Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnych - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-10-04, 13:12   #271
Yunalesca
Raczkowanie

Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89682657]Zacytuj jeszcze prosze post do którego się odniosłam bo nie mogę znaleźć.

W kontekście ostatnich wydarzeń nie bycie w związku nie oznacza ze seks z sekswokerem nie jest zdrada. Seks ksiedza ktory slubowal celibat, okazuje się aferą.
Pomijam aspekt utrudnienia dostępu służbom medycznym.[/QUOTE]

W jaki sposób seks księdza z sexworkerem łączy się z pojęciem zdrady?
Yunalesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-04, 16:15   #272
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
"
Napisane przez xfrida
oczywiscie ze moze zdradzic ale zdradzanie a chodzenie na dziwki to sa dwie rozne sytuacje "

Na co Ty: Seks z prostytutka tez jest zdrada.

A tamten odnosił się do kolejnego w którym ktoś sugerował, że jeżeli korzytał z usług prostytutki to w związku będzie go bardziej kusiło do skoków w bok.

Jaka tu afera, czysta hipokryzja, aferą jest niewpuszczenie służb medycznych. Trzeba być ślepym albo głupim żeby sądzić, że księża nie bzykają. Pytanie tylko, sexworkerów, ministrantów czy wierne owieczki. W tym przypadku sexworker to najmniejszy "problem".
U mnie w mieście 3 kościoły i w każdym wierni dobrze wiedzą kogo ksiądz bzyka czy z kim ma dziecko, ba z 1 to nawet szalała siostra teścia xD
Nie wspominając o aferze z zeszłego roku, jak to ksiądz bzykał owieczki na ołtarzu w kościele i nagrywał z tego filmiki. Po aferze został przeniesione do innej parafii, a na nowego księdza zaczęły sypać się donosy aby przywrócili poprzedniego xD Widać kropidło miał zacne a i z miejsca udzielał rozgrzeszenia.

Zresztą, takie mamy szlachetne chrześcijańskie geny. Czy to czasem nie Adam i Ewa mieli Kaina i Abla. Kain zabił Abla. Potem sobie sprawili jeszcze jednego syna Seta. Tak więc jakoś świat musieli zaludnić sypiając z mamą
Z tego co pamiętam xfrida mi przyznała racje.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Yunalesca Pokaż wiadomość
W jaki sposób seks księdza z sexworkerem łączy się z pojęciem zdrady?
Ksiądz jest singlem, co komu do tego z kim seks uprawia?
Nie zdradza a wszędzie piszą że sekswoker zasłabł wczasie orgii.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-05, 12:20   #273
Sok_z_buki
Rozeznanie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89683033]Z tego co pamiętam xfrida mi przyznała racje.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Nie zdradza a wszędzie piszą że sekswoker zasłabł wczasie orgii.[/QUOTE]

Zdradza... Tak jakby ślubuje czystość Bogu, więc no...
Dlatego powinny być normalnie małżeństwa dopuszczone, bo ludzi skrzywia od bycia samotnym.

Poza tym piszą o fakcie - sexworker zasłabł i jeden nie chciał dopuścić do nich medyków, więc trzeba było wezwać policję.
Sok_z_buki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-05, 21:58   #274
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-05, 22:26   #275
Hermiona83
Zadomowienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89683033]
[/QUOTE]
Ksiądz nie może uprawiać seksu z nikim.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-06, 04:06   #276
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sok_z_buki Pokaż wiadomość
Zdradza... Tak jakby ślubuje czystość Bogu, więc no...
Dlatego powinny być normalnie małżeństwa dopuszczone, bo ludzi skrzywia od bycia samotnym.

Poza tym piszą o fakcie - sexworker zasłabł i jeden nie chciał dopuścić do nich medyków, więc trzeba było wezwać policję.
A Bogu to nie zakonnice ślubują?
Pomijam aspekt blokowania dostępu pomocy medycznej.

Cytat:
Napisane przez Hermiona83 Pokaż wiadomość
Ksiądz nie może uprawiać seksu z nikim.
Ksiądz ma żyć w celibacie, czyli bezżenności.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-06, 07:57   #277
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89684089]A Bogu to nie zakonnice ślubują?

Pomijam aspekt blokowania dostępu pomocy medycznej.

Ksiądz ma żyć w celibacie, czyli bezżenności.[/QUOTE]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze

Sent from my FP4 using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-06, 08:18   #278
Konto usunięte

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89684123]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze

Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE]

I tu mnie masz,
Stary 2023-10-07, 00:06   #279
DrDoom
Rozeznanie

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89684123]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze

Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE]
Chyba nie do końca, seks przedmałżeński to nie cudzołóstwo.
Przykazania odnoszą się do zdrady czy pożądania cudzego małżonka.
Życie w regularnym związku bez ślubu (partnerki/konkubinat), wyklucza możliwość rozgrzeszenia, bo nie możemy czynnie żałować za grzech który chcemy powtarzać. Przemilczenie również nic nie da bo zatajenie powoduje nieważność spowiedzi.

Jak ktoś chce ominąć grzeczne punkty "karne" i trafić do nieba, można się przepisać do Mariawitów. Generalnie to samo, z tym, że spowiedź jest ogólna przed samym szefem, także tam ksiądz nie zabrania się spowiadać regularnie z grzechu związku partnerskiego.

Natomiast swobodnie można się spowiadać z grzechu seksu bez małżeństwa o ile zmienia się partnerów, wszak żałujemy za różne sytuacje i osoby więc nie ma trwania w tym samym grzechu =]

A co do księży.

Inna kwestia jest taka, że są różne kruczki aby ksiądz katolicki miał rodzinę. Przykładowo może przyjąć święcenia ewangelickie, założyć rodzinę i przejść na odłam rzymskokatolicki

Również żonaty mężczyzna może przyjąć święcenia o ile ma "plecy".

"Będzie mógł skierować prośbę do Biskupa Rzymskiego, jako odstępstwo od kan. 277, 1, o dopuszczenie w poszczególnych przypadkach do święceń prezbiteratu także mężczyzn żonatych, zgodnie z obiektywnymi kryteriami zatwierdzonymi przez Stolicę Apostolską.

Tylko po co księdzu związkowe problemy dnia codziennego

Prawie wszyscy do obowiązków domowych mają gosposie, a chętnych owieczek w parafii do wypróbowania kropidła nie brakuje. Reakcja z góry? Do niedawna Watykan był rajem dla pedofilii gdzie seks można było uprawiać z 12 latkami. Zmienili prawo z 10 lat temu przytłoczeni krytyką i pozwami.

Edytowane przez DrDoom
Czas edycji: 2023-10-07 o 00:37
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-07, 21:31   #280
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Po tych ostatnich aktualizacjach to koleś to jest chodzący red flag. Dziwi mnie, że chce ci się marnować czas na gadki szmatki z takim typem i analizowanie 'co gdyby'. Może faktycznie skup się na zdrowiu psychicznym i odpuść sobie związki na odległość, fwb i inne eksperymenty, bo odnoszę wrażenie, że u ciebie relacje przybierają formę jakiejś autodestrukcji.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-08, 02:04   #281
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Po tych ostatnich aktualizacjach to koleś to jest chodzący red flag. Dziwi mnie, że chce ci się marnować czas na gadki szmatki z takim typem i analizowanie 'co gdyby'. Może faktycznie skup się na zdrowiu psychicznym i odpuść sobie związki na odległość, fwb i inne eksperymenty, bo odnoszę wrażenie, że u ciebie relacje przybierają formę jakiejś autodestrukcji.
Skupiam się, zaczęłam brać leki.
Czasem uważam, że to ja wyzwalam jakąś toksyczność w facetach. Może za bardzo wchodzę w pozycję ofiary, a takich osób nikt nie szanuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-08, 13:54   #282
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
Czasem uważam, że to ja wyzwalam jakąś toksyczność w facetach. Może za bardzo wchodzę w pozycję ofiary, a takich osób nikt nie szanuje.

Nie. Gdyby komuś na Tobie zależało to nie miałoby znaczenia w jakiej pozycji się stawiasz. Ludzie z zaburzeniami, czy niską samooceną też potrafią mieć przy sobie kochajacych partnerów. Moim zdaniem z jakiegoś powodu ty sama ciągniesz do takich typów, a tych normalnych fajnych facetów, którzy by Cię szanowali i kochali podświadomie odrzucasz. Być może masz lękowy styl przywiązania i ciągniesz do fecetów o stylu unikającym?
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-08, 14:14   #283
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Nie. Gdyby komuś na Tobie zależało to nie miałoby znaczenia w jakiej pozycji się stawiasz. Ludzie z zaburzeniami, czy niską samooceną też potrafią mieć przy sobie kochajacych partnerów. Moim zdaniem z jakiegoś powodu ty sama ciągniesz do takich typów, a tych normalnych fajnych facetów, którzy by Cię szanowali i kochali podświadomie odrzucasz. Być może masz lękowy styl przywiązania i ciągniesz do fecetów o stylu unikającym?
Lękowy styl przywiązania to cała ja. Chociaż mam też cechy unikającego, np. mam tendencję do nie otwierania się zbytnio z obawy przed odrzuceniem.
W pierwszym związku byłam unikająca, a partner lękowy.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
Stary 2023-10-08, 15:14   #284
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej namiętnie wybierasz takich frajerów, bo uważasz, że nie zasługujesz na nic lepszego albo "lubisz" być tak traktowana i przy takich niestabilnych egoistach czujesz się bezpieczniej, bo raczej szansę na coś poważnego, długoterminowego masz przy nich bliskie zeru.
Stary 2023-10-13, 19:20   #285
On40Ldz
Przyczajenie

Skoro nie był w związku, to nie ma zdrady. Co za różnica czy płacił czy nie. To jest element udanego weekendu, seks, zabawa, alkohol.

Co innego w związku.
On40Ldz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-14, 17:24   #286
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Jak tak sobie o tym myslę, to faktycznie machnelam ręką na parę red flagow:
- okazywanie duzej fascynacji mną i bardzo wyszukane komplementy juz na drugim spotkaniu, a juz po pierwszym spotkaniu pisanie do mnie codziennie - byc moze bylo to to slynne "bombardowanie miloscią" (tylko czy to naprawde zawsze musi byc red flag? mnie tez sie zdarza kims szybko zafascynowac, i moze ktos lubi dawac komplementy)
- mowienie o uczuciach juz na trzecim spotkaniu, a jednoczesnie zaznaczanie, ze nie szuka sie niczego na serio
- atakująca mnie wiadomosc zamiast normalnej odpowiedzi, kiedy okazalam zazdrosc, a potem wianie chlodem
- niby byl taki hojny i wszystko mi stawial, a jednego razu mi wypomnial, ze mu nie mowie dziekuje za kazdym razem. Jak ja okazuje komus mile gesty, to robie to bezinteresownie, a nie dlatego, ze czekam na poklony
- w ogole wlasnie dwa razy zdenerwowal sie w zupelnie nieproporcjonalny sposob o jakąs totalną pie...dolke
- unikanie rozmowy na niewygodne tematy
- aaa i chyba najwazniejsze, przylapalam go ze dwa razy na takich dziwnych bialych klamstwach na jakies nieistotne tematy, nie wiem po co to robil, ale moze w innych rzeczach tez lubil klamac

Takze to chyba lepiej, ze ta znajomosc sie zakonczyla.
Ale wlasnie przez to adorowanie mnie bardzo namieszal mi w glowie i brakuje mi teraz tego jak jakiegos narkotyku :/

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2023-10-14 o 17:44
Stary 2023-10-14, 18:00   #287
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-11-15 o 18:49
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-14, 18:07   #288
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Dzięki za komentarz. Ja z nim w tamtym momencie też nie chciałam niczego na serio, więc mi to nie przeszkadzało. Nie wiem ogólnie, czy szukam związku, bo powinnam się skupić na sobie i na terapii, ale brakowało mi bliskości

Stary 2023-10-14, 22:55   #289
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-11-15 o 18:49
Stary 2023-10-15, 08:23   #290
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Oj, oczywiście rozumiem

