|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Koniec wizażu?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dajcie znać, jak powstanie jakaś grupa wizażowa. |
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszlam napisać o tym, że zamykają wizaż, ale widzę, że już wiecie.
Szkoda ![]() W takim razie grupa na facebooku mogłaby być dobrym pomysłem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny link do grupy (Vision już zaproszenie poszło z fb
![]() https://www.facebook.com/groups/727347245427244/ Zanim przyjmę poproszę o wiadomość z nazwa nicku z wizażu żeby była pewność ze będziemy na grupie same. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, dodawajcie się, a jest nas tu chyba z 10 na wizażu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Konto usunięte
|
Jak wiecie za nieco ponad miesiąc zniknie forum wizaż. Zapraszamy na discorda ogólnego: https://discord.gg/d92Ua9MB Wiadomo, że to nie to samo, ale już część z nas się tam przeniosła, powstają nowe kategorie i tematy. Jest już wątek mamusiowy i dla ciężarnych
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mało nas na tej grupie, halooo gdzie reszta?
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nic nie będzie z naszej grupy na fb, a na jakieś discordy to ja nie przechodzę
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, szkoda, że zamykają wizaż
![]() Ja rzadko się udzielam, ale regularnie Was podczytuję i kibicuję ![]() Po przemyśleniu sprawy nie dołączę do grupy na facebooku - od początku moim założeniem było pozostanie anonimową, dodatkowo z doświadczenia wiem, że nie udzielam się zbytnio w socialach więc i tylko bym robiła za sztuczny tłum. Ale do grudnia jeszcze trochę czasu, to możemy chyba tutaj jeszcze popisać? @TedCooper, w którym tygodniu jesteś, że myślisz dopiero o L4? Pytam z ciekawości, bo z tego co pamiętam chyba rodzisz jakoś szybciej niż my? Ja dzisiaj jestem 25+0 tc i planuję od 1 grudnia pożegnać się z pracą. Pech chce, że mojego lekarza wtedy nie będzie i nie ma mi kto wystawić L4. Myślicie, że mogę pójść do innego ginekologa żeby mi wystawił zwolnienie? Myślę, że kobiecie w 7 miesiącu już chyba raczej nikt nie odmówi... Miałam też dzisiaj wizytę u lekarza i okazuje się, że od ostatniej wizyty miesiąc temu przybrałam 5kilo.. jestem załamana, to w sumie już prawie 11 kg od początku ciąży. A planowałam zamknąć się w 12 kg
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to po 20 tc można tyć 0.5 kg tygodniowo. U mnie waga rośnie skokowo, tak samo wielkość brzucha - przez 2-3 tygodnie zero zmiany, a potem nagle 1-2 kg na plusie i większy brzuszek. Szkoda, że nie będziesz się udzielać na Fb, ale może jeszcze nas się trochę nazbiera. Discord to też nie dla mnie. |
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Discord u mnie też odpada. Myślę że nie ma się co załamywać i nie liczy się ilość a jakość - mając nawet 5 członków grupy, ale aktywnych da się fajnie pogadać... tylko te kategorie i posty jakoś do mnie nie prezmawiają i przy takiej frekwencji chyba nie mają racji bytu. Mozna nawet pomyśleć o zwykłym czacie zamiast grupy Ja wczoraj na wizycie dowiedziałam się ze przytyłam 8kg - czyli tyle ile przez całą ciąże z pierwsza córką... w drugiej ciąży miałam 10kg na plusie, teraz liczyłam na 12, ale z tego co piszesz musze się bardziej nastawić na 15 Nie wiem też co myślec o wadze Brunka, bo niby waga jest szacunkowa, ale chłopaczek jest w 94 centylu ![]() Aaaa z newsów jestem po krzywej i moje wyniki to: na czczo 74,7, po godzinie 76, a po 2h 75,2 wizyte mam w środę ale mega jestem ciekawa co powie gin... oby tylko nie kazała powtarzać badania
|
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na jakiejś grupie na Fb w stylu rodzę w lutym i tam dziewczyny porobiły oddzielne czaty dla miast. I na czacie warszawskim w kółko gadamy w max 10 osób i jest fajnie ![]() Co do krzywej to raczej nie będziesz musiała powtarzać, wygląda to trochę na hipoglikemię, zmiana diety powinna pomóc. Jeśli chodzi o dziecko to moja w tych niższych zakresach na siatce centylowej, ale też jestem ciekawa co będzie za tydzień na USG. |
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę płaska ta krzywa. Ginekolog nic nie powie bo dla niego wynik ma się mieścić w normie, dla nich tylko za duży wynik jest martwiący a niekoniecznie tak jest, ale mnie by trochę zmartwiło czy to nie hopoglikemia reaktywna. No cóż, ja jestem na ovufriend i tam ruch jest ciągle, wizaż umiera i całkiem go zamkną więc trzeba się pogodzić, trudno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
W poniedziałek idę na prenatalne, we wtorek wizyta u swojego lekarza. Te prenatalne jak robią?
Trzeba się jakoś przygotować? |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze ja!
