![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Źle mnie potraktowała
Cytat:
ja na jej miejscu pomyslalabym ze naprawde chcialas mnie okrasc po takich cyrkach co ty odstawiasz
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
tylko mnie upewniasz w mojej opini na twoj temat
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Bruma juz sie nawet nie stara udawac widze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z boku patrząc, nawiązałaś 2letnią relację - ona duzo się zwierza, ty nie mozesz, bo nie dopuszcza cię do słowa lub nie słucha - tkwisz w tym. - podsumowałaś ten związek że zalet dla ciebie żadnych, no ale trwał tylko 2 lata i mógł jeszcze buk wie ile - zrobiłaś test na deja, odmówiła zachowując trzeźwość umysłu, usiłujesz udowodnic, że to z nią coś nie tak. Akurat to twój wymysł że wsparcie emocjonalne musi się równać finansowaniu. Ona chciała kogoś do wygadania się a nie kogos kto w zamian będzie wyciągał od niej hajs. Skoro ty potrzebujesz koleżanki do przelewów, ona do słuchania, nie musiałaś czekac tyle czasu z testowaniem. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Ale mi nie chodziło o kasę. Zerwałam znajomość nie za to, że nie przelała (i nie oczekuję przelewów w zamian za wysłuchiwanie), tylko za brak zaufania. Człowiek wykonuje w życiu tyle przelewów i tyle osób widzi jego numer konta, że jej zachowanie uważam za właściwe manii prześladowczej, a nie zdrowemu sceptycyzmowi.
Główny problem leżał w tym, że nie zapowiadało się na zmianę proporcji w tym wysłuchiwaniu - jak ostatnio udało mi się gadać 5 min. o swoim złym samopoczuciu, to mnie zrugała za użalanie się nad sobą, a ona takie użalanie uskuteczniała przecież regularnie. Więc zaczęłam ostatnio bardziej stanowczo żądać, żeby mniej mówiła i zaczęła mnie bardziej włączać w rozmowy. Zakończenie znajomości pewnie i tak niedługo by się wydarzyło, nawet jakby mnie nie zdenerwowała podejrzeniami o złodziejstwo. Chyba po prostu do siebie nie pasowałyśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
troche krecisz w tej historii podobno wplacilas kase do bankomatu i kiedy poszlas zaplacic za kawe zorientowalas sie ze nie masz kasy ,nie planowals jej testowac to nie byl jakis przemyslany plan ,poprostu wpadlas na pomysl pozyczenia od niej kasy z jakis tobie tylko wiadomych wzgledow moze rodzina czy inni znajomi juz ci nie pozyczaja nie wiem.
gdyby ta sytuacja sie nie wydarzyla nadal bys jej sluchala i udawala przyjaciolke bo tak definitywnie udawalas bardziej niz ona ze interesuja cie jej problemy ze lubisz z nia prowadzic rozmowy jak zauwazylas ze ci z nia nie po drodze to trzeba bylo urwac ta znajomosc wyjasniajac dlaczego nie wymyslac jakis pulapek na nia i odwracac kota ogonem ze to ona taka anty przyjaciolka bo nie chciala wyslac kasy a uczciwie powiedziec ze ciebie mecza jej opowiesci zawsze to latwiej udac obrazona niz przed samym soba(i innymi) przyznac ze sie znudzilo czyms tak ja co nie maja jaj zeby zerwac zachowuja sie paskudnie z nadzieja ze druga strona z nimi zerwie i po problemie
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
2 Ci lata zajęło by zauwazyc że tylko ona gada i próbować zmienić proporcje.
![]() Jaka mania prześladowcza, tak samo nie wysyła sie skanu dowodu czy paszportu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
ja weszlam na ta strone blik i widze ze tam zadnych danych sie nie podaje konta ,ona pewnie tez o tym nie wiedziala i jej pierwsza reakcja byla na nie,ja w sumie tez jestem ostrozna nie wysylam kasy nikomu kogo nie znam osobiscie a tu niestety prawda jest ze znacie sie jedynie przez internet i to nie jest tak naprawde jakas super sprawdzona znajomosc ,zwierzac sie komus w internecie a pozyczac mu kase to sa jednak dwie rozne rzeczy i nie powinnas jej sie dziwic szczegolnie w dzisiejszych czasach gdzie jest pelno oszustow internetowych ,naturalne byloby w takiej sytuacji poproszenie o pomoc rodzicow rodzenstwo a nie praktycznie obca osobe z netu ,to bylo nie fair z twojej strony bardziej niz jej odmowa
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie "boję się otwarcie przyznać", tylko otwarcie przyznaję, że byłam zmęczona tą znajomością. pewnie bym podjęła jeszcze kilka rozmów na temat proporcji "wyżalania się", i jakby nic się nie zmieniło, to efektem byłoby zakończenie tego. kolega ostatnio zrobił mi blika i jest widoczny jego numer konta. więc chyba nawet jak nie podajesz numeru, to on się sam wyświetla (przynajmniej jest u mnie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Taka paranoja raczej nie wskazuje na mentalną stabilnośc a fakt bycia dorosłą i pracującą nie jest tu żadnym argumentem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Jak do mnie zadzwoniła i dopytała o co chodzi, a ja wytłumaczyłam, że wpłaciłam pieniądze na konto i będą dopiero jutro, a kawa już kupiona, to od razu jej się włączyła paranoja i zaczęła opowiadać bzdury - i jeszcze się chciała upewnić, czy się nie obrażę za tekst o złodziejstwie. Ja powiedziałam, że wszystko w porządku, ale po paru godzinach napisałam jej wiadomość, że chcę zerwać kontakt skoro mi w ogóle nie ufa mimo ciągłego kontaktu ze mną, a ona "obraziłaś się za 10 zł?", co wskazuje, że inteligencją to ona nie grzeszy. Więc napisałam jeszcze wyjaśnienie, że chodzi o to, że potraktowała mnie jak kogoś spod ciemnej gwiazdy. Edytowane przez Bruma_w_Hogsmeade Czas edycji: 2024-06-25 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Tak, paranoja, bo w dobie oszustw internetowych ktoś nie rozdaje jak leci nr konta i to jeszcze komuś z neta. Bo ta jedna jedyna Bruma to na pewno jest ok.
Małżonek potrafi wyczyścić konto albo ogołocić mieszkanie do takiego stopnia, że nawet wykręcić krany, ktoś inny kombinować jak wydymać rodzeństwo ze spadku, ale koleżanka nie może mieć wątpliwości. Kolega mi przelał blika, ty mi przelej dziewczyno, ja zrobiłam wpłatę ale kasa jutro, kawa już kupiona, w portfelu puchy. Dla mnie taka rzekoma niefrasobliwość jest gorsza niż odmowa pokazywania komuś nr rachunku. Nie mieszaj kasy z ziomkostwem i nie szukaj sponsorów swoich drobnych perturbacji, najzdrowiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem koleżance wcale nie chodziło o bezpieczeństwo jej danych, skoro przez dwa lata paplała Ci różne szczegóły ze swojego życia - z tym co do tej pory o niej usłyszałaś mogłabyś pewnie zrobić dużo gorsze rzeczy niż z tym numerem konta.
Z drugiej strony na miejscu tej koleżanki najbardziej by mnie zdziwiło dlaczego prosisz akurat mnie, znajomą od pogaduszek na odległość, a nie jakaś osobę z bliższego otoczenia, komu tę dychę możesz oddać przy okazji innej wspólnej kawy. Nie masz nikogo bliższego, od kogo pożyczenie paru groszy byłoby bardziej naturalne? Dziwne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Mnie też by zdziwiło gdyby internetowa znajoma poprosiła mnie o pożyczkę. Tyle się słyszy o oszustach że większości ludzi zapala się czerwona lampka, i dobrze.
Dla mnie jako osoby, która chce od kogoś pożyczyć byłoby normalne zwrócić się do rodziny lub dobrych znajomych, nie do obcej osoby. Albo nawet zostawić jako depozyt dowód osobisty czy coś wartościowego i pójść po pieniądze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego w odpowiedzi byś usłyszała, że to był test lojalności, przegrałaś i zrywamy znajomość. Nie wiem kto tu jest dziwny… Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że pogoniłaś babsztyla. Żalić się codziennie to chętnie, a przychodzi durną dychę pożyczyć to raptem problem. Owszem, podawać ludziom numer konta to jest jakieś tam ryzyko, ale jest jeszcze coś takiego jak prawdopodobieństwo - a tutaj na chłopski rozum ryzyko, że autorka jest jakąś wielką hakierką jest marginalne, a tamta typiara raczej też nie ma jakichś milionów na koncie, więc rzucanie takich oskarżeń wobec kogoś, z kim się codziennie gada od dwóch lat to błazenada i zwyczajne chamstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.