|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
cien do powiek na scene
Zastanawiam sie, jakiego koloru cienia do powiek uzyc na koncercie. Mam dosc duza swobode, bo mowimy tu o koncertowym wykonaniu opery, a nie o spektaklu, w ktorym makijaze sa z gory narzucone. Ma wiec pelna swobode ( tzn, mowimy o muzyce klasycznej, wiec raczej odpadaja rzesy fioletowe z brokatem a do tego chemiczny roz na powiekach). Przy takich okazjach dziewczyny zazwyczja proponuja mi cien brazowy, ale niezbyt go lubie i jest jakos zbyt tradycyjny i zachowawczy dla mnie. Chcialabym cos ciekawszego.
jestem brunetka, mam czarne oczy i czarna oprawe, dosc sniada skore ( z tym, ze taka naturalna sniadoscia, a nie opalona za mocno). na pewno bede ubrana w czarna suknie do ziemi, delikatnie sie blyszczaca, jezeli byloby zimno to zapewne bede miala tez na sobie czerwony lub niebieski plaszcz. No i jak pomalowac do tego oczy, zeby nie byl to makijaz na koncert gotycki, ale nie bylo to nudne "zawsze to samo" na scene? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cien do powiek na scene
W makijażu scenicznym najważniejsze jest "otworzenie" oka. Tak naprawdę ważna jest dość gruba kreska wyciągnięta w górę a w zewnętrznym kąciku delikatna biała/jasna kropka. Przy ciemnych oczach pasują Ci dokładnie wszystkie kolory cieni. Do kreacji scenicznej dałabym fiolety/śliwki lub stare złoto z czernią. Te sztuczne rzęsy (może w bardziej zachowawczych kolorach) nie są głupia sprawą...
Scena rządzi się swoimi prawami - makijaż musi być mega trwały i widoczny z ostatniego rzędu widowni. Tak żeby widz widział oko artystki a nie ciemny punkcik na twarzy. Dlatego divy operowe czy drag queen mają tak szokujące w codziennym życiu make up'y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ano maja... Kiedys szlysmy z kolezanka w takim makijazu do samochodu i zwracalo to uwage zwlaszcza niektorych panow
![]() Dziekuje, sprobuje chyba z fioletami, lubie ten kolor i chetnie poeeksperymentuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja mam nawet spore oczy, ale skosne ( z pochodzenia jestesm Azjatka) wiec tez dziewczyny musza zazwyczaj kombinowac. Ale na koncerty takie jak ten zwkle moge malowac sie sama, i daletgo tym razem chce mic cos innego niz zwykle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ostatnio nie, ale przejrze. Chyba glownie w Moich makijazach sa, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tutaj tez jest link do nich
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziekuje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.