|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89682657]Zacytuj jeszcze prosze post do którego się odniosłam bo nie mogę znaleźć.
W kontekście ostatnich wydarzeń nie bycie w związku nie oznacza ze seks z sekswokerem nie jest zdrada. Seks ksiedza ktory slubowal celibat, okazuje się aferą. Pomijam aspekt utrudnienia dostępu służbom medycznym.[/QUOTE] W jaki sposób seks księdza z sexworkerem łączy się z pojęciem zdrady? |
|
|
|
|
#272 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dowiedziałam się, że facet, z którym się spotykam, korzystał z usług seksualnyc
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Nie zdradza a wszędzie piszą że sekswoker zasłabł wczasie orgii. |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89683033]Z tego co pamiętam xfrida mi przyznała racje.
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Ksiądz jest singlem, co komu do tego z kim seks uprawia? Nie zdradza a wszędzie piszą że sekswoker zasłabł wczasie orgii.[/QUOTE] Zdradza... Tak jakby ślubuje czystość Bogu, więc no... Dlatego powinny być normalnie małżeństwa dopuszczone, bo ludzi skrzywia od bycia samotnym. Poza tym piszą o fakcie - sexworker zasłabł i jeden nie chciał dopuścić do nich medyków, więc trzeba było wezwać policję. |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89683033]
Ksiądz jest singlem, co komu do tego z kim seks uprawia? [/QUOTE] Ksiądz nie może uprawiać seksu z nikim. |
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijam aspekt blokowania dostępu pomocy medycznej. Ksiądz ma żyć w celibacie, czyli bezżenności. |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89684089]A Bogu to nie zakonnice ślubują?
Pomijam aspekt blokowania dostępu pomocy medycznej. Ksiądz ma żyć w celibacie, czyli bezżenności.[/QUOTE]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze ![]() Sent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89684123]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze
![]() Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE] I tu mnie masz,
|
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89684123]A seks pozamałżeński jest zakazany, więc siłą rzeczy nie moze
![]() Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE] Chyba nie do końca, seks przedmałżeński to nie cudzołóstwo. Przykazania odnoszą się do zdrady czy pożądania cudzego małżonka. Życie w regularnym związku bez ślubu (partnerki/konkubinat), wyklucza możliwość rozgrzeszenia, bo nie możemy czynnie żałować za grzech który chcemy powtarzać. Przemilczenie również nic nie da bo zatajenie powoduje nieważność spowiedzi. Jak ktoś chce ominąć grzeczne punkty "karne" i trafić do nieba, można się przepisać do Mariawitów. Generalnie to samo, z tym, że spowiedź jest ogólna przed samym szefem, także tam ksiądz nie zabrania się spowiadać regularnie z grzechu związku partnerskiego. Natomiast swobodnie można się spowiadać z grzechu seksu bez małżeństwa o ile zmienia się partnerów, wszak żałujemy za różne sytuacje i osoby więc nie ma trwania w tym samym grzechu =] A co do księży. Inna kwestia jest taka, że są różne kruczki aby ksiądz katolicki miał rodzinę. Przykładowo może przyjąć święcenia ewangelickie, założyć rodzinę i przejść na odłam rzymskokatolicki ![]() Również żonaty mężczyzna może przyjąć święcenia o ile ma "plecy". "Będzie mógł skierować prośbę do Biskupa Rzymskiego, jako odstępstwo od kan. 277, 1, o dopuszczenie w poszczególnych przypadkach do święceń prezbiteratu także mężczyzn żonatych, zgodnie z obiektywnymi kryteriami zatwierdzonymi przez Stolicę Apostolską. Tylko po co księdzu związkowe problemy dnia codziennego Prawie wszyscy do obowiązków domowych mają gosposie, a chętnych owieczek w parafii do wypróbowania kropidła nie brakuje. Reakcja z góry? Do niedawna Watykan był rajem dla pedofilii gdzie seks można było uprawiać z 12 latkami. Zmienili prawo z 10 lat temu przytłoczeni krytyką i pozwami. Edytowane przez DrDoom Czas edycji: 2023-10-07 o 00:37 |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Po tych ostatnich aktualizacjach to koleś to jest chodzący red flag. Dziwi mnie, że chce ci się marnować czas na gadki szmatki z takim typem i analizowanie 'co gdyby'. Może faktycznie skup się na zdrowiu psychicznym i odpuść sobie związki na odległość, fwb i inne eksperymenty, bo odnoszę wrażenie, że u ciebie relacje przybierają formę jakiejś autodestrukcji.
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem uważam, że to ja wyzwalam jakąś toksyczność w facetach. Może za bardzo wchodzę w pozycję ofiary, a takich osób nikt nie szanuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#282 | |
|
(=^‥^=)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pierwszym związku byłam unikająca, a partner lękowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Skoro nie był w związku, to nie ma zdrady. Co za różnica czy płacił czy nie. To jest element udanego weekendu, seks, zabawa, alkohol.
