mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 10:37   #3151
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
JUkol ta kiecka to jest dla grubej baby w 9 miesiacu,a nie dla takiej laski jak Ty
Po co Ci taka kiecka ciazowa na wesele?Ubierz bardzie cos obcislegozeby pokazac brzuszek,a nie chowac
Jukol a ja polecam te sukieneczke i byłam w niej własnie w 6 mcu ciazy, zreszta wiesz. Jest na brzuszku luźna dzieki czemu w brzusio było wygodnie nawet jak sie najadłam - a to bardzo ważne w ciaży żeby brzuszka nie opinać zwłaszcza przez tyle godzin. Czułam sie w niej jakbym była tylko w bieliźnie, a kolor sam w sobie jest sexi. Tylko ją troche skróciłam żeby była do kolan. A to ze jest sie w ciąży widać w niej doskonale
Stary 2008-09-12, 10:40   #3152
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny słyszałyście o tej metodzie wyznaczania terminu porodu że do daty pierwszych ruchów dziecka dodaje się ileś tygodni i wychodzi data porodu? co o tym sądzicie?
i czy możliwe, zeby czuć ruchy od 16. t.c. (to moja pierwsza ciąza)?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 10:47   #3153
bezsenność
Zadomowienie

zanka- możliwe żeby czuć.
Ale ta metoda wydaje mi sie niewiarygodna. Bo to niby od pierwszych ruchów czy od wyczucia pierwszych ruchów? Z resztą to czy kobieta poczuje szybciej czy póxniej nie zjest uzaleznione od rozwoju dziecka lecz od jej budowy, czy to jej kolejna ciąża itp.
Stary 2008-09-12, 10:50   #3154
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
zanka- możliwe żeby czuć.
Ale ta metoda wydaje mi sie niewiarygodna. Bo to niby od pierwszych ruchów czy od wyczucia pierwszych ruchów? Z resztą to czy kobieta poczuje szybciej czy póxniej nie zjest uzaleznione od rozwoju dziecka lecz od jej budowy, czy to jej kolejna ciąża itp.
dzięki za odpowiedź
bo ja właśnie tydzień temu poczułam pierwsze dziwne ruchy, nie byłam pewna, ale od tego czasu się to powtarza, prawie codziennie, nie są to żadne ruchy jelit czy coś takiego. Czuję jakby dzidziuś się obracał w brzuszku... teraz czekam na pierwsze kopniaki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 11:16   #3155
pani z herbata
Zadomowienie

Basiu-polerowane jajeczka hehe swietny pomysl

mumi prosze szczegoly z zajec bo chce sobie porownac

ja juz nie moge sie doczekac wizyty u fizjo bo spanie to jakis koszmar obojetnie na ktorym boku tak mnie kregoslup boli na maxa, pomaga jak poloze sie na plecach ale za dlugo nie moge
no i pileczke do cwiczen chce sobie sprawic w ten weekend

idziemy dzis wieczor na koncert indios bravos, graja w limeryku (rzadko mozna trafic na fajny polski koncert i to jeszce w pubowej atmosferze) TZ mi zrobil prezent urodzinowy

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 11:41   #3156
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Jukol a ja polecam te sukieneczke i byłam w niej własnie w 6 mcu ciazy, zreszta wiesz. Jest na brzuszku luźna dzieki czemu w brzusio było wygodnie nawet jak sie najadłam - a to bardzo ważne w ciaży żeby brzuszka nie opinać zwłaszcza przez tyle godzin. Czułam sie w niej jakbym była tylko w bieliźnie, a kolor sam w sobie jest sexi. Tylko ją troche skróciłam żeby była do kolan. A to ze jest sie w ciąży widać w niej doskonale
Hm to sama juz nie wiem.Wszystko zalezy jaki masz brzuszek.Ja bylam raczej w takiej nieobcislej i brzuszek fajnie w niej wygladal.Potem przebralam sie w taka juz luzniejsza,ale wciaz elegancka i balowalam do 2 w nocy,a potem dzidzius spal jak zabity do 12 w poludnie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny słyszałyście o tej metodzie wyznaczania terminu porodu że do daty pierwszych ruchów dziecka dodaje się ileś tygodni i wychodzi data porodu? co o tym sądzicie?
i czy możliwe, zeby czuć ruchy od 16. t.c. (to moja pierwsza ciąza)?
Pierwszy raz slysze,trzeba zapytac najlepiej ekarza.Pierwsze ruchy tez mialam dokladnie w 16tym tyg,ale to moja druga ciaza.

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość

ja juz nie moge sie doczekac wizyty u fizjo bo spanie to jakis koszmar obojetnie na ktorym boku tak mnie kregoslup boli na maxa, pomaga jak poloze sie na plecach ale za dlugo nie moge
no i pileczke do cwiczen chce sobie sprawic w ten weekend

idziemy dzis wieczor na koncert indios bravos, graja w limeryku (rzadko mozna trafic na fajny polski koncert i to jeszce w pubowej atmosferze) TZ mi zrobil prezent urodzinowy
W takim razie Wszystkiego Naj z Okazji urodzineki baw sie dobrze na koncercie
Mnie juz tez zaczyna bolec krzyzi nie wiadomo czy sie polozyc czy wstac

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 12:20   #3157
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
Chciałam się Was poradzić kiedy najlepiej jest zrobic usg genetyczne (3d, 4d)
Genetyczne do 13 tygodnia (włacznie) - ja poszłam na usg w 14 i już było za późno

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 12:41   #3158
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
Chciałam się Was poradzić kiedy najlepiej jest zrobic usg genetyczne (3d, 4d)
pierwsze genetyczne robi sie ok 12 tyg... (ale ono nie musi byc na aparacie 3/4d)

takie 3/4D najlepiej zrobic jako połówkowe (po 20 tyg) wtedy dziecko jest na tyle duze ze widac już np rysy twarzy... ale jeszcze takie male ze w calości mieści sie na ekranie..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 13:24   #3159
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle
Question Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Dziewczyny...

Jak to jest właściwie z tym USG 3d i 4d? Bo u mojego ginka jest tradycyjne... Jak się go spytałam w jakim tygodniu najlepiej zrobić sobie takie dodatkowe 3d i 4d w Trójmieście, to mi powiedział, że takie usg nic do diagnostyki nie wniesie, bo na chwilę obecną jest ono traktowane tylko jako "fotografia" dzidziusia. Mówił, że w zasadzie nadal do diagnostyki wykorzystuje sie tradycyjne, bo tamte metody nie są jeszcze tak dopracowane i bardziej bazują na "potrzebie" rodziców popodglądania sobie dzidzi... no i oczywiście szparka czy też fiutasek są lepiej widoczne.... Podsumowując stwierdził, że jak chcę to mogę je zrobić, ale tylko jeśli chę wydać tyle kasy na "sesję zdjęciową" bobaska....

No i co Wy na to

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 14:24   #3160
passionfruit
Zakorzenienie

Nightingle, ja jestem tego samego zdania. Po rozmowie z lekarzem stwierdziłam, że to bez sensu wydawać tyle kasy na takie usg. Wolę dzidzi coś kupić zamiast tego. Tym bardziej, że to nie jest konieczne.
Stary 2008-09-12, 14:39   #3161
Glizda87
Rozeznanie

Ja też uważam ze te 3d i 4d to tylko dla frajdy rodziców... Ale gdybym miala za duzo pieniazkow na koncie to na pewno sprawila bym sobie taka frajde puki co kupilam wczoraj łóżeczko śliczne używane i uwaga.. za 100zł :d dzisiaj przyszly posciele i generalnie niunia ma juz gdzie mieszkac jak wyjdzie z brzuszka Tylko sie zastanawaim gdzie ona w tym brzuszku sie miesci bo on malutki ciagle;/ zdjecia ponizej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 436221294_1.jpg (42,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bald_tk_kratkabl_q8proba.jpg (143,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030482.jpg (51,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030484.JPG (83,6 KB, 32 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 14:40   #3162
skoja
Rozeznanie

moja lekarka wykonuje takie usg, i chyba sie na nie zdecyduję - niestety nie wiem ile się za nie płaci. Ale zdecydowałabym się ze względu na fakt, że właśnie teraz miałabym się dowiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. A przy takim usg jest małe prawdop. pomyłki. Będę się cieszyć i z chłopca i z dziewczynki, ale pomyłki bym nie chciała, bo wiem co znaczy się nastawić.
Chociaż może jak moja gin. poda cenę to zrezygnuję
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 14:41   #3163
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Dziewczyny...