Próbowałam wejść na discord, ale od jakiegoś czasu mam problem tam z kontem, poza tym... Nie będę udawać - średnio się tam czuję ![]() Mnie znowu przełożyli prenatalne, tym razem na wtorek ![]() Ja jestem jeszcze na grupie na FB rodzę w marcu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Czy wam też ostatnio wizaż chodzi jakby nie mógł? Długo się ładuje, a ostatnio mnie z apki wywalało. U nas znowu atrakcje imienne. Jednak Ida mi nie leży, jak wcześniej wrócił pierwszy wybór Sara i nieśmiało Klara. Jak tak dalej będzie to jeszcze 10 razy nam się zmieni do marcaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas póki co zostaje imię Nina, ale mąż jęczy jak chcę zamawiać jakieś rzeczy personalizowane np.zawieszkę z imieniem, bo chyba liczy jeszcze na to, że uda mu się przeforsować Sabinkę
|
|
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. według mnie ale mój chłop czasami ma propozycje dziwne, tzn dla mnie dziwne bo np. Sława, Roma, Luna a wetuje moje ![]() Tak, dzisiaj, ale chyba mnie jeszcze nie dodano Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Irytujące to trochę jest, jak ktoś już nazywa jakoś swoje dziecko i się przyzwyczaja, a ja na razie mówię tylko Mała albo Siksa jak mi siądzie na pęcherzu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nina mi się podoba ale już mamy Nine w rodzinie z naszym nazwiskiem i nie ma opcji na dublowanie. Ja chyba serio wezmę jedno z najpopularniejszych i będzie Julia, a jak chłopiec to Julian i z głowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chyba miała mniejszy problem, gdyby nie mąż
![]() zawsze coś się przywali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Julia bardzo ładnie, mnie tylko zniechęca popularność i zdrobnienie. Nienawidzę zdrobnień, ale chyba się nie ucieknie od tego.... Sara też może być Sarunią. Julia brzmi elegancko i kobieco dla mnie, ale Juleczka czy Julcia tak już nie tak fajnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też irytują zdrobnienia, dlatego nie nazwę córki Laura, bo każdy mówiłby Laurka. A imię bardzo mi się podoba, no ale cóż. I mąż też tu dużo kombinował z imieniem, ale w sumie ma prawo
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Julka jakoś wydaje mi się zdrobnieniem na luzie, Julcia też nie jest źle. Tak samo Nineczka to zdrobnienie które jest dłuższe niż forma podstawowa, ale na pewno ktoś zdrobni i tak i tak się nie uniknie. Chyba jedynym imieniem które jest trudne w zdrobnieniu to Noemi lub Inez bo to już serio będzie dziwactwo jak ktoś zacznie wymyślać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u Ciebie muszą złapać dwa bejbiki ciekawe czy będą współpracować, czy się zasłaniać![]() Ja też muszę poczuć imię i jest ciężko. Podoba mi się Sara, bo jest krotkie i nie zdrabniałabym, ale jak ktoś powie Sarunia to rzyg ![]() ![]() Nineczka też mi brzmi okrutnie Nina jest krótkie i brzmi kompletnie.Laura też mi się kiedyś podobała, no ale mąż ma uraz. Jego znajoma z pracy ma córkę Laurę i słyszał ciągle "moja Laurusia, moja Laureczka" i ma odrzut ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wsiąkłam już w tego discorda i przestałam tu zaglądać. Jestem w 31 tygodniu, zaraz 32 tydz. Ale ja nie czułam potrzeby że iść na zwolnienie, lubię swoją pracę, jak u Ciebie? teraz już coraz szybciej się męczę, brzuch mi ile stawia, chcę tez w koncu zając się mieszkaniem i meblowaniemTez mam nadzieje zamknąć się w 12kg, ale od początku ciąży przytyłam zawrotne 6 dkg i obawiam się że moja szansa na przytycie skończyła się wraz z 2 trymestrem, w którym mogłam jeść normalnie. Teraz od razu się najadam, nie daję rady jeść normalnych porcji, przez to muszę jeść w sumie ciągle a i tak wychodzi mniej niż wcześniej. Mały za to jest 87 centylu
|
|
|
#1169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo powiesz coś więcej o tym diacordzie? Stworzyłam konto i pusto nie wiem jak się tam odnaleźć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też ogólnie lubię swoją pracę i planowałam być właśnie aktywna zawodowo do końca drugiego trymestru, czyli końca listopada. Pewnie mogłabym jeszcze popracować, zwłaszcza, że jestem na HO i moge pracować rozwalona na kanapie, ale właśnie podobnie jak Ty, chcę mieć w końcu czas na zajęcię się wyprawką, ogarnięciem mieszkania na przyjście bombelka, chcę też na spokojnie mieć czas na szkołę rodzenia i jogę prenatalną, które są w trakcie godzin pracy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

wrócił pierwszy wybór Sara i nieśmiało Klara. Jak tak dalej będzie to jeszcze 10 razy nam się zmieni do marca
ale mój chłop czasami ma propozycje dziwne, tzn dla mnie dziwne bo np. Sława, Roma, Luna a wetuje moje 

a u Ciebie muszą złapać dwa bejbiki