![]() |
#1171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Cytat:
![]() Discord to taka platforma komunikacyjna, działa inaczej niż forum - bardziej na zasadzie wielu okien chatowych, ale dziewczyny zrobiły strukturę bardzo podobną do wizażu ![]() Jak Wasz weekend dziewczyny? Ja byłam. piątek spontanicznie w teatrze, dziś w końcu wybieramy się na Chłopów. Teraz ma w planuie jeszcze ćwiczenia i spacer
![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
My właśnie wracamy do Warszawy z naszych rodzinnych stron, spędziliśmy weekend trochę z moimi teściami i trochę z moją mamą. Jutro mój mąż wyjeżdża w ostatnią przed porodem podróż służbową i zostanę na tydzień sama w domu, trochę szkoda bo wypada mi we wtorek USG III trymestru i nie pójdzie ze mną, no ale trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jaki aktywny weekend zazdroszcze energii i motywacji, ja byłam z TŻtem na starówce - przeszliśmy z 5 km w obie strony i to był koniec aktywnosci na cały weekend ![]() Vision trzymam kciuki za jutrzejsze usg - ciekawe co tam u Niny słychać <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Rozeznanie
|
Tez bym chciała żeby się udało z naszą kameralna grupą, a jak nie no to trudno. Ja jeszcze jestem na ovufriend, to takie forum dla samych ciężarnych i staraczek, klimat podobny co tutaj, a nawet jest jeszcze fajniej. To może chodźcie wszystkie tam? Jest dużo dziewczyn i może wtedy jak urodzimy uda się stamtąd utworzyć grupę na fb.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was to Dorota S? Mam wiszącą prośbę o dołączenie do grupy na fb i nie wiem od kogo ona jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Rozeznanie
|
Hej. A ja od wczoraj w szpitalu 😞 Na patologii ciąży, intensywna opieka.
Byłam na wizycie we wtorek u swojego lekarza i niestety mam niewydolność szyjki macicy 😭 Leżę teraz pod obserwacją, zero chodzenia, tylko do WC i się wykąpać. No, wstaję też do jedzenia. Mam dostawać zastrzyki przeciwzakrzepowe ze względu na to leżenie. Jak będzie przez 2 tygodnie tak jak teraz ( na razie ok) to lekarz skieruje mnie do Wałbrzycha do kliniki . Ale ogólnie mówi, że rokowania są bardzo złe, bo sama ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka, a moja jednokosmówkowa to jeszcze zagrożona 😓 I ta szyjka 😞 Jestem załamana 😭 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Strasznie mi przykro, że tak to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba myśleć, że wszystko będzie ok, będę trzymać mocno za Was kciuki ![]() W Wałbrzychu jest lepsza klinika? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
No jest nieciekawie 😞
20 tydzień dzisiaj. Nie, nie jestem na FB. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Dzięki. Może mają bardziej rozszerzoną opiekę pod tym względem. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- W środę w szpitalu lekarz mówił, że 8 mm jak nie przekręciłam. Bo poniżej 25 robi się niebezpieczne jak czytałam. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- A jeszcze jestem chora, katar duży, do tego zgaga, dzisiaj nie spałam dosłownie całą noc. I w związku z tym, że nie mogę chodzić to wieczorem nie mogłam znaleźć żadnej pozycji do spania. Wierciłam się, aż mnie brzuch zaczął boleć 🙄 Ale mama mi podrzuci coś na katar i może na zgagę. I zaraziłam się w szpitalu, bo w domu nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
Jeszcze mi test na covida wyszedł pozytywny 🤦
A nie mam na pewno, bo poprzednio nie miałam smaku i węchu, a teraz smak mam, a węch ograniczony ze względu na zawalone zatoki 🤦 Może mi salę zmienią, chociaż mam nadzieję, że nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
Nimfa, covid mutuje i te dawne objawy teraz już są inne, co nie znaczy że covid zniknął, on jest i będzie pod inną postacią.
W szpitalu robili Ci test? Teraz już nie ma obostrzeń, więc raczej mają w tyłku czy ktoś chory czy nie. Ja covida przeszłam w 1 ciąży z ogromnym brzuchem na końcówce, ani kaszlnąć, ani smarkać, a Tobie to pewnie dodatkowo nie pomaga w długości szyjki i się skraca. Bidulko, trzymaj się tam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, covid teraz ma inne objawy. Podobmo jest powrót infekcji i myślą o wprowadzeniu obostrzeń w szpitalach i ogólnie służbie zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
|
Dokładnie tak jest. Mój teść leży w szpitalu i lekarze mówili już teściowej, że jak nadal będzie tyle infekcji to oddział będzie zamknięty dla odwiedzających.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
W perspektywie mojego porodu, który ma być pod koniec stycznia, to niezbyt dobre informacje... Mam nadzieję, że nie będzie takich cyrków z obostrzeniami jak w 2020 roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mówię wszystkim, że nie chce odwiedzin w szpitalu, ale znając niektórych to moją prośbę będą mieli gdzieś 🤡 nie wyobrażam sobie też być na sali z innymi kobietami, do których przyjedzie całe kelly family, które będzie siedzieć od rana do wieczora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Co do odwiedzin to się zgadzam, nie są mi do niczego potrzebne. Ale chcę rodzic z mężem, nie wyobrażam sobie inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
No właśnie chodzi o to, że do innych też mogą przychodzić całe pielgrzymki, a ty leżysz wietrzysz krocze, walczysz o laktacje i o a ktoś ci zagląda...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście o matkach się zapomina. Dlatego zawsze jak chodziliśmy do znajomych co mieli małe dziecko to kupowałam też coś dla mamy, a nie tylko dla dziecka. Jedna koleżanka aż się popłakała przez to. I to idealnie pokazuje jak bardzo kobiety potrzebują po porodzie chociaż minimum zainteresowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet coś małego, ale zawsze widziałam, że kumpeli było miło ![]() Ja będę prosić, żeby nie robili pielgrzymek w domu, ale myślę że nie wszyscy to zrozumieją... Więc w najgorszym razie będę na piętrze i nie zejdę, bo śpię/źle się czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.