Co innego w związku. |
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak sobie o tym myslę, to faktycznie machnelam ręką na parę red flagow:
- okazywanie duzej fascynacji mną i bardzo wyszukane komplementy juz na drugim spotkaniu, a juz po pierwszym spotkaniu pisanie do mnie codziennie - byc moze bylo to to slynne "bombardowanie miloscią" (tylko czy to naprawde zawsze musi byc red flag? mnie tez sie zdarza kims szybko zafascynowac, i moze ktos lubi dawac komplementy) - mowienie o uczuciach juz na trzecim spotkaniu, a jednoczesnie zaznaczanie, ze nie szuka sie niczego na serio - atakująca mnie wiadomosc zamiast normalnej odpowiedzi, kiedy okazalam zazdrosc, a potem wianie chlodem - niby byl taki hojny i wszystko mi stawial, a jednego razu mi wypomnial, ze mu nie mowie dziekuje za kazdym razem. Jak ja okazuje komus mile gesty, to robie to bezinteresownie, a nie dlatego, ze czekam na poklony - w ogole wlasnie dwa razy zdenerwowal sie w zupelnie nieproporcjonalny sposob o jakąs totalną pie...dolke - unikanie rozmowy na niewygodne tematy - aaa i chyba najwazniejsze, przylapalam go ze dwa razy na takich dziwnych bialych klamstwach na jakies nieistotne tematy, nie wiem po co to robil, ale moze w innych rzeczach tez lubil klamac Takze to chyba lepiej, ze ta znajomosc sie zakonczyla. Ale wlasnie przez to adorowanie mnie bardzo namieszal mi w glowie i brakuje mi teraz tego jak jakiegos narkotyku :/
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2023-10-14 o 17:44 |
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:49 |
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za komentarz. Ja z nim w tamtym momencie też nie chciałam niczego na serio, więc mi to nie przeszkadzało. Nie wiem ogólnie, czy szukam związku, bo powinnam się skupić na sobie i na terapii, ale brakowało mi bliskości
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:49 |
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dalej mysle gdzies z tylu glowy, ze moze jednak ja to zepsulam spotykaniem sie z tym innym facetem Dzieki za polecenie psychologa do poczytania.
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie love bombing od początku to jest przede wszystkim manipulacja, bo jak szczerze można się zachwycać osobą, którą dopiero się poznało i tak naprawdę nasza wiedza na jej temat jest powierzchowna? Tutaj chodzi wyłącznie o to, żeby uśpić czujność osoby adorowanej, o ile jest podatna na takie zabiegi. Jak jest samotna, spragniona bliskości to bardzo prawdopodobne.
Asekuracyjne ostrzeganie, że nie szuka się niczego poważnego to kolejny red flag. Zwykle świadczy o tym, że ktoś sam nie wie czego chce, traktuje innych przedmiotowo, wyłącznie do zaspokojenia swoich potrzeb. U niektórych to może być etap, u niektórych widać trwa to niemalże bezterminowo. Jakakolwiek agresja, nawet ta słowna czy pasywna? Oj nie, taka osoba nie jest materiałem nawet na przyjaciela, a co dopiero partnera czy doma. W relacji, zwłaszcza tego typu, podstawą jest zaufanie. Niech sobie najpierw nauczy radzić z emocjami, a potem wychodzi do ludzi. Tutaj z opisu koleś brzmi jak toksyk, może nawet narcyzm. Może dla tego promuje się na artystę, znawcę BDSM, wolnego ptaka z bohemy, bo bez tej otoczki to już naprawdę kobiety by od niego uciekały w podskokach po pierwszej takiej akcji. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Tutaj masz dowód na to, że jak nie odnajdziesz źródła poczucia wartości w sobie to niestety będziesz dalej podatna na takich typów. Edytowane przez PumpkinEyes Czas edycji: 2023-10-15 o 08:57 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On po prostu potrafi byc niesamowicie czarujący i miec gest, nawet dla nieznajomych osob, co daje wrazenie, ze jest super osobą, tylko ze teraz mysle, ze to jest czesc manipulacji.
