#91 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 932
|
Dot.: Tomografia komputerowa g³owy.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 591
|
To dobrze
![]() ![]() Ja dosta³am skierowanie bo mam bóle g³owy, ale w sumie od zawsze i my¶la³am ¿e od stresu, ale pani neurolog powiedzia³a ¿e s± bardzo nietypowe dla stresu wiêc raczej nie ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiedzia³am, ze stres ma jaki¶ swój konkretny ból ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawroty g³owy mam lekkie, ale prawie non stop. Nie wiem czy nie z nerwów, bo ostatnio mia³am taki epizod, ¿e kilka razy w ci±gu kilku dni mia³am mega mocne zawroty, ¿e nie mog³am chodziæ prosto, ziemia mi siê pod nogami ugina³a itd., ale co¶ z uchem chyba wtedy mia³am, bo przytyka³o mi lewe ucho i bucza³o w nim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2016-09-21 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy twoje wyniki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Mam ju¿ wyniki badañ, wszystko jest w normie, nie mam guza ,ale pisze, ¿e mam poszerzon± IV komorê i mierne zaniki mó¿d¿ku, poza tym wszystko w normie, nie wiem co to moze oznaczaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
No najwa¿niejsze ¿e wszystko ok a ten zanik to pewnie nic takiego
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny trochê pó¼no daje znaæ, ale jak widaæ nadal ¿yjê. Okazuje siê, ¿e mam takie migreny genetycznie. Zdarzaj± mi siê nadal, rzadko, z aur± i problemami z mówieniem oraz odrêtwieniami, zauwazylam ¿e jest to zawsze przed miesiaczka i nauczy³am siê z tym ¿yæ. Zazwyczaj pomagaj± mi zwykle tabletki No a objawy muszê zdzier¿yæ i tyle. W mojej rodzinie okazuje siê ¿e wystêpuj± migreny i to takie do¶æ agresywne ze strony ojca. Babcia ma zawroty g³owy, a ojciec ma takie objawy jak ja, wiêc to niestety dziedziczne i taka moja uroda. Czasem pomaga mi tez ciep³a k±piel i wyczyta³am gdzie¶, ¿e aspiryna te¿ mo¿e byæ pomocna, wiêc zawsze mam w domu. Staram siê te¿ nie spaæ zbyt d³ugo, bo zauwa¿y³am, ¿e to ile ¶piê ma bardzo du¿y wp³yw na migreny i czasem ju¿ po przebudzeniu czuje, ¿e mo¿e ona wyst±piæ, jest to takie przyt³umienie i wtedy jest najwiêksze ryzyko wyst±pienia No i unikam te¿ ró¿nych mocnych swiatel bo one równie¿ kilkukrotnie sprawi³y ¿e dosta³am migreny..
AKTUALIZACJA 2024 Cze¶æ dziewczyny. Piszê kolejn± aktualizacjê mojej sytuacji. Otó¿ sprawa rozwinê³a siê nastêpuj±co. Mój ojciec cierpia³ od dziecka na takie same migreny jak ja. W tym roku pomyli³ udar z migren±. Z³apa³o go w nocy, rano nie przesz³o i trafi³ do szpitala. Niestety w szpitalu by³o ju¿ za pó¼no na podanie leków. Mia³ mowê be³kotliw±, ale wroci³a do normy, ma luki w pamiêci, nie ma czucia w dloni. Dziewczyny.. okaza³o siê, ¿e ojciec ma wadê serca, ubytek przegrody miedzyprzedsionkowej, który powoduje, ¿e krew z potencjalnym skrzepem trafia prosto do mózgu. To powodowa³o "migreny", a raczej mikro udary. Po tej sytuacji przebada³am siê i okaza³o siê, ¿e mam t± sam± wadê i dowiedzia³am siê, ¿e i mi grozi udar. Teraz i ja bêdê mia³a zamykan± dziurê w sercu - wada wrodzona PFO. Nie wiem dlaczego, ale okazuje siê, ¿e wiele neurologów i kardiologów pomija ten temat, mówi±c, ¿e t± wadê ma po³owa spo³eczeñstwa, ale generalnie to tego "nie trzeba zamykaæ" jak nie daje objawów. Podczas wizyty u kardiologa zosta³abym ponownie zbagatelizowana dopóki nie przytoczy³am sytuacji mojego taty i nie pokaza³am prywatnych badañ kardiologicznych, a tak¿e neurologicznych, które dowodzi³y, ¿e mam tak± wadê i takie objawy. Wtedy nagle siê lekarzom przypomnia³o, ¿e rzeczywi¶cie to mo¿e powodowaæ " migreny" I kwalifikowano mnie do zamkniêcia wady. Dziewczyny przebadajcie swoje serduszka, neurolodzy nie mówi± o tej wadzie, ¿e to ona mo¿e powodowaæ udary nazywane migrenami. Ja leczê siê na migrenê10 lat i dopiero dowiedzia³am siê o tej wadzie w okoliczno¶ci udaru u taty. Tata leczy³ siê od 16 roku ¿ycia u neurologów w innym miescie ni¿ ja i ¿adnen nie wpad³ na to, ¿e mo¿e mieæ chore serce. Dopiero jak trafi³ w trakcie udaru do szpitala specjalistycznego to wszystko siê okaza³o po fakcie. Wa¿ne, ¿e zwykle badania kardiologiczne typu echo i holter tego nie wykryj±. Musi to byæ albo badanie serca przezprze³ykowe, albo bardziej przyjazne badanie TCD z prób± valsalvy. Piszê o tym, bo mo¿e i u was okazaæ siê to wyleczalne. Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2024-09-28 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.