Nasza-klasa.pl - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz konto na nasza-klasa.pl?
Tak 1 457 84,91%
Nie 259 15,09%
Głosujący: 1716. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 16:00   #3481
dziewczyna
Zakorzenienie

Dot.: Nasza-klasa.pl

Jeszcze jedno zdjęcie: http://nasza-klasa.pl/profile/15476949/gallery/13
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 15:59   #3482
201804200947
Konto usunięte

Kurka wodna miałam nie pisać na forum-chciałam zachowac moją magiczną liczbę 666 ale muszę...
Jako ostrzezenie dla osób posiadających dzieci:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...j_dziecka.html

Przerażające.
To coraz bardziej przestaje mi się podobać.
Jakiś czas temu pewna osoba zamieściła w swojej galerii zdjęcie,na którym byłam również ja.
Poniewaz nie zgadzałam się na udostępnienie swojego wizerunku napisałam do tej osoby z prośbą,aby te zdjecie usunęła.Dostałam stek wyzwisk,że to jej galeria,zdjęcie i może robić co chce.
Napisałam więc do Naszej Klasy na co dostałam od nich odpowiedź,ze nic nie zrobią,bo przecież dołaczając zdjęcie oświadcza sie,że ma się do niego pełne prawa itd.
...a tymczsaem niexle zarabiają sobie na użytkownikach...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:10   #3483
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Kurka wodna miałam nie pisać na forum-chciałam zachowac moją magiczną liczbę 666 ale muszę...
Przerażające..
Przy stwierdzeniu "Dobrze mamusiu, już usuwam, nie denerwuj się" autentycznie przeszły mnie ciarki...
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:22   #3484
201804200947
Konto usunięte

Redakcja tego portalu nie bardzo dba o bezpieczeństwo na nim.
Coraz częściej to widać,coraz częściej pojawiają się jakieś sytuacje.
Ta jest kolejnym dowodem-w komentarzach napisanych pod tym artykułem ktoś napisał jak można dotrzeć do osoby,która założyła owy profil-w tym przypadku profil dziecka pokrzywdzonego przez rodziców.
Moim przypadkiem również nie bardzo się ktos przejął.
Ani tym,że ktoś dysponuje moimi zdjęciami,ani tym,że otrzymuję pogróżki.
Szlag mnie trafia,że zarabiają na nas,uzytkowników swojego portalu duże pieniądze zupełnie o nas nie dbając.
dlatego nic nie da jeżeli ja jedna usunę swój profil.Pojedyńczych osób oni nie odczują-dopiero większą,dośc sporą ilość...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:15   #3485
anestet-ka
Wtajemniczenie

a widziałyście to?

http://www.pardon.pl/artykul/6170/sw...schwitz_zobacz

http://www.pardon.pl/artykul/6177/ko...cyjnego_zobacz
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:20   #3486
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anestet-ka Pokaż wiadomość

Straszne.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:27   #3487
madmuazelle
BAN stały

Żenada poprostu.Jeszcze te pierwsze zdjęcie jest ok,ale te drugie to poniżej krytyki.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 17:36   #3488
lara
Rozeznanie

Koszmarne

Chyba mam (odpukać) wyjątkowe szczęście, że nic przykrego mnie na n-k do tej pory nie spotkało... ale ostatnio poblokowałam sobie co się tylko dało dla osób spoza znajomych. Tak na wszelki wypadek

Wracając do tego artykułu, bardziej niż sama sprawa zszokowały mnie komentarze! większość osób uznała to za niezły dowcip, a matkę za histeryczkę (najłagodniejsze określenie). Pomijając już to, ile bluzgów padło w stronę ludzi, którzy chcą się pochwalić swoimi dziećmi albo tym, gdzie byli na wakacjach. Niedługo dojdzie do tego, że samo posiadanie dzieci będzie uznawane za prowokowanie pedofilów, a dóbr materialnych - złodziei

Tak, wiem, w internecie trzeba być ostrożnym... sama zwracam uwagę na to, co i komu pokazuję. Ale idąc tym tokiem myślenia dojdziemy do jakże popularnego poglądu, że dziewczyna sama chciała, bo tak seksownie się ubrała i wyszła na dyskotekę...

edit: w miedzyczasie coś nowego się pojawiło... miałam na myśli oczywiście artykuł "szukali domu dla jej dziecka"
lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:52   #3489
Fresa
Zakorzenienie

To mój pierwszy post w tym wątku (o ile mnie pamięć nie myli :P), ale podczytuję od czasu do czasu i za głowę się łapię .

Pomysł założenia takiego portalu był dobry, sęk w tym, że wymknął się spod kontroli.
Celem strony było zebranie do kupy starych znajomych ze szkolnej ławy, absolwentów jednej klasy, jednej szkoły... a rejestrują się nawet dzieci, przepraszam bardzo, ale z kim one straciły kontakt? kogo szukają?

KONTA NA NASZEJ KLASIE NIE MAM, NIE MIAŁAM I NIE BĘDĘ MIAŁA

Nie widzę żadnego sensu w obnażaniu się przed każdą osobą władającą językiem polskim, co kogo może obchodzić do jakiej szkoły chodziłam, jak wyglądam, jaki mam samochód czy gdzie jeżdzę na wakacje?
No sorki, ale to mi zajeżdża ograniczaniem swojej wolności na własne życzenie: wszyscy wiedzą o tobie wszystko, jakiś zupełnie bezsensowny ekshibicjonizm internetowy (bb on-line?).

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Pomijając już to, ile bluzgów padło w stronę ludzi, którzy chcą się pochwalić swoimi dziećmi albo tym, gdzie byli na wakacjach.
A po kiego grzyba chwalić się publicznie? niech sobie ustawią profil widoczny tylko dla znajomych i po bólu. Jaki jest sens w tym, żeby kompletnie obce osoby oglądały czyjeś prywatne zdjęcia? jak ktoś jest rozsądny to swoją prywatność chroni a nie wystawia na pokaz.

Jest jedno bardzo mądre przysłowie:
- najpierw pomyśl, potem zrób
może zanim ktoś poda siebie na tacy najpierw się nad tym chwilę zastanowi, czy warto?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 18:20   #3490
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:

Przerażające.
To coraz bardziej przestaje mi się podobać.
Jakiś czas temu pewna osoba zamieściła w swojej galerii zdjęcie,na którym byłam również ja.
Poniewaz nie zgadzałam się na udostępnienie swojego wizerunku napisałam do tej osoby z prośbą,aby te zdjecie usunęła.Dostałam stek wyzwisk,że to jej galeria,zdjęcie i może robić co chce.
Napisałam więc do Naszej Klasy na co dostałam od nich odpowiedź,ze nic nie zrobią,bo przecież dołaczając zdjęcie oświadcza sie,że ma się do niego pełne prawa itd.
...a tymczsaem niexle zarabiają sobie na użytkownikach...
jejku jakby to było moje dziecko to nie zasnęłabym, bo pomyślałabym sobie, że ktoś je ukradnie. To mógł być nawet sąsiad
szok tygodnia, szczęka mi opadła . Po takich zdjęciach tracę wiare w inteligencję człowieka.
Stary 2008-09-11, 18:41   #3491
Aviiieee
Zakorzenienie

ci lidzie chyba nie maja rozumu;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 19:21   #3492
mesarka
MUSEarka

brak słów, a komentarz zbędny
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 19:45   #3493
lara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A po kiego grzyba chwalić się publicznie? niech sobie ustawią profil widoczny tylko dla znajomych i po bólu. Jaki jest sens w tym, żeby kompletnie obce osoby oglądały czyjeś prywatne zdjęcia? jak ktoś jest rozsądny to swoją prywatność chroni a nie wystawia na pokaz.

Jest jedno bardzo mądre przysłowie:
- najpierw pomyśl, potem zrób
może zanim ktoś poda siebie na tacy najpierw się nad tym chwilę zastanowi, czy warto?
Freso, to nie do końca tak ja też uważam, że lepiej być zbyt ostrożnym niż za mało. akurat to co napisałam, odnosiło się do komentarzy umieszczonych pod tym artykułem. Bluzgi dotyczyły m.in. tego, że kogoś do obrzydzenia doprowadzają zdjęcia dzieci znajomych. Jakoś nie wyglądało to na troskę o czyjąś prywatność. No doprawdy... Nie chcesz - nie oglądaj, przecież to proste

Powiem tak: konto na n-k mam i nie obawiam się niczego, bo wiem jak się chronić - i będę się chroniła przed podglądaczami dalej, bo mam świadomość tego, kto i po co może buszować w internecie. Ale nigdy nie zmienię zdania a propos tego, że wystawianie się na pokaz z definicji usprawiedliwia wykorzystywanie tej naiwności przez żartownisia/przestępcę/itp. Jeśli paraduję po ulicy w drogich ciuchach i zostanę napadnięta, to winny będzie napastnik, a nie ja. Nie będzie też winna staruszka, od której "kolega" wnuczka wyłudził pieniądze. Przykłady można mnożyć. Nieświadomość i naiwność to jedno, czynienie zła (ależ to wzniośle zabrzmiało) to drugie i tylko o to rozróżnienie mi chodzi ależ się upisałam
lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 20:24   #3494
NoMercy
Raczkowanie

GG do NoMercy

a ja konta na naszje klaise nie mam i nie mam zamiaru miec. jak czasami widze ze moi znajomi moga przegladac ja przez caly dzien to mi ciarki przechodza.

Życie i dupa jest jedno. Z obu trzeba korzystać.
NoMercy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 22:09   #3495
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Freso, to nie do końca tak ja też uważam, że lepiej być zbyt ostrożnym niż za mało. akurat to co napisałam, odnosiło się do komentarzy umieszczonych pod tym artykułem. Bluzgi dotyczyły m.in. tego, że kogoś do obrzydzenia doprowadzają zdjęcia dzieci znajomych. Jakoś nie wyglądało to na troskę o czyjąś prywatność. No doprawdy... Nie chcesz - nie oglądaj, przecież to proste
Laro, moja wypowiedź nie była skierowana konkretnie do Ciebie, tylko tak ogólnie, a cytat Twojej wypowiedzi posłużył mi tylko do podparcia.

Swoją prywatność każdy sam musi chronić, a umieszczjąc swoje fotki (i pisząc o sobie, co popadnie) w necie i to na tak popularnym portalu jak nk trzeba się liczyć z rózną reakcją ludzi, bo ludzie są różni.
Dlatego ja wolę być przezorna i dlatego nie ma mnie nigdzie w necie.
Wizaż to jedyne miejsce w którym się udzielam, a może też i być czas przeszły i wtedy nigdzie mnie nie będzie.

Fajnie by było, naprawdę, gdyby człowiek miał pewność, że osoba po drugiej stronie monitora to poważny człowiek a nie dzieciak neostrady czy Bóg wie kto tam jeszcze.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 17:19   #3496
lapus
Wtajemniczenie

oglądałam regionalne wiadomości i http://www.pardon.pl/artykul/6177/ko...cyjnego_zobacz ta panienka będzie miała kłopoty z prawem, sprawą zajęła się już lubelska prokuratura

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 18:07   #3497
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
oglądałam regionalne wiadomości i http://www.pardon.pl/artykul/6177/ko...cyjnego_zobacz ta panienka będzie miała kłopoty z prawem, sprawą zajęła się już lubelska prokuratura
I bardzo dobrze.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 18:21   #3498
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
ja rozumiem, że to powazne miejsce, żeby nie powiedziec bardzo powazne. wiem że dziewczyna zachowała sie nie na miejscu że zrobiła sobie zdjecie i to do tego w PIECU gdzie PALONO ludzi... ale żeby zaraz policja?

pewnie sie nie znam, pewnie zaraz rzucicie sie na mnie z pretensjami zę ja bronię - nie bronię. zastanawiam sie, jaki paragraf naruszyła, skoro teraz policja sie tym zajęła.

Gdzie jeszcze nie wolno robić zdjeć?

żeby było jasne - gdybym była w obozie koncentracyjnym, to oczywiscie, robiłam bym zdjecia, np pieca czy bramy wjazdowej, ale na pewno nie było by to tlem dla mnie i NIGDY nie weszłabym do tego pieca..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 18:31   #3499
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
ja rozumiem, że to powazne miejsce, żeby nie powiedziec bardzo powazne. wiem że dziewczyna zachowała sie nie na miejscu że zrobiła sobie zdjecie i to do tego w PIECU gdzie PALONO ludzi... ale żeby zaraz policja?

pewnie sie nie znam, pewnie zaraz rzucicie sie na mnie z pretensjami zę ja bronię - nie bronię. zastanawiam sie, jaki paragraf naruszyła, skoro teraz policja sie tym zajęła.

Gdzie jeszcze nie wolno robić zdjeć?

żeby było jasne - gdybym była w obozie koncentracyjnym, to oczywiscie, robiłam bym zdjecia, np pieca czy bramy wjazdowej, ale na pewno nie było by to tlem dla mnie i NIGDY nie weszłabym do tego pieca..
Jakbys wstawila zdjecie jak sobie, za przeproszeniem pupe flaga naszego pieknego kraju podcierasz tez pewnie by sie tak skonczylo.

Mi nie jest jej ani zal, ani szkoda, coz za glupote sie placi-nie od dzis wiadomo. Jak rodzice nie potrafili wychowac, dziewcze rozumu nie ma-ktos ja musi nauczyc szacunku do pewnych miejsc. I tak znajac zycie skonczy sie na upomnieniu.

Wiesz, laska sobie w najlepsze do pieca weszla, pewnie jeszcze ma usmiech jakby w totka wygrala... ["Dobrze", ze moim dziakom nie dane bylo zobaczyc tych zdjec, bo z miejsca na zawal by zeszli] .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2008-09-12, 18:35   #3500
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Jakbys wstawila zdjecie jak sobie, za przeproszeniem pupe flaga naszego pieknego kraju podcierasz tez pewnie by sie tak skonczylo.

Wiesz, laska sobie w najlepsze do pieca weszla, pewnie jeszcze ma usmiech jakby w totka wygrala... ["Dobrze", ze moim dziakom nie dane bylo zobaczyc tych zdjec, bo z miejsca na zawal by zeszli] .

flaga to symbol państwowy, ale obóz koncentracyjny raczej nie...

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 18:43   #3501
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
flaga to symbol państwowy, ale obóz koncentracyjny raczej nie...
Tak, symbolem panstwowym nie jest, co nie znaczy, ze nie nalezy mu sie szacunek.

A poza tym, nie wiem, czy tam nie ma w ogole zakazu robienia zdjec?
Albo wlasnie wchodzenia do piecy [tak jak w muzeum dotykania eksponatow], na pewno jest to ujete w regulaminie-wtedy juz jest to naruszenie prawa.

Pod co mozna to podciagnac nie wiem, nie jestem prawnikiem-ale skoro zajmuje sie tym prokuratura, to na pewno jest na "to" jakis paragraf.

Edit:
Cytat:
Napisane przez Kurier Lubelski
Śledczy przypuszczają, że jej zachowanie należy zakwalifikować jako znieważenie pomnika lub miejsca upamiętniającego osoby albo wydarzenia historyczne.
http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-60977.html

Stary 2008-09-12, 19:03   #3502
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviiieee Pokaż wiadomość
U mnie już 3 osoby dodały to do galerii ;/ A jeszcze bardziej wśród moich znajonych rozprzestrzenia się coś takiego:
Spotkalam sie
3 osoby z moich znajomych to maja w galerii

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 22:14   #3503
mesarka
MUSEarka

ja nie wiem czy śmiać się czy płakać
http://nasza-klasa.pl/profile/17801650

po co komu takie konta?
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 22:18   #3504
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy śmiać się czy płakać
http://nasza-klasa.pl/profile/17801650

po co komu takie konta?
Trzy razy przymierzalam sie, do przeczytania "imienia", po pierwszej linijce dalam sobie spokoj

Stary 2008-09-13, 12:53   #3505
spark
Raczkowanie

http://nasza-klasa.pl/profile/14067575/gallery/4 a taki lans jak Wam się podoba?

mnie nie interesuje to, jak się kto bawi i nie mam absolutnie nic do dziewczyny ani zdjęcia, ale litości, nk to chyba nie tego typu strona... czy naprawdę zrozumienie tego jest tak trudne?

Sama mam konto na nk, ale poukrywałam się jak się dało, a przy moim nazwisku widnieje jedynie miniaturka zwykłego zdjecia portretowego. Chciałabym, ale nie rozumiem ludzi, którzy robią sobie tam rozbierane sesje, a obok umieszczają swoje dane osobowe. NK to kopalnia wiedzy o człowieku, kiedy ktoś mnie interesuje, to sprawdzam go tam (jakie i ile wrzucił zdjęć, jakie wystawia komentarze, czy chroni swojej prywatności - to wiele mówi o człowieku). Gdyby ktoś np. starał się u mnie o pracę, też bym go sprawdziła.
spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 19:10   #3506
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...j_dziecka.html...

jestem w szoku
ale jak można coś takiego wymyślić??

anestet-ka brak słów, zwłaszcza na tą drugą.
ja nie wiem czy ona zdawała sobie sprawę z tego co zrobiła??
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 19:11   #3507
kiniaczeq
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem jednego, po cholere jest opcja gdy dodajemy zdjęcia to niby można zaznaczyć "nie pokazuj w ostatnio dodane zdjecia" a i tak sie pojawia zgłosiłam do moderacji ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 20:46   #3508
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem jednego, po cholere jest opcja gdy dodajemy zdjęcia to niby można zaznaczyć "nie pokazuj w ostatnio dodane zdjecia" a i tak sie pojawia zgłosiłam do moderacji ...
Wydaje mi się, że mylnie interpretujesz tą opcję. Chodzi o ostatnio dodane zdjęcia na całej n-k czy wśród znajomych? Bo ta opcja nie tyczy się tych wśród znajomych.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:15   #3509
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że mylnie interpretujesz tą opcję. Chodzi o ostatnio dodane zdjęcia na całej n-k czy wśród znajomych? Bo ta opcja nie tyczy się tych wśród znajomych.

Aha a ja myslałam że wśród znajomych dzięki
Stary 2008-09-13, 21:21   #3510
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Aha a ja myslałam że wśród znajomych dzięki
Eeeee, ja tez tak myslalam, co wiecej ja bylam swiecie przekonana, ze to o to chodzi .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości