|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 3
A to jak Ty Cyferko robisz pastę z makreli? U mnie to makrela, twaróg i cebulka do smaku. Tak sie u nas od zawsze je pastę z makreli, nawet w internacie pamiętam że z twarogiem była robiona
Jak fajnie, ze papierologia za Tobą Czyli masz 2 dni "wolne".Cyferko, a co będziesz rozwozić? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Lenifa, nie daję inności Daję tylko makrelę, twaróg i cebulkę do smaku Za to nie daję soli, bo dla mnie makrela juz jest słona, i nie daję pieprzu, bo daje cebulę A jak taka pasta jest na kolację, to daję jeszcze czosnek A te inności to są obok kanapki i na kanapce, a nie w paście
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko
Ania pasta z makreli u nas : -makrela wędzona - jajko na twardo - cebula lub szczypiorek - ogórek korniszon - łyżeczka oleju sałatkowego ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Ania mój wyjazd.... faktury po firmach porozwozić |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Makreli z jajem chyba nigdy nie jadłam, ale brzmi też nieźle. Muszę kiedyś zrobić Twoją wersję. No, u mnie też kapka oliwy, ale o tym nie pisałam, bo jakoś tak mi sie oczywiste wydało
Oj, a dużo masz tych faktur do rozwożenia? I daleko od domu? Zaraz czas na spacerek Dom ogarnięty, tyle co jak wrócę 2 ostatnie prania tzreba włożyć do szafek, bo wczoraj mi się nie chciało.
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dużo, kilka. Rozwożę tylko gotówkowe, pozostałe
wysyłam elektronicznie. Ja lubię wymówka, żeby się urwać na chwilę ![]() U mnie i tak nic się nie dzieje. Ania spacer koniecznie! |
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjemny godzinny spacerek za mną. Słoneczko, bardzo fajnie się szło. Jutro przerwa, bo ani ja nie mam jak wyjść, ani moja towarzyszka jutro nie może.
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też załatwiłam swoje sprawy
![]() ------------ Tajemniczą paczkę dostałam. Ktoś trafił w mój gust Imuś, chodź tu! ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dziewczyny, same perełki ![]() zestaw herbat, miodów, konfitury, cytryna w syropie, nabierak do miodu ![]() ---------------- Imuś już wiem, że to od Ciebie W przyszłym tygodniu mam urodziny a Imuś mnie rozpieszcza i zawsze o mnie pamięta |
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam
Czy tu biją?🫣 Ktoś mnie tu woła na solówkę? Cześć🤗 Cyferko To nie ja Czemu kłamulujesz?😅 |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Imuś
Ty Bić nie będę spoko.----- Co tam na Kaszubach? Świeci słonko? |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, a to przyjemny prezencik
Imuś, witaj
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Aniu
bardzo miła niespodzianka.Gotuję ogórkową z ryżem na indyku. ----- Ania robisz dziewczynkom frytki? |
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Aneczko
🤗 Cyferko Świeci słońce i dzięki temu moje lampy w ogrodzie ładują akumulatorki i wieczorem pięknie świecą U mnie dzisiaj pomidorowa a dla M,stek z frytkami,masło koperkowe,sos czosnkowy i surówka |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Wieki nie jadłam frytek
![]() Chodzą za mną, dlatego zapytałam ![]() Imuś masz świetliki nocne
|
|
|
|
#4843 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
Bardzo lubię wtorki, bo mam krótko, jeśli mi niczego nie dorzucą Dziś pięknie świeci słońce i jest bardzo ciepło ![]() Cyferko Mój termosik znów został w zmywarce? Bo go nie widziałam ![]() Imuś Ale Ci nos urósł wielki, jak u Pinokia. ![]() My często jemy frytki. Bardzo lubimy. Adi Ciekawe co uda Ci się ustalić z panią Oleńką? Już jest Mania? Jak tak to pozdrawiam Annorl Jak tam z kaszlem u córci?---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Zdążyłam też pozałatwiać z MM pewne sprawy zaraz po pracy. Taki krótki dzień roboczy naprawdę bardzo się przydaje. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-01-30 o 15:47 |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko, z racji tego, że frytki to prawdziwa bomba kaloryczna, to takie prawdziwe frytki z tłuszczu robię moze 3-4 razy do roku? Częściej jeśli już, to takie z piekarnika. Wiadomo, że te z tłuszczu smaczniejsze, ale te z piekarnika zdrowsze
![]() Imuś, no to łądnie Ci nocą będzie się koło domku świeciło
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4846 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Imuś |
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Hej Emciu🥰
Bardzo mi miło,że Ci przypomniałam🤗 Ja mam jeszcze w szklarni |
|
|
|
#4848 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Imuś
Jakie kupiłaś?---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ale nam przepadła Adi .Napiszę, że na dzisiejszym spacerze z psem poczułam mocny powiew przedwiośnia ![]() Cyferko Koniecznie muszę sobie zrobić taką pastę z makreli.
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-01-30 o 21:04 |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi, Ada nie przepadła tylko ma pełną chatę ludzi
A właśnie Dziewczynki, bo ja tak o tej diecie od tygodnia, a nie pochwaliłam sie Wczorajsze ważenie pokazało półtora kilograma mniej na wadze. Wiem, ze w pierwszym tygodniu to norma taki spadek, dlatego sie nie ptrzejmuję. Ale teraz max pół kilograma na tydzień. Gdyby okazało się, ze schudłam więcej, to muszę zacząć trochę więcej jeść. Chociaż moje porcje są naprawdę solidne i często jak siadam szczególnie do obiadu, to nie wstaję puki nie skończę, bo jak wstanę, to nie jestem w stanie więcej w siebie wciągnąć Zrobiłam dzisiaj dzieciom na deser galaretki kolorowe, do tego bita śmietana, czekolada, galaretki w czekoladzie, brzoskwinie, malinki i truskawki... Wyglądało obłędnie, i chyba tak smakowało, bo mimo że dzieci zjadły spory obiad, to zjadły zawartość pucharka do samego dna A zanim ubiłam śmietanę, to zrobiłam masło Coś mocno jest nie tak z tą śmietaną.
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
An
)) Toż masło się robi ze śmietany Tak normalnie Nie z każdej zorbisz, bo część śmietan jest po prostu odtłuszczona. Czyli wychodzi na to, że muszę kupowac łaciatą i robić sobie masełko. Dzieki za podpowiedź.
|
|
|
|
#4851 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
Kawka/herbatka/ kakao ![]() ![]() Już nam się kończy styczeń. Mnie przeleciał niewiarygodnie szybko, może za sprawą ferii. ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Annorl ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Miłego dnia życzę wszystkim Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-01-31 o 06:50 |
|
|
|
#4852 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
No, no, no... ależ piękny zestaw śniadaniowy. Częstuję się z przyjemnością. |
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Jak bajecznie w naszym kąciku ![]() Emmi dobrego dnia w pracy ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Adusia Jak sytuacja u Ciebie? Wczoraj pewnie urwanie głowy miałaś ![]() Mania śpi? --------- Ania brawo ![]() Powodzenia w diecie, pisz menu Trzymam kciuki |
|
|
|
#4854 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
U pani Oleńki chleba orkiszowego niestety nie ma. Szkoda. A ponieważ nasze ferie rozpoczęte, to mnie będzie tu u nas zdecydowanie mniej. ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Aniu, trzymam kciuki za Twoje zdrowe dietowanie. Cyferuś, nie.. już nie śpi... równo od godziny działa... |
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia to trzeba ją na tryb Ferie przestawić
![]() Pozdrówki Mania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Dzisiaj Dzień przytulasków ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Adusia, a ma towarzystwo po sąsiedzku? TM wraca dzisiaj? nic się nie zmieniło? Ależ te 3 tygodnie szybko minęły... |
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifa, śmietana 30% nie jest odtłuszczona. Z każdej 30 zrobisz masło, ale jeśli przebijesz śmeitanę. A ja nawet tę śmietanę nie ubiłam, tylko od razu masło sie zrobiło.
|
|
|
|
#4857 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tryb ferie. Popracujemy nad tym przestawieniem naszej Mani. Może uda się. ![]() Niestety, nasza mała sąsiadka chora. Obie z Manią bardzo żałują, że na razie nie mogą spotykać się. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- No, spadam szykować się i ruszamy w drogę po MM-ka. A Mania wczoraj mówiła, że dom bez dziadeczka taki pusty... |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
No, powiem Wam ze teraz obmyślanie menu na następny dzień schodzi mi dłużej, bo najpierw sobie, a potem mężowi. Bo to nie tak prosto że on zje 2 razy więcej. Tak to jednak nie działa Adusia, u Ciebie pełna chata i głośna chata No własnie, czy Mania ma koleżankę na ferie? Cyferko, na zakupach już byłaś? Jak pogoda u Was? U nas prawdziwa wiosna. Słoneczko od rana. Na polu 0 stopni. Emmi, miłej pracy ![]() A no zajrzałam rano, ale nie zdążyłam ani poczytać ani napisać, bo dzieci wstały A nasz dzisiejszy jadłospis przedstawia sie tak: Parówki z chlebem i warzywami. Dzieci dostały jeszcze serek żółty i kakao do tego zestawu. Sałatka z selera naciowego, pomarańczy i soczewicy. Ryba z ziemniakami i surówka z pora. Żurek z ziemniakami, dla dzieci z jajkiem, a dla męża i chętnych dzieci jeszcze z kiełbaską. Sałatka z tuńczyka, jajek i selera naciowego. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Adusia, wydaje mi się, ze dzieci nie tak prosto przestawić na tryb FERIE |
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Ania
Świeciło słonko, teraz chmurzy się ![]() Ferie za krótkie, zdecydowanie ![]() Adusia szerokiej i bezpiecznej drogi
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Boże! jakie zimno. Normalnie zimnica! Z okna słoneczko i tak pięknie wygląda. A wyszłam na pole w sweterku, bo poleciałam po słoiki z kompotem i zmarzłam niemiłosiernie. Wiatr bardzo zimny wieje.
Tak Adusia, bezpiecznej drogi. Wracajcie z dziadkiem do domu, bo Mania potrzebuje Was obojga
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Czyli masz 2 dni "wolne".

spoko.

Coś mocno jest nie tak z tą śmietaną.