|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Cytat:
ledwo pierwszy kubek wypiłam a już taką frajdę mam że coś mogę zrobić dla moich włosków i dla siebie haha
|
|
#3422 |
|
Przyczajenie
|
oki
przeczytałam (prawie wszystkie strony
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
ja już od 4 dni piję pokrzywę a dziś jestem po pierwszej płukance włosów i są zawinięte w ręcznik jeszcze
mam nadzieję ze nie przestrasze sie moich włosów jak wyschną
|
#3424 |
|
BAN stały
|
Dużo słyszałam na temat wspaniałych efektow picia pokrzywy.. ale jakos nigdy nie moglam sie za to zabrac xD hm to może i ja tym razem się skusze? patrzac na Wasze opinie to chyba napewno
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
włosy są juz suche
i nie są zielone ale jakies lekko wysuszone, ale moze beda dłuzej swieze? tylko musze zadbac o końcóweczki
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja mam problem z prztłuszczaniem u nasady i suchoscia końcówek które sie rozdwajają jak szalone ale zawsze stosuję odzywki i maski nawilżające i chyba zaopatrzę się w jakies serum do kkońcówek.
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Od dziś wracam do regularnego picia pokrzywy bo po lecie moje włosy podupadły lekko na kondycji.
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
musze przyznać ze z kazda szklanką smakuje mi coraz bardziej
a przynajmniej juz nie wzbudza odruchów wymiotnych bo pierwszym razem nie wydawała sie zbyt pyszna na słynna pokrzywa Pozdrawiam wszystkie pokrzywocholiczki
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Pijaczki Pokrzywy
Dopiero niedawno odkrylam ten watek i chyba tez zaczne pic pokrzywe tylko chcialam sie dowiedziec czy mozna ja stosowac razem z tabletkami Lewitan ( sa na problemy ze skora, wypadaniem wlosow i lamliwoscia paznokci)?
|
|
|
|
#3431 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez sie zapisuje, nie farbuje wlosow i bardzo o nie dbam wiec mam nadzieje, ze efekt bedzie widoczny> ehh i dam tez mojemu mezowi do picia, bo jemu wlosy bardzo wypadaja, moze pomoze..
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak długo piłaś? ja się już tak napaliłam i już wmawiam sobie że pokrzywa jest super a tu takie rozczarowanie? ciekawe czy mi pomoże
|
|
#3434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) pokrzywa również niezbyt smakowała. Przy końcu kubka miałam już odruch wymiotny... ![]() Ale idzie przywyknąć, ba, mogłabym pić jej większe ilości, jest bardzo smaczna wg mnie |
|
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Pokrzywa ma cudowny smak. Na początku może tak nie myślałam, ale gdy w wakacje robiłam sobie miesięczną przerwę odliczałam dni kiedy znowu będę mogła się nią raczyć.
I powiem wam, że nie widziałam spektakularnych efektów po miesiącu. Dopiero teraz, gdy z dystansu patrze na moje włosy sprzed pól roku ( kucyk grubości ołówka ) i teraz mogę powiedzieć, ze widzę poprawę A więc z pokrzywą do końca.
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chociaz jak piję to nie wydaje mi sie ani pyszna ani niedobra (taka zwykła) to jak jej nie popijam to mam na nia chec to przynajmniej pomocne zeby nie zapominac
|
|
#3437 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem 2-tygodniowe picie niewiele pomoze bo efekty najlepiej mozna zobaczyc na odrosnietych wlosach wiec zycze cierpliwosci
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaaaaaaaaaaaaaa coz za wspanialy watek !!
Dziewczyny ja tez zapisuje sie oficjalnie do klubu pijaczek pokrzywy Mysle ze to rewelacyjny sposob na poprawienie kondycji moich tez juz ledwo zyjacych wlosow:P Oprocz tego znacie moze jakies przepisy na maseczki na wlosy domowej roboty? szlyszalam cos o zoltkach ale nie znam konkretow co do przyrzadzania i stosowania, bylabym ogromnie wdzieczna za jakies porady i wskazowki
|
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
moge sie przylaczyc?
Dzis juz pije swoja 2 filizanke pokrzywy. To poczatek nowej 3 miesiecznej serii - mam nadzieje, ze mi pomoze bo wczesniej tylko podzialala mi ona źle na cere...
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3442 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hm, jeszcze tydzień temu też myślałam, że pokrzywa ma "zwykły" smak (jak to trafnie ujęłaś ) ale po 2 tygodniach dziwnie się czuję, kiedy zapomnę ją wypić (raz zapomniałam ;P) Ale teraz od rana myślę o tym, żeby ją wypić, jeśli nie zdążę przed wyjściem z domu to zawsze po powrocie pierwsze co to obiadek, a potem pokrzywa
Edytowane przez Kissabble Czas edycji: 2008-09-10 o 17:35 Powód: lierówka ;P |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak czasem wracam pozniej do domu to zeby na noc nie pic to pije tylko raz ale z dwóch torebek i wiekszym kubku. Ale staram sie pic 2 razy dziennie. Teraz własnie piję
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ale od jutra piję codziennie, mialam strasznie zniszczone wlosy ale wax i jedwab mi pomogly, teraz chce to utrzymac i zeby troszke szybciej urosly. |
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytałam pare stron tego wątku i zdecydowałam sie przyłaczyć
![]() w sumie to taka pokrzywowa herbatke piłam tylko raz z ciekawosci ze dwa dnie temu i nie za bardzo mi zasmakowala ale czego nie robi sie dla urody
|
|
|
|
#3447 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale dzisiaj 2 szklanki bo nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie miałabym czasu zeby to wszystko robic
|
|
#3449 |
|
Przyczajenie
|
ja postanowiłam sie nie przemęczać i zamiast robienia naparów pije 3razy dziennie sok z pokrzywy stabilizowany alkoholem kupiony w aptece. Nie wiem czy sok ma takie same działanie jak napar ale napewno nie zaszkodzi bo ilość alkoholu jest minimalna. Do tego biore tabletki z drożdży piwowarskich z melisą
Noi robie zawsze po myciu płukanki z pokrzywy. Jak narazie jestem zadowolona i zamierzam walczyć o swoje włosy. Mam je już do połowy pleców i już był taki moment że chciałam je ściąć przynajmniej z 5 cm, ( a moim marzeniem od dziecka były włosy do pasa) ale sie nie poddałam, mimo że wypadały mi w znacznym stopniu. Powodów mogło byc wiele- miałam powiększoną tarczyce, ale biore na to leki już pół roku, mam nieregularne miesiączki i mam zamiar zrobić sobie badania (estradiol, testosteron) do tego dochodzi duży stres, ale pije jakieś ziółka uspokajające. Pozdrawiam |
|
|
|
#3450 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
mowicie ze nie mozna pic pokrzwy i skrzypu bo wyplukuje wit b? a jesli posiadam plusza magnez + wit. b6?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

ledwo pierwszy kubek wypiłam a już taką frajdę mam że coś mogę zrobić dla moich włosków i dla siebie
haha

a jak długo piłaś? ja się już tak napaliłam i już wmawiam sobie że pokrzywa jest super a tu takie rozczarowanie? ciekawe czy mi pomoże
Dzis juz pije swoja 2 filizanke pokrzywy. To poczatek nowej 3 miesiecznej serii - mam nadzieje, ze mi pomoze bo wczesniej tylko podzialala mi ona źle na cere...