|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
whatever
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Mam nowe zdziwko kolejowe, nie wiem czy o tym było. Gonienie za pociągiem, który dopiero co zatrzymał się na stacji, a planowo ma mieć na niej 5+ minut postoju. |
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie publikuję, bo mi się nie chcę. Ale jakbym miała Instagrama i chciało mi się go prowadzić, to w sumie czemu nie. U mnie to wynika z koloru włosów, ale ktoś sobie może robić ze względu na makijaż, fryzurę, czy koszulkę i w sumie nie widzę w tym nic złego. ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Oj nie. Jak już pisałam, pociągi to nie są żarty i tylko przyjedzie, to biegnę jak powalona.
|
|
|
#2763 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No chyba, że to jakiś mechanizm ewolucyjny i tak naprawdę łowi samców, ale podświadomie
|
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj na spacerze w lesie i zdziwili mmie grzybiarze. Mnóstwo osób porusza się po lesie samochodami zamiast po nim chodzić i szukać tych grzybów. Parkują na ścieżce albo polanie i niby idą w las, a za chwilę jadą w nowe miejsce i sytuacja się powtarza. Niedługo będą chcieli te grzyby z samochodu zbierać. Urzedzam też, że to zwykły wiejski lasek z kilkoma ścieżkami na krzyż a nie, żaden gęsty bór. Drzew jest coraz mniej, bo naokoło wyrastają nowe domy, więc to żaden wielki teren do przemierzania autem.
A drugie zdziwienie zaliczyłam jak zobaczyłam faceta na motorze, takiej mega hałaśliwej "pierdziawce" jak robił kółka po tym lesie. Naprawdę najlepsze miejsce do hałasowania . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89706954]Bo przecież kobieta z założenia szuka jedynie atencji facetow. Damskie życie na tym polega [sarkazm][/QUOTE]To "dostawanie wystarczającej uwagi od męża" kojarzy mi się to z podejściem znajomych, którym w momencie poznania faceta (a potem już męża) skończyło się życie towarzyskie, bo nie potrzebują już nikogo innego oprócz misia.
|
|
|
|
|
#2771 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 21:46 |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie oszukujmy się, dużo pociągów bywa spóźnionych i w związku z tym nie wiesz czy będą stały planowany czas. Tyle razy się przejechałam organizacyjnie na PKP w różnych kwestiach, że nie dziwi mnie zupełnie brak zaufania ludzi. |
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A propos grzybów to dziwią mnie osoby, które całe życie mieszkały koło lasu, na wsi, tak raczej w biedzie, a jeść grzybów leśnych się boją. Chociaż to pewnie też kwestia doświadczeń, cała moja rodzina wujkowo-ciotkowa zbierała grzyby, pokazywała dzieciakom, jedna z fajniejszych rozrywek moich lat młodości. No i jadła
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
Moja rodzina, no może bez tej biedy. Żyliśmy skromnie, ale nie powiedziałabym biednie. Dom na wsi, ogromny las za płotem a nie było w ogóle zwyczaju zbierania grzybów. Ani dziadkowie ze strony mamy, ani taty. W sumie nie znam nikogo z rodziny kto zbierałby grzyby. Za to łowili ryby często i chętnie.
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Konto usunięte
|
Grzyby trzeba lubić zbierać i umieć. Czasami tych grzybów jest na tyle mało, że kończy się to bezowocnym spacerem i jak ktoś ma inne rzeczy do roboty, to jest to bardziej frustrujące niż pożyteczne, a ostatnio grzybów coraz mniej. Ja tam lubię chodzić po lesie i jak wracam z pustym koszykiem to nawet lepiej, bo nie trzeba tego przerabiać xD ale np. moja babcia się denerwuje i coraz rzadziej chodzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89707096]Grzyby trzeba lubić zbierać i umieć. Czasami tych grzybów jest na tyle mało, że kończy się to bezowocnym spacerem i jak ktoś ma inne rzeczy do roboty, to jest to bardziej frustrujące niż pożyteczne, a ostatnio grzybów coraz mniej. Ja tam lubię chodzić po lesie i jak wracam z pustym koszykiem to nawet lepiej, bo nie trzeba tego przerabiać xD ale np. moja babcia się denerwuje i coraz rzadziej chodzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W tym roku w niektórych rejonach kraju grzybów praktycznie w ogóle nie było, wynikało to przede wszystkim z suchego i gorącego września. Nie powiedziałabym jednak, że ostatnio, bo w zeszłym roku był wysyp i nazbierałam bardzo dużo ja suszę, bo mi sie nie chce nic z nimi robić później mam do pierogów na wigilię.
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Mój problem z grzybami jest taki, że w sumie nie lubie większosci typowych gatunków, a te które lubie jak kurki i rydze są raczej cięzkie do znajdywania i zbierania i rosną tylko w konkretnych lasach.
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89707125]To u mnie jakoś rok temu też szału nie było. W ostatnich latach to kompletnie nie to, co pamiętam z dzieciństwa - grzybów było dużo, chodziło się kilka dni dzień po dniu i zbierało się całe kosze. Teraz nie bardzo jest po co chodzić. Kiedyś mnóstwo borowików, maślaków, kilka innych gatunków i niczego więcej nikt nie zbierał. Ostatnio zbiera się co jest, bo wszystkiego pojedyncze sztuki. No ale pogoda jest jakaś jest - albo ciepło i sucho, albo mokro i zimno, mało czegokolwiek pomiędzy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój brat w tym roku zebrał 7 kg prawdziwków w jednym miejscu i to było w lipcu, po tych deszczach, poźniej nic. Ja na łące, na której mieszkam mam masę maślaków, w zeszłym roku było zatrzęsienie, ale ja ich nie zbieram, bo trzeba je obierać i mi się nie chce. Mam też swoje miejscówki na podgrzybki, w zeszłym roku nazbieraliśmy 3 kosze i tylko dlatego przestaliśmy, bo nas komary zżerały i się nie dało więcej tam ustać. Nie mam takich wspomnień z dzieciństwa, jeździliśmy w weekendy i raz były grzyby, a raz nie było i pamiętam to zarówno z lat 80-tych jak i 90tych. |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę na grzyby kilka razy w roku i raz tylko się zdarzyło, że nie przyniosłam nic.
Ja też raczej tylko suszę, bo mój mąż nie je świeżych grzybów, tylko suszone, świeże przypominają mu ślimaki ![]() Ja osobiście lubię, no ale dla siebie samej nie gotuję. |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię zbierać grzyby, ale nie lubię jeść. Tzn. w ogóle ich nie jem
![]() Za wyjątkiem pieczarek na pizzy, ale pieczarka według niektórych to nie grzyb
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
whatever
|
Cytat:
Jak się ładnie ubierasz i malujesz gdy wychodzisz sama z domu, albo z koleżanką to też szukasz atencji mężczyzn? Ale jak to przecież atencję powinnaś dostawać tylko od chłopaka/męża. Czyli jak widzisz ładnie ubraną, zadbaną mężatkę na mieście to znaczy, że jej mąż o nią nie dba i nie daje jej atencji XD logikaNie mierz innych swoją miarą. Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89706929]Dzwonić po staż leśną bez wyrzutów sumienia. Las to dom zwierząt i jest zakaz wjazdu samochodów innych niż osób wykonujących pracę ( leśnik, pracownik fizyczny)
[/QUOTE] To jest dobry pomysł, dzięki za podpowiedź. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89706998]ale głupole- leniwce. A w tym lesie nie ma szlabanów na wjeździe na leśne drogi? Ja akurat mieszkam w najbardziej zalesionym województwie , wkoło jest dużo lasów i to takich wielkopowierzchniowych, jak jeździłam niemal co weekend rowerem to samochodów gdzieś w środku było jak na lekarstwo albo wcale. Są wyznaczone parkingi leśne i za bardzo nie ma jak autem wjeżdżać na polane dalej. [/QUOTE] Nie ma szlabanów. Niestety ja mieszkam w najmniej zalesionym województwie w Polsce. Ten las staje się coraz mniejszy i rzadszy. Dookoła są pola, a stopniowo nowe działki wyznaczane pod budowę, więc pewnie za kilkanaście lat w ogóle zniknie. Nie ma żadnych wyznaczonych parkingów. Ludzie po prostu parkują przy drodze asfaltowej, ale niektórzy pakują się do samego lasu i wjeżdżają w każdy zakamarek, w którym przeciśnie się samochód. Może im wolno skoro nie ma szlabanów, ale dziwi mnie to. Dokładnie tak jest. Wczoraj cztery razy uciekałam z drogi. Dwa razy przed tym facetem na motorze i dwa razy przed samochodami, których nie spodziewałam się w środku lasu. Naprawdę najlepsza rozrywka "pierdzieć" tym ustrojstwem w lesie . A najlepsze, że w tym lesie nie ma żadnych grzybów. Ludzie dostają jakiegoś małpiego rozumu. To jest łódzkie, tu głównie piach, susze i karczowanie drzew.
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
Wow, kobieta chce wyglądać dobrze dla siebie i dzieli się tym w SM. Trochę to brzmi jakby miała być (tak jak twierdzą korwiniści) własnością męża. Kobieta jest osobnym bytem i ma prawo decydować o sobie. Tak bardzo niektórzy nie lubią obcych kultur mówiąc, że tam jest zniewolenie, ale w sumie niewiele męskie widzenie w PL często różni się od tego np. z Indii czy Iranu..
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
W lesie koło moich rodziców tacy rajdowcy rozjeździli wszystkie ścieżki i jest mega błoto. Też uważam, że za to powinny być kary. Jeszcze do tego mega hałas, który płoszy zwierzęta.
|
|
#2789 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89707096]Grzyby trzeba lubić zbierać i umieć. Czasami tych grzybów jest na tyle mało, że kończy się to bezowocnym spacerem i jak ktoś ma inne rzeczy do roboty, to jest to bardziej frustrujące niż pożyteczne, a ostatnio grzybów coraz mniej. Ja tam lubię chodzić po lesie i jak wracam z pustym koszykiem to nawet lepiej, bo nie trzeba tego przerabiać xD ale np. moja babcia się denerwuje i coraz rzadziej chodzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] wiesz... starsze osoby to już sporo rzeczy frustruje, generalnie doświadczeni grzybiarze wiedzą kiedy jest wysyp grzybów. Wiem, że trzeba umieć zbierać, dlatego napisałam, że pewnie kwestia doświadczeń. W 'moich' lasach też słabo było z grzybami w październiku tego roku, dopiero od ok. 2-3 tyg rośnie więcej, chociaz to już późno trochę. Sowy (kanie) już przegniły ![]() Mój TZ też nie je grzybów świeżych, bo jojczy ze jak ślimaki Ja grzyby jadam sama, robię tylko dla siebie zupy, sosy, pizze itd. (bo dziecko za małe i tez wybredne). Tez uważam, że pieczarka "to nie grzyb', a raczej grzyb dużo mniej smaczny i mniej wartościowy. i dziwią mie osoby, które zjedzą sos z pieczarek (takich miękkich przecież - uduszonych), a nie zjedzą z prawdziwych leśnych grzybów. ale np. u teściowej to kwestia przesądów, ze grzyby z lasu bezwartościowe, a w ogóle to wszystkie trujące |
|
|
|
|
#2790 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 21:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

.

przecież atencję powinnaś dostawać tylko od chłopaka/męża. Czyli jak widzisz ładnie ubraną, zadbaną mężatkę na mieście to znaczy, że jej mąż o nią nie dba i nie daje jej atencji XD logika