|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabex- kto stosował i jakie efekty
Mój TŻ nosi się z zamiarem rzucenia palenia. Próbował już samej silnej woli, jednakże bez skutku (słaba ta Jego silna wola, poza tym niekorzystnie wpływa na to stresująca praca, a czasami nawet ja
![]() Zaznaczam, że TŻ naprawdę chce przestać palić, tylko nie piszcie proszę, że jakby bardzo chciał to by rzucił bez tego... Jeszcze coś; jakby któraś z Was była w posiadaniu ulotki to chciałabym dowiedzieć się o ich wpływie na wątrobę, aczkolwiek w Jego przypadku dobór leków musi być przemyślany (żółtaczka wszczepienna). Tabletki sa na receptę- wiem, w związku z czym i tak musiałby udać się do lekarza i może zapytać z tym że chciałabym mimo wszystko wiedzieć wcześniej, zanim się zdecyduje. A może znacie jakiś inny skuteczny środek wspomagający. Mój tato rzucał palenie z nicorettkami i nic to nie dało :/ Przestał palić, bo wylądował na pogotowiu przez duszności... Z góry dziękuję za odpowiedz i ewentualne rady. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raróg
|
Dot.: Tabex- kto stosował i jakie efekty
Isias, mam ulotkę i słowem nie jest wspomniane o przeciwwskazaniach dotyczących wątroby. Jednak słyszałam od znajomego, że ten lek źle wpływa na watrobę, więc poszukałam wiecej i znalazłam: "U pacjentow z niedokrwieniem serca, niewydolnoscia serca, schorzeniami naczyn mozgu, schorzeniami uniedroznienia (zarostowego) tetniczego, hiper zatruciem tyreoidyna, cukrzyca, niewydolnoscia nerek lub watroby, przepisanie preparatu Tabex powinno nastapic po uwazniej ocenie przez lekarza prowadzacego. "
Tak więc najlepiej, aby TŻ dokładnie skonsultował to ze swoim lekarzem, zresztą Tabex i tak jest na receptę (tu i ówdzie można go jeszcze dostać bez, pojęcia nie mam czemu) ![]() Sama brałam Tabex, z bardzo dobrym wynikiem. Nie zawiera nikotyny, jak inne preparaty typu Nicorette. Substancją czynną jest tu cytyzyna, która "wypiera" nikotynę z organizmu i właściwie nie masz nawet ochoty na tego papierosa. A jak już zapalisz - po prostu nie smakuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki Laura2112 za odpowiedź i informacje. Wizyta u lekarza będzie koniecznością i konsultacje w sprawie przeciwwskazań (ze względu na wątrobę własnie) również...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
subskrybuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja stosowalam, chyba 2 lata temu. nadal pale.
bardzo mi pomagal naprawde zero glodu nikotynowego. jeden minus - nie wolno przy nim pic alkoholu, i tu popelnilam błąd. mialam jedna wazna impreze. wypic sobie czasem lubie, wiec nie wzielam tabletek (ok. w polowie opakowania). no i troche alko, zwiekszony glod i zapalilam. a jak sie juz zapali to kuracje mozna podjac od nowa dopiero po pol roku... od siebie polecam. bardzo korzystna cena i nieporownywalnie lepsze dzialanie w porownaniu z roznej masci szitem nikotynowym typu nicorette czy niquitin. zbieram sie po recepte na nastepne opakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj biore pierwszy dzien i rzeczywiscie papieros nie smakuje tak jak wczesniej no i mniej mi sie chce palic. Mam nadzieje ze uda mi sie z nim rzucuc bo nie mam ochoty wydawac 200zl na Champix.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ile kosztuje ten specyfik? i na ile starcza?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.