Powiem Ci, że i tak najbardziej poruszyło mnie, kiedy napisałaś, że brakuje Ci teraz tego adorowania jak narkotyku. Love bombing jest niesamowicie uzależniający. Kiedy facet na początku jest cudowny, a potem nagle bez powodu (albo z powodu wymyślonego z upy) odbiera nam uwagę, zainteresowanie, komplementy, adorację - dosłownie można się poczuć jak na głodzie narkotykowym.
Wlasnie tak sie czulam, jak okazal chlod pierwszy raz, kiedy spotykalam sie z tym innym facetem. Pozniej niby to sobie wyjasnilismy i znowu bylo super, znowu bylam najcudowniejsza i najseksowniejsza i czulam sie swietnie bedąc tak dowartosciowywaną.
Cytat:

Psycholog Robert Rutkowski opisuje dynamikę toksycznych relacji właśnie jak dynamikę uzależnienia. To znaczy że z czasem okresy, w których facet przestaje być miły i pokazuje prawdziwą, podłą twarz, są coraz częstsze i dłuższe, a okresy, w których facet "okazuje nam łaskę", to znaczy zrobi parę fajnych rzeczy, po których czujemy się kochane i czujemy "haj" zakochania, są coraz rzadsze i krótsze. I to niesamowicie uzależnia, w tych gorszych okresach jesteśmy w stanie zrobić wiele rzeczy, których normalnie byśmy nie zrobiły, tylko po to, żeby znowu było dobrze... I nasze granice są ciągle przesuwane dalej i znosimy coraz więcej.

Tak tylko mówię, może nie do końca Twoja znajomość z tym facetem zdążyła się rozwinąć w cały taki chory cykl, ale patrząc z boku i obiektywnie, to ten człowiek naprawdę nie rokował ani na krótszą, ani na dłuższą znajomość.
Oj, zdążyła. Normalnie nie zaakceptowalabym tego, ze facet odwolal zaproszenie i pojechal gdzies z inną laską. Ale chcialam znowu miec te jego adoracje i myslalam, ze przeciez ja tez zrobilam to samo.
Dalej mysle gdzies z tylu glowy, ze moze jednak ja to zepsulam spotykaniem sie z tym innym facetem

Dzieki za polecenie psychologa do poczytania.

Stary 2023-10-15, 08:55   #291
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Dla mnie love bombing od początku to jest przede wszystkim manipulacja, bo jak szczerze można się zachwycać osobą, którą dopiero się poznało i tak naprawdę nasza wiedza na jej temat jest powierzchowna? Tutaj chodzi wyłącznie o to, żeby uśpić czujność osoby adorowanej, o ile jest podatna na takie zabiegi. Jak jest samotna, spragniona bliskości to bardzo prawdopodobne.

Asekuracyjne ostrzeganie, że nie szuka się niczego poważnego to kolejny red flag. Zwykle świadczy o tym, że ktoś sam nie wie czego chce, traktuje innych przedmiotowo, wyłącznie do zaspokojenia swoich potrzeb. U niektórych to może być etap, u niektórych widać trwa to niemalże bezterminowo.

Jakakolwiek agresja, nawet ta słowna czy pasywna? Oj nie, taka osoba nie jest materiałem nawet na przyjaciela, a co dopiero partnera czy doma. W relacji, zwłaszcza tego typu, podstawą jest zaufanie. Niech sobie najpierw nauczy radzić z emocjami, a potem wychodzi do ludzi.

Tutaj z opisu koleś brzmi jak toksyk, może nawet narcyzm. Może dla tego promuje się na artystę, znawcę BDSM, wolnego ptaka z bohemy, bo bez tej otoczki to już naprawdę kobiety by od niego uciekały w podskokach po pierwszej takiej akcji.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Wlasnie tak sie czulam, jak okazal chlod pierwszy raz, kiedy spotykalam sie z tym innym facetem. Pozniej niby to sobie wyjasnilismy i znowu bylo super, znowu bylam najcudowniejsza i najseksowniejsza i czulam sie swietnie bedąc tak dowartosciowywaną.
Tutaj masz dowód na to, że jak nie odnajdziesz źródła poczucia wartości w sobie to niestety będziesz dalej podatna na takich typów.

Edytowane przez PumpkinEyes
Czas edycji: 2023-10-15 o 08:57
Stary 2023-10-15, 09:31   #292
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Tutaj z opisu koleś brzmi jak toksyk, może nawet narcyzm. Może dla tego promuje się na artystę, znawcę BDSM, wolnego ptaka z bohemy, bo bez tej otoczki to już naprawdę kobiety by od niego uciekały w podskokach po pierwszej takiej akcji.
Znajomy podpowiedzial osobowosc histrioniczną i rzeczywiscie duzo rzeczy pasuje.
On po prostu potrafi byc niesamowicie czarujący i miec gest, nawet dla nieznajomych osob, co daje wrazenie, ze jest super osobą, tylko ze teraz mysle, ze to jest czesc manipulacji.

Stary 2023-10-15, 09:59   #293
Konto usunięte

Pomyliłaś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu

b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-10-15, 15:02   #294
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-11-15 o 18:48
Stary 2023-10-15, 15:52   #295
Konto usunięte

Cytat:
Tak... bo to jest część manipulacji... Mega często spotkałam się z tym, bezpośrednio i w opowieściach znajomych, że taki prawdziwy creep i przemocowiec zachowywał się strasznie tylko np. wobec własnej rodziny czy jednej ofiary, na osobności. A na zewnątrz, w towarzystwie, miał gest, był uwielbiany, był duszą towarzystwa. Często takie osoby angażują się "na pokaz" w jakieś akcje charytatywne, są społecznikami itp.
To wszystko jest po to, żeby pokazać światu "jestem taki dobry, wspaniały!". Bo wtedy jeśli ofiara będzie próbowała zgłosić się gdzieś po pomoc, będzie miała jakieś wątpliwości, będzie skołowana zachowaniem swojego kata, nikt jej nie uwierzy. I typowy tekst przemocowca to przecież: "Zobacz, mnie wszyscy lubią, ja mam pozycję, a Ty? Tobie nikt nie uwierzy!", "Beze mnie jesteś nikim", "Ja jestem idealny, wszyscy inni mnie uwielbiają, a tylko Ty tworzysz problemy. Widzisz? to wszystko Twoja wina".

Mnie kiedyś prześladowała w pracy jedna dziewczyna, która ma cały profil na FB zawalony postami o zbiórkach charytatywnych, pomocy osobom w depresji, poszkodowanych zwierzętach itp. Potrafiła w jednej sekundzie wyzwać mnie od najgorszych, kiedy byłyśmy same w pokoju, a chwilę później, kiedy ktoś wszedł do tego pokoju, być super słodka i mówić "tiu, tiu, tiu", przytulać się ze wszystkimi.

Taka umiejętność zmiany zachowania o 180 stopni w kilka chwil i założenia maski dosłownie w sekundę to podstawowa cecha socjopatów i psychopatów. Serio.
Jak sobie z nią poradziłaś?
Stary 2023-10-15, 17:28   #296
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-11-15 o 18:48
Stary 2023-10-17, 11:26   #297
lubiekielbase
Zadomowienie

Cytat:
W skrócie: odeszłam z pracy

Dodam, że przed wypowiedzeniem próbowałam przenieść się do innego działu, zmienić pokój, porozmawiać z szefową, ale bez skutku, więc... poddałam się w którymś momencie po prostu.
Przykro mi, że jedynym sposobem było odejście z pracy. Mam nadzieję, że już nigdy nie spotkasz w swoim życiu takich osób.
Stary 2023-10-17, 16:56   #298
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Czas edycji: 2023-11-15 o 18:41
Stary 2023-10-26, 20:52   #299
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89690555]Pomyliłaś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu
[/QUOTE]

Wiedzmin

Wybaczcie, ale nadal rozkminiam. Jak kogos irytują moje analizy tej pseudorelacji, to upraszam o nieczytanie...

Wtedy, kiedy napisałam, że do mnie zadzwonił i powiedział, że związek może mieć tylko z kims wyjątkowym... blabla, to nie przyznałam się wam, że tak naprawdę się wtedy z nim spotkałam u niego i powiedział mi to na żywo praktycznie od progu (sorry, po prostu wtedy to nie miało znaczenia i chcialam uniknąc komentarzy, ale jednak teraz chcę się wygadać). Tak jak pisałam zmieszała mnie ta rozmowa i szybko ją zakończyłam. Byłam u niego 4 dni... Mimo wszystko było miło, gotował dla mnie, zabierał mnie na miasto itp... Ale czułam, ze z kazdym dniem sie coraz bardziej dystansował, wtedy też zezłościł się o tą sytuację z pieniędzmi. Ostatniego dnia nawet nie chcial ze mną uprawiac seksu, co naprawdę jest dziwne u niego (w ogole przeciez rok temu mialam identyczną sytuacje z innym facetem - tez zakładałam o tym wątek... masakra). Chcialam z nim o tym porozmawiac, to rzucił mi "To dlatego, żeby zostawić sobie niedosyt na nasze następne spotkanie" - tak, akurat, ewidentnie to było rzucone, żebym się odczepiła. Jeszcze wcześniej go zaprosiłam do siebie, to zmienił temat... Zapytałam wprost, czy na pewno chce mnie jeszcze widywać, to powiedział "Oczywiscie. Dlaczego pytasz? Gdybym nie chcial, to bym ci powiedział przed twoim odjazdem". No ok... Tak jak pisalam, wczesniej mowil mi podczas spotkania rzeczy typu "Nie chce cię stracic", planował tez, co będziemy robić nastepnym razem. A co teraz robi? Oczywiscie mnie ghostuje. Tzn. pisał czy bezpiecznie wróciłam i jeszcze parę dni po spotkaniu, potem ja napisałam cos, na co nie odpisal - ok, nie bylo za bardzo co, ale potem milczał cały tydzień - rekord. Po tygodniu wysłał mi tylko "Dobranoc" późną porą na co odpisałam tylko "Dziękuję", bo co to miało być... I teraz dalej oczywiście milczy.

Nie rozumiem, po co były te gadki o uczuciach, że mu na mnie zależy, że mnie ceni? To jakiś patologiczny kłamca? To, że nie chce mnie stracić tez było takim miłym kłamstwem, żeby złagodzić odrzucenie? Zrobił mi bardzo dużo zdjęć podczas tego ostatniego spotkania... Teraz myślę, że to po to, żeby mieć jakąś chorą pamiątkę? Myślę, że naprawdę mu się podobałam z wyglądu, nawet jego znajomi mu mnie zazdrościli (widziałam wiadomości), ale to w takim razie widocznie mam okropny charakter, skoro znowu ktoś mnie odrzucił. Zdaniem znajomego faceta on coś do mnie czuł, tylko bardzo go zraniłam tym moim wyjazdem z innym facetem i dlatego się zdystansował, żeby się chronić... Ja już nic nie wiem, naprawdę nie spotkałam się nigdy z takim sprzecznym zachowaniem. Aż myślę, czy mu nie wysłać wiadomości z pytaniem, czy cokolwiek z tego co do mnie mówił było w ogóle prawdą? Albo podobną wiadomość, bo potrzebuję jakiegoś zakończenia... Ale to nie ma sensu zapewne, bo już zobaczyłam, że on się nie komunikuje szczerze jeśli nie chce.

I tak jak pisalam, kupiłam bilety, a ten bardzo mało się do mnie odzywał przed moim przyjazdem. Ogromny kontrast z poprzednimi razami, kiedy zawsze się cieszyl, duzo pisał bardzo entuzjastycznie i planował. Powinnam była juz machnąc ręką na te bilety i tam nie jechać. Mimo wszystko cieszę się, że ta znajomość się skończyła, bo oszalałabym z tym facetem. Także przez zazdrość itp. Jednak jestem załamana sobą, bo kolejny raz wpakowałam się w coś chorego. A byłam pewna, że z nim się nie zaangazuję i na początku rzeczywiście nic nie czułam i trzymałam dystans do niego. A ten mi o uczuciach, a potem że jednak nie, tylko zabawa i że to ja jestem według niego za bardzo zaangażowana. Woda z mózgu po prostu.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2023-10-26 o 21:11
Stary 2023-10-26, 21:49   #300
Konto usunięte

A dlaczego upierasz się, że nie chcesz się angażować? Bo z opisywanych emocji i zachowań wynika jednak, że chcesz. To skad ta rozbieżność?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości