|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny słyszałyście o tej metodzie wyznaczania terminu porodu że do daty pierwszych ruchów dziecka dodaje się ileś tygodni i wychodzi data porodu? co o tym sądzicie?
i czy możliwe, zeby czuć ruchy od 16. t.c. (to moja pierwsza ciąza)?
#3153 |
Zadomowienie
|
zanka- możliwe żeby czuć.
Ale ta metoda wydaje mi sie niewiarygodna. Bo to niby od pierwszych ruchów czy od wyczucia pierwszych ruchów? Z resztą to czy kobieta poczuje szybciej czy póxniej nie zjest uzaleznione od rozwoju dziecka lecz od jej budowy, czy to jej kolejna ciąża itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja właśnie tydzień temu poczułam pierwsze dziwne ruchy, nie byłam pewna, ale od tego czasu się to powtarza, prawie codziennie, nie są to żadne ruchy jelit czy coś takiego. Czuję jakby dzidziuś się obracał w brzuszku... teraz czekam na pierwsze kopniaki ![]()
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
Basiu-polerowane jajeczka hehe swietny pomysl
mumi prosze szczegoly z zajec bo chce sobie porownac ja juz nie moge sie doczekac wizyty u fizjo bo spanie to jakis koszmar obojetnie na ktorym boku tak mnie kregoslup boli na maxa, pomaga jak poloze sie na plecach ale za dlugo nie moge ![]() no i pileczke do cwiczen chce sobie sprawic w ten weekend idziemy dzis wieczor na koncert indios bravos, graja w limeryku (rzadko mozna trafic na fajny polski koncert i to jeszce w pubowej atmosferze) TZ mi zrobil prezent urodzinowy ![]()
#3156 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie juz tez zaczyna bolec krzyz ![]() ![]()
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
takie 3/4D najlepiej zrobic jako połówkowe (po 20 tyg) wtedy dziecko jest na tyle duze ze widac już np rysy twarzy... ale jeszcze takie male ze w calości mieści sie na ekranie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny...
Jak to jest właściwie z tym USG 3d i 4d? Bo u mojego ginka jest tradycyjne... Jak się go spytałam w jakim tygodniu najlepiej zrobić sobie takie dodatkowe 3d i 4d w Trójmieście, to mi powiedział, że takie usg nic do diagnostyki nie wniesie, bo na chwilę obecną jest ono traktowane tylko jako "fotografia" dzidziusia. Mówił, że w zasadzie nadal do diagnostyki wykorzystuje sie tradycyjne, bo tamte metody nie są jeszcze tak dopracowane i bardziej bazują na "potrzebie" rodziców popodglądania sobie dzidzi... no i oczywiście szparka czy też fiutasek są lepiej widoczne.... Podsumowując stwierdził, że jak chcę to mogę je zrobić, ale tylko jeśli chę wydać tyle kasy na "sesję zdjęciową" bobaska.... No i co Wy na to ![]()
#3160 |
Zakorzenienie
|
Nightingle, ja jestem tego samego zdania. Po rozmowie z lekarzem stwierdziłam, że to bez sensu wydawać tyle kasy na takie usg. Wolę dzidzi coś kupić zamiast tego. Tym bardziej, że to nie jest konieczne.
![]() |
#3161 |
Rozeznanie
|
Ja też uważam ze te 3d i 4d to tylko dla frajdy rodziców...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3162 |
Rozeznanie
|
moja lekarka wykonuje takie usg, i chyba sie na nie zdecyduję - niestety nie wiem ile się za nie płaci. Ale zdecydowałabym się ze względu na fakt, że właśnie teraz miałabym się dowiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. A przy takim usg jest małe prawdop. pomyłki. Będę się cieszyć i z chłopca i z dziewczynki, ale pomyłki bym nie chciała, bo wiem co znaczy się nastawić.
Chociaż może jak moja gin. poda cenę to zrezygnuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam genetyczne robione 3d bo myslałam ze tak powinno być ale tak naprawde to lekarz wszystko mierzył/sprawdzał na zwykłym a poźniej mi przełączył na 3d zeby sobie tylko poogladac (a szczerze przyznam że srednio było co ogladać). Na połówkowe też poszłam na 3d i tez lekarz pomiary porobił na zwykłym, a poźniej przełączył na 3d zebyśmy z meżem sobie popatrzyli na buźke - tu juz było lepiej widac rączki, nosek, usteczka, ale rysy twarzy jeszcze nie bo to jeszcze za wczesnie i dzidzia wygladała raczej jak kosmita (zero tłuszczyku). Teraz ok 30 tyg planuje iść juz do innego lekarza zeby zrobił badanie dopplerowskie (przepływów krwi w narzadach itp) i przy okazji na 3d to wtedy mam nadzieje ze juz bedzie super wiadac buźke ładnie wykształcona. Noi wtedy bedzie mozna okreslić czy np nie ma rozczepienia wargi lub innych wad widocznych na ciałku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Glizda, ale laska z Ciebie
![]() skoja, u mnie usg 3d kosztuje od 250 zł ![]()
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
no tylko ze ja juz nie chce byc laska... teraz che miec wielki baniaczek i dumnie z nim paradowac... a tu kurde niby 5kg do przodu ale gdzie to poszlo to nie mam pojecia;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuchołek jeszcze urosnie, no worries ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
bosz Glizdeczko ja 5kg na plusie i beben chyba podobny do Siobhan
gdzies Ty te kilogramy schowala??
#3168 |
Rozeznanie
|
oj troszke jestem pulchniejsza niz przed ciaza, po za tym urosly mi cycki z malego C na normalne D ale zeby to wszystko wazylo 5 kg to bym nie przypuszczala - waga nie klamie
![]()
![]() |
#3169 |
Rozeznanie
|
Kurcze! Glizda! Taki brzuszek! Ja to mam juz ogromniasty, tak mi się wydaje przynajmniej.
To ja tydzień temu (a tydzien to dużo, przynajmniej teraz, bo mi właśnie urósł) no i malunek mojego Tż-a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
Glizda ja nawet przed ciążą takiego nie miałam.
![]() ![]() Skoja a twój piękny,zgrabniutki..... Miłego weekendu dziewczyny Wam życzę !!!!! Ps.Ja nadal nic nie czuje,ani ruchów ani niczego innego oo zapomniałam tylko kręgosłup.
#3171 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś kiepski dzień, spać mi się chcę, chodze zamulona do bani. Ale jedna rzecz mnie cieszy - mój TŻ kupił własnie w berlinie Sab Simplex
![]()
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
gosiunia22, scorpionec dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Sandruniu ale skad moglam wiedziec ze za pol roku bede w ciazy ???????
Mam sukienke ale obcisla nawet bardzo wiec moj brzuch w nia nie wejdzie."Musze" wytrzymac jak najdluzej na weselu wkonuc to moja szwagierka (siostra tz) wychodzi za maz wiec chyba zdecyduje sie na ta sukienke co miala Mbu.Nie wiem czy bym sie na nia zdecydowal gdbym nie zobaczyla ja na watku brzuszkowym wlasnie na Mbu ![]() Ale macie brzucholki ladniutkie moze tez sie moim pochwale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
W poniedziałek byłam u ginia na wizycie jak co miesiąc. Usłyszałam "ewidentnie dziewczyna"
![]() ![]() ![]() Chociaż już oswoiłam się z myślą, że to synuś ![]() ![]() A więc będzie EWA! I trochę później bo termin przesunął się na ok. 17 stycznia, chyba że jej łepetynka urośnie. A poza tym jestem 9 kg na plusie ![]() ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pol roku temu wiedzialas,a potem zaszlas w ciaze itez wiedzialas i trzeba bylo szykowac dupeczke na ladna sukienusie Warunkiem kupna tej kiecki jest to,ze Sandrunia musi Cie w niej zobaczyc.Prosze o foteczki ![]()
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Sandruniu ciezko bedzie sie pokazac w tej sukience przed kupnem skoro kupuje ja przez neta
![]() Zreszta nie moglam zajsc w ciaze przez 2 lata i akurat myslalam ze w tym zajde ![]() ![]() Zaraz czeka mnie samotny wieczor tz idzie pograc w kosza czym by sie tu zajac ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a widać buziaczka na takim usg ślicznie, Tż odrazu powiedział że synek jest podobny do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() swoją drogą kochana laseczka z ciebie ze hej ![]()
![]() |
#3178 | |
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza od wczoraj?
![]() Cytat:
![]() Poscieli dla dzidzi dalej nie kupilam nie moge sie zdecydowac ktora ![]()
![]() |
#3179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba się zdecyduję na dwie z tych: http://www.feretti.pl/PL/index.php?o...d=174&Itemid=0 http://www.feretti.pl/PL/index.php?o...=175&Itemid=90 http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1728129
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis zabiegany dzień, więc prosze o usprawiedliwienie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.