Jak to jest właściwie z tym USG 3d i 4d? Bo u mojego ginka jest tradycyjne... Jak się go spytałam w jakim tygodniu najlepiej zrobić sobie takie dodatkowe 3d i 4d w Trójmieście, to mi powiedział, że takie usg nic do diagnostyki nie wniesie, bo na chwilę obecną jest ono traktowane tylko jako "fotografia" dzidziusia. Mówił, że w zasadzie nadal do diagnostyki wykorzystuje sie tradycyjne, bo tamte metody nie są jeszcze tak dopracowane i bardziej bazują na "potrzebie" rodziców popodglądania sobie dzidzi... no i oczywiście szparka czy też fiutasek są lepiej widoczne.... Podsumowując stwierdził, że jak chcę to mogę je zrobić, ale tylko jeśli chę wydać tyle kasy na "sesję zdjęciową" bobaska....

No i co Wy na to
Masz racje.
Ja miałam genetyczne robione 3d bo myslałam ze tak powinno być ale tak naprawde to lekarz wszystko mierzył/sprawdzał na zwykłym a poźniej mi przełączył na 3d zeby sobie tylko poogladac (a szczerze przyznam że srednio było co ogladać). Na połówkowe też poszłam na 3d i tez lekarz pomiary porobił na zwykłym, a poźniej przełączył na 3d zebyśmy z meżem sobie popatrzyli na buźke - tu juz było lepiej widac rączki, nosek, usteczka, ale rysy twarzy jeszcze nie bo to jeszcze za wczesnie i dzidzia wygladała raczej jak kosmita (zero tłuszczyku).
Teraz ok 30 tyg planuje iść juz do innego lekarza zeby zrobił badanie dopplerowskie (przepływów krwi w narzadach itp) i przy okazji na 3d to wtedy mam nadzieje ze juz bedzie super wiadac buźke ładnie wykształcona. Noi wtedy bedzie mozna okreslić czy np nie ma rozczepienia wargi lub innych wad widocznych na ciałku.
Stary 2008-09-12, 14:43   #3164
passionfruit
Zakorzenienie

Glizda, ale laska z Ciebie
skoja, u mnie usg 3d kosztuje od 250 zł
Stary 2008-09-12, 14:46   #3165
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Glizda, ale laska z Ciebie
skoja, u mnie usg 3d kosztuje od 250 zł
no tylko ze ja juz nie chce byc laska... teraz che miec wielki baniaczek i dumnie z nim paradowac... a tu kurde niby 5kg do przodu ale gdzie to poszlo to nie mam pojecia;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 14:47   #3166
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
no tylko ze ja juz nie chce byc laska... teraz che miec wielki baniaczek i dumnie z nim paradowac... a tu kurde niby 5kg do przodu ale gdzie to poszlo to nie mam pojecia;/
5 kg? Ty jesteś strasznie szczuplutka laska! Ja mam 2kg na plusie nie wyglam nawet w połowie tak szupło jak Ty
A brzuchołek jeszcze urosnie, no worries
Stary 2008-09-12, 14:51   #3167
pani z herbata
Zadomowienie

bosz Glizdeczko ja 5kg na plusie i beben chyba podobny do Siobhan
gdzies Ty te kilogramy schowala??

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 14:56   #3168
Glizda87
Rozeznanie

oj troszke jestem pulchniejsza niz przed ciaza, po za tym urosly mi cycki z malego C na normalne D ale zeby to wszystko wazylo 5 kg to bym nie przypuszczala - waga nie klamie Moja kolezanka w zeszlym roku jak byla w ciazy to tez przytyla 24kg i w ogole nie bylo tego po niej widac chodzila do konca do szkoly i poruszala sie caly czas lekko i zwinnie tydzien po porodzie wazyla juz o 14 kg mniej pol roku pozniej o 1kg mniej niz przed ciaza...
Stary 2008-09-12, 15:07   #3169
skoja
Rozeznanie

Kurcze! Glizda! Taki brzuszek! Ja to mam juz ogromniasty, tak mi się wydaje przynajmniej.
To ja tydzień temu (a tydzien to dużo, przynajmniej teraz, bo mi właśnie urósł) no i malunek mojego Tż-a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20080904_28-mały.jpg (40,4 KB, 33 załadowań)
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 15:24   #3170
nimfetka
Zadomowienie

Glizda ja nawet przed ciążą takiego nie miałam.

Skoja a twój piękny,zgrabniutki.....

Miłego weekendu dziewczyny Wam życzę !!!!!

