![]() |
#2461 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Starsi ludzie często nie odczuwają tego gorąca tak jak młodzi, ze względu na inną już ciepłotę ciała. Wielokrotnie widuję, w gorące dni, szczególnie panie w kurtkach albo swetrach, kiedy każdy niemalże rozbiera się do rosołu.
U mnie właśnie gotują się ziemniaczki i będzie sałatka z pomidora, sałaty, ogórka itd z maślanką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jestem, jestem... ale z powodu wakacji Mani jest mnie zdecydowanie mniej... Wybaczcie, Drogie Koleżanki. 💖 |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Naszej TS zasmakowały dżemy z naszych owoców. Akurat na tapecie świeżutkie z wiśni. Takie są najlepsze ![]() Znów zaczyna się gorąc. Ledwo słonko wyszło zza chmur i ciężko się oddycha. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-29 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Witaj Emmi
![]() Kolejna noc nie przespana ![]() O 23 przyszła burza. Była w moim mieście, pioruny waliły jak oszalałe jeden za drugim, ulewny deszcz. I tak ok. 3 godzin. Potem sygnały straży pożarnej i innych jednostek ratowniczych. Czytam w lokalnych wiadomościach o akcjach SP. Dziś w pogodzie bez zjawisk ekstremalnych, ale jutro powrót i upał ponad 32*C ---------------- Emmi cudownie, że masz smakosza na Twoje przetwory. Na zdrowie! Jeśli ktoś lubi, to niech zajada. Emkowi robię kilka słoiczków dżemów z malin, bardzo lubi. Wiśnie dostaję od koleżanki, wymieniamy się słoikami ![]() Ja dla niej ogórki kiszone i kapustę, ona dla mnie dżemiki z wiśni. Obecnie mamy mikro rodziny i małe spożycie. Dzieciom nie będę robiła, potrafią wszystko sami. -------------- Adusia pisałam wczoraj wieczorem z tabletu, ale cały tekst mi znikł...internet znikł. Oczywiście rozumiem ![]() Pozdrawiam wakacyjnie ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Emmi piękny stolik śniadaniowy ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-06-29 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Masz rację, że bardzo cieszy jak ktoś je i mu smakuje. U nas to dżemowe niejadki ale dlatego, że mi kupne nigdy nie smakowały i nie kupowałam, więc dzieci nie jadły. Teraz robię dżemy takie bardziej kwaskowate. Syn spróbował po zachwycie TS i wykręciło go na wszystkie strony ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-29 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Emmi mogłabym do syna pokoju, jest od strony wschodniej.
Może trochę chłodniej, bo to piętro niżej, ale nieopodal główna droga, przy otwartym oknie nie usnę. Nie mieszkam w atrakcyjnym miejscu, ale coś za coś. ------------- No i dzisiaj nie ma zmiłuj, muszę zakończyć miesiąc. Uciekam, jak szybko skończę to wpadnę ![]() Dobrego, spokojnego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
4 pory roku i ja piąta
|
A to może śpij jak ja. Mam otwarte drzwi do pokoju i okno otwarte w innym pomieszczeniu. Ja mam cicho a powietrze wpada stamtąd.
Cyferko ![]() Imuś ![]() Adi i Mania ![]() Annorl ![]() Milka ![]() Cyferka ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-29 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
KONIEC!
Hura! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dzisiaj fajnie na podwórku. 24*C wiaterek. Dzieci młodsze będą na obiedzie. Starsze goszczą u siebie kuzynki, bliźniaczki. Budyń jest adorowany i [przeszczęśliwy. Dzisiaj rano zaskoczył wszystkich. Wdrapał się na kocią wierzę widokową, na kocim balkonie. On jest zasiatkowany, już nie może wychodzić na zakazany balkon ![]() Chociąż tam bardzo lubi. Opatrunki trzeba jeszcze codziennie zmieniać, już zbytnio nie interesuje się nimi dzisiejszej nocy nie zdjął. ------------- Rano nastawiłam pulpety, są gotowe. Zupa kapuśniak, surówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cudownie, że miesiąc zamknięty
![]() -------------------- O tak, jak najbardziej ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-29 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Emmi dziękuję
![]() Nie zaglądałam dzisiaj na Zagrodę, ale to już nie pierwszy raz tak się zdarza, że myślimy o tym samym ![]() Wracając do dżemików, to ja też nie nauczyłam dzieci ich jeść. Nie lubię słodkiego, także oni też nie przepadają ![]() ------------ Emmi urlopy były kilkudniowe jak dzieci były małe. Dawno i nieprawda. Soboty mam pracujące. Z tego co zarabiamy, to raczej na ZUS i opłaty można odłożyć, a nie na urlop. W tym miesiącu ZUS 1982,10 x2 ---------- W mojej miejscowości jest jezioro, wystarczy nam to, ciekawe okolice mamy, jak są chęci to sobie jedziemy. Chociaż niedziele też mam aktywne, ciągle gdzieś trzeba lecieć. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Składam się. Zaraz koniec , dzisiaj nikogo nie było tylko jeden zwrot z wczoraj. No, ale miesiąc skończyłam. Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Babeczki, padłam. I to dosłownie. Gorączka do 39*, dreszcze, zimne poty, skurcze mięśni łydek i ud, ból gardła niesamowity. Druga z kolei noc bezsenna. Kaweczkę/ herbatkę zrobię i poczytam co tam u Was...... 🍒☕️🫖☕️🍒 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() Dzisiaj ma być bardzo gorąco. 34*C w cieniu. Chyba najgorętszy dzień jak na razie. A mnie jest szkoda czerwca... ostatni dzień... ---------------- Mocno mikroskopijna dzisiejsza zastawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-30 o 05:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Zdrówka życzę. To zasmuciłaś mnie wielce. Dziwne objawy, ale muszę się poskarżyć, że też od kilku dni podobnie się czuję. Ból i pieczenie kości, skóry, przedwczoraj nawet tabletkę wzięłam...dzisiaj nad ranem skurcz łydki, okropny ból... Noc była chłodniejsza, trochę pospałam. Po 3 nad ranem pierwszy ptaszek się obudził i zaczął trelować, potem następne się dołączyły. Kawki dosyć późno dzisiaj wstały. Jak już ptactwo rozleciało się, to zaczął szczekać pies ![]() Jak już on się uspokoił, to dzwony kościelne zaczęły wybrzmiewać, bardzo głośno są i długo.... Jakby tych dzwonów było mało, to z wieży kościelnej o 6,15 trąbka gra Poranne zorze...O 6,30 dzwony w drugim kościele ![]() ![]() Wybudzona tymi wszystkimi bodźcami zewnętrznymi, zrezygnowałam z dalszego leżakowania i pojechałam do Kotełkowa. Mam nadzieję, że to już ostatni dzień tych upałów. Jadę teraz do mamy, wczoraj źle się czuła. Ech... ------------- Emmi zastawa w sam raz. Dobrego dnia dla Wszystkich. Bądźcie zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Adusia, zdrówka Ci życzę ![]() Cyferko, mega drogi ten zus ![]() Ja mam zakwasy z roboty ostatnio, wiec ciąglke mnie bolą nogi i ręce, a dłonie mam mega opuchnięte. Upał plus praca robią swoje. Dzisiaj miałam odpocząć, to trzeba króliki bić, bo nam 1 zdechł. Podejrzewamy że z upałów, więc wolimy nie ryzykować. Te co już są większe idą dzisiaj w zamrażarkę. Budyń ma życie na wypasie ![]() Adusia a jak Mania? I mąż? Tylko Ty masz takie objawy chorobowe? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mania i MM ok.
Mnie dalej wszystko boli, a gorączka mocno wzrosła. Uważam, że to infekcja wirusowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
No i mamy lipiec...
Gorączka mi spadła, więc idzie ku lepszemu... ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Burza z ulewą i wichurą poszły gdzieś dalej... A ja (już tylko ze stanem podgorączkowym) dalej spać nie mogę... Masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Adusia u mnie nad ranem grzmiało, bez deszczu. Pan od borówek uaktywnił swoje armatki i strzelał może z godzinę. Jak nie spadnie deszcz to zwariuję ![]() ----------- Adusia, może choroba w odwecie, jak gorączka spadła. Ja też jestem wykończona tymi nocami. Drzemki kilkuminutowe.. Wypijmy coś na pobudzenie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Ania ![]() ![]() Bardzo ciężko pracujesz ![]() Zdrówka Ci życzę i sił na to całe Twoje zagrodowe gospodarstwo. -------- Emmi dzisiaj wszystkich wybrzmień porannych nie słyszałam, bo wstałam o 5, już nie chciałam się męczyć w łóżku. A jak Twoje samopoczucie? Wczoraj u was nieźle smaliło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Adusia jak dobrze, że gorączka odchodzi od Ciebie. Oby już tylko było lepiej.
Cyferko, w te upały to i tak dużo mniej robimy bo sie nie da po prostu. Czasem jak coś tzreba, to trzeba, ale co można przełożyć to właśnie przekładamy. No, ale w domu przy małych dzieciach to i tak zawsze jest robota ![]() Emmi, a wiesz ze ja wczoraj w ten upał wytrąbiłam ponad litr mleka sama</ takiego prosto z lodówki. Moje dzieci też chcą mleka. Więc moze coś to mleko daje? No i z ciekawości poszukałam. Oto co znalazłam "Eksperci twierdzą, że zanim sięgniemy po słodkie napoje lub wodę gazowaną, która sprawia wrażenie, że nawodniliśmy organizm, warto w pierwszej kolejności wybrać wodę niegazowaną. Uważają również, że doskonałym napojem na ciepłe wakacyjne dni jest mleko, ponieważ zawiera ono witaminy zarówno rozpuszczalne w wodzie (z grupy B) jak i te rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K). Dodatkowo jest bardzo dobrym źródłem wapnia, magnezu, potasu i sodu. Ponadto mleko oprócz tego, że doskonale nawadnia to również regeneruje organizm. " No i u nas teraz idzie ogrom maślanki i kefiru, który pijemy a;bo solo, albo robię koktajle owocowe." Edytowane przez annorl1 Czas edycji: 2024-07-01 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jest mi zdecydowanie lepiej. Zasnęłam gdzieś około trzeciej. Kawy, kawy, kawy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
No Adusia, po tak nieprzespanej nocy, to dużo kawy
![]() Kurde, a moje młodsze wstały z bólem brzucha i stanem podgorączkowym. Pewnie jakiś wirus w te upały sie przyplątał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
pewnie tak... wirusy, wirusy, wirusy... biedne Twoje córeczki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Ania pewnie tak.
Mnie bolały wszystkie mięśnia, palce...mdłości na drugi dzień wysypka. Pierwszy raz coś takiego. Walczę teraz z nią. ----------- Ania wszystkie dziewczynki? Takie same objawy? ------- Adusia jak sobie radziłaś podczas choroby? TM i Mania zajęli się wszystkim? ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Fajny przydasiek sobie kupiłam ![]() Już mam pod biurkiem i testuję. Stopy są na odpowiedniej wysokości, mogę bujać go nogami ![]() https://allegro.pl/oferta/ergonomicz...py-12575871005 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie Cyferko. Ale młodsze. Zrobiłam rumianek do picia. Na gardło dałam syropek który zawsze mam w lodowce. I jest lepiej. Nawet jakieś lekkie śniadanie zjadły. Ale odwołałam terapię już i siedzimy w domu. Bo wolę nie ryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Ania może przegrzały się.
Rumianek też sobie bardzo cenię. Niech zdrowieją dziewczynki. Ani druga córcia idzie do tej samej szkoły gdzie starsza? Będziesz miał już dwie uczennice ![]() ---------- Zrobiłam sobie godzinną przerwę i poszłam na górę. Udało mi się zdrzemnąć. Ludzi nie ma, ale siedzieć trzeba. ---------- Gdzie nasza Emmi? Mam nadzieję, że wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.