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
Pomyliłaś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu
Sent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:48 |
|
|
|
|
#295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:48 |
|
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-11-15 o 18:41 |
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89690555]Pomyliłaś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu
[/QUOTE] Wiedzmin Wybaczcie, ale nadal rozkminiam. Jak kogos irytują moje analizy tej pseudorelacji, to upraszam o nieczytanie... Wtedy, kiedy napisałam, że do mnie zadzwonił i powiedział, że związek może mieć tylko z kims wyjątkowym... blabla, to nie przyznałam się wam, że tak naprawdę się wtedy z nim spotkałam u niego i powiedział mi to na żywo praktycznie od progu (sorry, po prostu wtedy to nie miało znaczenia i chcialam uniknąc komentarzy, ale jednak teraz chcę się wygadać). Tak jak pisałam zmieszała mnie ta rozmowa i szybko ją zakończyłam. Byłam u niego 4 dni... Mimo wszystko było miło, gotował dla mnie, zabierał mnie na miasto itp... Ale czułam, ze z kazdym dniem sie coraz bardziej dystansował, wtedy też zezłościł się o tą sytuację z pieniędzmi. Ostatniego dnia nawet nie chcial ze mną uprawiac seksu, co naprawdę jest dziwne u niego (w ogole przeciez rok temu mialam identyczną sytuacje z innym facetem - tez zakładałam o tym wątek... masakra). Chcialam z nim o tym porozmawiac, to rzucił mi "To dlatego, żeby zostawić sobie niedosyt na nasze następne spotkanie" - tak, akurat, ewidentnie to było rzucone, żebym się odczepiła. Jeszcze wcześniej go zaprosiłam do siebie, to zmienił temat... Zapytałam wprost, czy na pewno chce mnie jeszcze widywać, to powiedział "Oczywiscie. Dlaczego pytasz? Gdybym nie chcial, to bym ci powiedział przed twoim odjazdem". No ok... Tak jak pisalam, wczesniej mowil mi podczas spotkania rzeczy typu "Nie chce cię stracic", planował tez, co będziemy robić nastepnym razem. A co teraz robi? Oczywiscie mnie ghostuje. Tzn. pisał czy bezpiecznie wróciłam i jeszcze parę dni po spotkaniu, potem ja napisałam cos, na co nie odpisal - ok, nie bylo za bardzo co, ale potem milczał cały tydzień - rekord. Po tygodniu wysłał mi tylko "Dobranoc" późną porą na co odpisałam tylko "Dziękuję", bo co to miało być... I teraz dalej oczywiście milczy.Nie rozumiem, po co były te gadki o uczuciach, że mu na mnie zależy, że mnie ceni? To jakiś patologiczny kłamca? To, że nie chce mnie stracić tez było takim miłym kłamstwem, żeby złagodzić odrzucenie? Zrobił mi bardzo dużo zdjęć podczas tego ostatniego spotkania... Teraz myślę, że to po to, żeby mieć jakąś chorą pamiątkę? Myślę, że naprawdę mu się podobałam z wyglądu, nawet jego znajomi mu mnie zazdrościli (widziałam wiadomości), ale to w takim razie widocznie mam okropny charakter, skoro znowu ktoś mnie odrzucił. Zdaniem znajomego faceta on coś do mnie czuł, tylko bardzo go zraniłam tym moim wyjazdem z innym facetem i dlatego się zdystansował, żeby się chronić... Ja już nic nie wiem, naprawdę nie spotkałam się nigdy z takim sprzecznym zachowaniem. Aż myślę, czy mu nie wysłać wiadomości z pytaniem, czy cokolwiek z tego co do mnie mówił było w ogóle prawdą? Albo podobną wiadomość, bo potrzebuję jakiegoś zakończenia... Ale to nie ma sensu zapewne, bo już zobaczyłam, że on się nie komunikuje szczerze jeśli nie chce. I tak jak pisalam, kupiłam bilety, a ten bardzo mało się do mnie odzywał przed moim przyjazdem. Ogromny kontrast z poprzednimi razami, kiedy zawsze się cieszyl, duzo pisał bardzo entuzjastycznie i planował. Powinnam była juz machnąc ręką na te bilety i tam nie jechać. Mimo wszystko cieszę się, że ta znajomość się skończyła, bo oszalałabym z tym facetem. Także przez zazdrość itp. Jednak jestem załamana sobą, bo kolejny raz wpakowałam się w coś chorego. A byłam pewna, że z nim się nie zaangazuję i na początku rzeczywiście nic nie czułam i trzymałam dystans do niego. A ten mi o uczuciach, a potem że jednak nie, tylko zabawa i że to ja jestem według niego za bardzo zaangażowana. Woda z mózgu po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2023-10-26 o 21:11 |
|
|
|
|
#300 |
|
Konto usunięte
|
A dlaczego upierasz się, że nie chcesz się angażować? Bo z opisywanych emocji i zachowań wynika jednak, że chcesz. To skad ta rozbieżność?
Sent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

(w ogole przeciez rok temu mialam identyczną sytuacje z innym facetem - tez zakładałam o tym wątek... masakra). Chcialam z nim o tym porozmawiac, to rzucił mi "To dlatego, żeby zostawić sobie niedosyt na nasze następne spotkanie" - tak, akurat, ewidentnie to było rzucone, żebym się odczepiła. Jeszcze wcześniej go zaprosiłam do siebie, to zmienił temat... Zapytałam wprost, czy na pewno chce mnie jeszcze widywać, to powiedział "Oczywiscie. Dlaczego pytasz? Gdybym nie chcial, to bym ci powiedział przed twoim odjazdem". No ok... Tak jak pisalam, wczesniej mowil mi podczas spotkania rzeczy typu "Nie chce cię stracic", planował tez, co będziemy robić nastepnym razem. A co teraz robi? Oczywiscie mnie ghostuje. Tzn. pisał czy bezpiecznie wróciłam i jeszcze parę dni po spotkaniu, potem ja napisałam cos, na co nie odpisal - ok, nie bylo za bardzo co, ale potem milczał cały tydzień - rekord. Po tygodniu wysłał mi tylko "Dobranoc" późną porą