Ps.Ja nadal nic nie czuje,ani ruchów ani niczego innego oo zapomniałam tylko kręgosłup.
Stary 2008-09-12, 15:29   #3171
passionfruit
Zakorzenienie

Ja mam dziś kiepski dzień, spać mi się chcę, chodze zamulona do bani. Ale jedna rzecz mnie cieszy - mój TŻ kupił własnie w berlinie Sab Simplex To na wypadek gdyby dzidzia miała kolki. Zaczynamy zaupy od kompletnie drugiej strony hhihih
Stary 2008-09-12, 15:51   #3172
Marta89
Raczkowanie

gosiunia22, scorpionec dziękuję za odpowiedź tak się zastanawiam, czy nie iść na połówkowe genetyczne 3d, tym bardziej, ze mam ta nieszczesną przegrodę w macicy, więc chociaż chciałabym się upewnić, czy z dzieckiem wszystko dobrze. ale nie wiem, czy moge sobie iść tak z wlasnej woli, bez konsultacji z lekarzem prowadzącym
Marta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 16:39   #3173
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Sandruniu ale skad moglam wiedziec ze za pol roku bede w ciazy ???????
Mam sukienke ale obcisla nawet bardzo wiec moj brzuch w nia nie wejdzie."Musze" wytrzymac jak najdluzej na weselu wkonuc to moja szwagierka (siostra tz) wychodzi za maz wiec chyba zdecyduje sie na ta sukienke co miala Mbu.Nie wiem czy bym sie na nia zdecydowal gdbym nie zobaczyla ja na watku brzuszkowym wlasnie na Mbu

Ale macie brzucholki ladniutkie moze tez sie moim pochwale dzis Pani w sklepie go zauwazyla hihi jakie to mile

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 17:17   #3174
j.kwiatek
Raczkowanie

W poniedziałek byłam u ginia na wizycie jak co miesiąc. Usłyszałam "ewidentnie dziewczyna" SUPERRRRRRRRR
Chociaż już oswoiłam się z myślą, że to synuś Jednak przeczucie nie zawiodło mojego TŻ a to co braliśmy za fistaszka okazało się pępowiną
A więc będzie EWA! I trochę później bo termin przesunął się na ok. 17 stycznia, chyba że jej łepetynka urośnie.

A poza tym jestem 9 kg na plusie Koszmar! Już mi dobrowolnie ustępują miejsca w tramwaju

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 17:44   #3175
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Ja też uważam ze te 3d i 4d to tylko dla frajdy rodziców... Ale gdybym miala za duzo pieniazkow na koncie to na pewno sprawila bym sobie taka frajde puki co kupilam wczoraj łóżeczko śliczne używane i uwaga.. za 100zł :d dzisiaj przyszly posciele i generalnie niunia ma juz gdzie mieszkac jak wyjdzie z brzuszka Tylko sie zastanawaim gdzie ona w tym brzuszku sie miesci bo on malutki ciagle;/ zdjecia ponizej...
Slodki masz brzuszekTa posciel co kupilas i wiele innych ogladalam,ale nie moge sie zdecydowac.Moze poczekam do poniedzialku i zadecydujemy z Moniczka jaki kolor chcemy

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Kurcze! Glizda! Taki brzuszek! Ja to mam juz ogromniasty, tak mi się wydaje przynajmniej.
To ja tydzień temu (a tydzien to dużo, przynajmniej teraz, bo mi właśnie urósł) no i malunek mojego Tż-a
Oj brzusio jak malowanytylko cos twarz Ci ucieloprosimy o poprawki
Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Sandruniu ale skad moglam wiedziec ze za pol roku bede w ciazy ???????
Mam sukienke ale obcisla nawet bardzo wiec moj brzuch w nia nie wejdzie."Musze" wytrzymac jak najdluzej na weselu wkonuc to moja szwagierka (siostra tz) wychodzi za maz wiec chyba zdecyduje sie na ta sukienke co miala Mbu.Nie wiem czy bym sie na nia zdecydowal gdbym nie zobaczyla ja na watku brzuszkowym wlasnie na Mbu

Ale macie brzucholki ladniutkie moze tez sie moim pochwale dzis Pani w sklepie go zauwazyla hihi jakie to mile
No nie Ja zaraz Ci przyleje w dupsko!!!!!!!!!!!!!!
Pol roku temu wiedzialas,a potem zaszlas w ciaze itez wiedzialas i trzeba bylo szykowac dupeczke na ladna sukienusie
Warunkiem kupna tej kiecki jest to,ze Sandrunia musi Cie w niej zobaczyc.Prosze o foteczki

Stary 2008-09-12, 18:36   #3176
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Sandruniu ciezko bedzie sie pokazac w tej sukience przed kupnem skoro kupuje ja przez neta ale masz tu link post nr 3528 zobacz jak ladnie Mbu w niej wygldala http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=90355&page=36
Zreszta nie moglam zajsc w ciaze przez 2 lata i akurat myslalam ze w tym zajde nie chcialam nic wczesniej kupowac bo tez nie wiedzialam czy czasem nie przytyje 25 kg

Zaraz czeka mnie samotny wieczor tz idzie pograc w kosza czym by sie tu zajac ... chyba allegro

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 20:46   #3177
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość

Opowiem o ćwiczeniach tylko, wykład był o życiu wewnątrzmacicznym dzidziusia: a więc-na początku parę ćwiczeń poszerzających klatkę piersiową i zwiększających pojemność płuc, nauka oddychania przeponą, ćwiczenia usprawniające kręgosłup i miednicę, na koniec rozluźniające i ok 10 min relaksacji przy muzyczce Pani prowadząca zajęcia powiedziała, że nie nauczą nas parcia bo o tym będzie instruowała położna podczas samego porodu

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
moja lekarka wykonuje takie usg, i chyba sie na nie zdecyduję - niestety nie wiem ile się za nie płaci. Ale zdecydowałabym się ze względu na fakt, że właśnie teraz miałabym się dowiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. A przy takim usg jest małe prawdop. pomyłki. Będę się cieszyć i z chłopca i z dziewczynki, ale pomyłki bym nie chciała, bo wiem co znaczy się nastawić.
Chociaż może jak moja gin. poda cenę to zrezygnuję
Ja płaciłam za usg 4D połówkowe 200zł w prywatnej klinice, tam akurat ok 150 kosztuje zwykłe więc różnica tych 50zł nie była taka straszna
a widać buziaczka na takim usg ślicznie, Tż odrazu powiedział że synek jest podobny do mnie

Cytat:
puki co kupilam wczoraj łóżeczko śliczne używane i uwaga.. za 100zł :d dzisiaj przyszly posciele i generalnie niunia ma juz gdzie mieszkac jak wyjdzie z brzuszka Tylko sie zastanawaim gdzie ona w tym brzuszku sie miesci bo on malutki ciagle;/ zdjecia ponizej...
Śliczne łóżeczko, ja też mam takie proste pościeli jeszcze nie mam ale to kwestia czasu, Twoja jest słodziarska
swoją drogą kochana laseczka z ciebie ze hej

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 09:21   #3178
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Co tu taka cisza od wczoraj?Dziewczynki zyjecie?

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Sandruniu ciezko bedzie sie pokazac w tej sukience przed kupnem skoro kupuje ja przez neta ale masz tu link post nr 3528 zobacz jak ladnie Mbu w niej wygldala http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=90355&page=36
Zreszta nie moglam zajsc w ciaze przez 2 lata i akurat myslalam ze w tym zajde nie chcialam nic wczesniej kupowac bo tez nie wiedzialam czy czasem nie przytyje 25 kg
Ok usprawiedliwiona jestes moja malenka.Po weselisku prosze o fotki i baw sie najlepiej jak mozesz

Zaraz czeka mnie samotny wieczor tz idzie pograc w kosza czym by sie tu zajac ... chyba allegro
Z tym allegro,to lepiej uwazac.Wczoraj na 3dresy wydalam 208zl,a tez tak niewinnie sobie ogladalam
Poscieli dla dzidzi dalej nie kupilam nie moge sie zdecydowac ktora

Stary 2008-09-13, 10:18   #3179
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Co tu taka cisza od wczoraj?Dziewczynki zyjecie?
Poscieli dla dzidzi dalej nie kupilam nie moge sie zdecydowac ktora
Mam ten sam problem
Ale chyba się zdecyduję na dwie z tych:
http://www.feretti.pl/PL/index.php?o...d=174&Itemid=0

http://www.feretti.pl/PL/index.php?o...=175&Itemid=90

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1728129

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 13:35   #3180
passionfruit
Zakorzenienie

Ja mam dzis zabiegany dzień, więc prosze o usprawiedliwienie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości