|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() To naturalne źródło wielu substancji odżywczych: kwasów NNKT, witamin, aminokwasów, mikroelemenów. W związku z tym, że jest zdrowe ogólnie dla organizmu ==> jego spożycie korzystnie odbije się na włosach, skórze i paznokciach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie widzę sensu stosowania doustnie przy wypadaniu włosów, naprawdę lepiej stosować zewnętrznie. Równie dobrze można zjeść pomidora i powiedzieć, że działa na włosy, bo ma witaminy itp. Wikipedia: Cytat:
![]() |
#1833 |
|
Proszę, czytaj ze zrozumieniem
![]() Czy ja napisałam przy ostatniej wypowiedzi, że "nieprawda" [negacja]. NIE ![]() Niczego nie neguję, jedynie uzupełniam Twoje wypowiedzi, bo wprowadzasz w ten sposób wizażanki w błąd. Gdyby Twoje wypowiedzi nie wymagały uzupełnień, nie musiałabym przecież niczego dopisywać, prawda? A co do witamin, to niestety, miałam rację i tu również należało sprostować to, co napisałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile wypada wam włosów przy myciu a ile przy rozczesywaniu i w trakcie dnia ??
Bo zdaje mi się, że mi wypadają już mniej, no ale może tylko mi się zdaje..
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem ile wypada przy myciu, bo część spływa z wodą i tego nie widzę, a przy rozczesywaniu po myciu ok. 50-100 (na oko). Przy zwykłym rozczesywaniu (rano) ok. 10-20.
#1838 |
Wtajemniczenie
|
i mnie niestety przyszlo zajzec na ten watek ze wzgledu na opisywany tu problem wypadania
![]() poczytalam sobie o problemach z wypadaniem ze wzgledu na hormony, jedna dziewczyna mowila, ze jak odstawila anty to problem sie zmniejszyl. mi jednak zaczely wypadac odkad odstawilam plastry ![]() dzieje sie to od niedawna, ale zastanawiam sie co z tym zrobic. narazie chcialam zrobic przerwe tylko jak maja mi wypasc wszystkie klaki to dziekuje... ![]()
![]() |
#1839 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie i potrzebuję szybkiej rady.Włosy już mi tak nie wypadały ale chciałam aby szybciej rosły i były wzmocnione.Kupiłam Wax i Garnier Neril(szampon)i lecą mi okrutnie teraz.Wiem że to normalna reakcja na początku kuracji ale nie jestem pewna czy w ogóle powinnam ją stosować?Co Wy na to moje drogie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Przyczajenie
|
Dzięki Wam za różne rady
![]() Mam nadzieję,że w końcu coś mi pomoże.. zobaczymy,czas pokaże ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Rozeznanie
|
ja tez mam ten sam problem i narazie kupiłam vitapil zobaczymy czy cos mi pomoze bo u mnie to prawdopodobnie od silnego stresu
![]()
![]() |
#1842 |
Przyczajenie
|
Wizażanki, myslicie, że włosy moga wypadać bo są "przemęczone" - nie obcinane wcale praktycznie od roku? Warto skrócić je o kilka centymetrów?
Tak się zastanawiałam nad przyczyna wypadania... Wyeliminowałam złą diete i brak witamin. Pijam sobie pokrzywę dosyć regularnie. Łykam czasem coś ze skrzypem i spółką, chociaż większoć witamin staram się dostarczać oczywiście w jedzeniu. TSH robiłam ostatnio, wyszło mi 3,55. Niedaleko górnej granicy. Chyba popadam w hipochondrię. Liczę wypadające włosy. Oglądam zdjęte bluzki. Zamęczam znajomych, czy aby oni czegos nie zauważyli. Niedługo zacznę szukać prześwitów. Wybieram się we wtorek do dermatologa. Zobaczymy, co powie. Ale jak przestac o tym mysleć? Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Wtajemniczenie
|
Zrób test na przeciwciała tarczycowe (aTPO). Może się okazać, że masz hashimoto i pewnie będziesz mieć niedoczynność.
Jeśli się nie zdecydujesz na to badanie, to przynajmniej zrób TSH kontrolnie za pół roku lub rok...
#1844 |
Zakorzenienie
|
Nie no...po dzisiejszym myciu to się załamałam
![]() Już mi się wydawało, że jest lepiej. Używałam szamponu wzmacniającego Joanna, serum na końcówki Joanna, co jakiś czas nafta kosmetyczna i zrobiłam raz maskę jakąś wzmacniającą. Wydawało mi się, że mniej wypadało. Ale dzisiaj tak dużo...;( Co ja mam robić? Kończy mi się ten szampon Joanna, co powinnam kupić kolejne w takim razie? Po dzisiejszym się rozryczałam i załamałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Aralka - tylko juz wiecej nie placz. Za oknem wystarczajaco mokro i szaro. To o zmianie pory roku {Tulipanna, pani-jesien} moze dotyczyc takze i Ciebie. Nudna juz jestem albo jakies profity czerpie , poniewaz ciagle powtarzam to samo :
mialam tez duze problemy z wypadaniem wlosow, az znalazlam ![]() W mojej ocenie : problem minal - przy myciu moze pare sztuk i nie ma juz wlosowego dywanu na podlodze. Wiem, ze szampon to nie srodek leczniczy, ale ... Dla porownania pare razy probowalam umyc wlosy innym szamponem. Efekt - w reku pozostawala garsc wlosow. I nie jest on {szampon} wcale drogi. Nie uzywam zadnych wcierek, plukanek i suplementow - poza {oczywiscie !!!} psikadelkiem Jolie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Możliwe, że od zmiany pogody...
Ale też może od diety. Schudłam niedawno dużo. Ale jem dużo zdrowych rzeczy. Np. codziennie jem jajko (nawet 2), pieczywo pełnoziarniste, tofu, jabłek bardzo dużo, marchewki itp... Przeglądałam na KWC ten Kallos, znalazłam tylko maskę jeśli chodzi o 'Frutta'. O tym mówisz? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/278/16535.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie o tym. Napisze na PW, zeby nie byc posadzonym o reklame !
Nie jedz tylu jajek !!! Bardzo niezdrowo !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Jajka są niezdrowe? Tzn. wiem, że w nadmiarze też niedobrze, ale tak to ja mam mało białka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Mi też ostatnio wypadają. Nigdy nie miałam z tym problemów, a teraz przy spłukiwaniu waxa czy przy zwykłym myciu włosów mam na dłoniach sporo włosów.
![]() Farbowałam ostatnio na początku kwietnia. I to był ostatni raz w moim życiu. Poszalałam z kolorami i wystarczy mi ciągłych odrostów. Najlepiej naturalnie.
#1851 |
Przyczajenie
|
Wystarczy skierowanie od zwykłego lekarza lub dermatologa czy trzeba prywatnie, płatnie? TSH robiłam na własną rekę, dlatego pytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie dzisiaj szampon tataro-chmielowy, maskę WAX na wypadające i odżywkę do spłukiwania Joanna do zniszczonych i wypadających.
Mam nadzieję, że pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |||
|
Cytat:
Dodatkowo efekt może być wzmocniony zbliżającą się jesienią. Być może to również efekt niedawno przeżywanych stresów [egzaminy maturalne, rekrutacja na studia, nowe otoczenie etc. ![]() Warto zrobić pomiar kontrolny wypadających włosów, czyli przeliczyć, ile przeciętnie wypada, może nie ma co póki co martwić się na zapas, bo mieści się w normie? Cytat:
Po odstawieniu nadal obserwować. A a porost polcam mniej ryzykowne a skuteczne specyfiki, o których poczytasz w wątku o przyspieszaniu [Wax i Neril są raczej na wypadanie] - szampon z kofeiną, wcierki domowej roboty, odżywka Jantar, etc... przejrzyj ten wątek, bo warto, sporo metod znacznie mniej inwazyjnych i "zdrowszych", że tak powiem. Cytat:
![]() ![]() Końcówki podetnij, jeśli są zniszczone i tego wymagają. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już wypadanie jakoś troche opanowane, znaczy dalej wypadają ale ważne że rosną nowe, tylko...no właśnie...
Miałam włosy ciemne(bronzowe) i z natury grube...a te nowe co rosną to są blond (taka platyna) i bardzo cienkie ![]() W dodatku ja mam proste wlosy, a niektore z tych nowych są kręcone... wolałabym, żeby rosły ciemne bo wtedy bylyby grubsze...tych to wogólne nie widać na głowie, chociaz sporo przybylo... ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Wtajemniczenie
|
Sądzę, że lekarz nie da ci skierowania (mnie nie dał ani rodzinny ani endokrynolog, uzasadniając, że "przecież tego się nie leczy więc co za różnica czy to pani ma czy nie"). Jednak ponoć początkowe stadium hashimoto się leczy, ale trzeba iść do dobrego prywatnego endokrynologa, który cię nie "oleje". Ja zrobiłam badanie jak już doszło do niedoczynności, więc jedyne co mogę robić to radzić innym dziewczynom, żeby robiły badania na własną rękę, bo niektórzy lekarze po prostu mają nas gdzieś.
#1857 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc wszytskim
![]() Jestem tez pelna uznania dla waszej kondycji psychicznej..mnie wypadajace wlosy doluja tak strasznie, ze odechciewa mi sie wszytskiego..najlepiej zamknelabym sie w domu , nie chce,zeby ktos mnie ogladal w takim stanie a moja pewnosc siebie zmalala do rozmiarow slimaka przegrzebka, pomimo, ze wlosy nie wypdadaja mi az tak bardzo, zeby bylo widac przez nie skore, ale sam fakt,ze miewalam ich ze 3 razy tyle a teraz wlasciwie nie jestem w stanie sklecic z nich zadnej fryzury, pwooduje,ze chce mi sie wyc i chodze wsciekla. Zwlaszcza,ze jestem zaleczona od wielu lat trichotilomanką..Moze niektore z Was wiedza co to znaczy..W zawiazku z tym mam juz na koncie dowiadczenie posiadania prawie bezwlosej glowy,ale wygralam ta walke i odrosly mi peikne ,grube i krecone ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko zależy od nastawienia. Stres da się przezwyciężyć, trzeba po prostu "poluzować", nie przejmować się, znaleźć hobby, wyładować stres przez sport, yogę, itp. Możliwości jest mnóstwo, ale przy nastawieniu "nie da się", "łatwo mówić, ciężej zrobić" niewiele można zdziałać.
#1859 |
Przyczajenie
|
hello dziewczyny! ze swoimi włosami męczę się hmm 1,5 roku. nic mi nie dawały vitapile i szampony przeciw wypadaniu( a te ostatnie jescze mi przesuszyły czuprynę, skubane).
dałam sobie spokój bo juz wyprowadzalo mnie to z rownowagi, no ale w koncu sie znowu wzielam sa swoj 'wlochaty' problem i od 3 miesiecy łykam revalid( w tym pierwszy miesiąc podwójną dawke ![]() Co byście poradziły o innym składzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Przyczajenie
|
Jasne, ze trzeba wyluzowac i nie przejmowac sie wszystkim obsesyjnie, ale jednak sa sytuacje, w ktorych naprawde jest to bardzo trudne, w koncu czlowiek to nie kawalek drewna..pewnych rzeczy nie przeskoczy. Mowie o sytuacjach ekstremalnych, ktore sie jednak w zyciu nieuchronnie zdarzaja : smierc kogos bliskiego, rozstanie czy chociazby bardzo ciezka sesja. I tu nkit mnie nie przekonana, ze wystarczy 'wyluzowac'..stres ma tez w koncu pozytywny wplywa na czlowieka, jest w jakims stopniu sila napedzajaca do dzialania. A mnie poki co stresuje jedno - wypadanie wlosow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.