Zagroda babuszki cz.4 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2024-07-18, 17:24   #3241
lenifa
Zakorzenienie

Dot.: Zagroda babuszki cz.4

Ja nie nadążam ale całkiem celowo. Własnie jest problem, bo mama klika jak popadnie te dwa piloty co ma i co dopiero miała ustawiony i szedł pół dnia i znów poprzyciskała pilota i nie wiadomo gdzie co trzeba kliknąć. Poszłam zobaczyć te dwa piloty i czeski film Znów będzie trzeba szukac jakiejś dobrej duszy co to ustawi.

U mnie tez szedl dzisiaj kompocik z jagody kamczackiej.
Nie mam doświadczenia z lodami. Kupję czasem sobie loda kawowego, bo tylko te lubię. Uszły by jeszcze pistacjowe, no ale te to rzadko widzę.
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-18, 18:46   #3242
herbatka99
Wtajemniczenie

Kiedyś robiłam takie lody. Kupiwałam torebkę z lodami. Miksowałam z mlekiem i do zqmrażarki.

Nie bardzo to było smacZne. Teraz chyba są przepisy na necie. Warto zrobić
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-18, 21:11   #3243
annorl1
Zakorzenienie

Emmi, ja jestem pewna, że w tym życiu dalej, to kur tych na rosołek się nie spotyka, ani tych królików co zjedliśmy Tylko sami przyjaciele, a jak było na mięso, to się nie przyjaźniłam z tym. Tak sobie tłumaczę I w sumie nigdy nie pomyślałam inaczej.
Emmi, "dom za miastem", boże!! jakie to odległe czasy. Wprawdzie ja chyba tam nie pisałam, ale zaglądałam czasami. No i temat kojarzę po prostu po sąsiedzku
Dzisiaj byłam w ogródkach, no to w jednym ogródku to koszmar! Kukurydza, buraczki, słoneczniki, fasolka...wszystko połamane W kolejnym ogródku połowa, tam gdzie było wyplewione, to obraz nędzy i rozpaczy, a tam gdzie były trawska, to one jak by zamortyzowały mocne bicie deszczu i wichurę, bo warzywa są nienaruszone. Niestety, tych wyplewionych było więcej. Oj, jak bym miała żyć z warzyw, to nie wiem czy człowiek jest w stanie się utrzymać.
Dojechały dzisiaj moje albumy na zdjęcia. O kurde... wkładanie zdjęć to ciężka praca. Ale chyba jakieś badziewne teraz te albumy robią.
Lody? rzadko robię. Bo mi sie nie chce, bo nie mam czasu, bo łątwiej kupić, bo nie wszystko musze robić sama
Ale, te gotowce z torebki też mam, taki duży 2kilogramowy wór, wychodzą pyszne, mega śmietankowe. Ja mam maszynkę. Ale te robię bez maszynki, bo nie mam do włoskich. \https://allegro.pl/oferta/lody-wlosk...ku-14000947012
annorl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-18, 21:27   #3244
Amita10
Wtajemniczenie

Emmi to ja taka mądra byłam ??? Zaliczam do tej wieczności okna. Wyceny zaczynają się od 35 tysięcy, pewnie skończy się na 40, bo to wiadomo, że zawsze coś dojdzie. Dużo-niedużo, pewnie zależy. Ale nawet nie chcę myśleć, że miałabym je kiedyś wymieniać. Mam spiżarnię w projekcie ;p No a to problematyczne, duże okno to właśnie na taras zachodni z widokiem na potencjalny ogród. Powiem ci, że łatwiej się ogarnia takie włączniki teraz, bo mam praktykę. Przy remoncie małżonek mi dokładał gniazdek w kuchni i pokojach. 30 lat temu nawet nie wpadłam na to, że muszę mieć prąd przy oknach, bo światełka na Święta muszą być Ogólnie mój dom to prosta bryła. O łazience nawet nie myślę, bo przed samym układaniem zbrojenia mąż zmieniał układ a teraz sobie myślę, że chyba nie potrzebnie mu kazałam

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Hahaha, Ania i było plewić? Zebrałam fasolkę, trochę ogórków, małego patisona i cukinie. Zapomniałam zebrać maliny, bo zajęłam się nawożeniem, podlewaniem. No i muszę oplewić koniecznie. W tym roku nie mam ściółkowanych grządek słomą, bo nie ma mi kto jej przywieźć. I rośnie zielsko jak głupie.
Amita10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-18, 21:51   #3245
annorl1
Zakorzenienie

Taka ciekawostka, miałam juz kilka dni temu napisać, ale ciągle zapominam. Czy widziałyście, ze indyki zjadają ślimaki? I to z ogromnym smakiem? Kurde, kilka dni temu zauważyłam, dzisiaj mąż wypuścił gęsi i indyki na nasz ogród, to mi w różach pięknie wysprzątały, bo tam ich masa jest. Ale jak to odkryłam, to byłam w wielkim szoku pozytywnym szoku
Amita, no powiem Ci, że nie lada decyzja przed Tobą. My mamy stary dom, okna wymieniliśmy na najtańsze jakie były na rynku 15 lat temu i uważam, że te nam sporo czasu służyły jak za takie pieniądze jakie wydaliśmy. Ale może za jakiś czas jak nam fundusze pozwolą wymienimy na nowe, bo już widać że pasowało by.
Ja domu nie budowałam, a jedynie remontowałam. Na pewno nie wstawiła bym drogich płytek, że niby raz zrobię i koniec! Nie, ja potrzebuję co jakiś czas zmian. Od kiedy tu mieszkamy w kuchni mamy 3 płytki na podłodze, najpierw były najtańsze jakie były, byle zrobić jako tako, potem były takie co mi sie podobały, a teraz są takie bardziej pod obecną modę. Przynajmniej tak mi sie zdaje Bo tak mi sie podoba.
To samo meble, nie rozumiem ludzi, a znam takich sporo... Którzy wydają kilkanaście tysięcy na meble kuchenne, a potem przez 20-30 lat tych mebli nie wymieniają z powodu "bo te były drogie"

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Amita, a co teraz nawozisz? I czym?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ach, bo jeszcze mi sie przypomniało co chciałam napisać. W stawie wykopanym jakiś czas temu, mamy ogrom żab, a jeszcze więcej kijanek A jeszcze bardziej cieszy to, ze te żaby są pod ochroną, nie pamiętam ich nazwy, ale szwagier leśnik zawsze sie nimi zachwyca. teraz mają raj do rozmnażania. No i dzisiaj zauważyłam, że w stawie zaczyna się życie pałek wodnych Jeszcze nie ma kwiatu, bo na razie liscie i na razie naliczyłam 3 kępki, ale od czegoś sie zacząć musi. Niezmiernie mnie to ucieszyło, bo dosłownie kilka dni wcześniej wspominałam mężowi jak bym chciała żeby na tym polu znowu pałki były, bo dawniej było ich ogrom. No i mam

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

ach, i niby te ptaki są wrogami ślimaków.
kosy,
rudziki,
mewy,
sójki,
bażanty,
szpaki,
drozdy,
gawrony.

To ja ślimaków w ogóle mieć nie powinnam. Drozdów, sójek, kosów i bażantów u nas ogrom. Sa i w mniejszej ilosci rudziki i szpaki. A ślimaków zatrzęsienie.
Stary 2024-07-18, 21:53   #3246
Amita10
Wtajemniczenie

Aniu, podlałam pomidory i papryki, selery i ogórki taką mieszanką magicznej siły i gnojówki bydlęcej. Do kastry z obornikiem napadało deszczu to żal nie skorzystać. Tyle padało, że mam wrażenie, że z tych skrzyń to wszystko wypłynęło. Może im nie zaszkodziłam.
Stary 2024-07-18, 21:57   #3247
annorl1
Zakorzenienie

Kurde, chyba też muszę coś sypnąć moim pomidorkom i paprykom. Chociaż,,,ostatnio tam sporo indyki siedziały i gęsi, wiec może nie ma sensu? Bo one mi tam na pewno nawozu zostawiły
Stary 2024-07-19, 07:02   #3248
annorl1
Zakorzenienie

Dzień dobry. Zagroda śpi... W domu wszyscy śpią. Wstałam o 6 i odrobiłam zwierzyniec.

Czekam na wodę. I zastanawiam się czy ciasto na chleb robić z rana? Ale chyba tak zrobię. Rano się upiecze i będę miała spokój.
Stary 2024-07-19, 07:54   #3249
lenifa
Zakorzenienie

Mam dzień dziś... od otworzenia oczu bieg. Dopiero teraz dalam rade sama się ubrać. I tak od ponad godziny. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić teraz sobie śniadanie. Ale nie wygląda na to, aby udalo się coś napisać więcej.
Stary 2024-07-19, 08:26   #3250
Amita10
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Dziś piątek, nareszcie.
Aniu, nawożenie naturalne ;p Ty chleb, ja zakisiłam aż słoik ogórków, bo tyle mi wczoraj urosło.
Co dziś na obiad??? Mam swoją fasolkę, ale muszę coś tradycyjnie mięsnego zrobić, bo przez dwa dni było spaghetti z mielonym mięsem to się nie liczy jako obiad
Spokojnego dnia Lenifo.
Stary 2024-07-19, 08:55   #3251
annorl1
Zakorzenienie

Lenifa, siadaj i zjedz porządne śnaidanie. Jak nie zadbasz o siebie, to zaraz padniesz i żadna pomoc z Ciebie będzie dla mamy.
No, ja mam już czas na kawę, ciasto na chleb rośnie. Bardzo nam ten z płaskurki posmakował. Dzisiaj dołożyłam płatki żytnie. A w ogóle czytałam ostatnio, że do pieczywa nie powinno sie dodawać ziaren oleistych. W nasionach są kwasy nienasycone i w trakcie pieczenia takie nasionka stają się trucizną.
Tutaj pan fajnie tłumaczy dla chętnych. https://www.youtube.com/watch?v=Zxi6nW3BqPg

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Amita, nie ważne ile zakisiłaś, ale ważne że swoje
Ciekawe czy ja sie doczekam.
U mnie teraz codzienne fasolka szparagowa gotowana w dużej ilości. I schodzi w ciągu dnia, podjadamy między posiłkami, albo zamiast posiłków. Na obiad wyjęłam rybę, dawno nie było.
Piekarnik na chleb już się nagrzewa. Może od razu po chlebie szarlotkę bym wstawiła? Kurde...ale czy mi sie chce ciasto robić?
No ale właśnie... punkty dymienia masła. Kurde, nigdfy nie myślałam o tym, że masło jest szkodliwe przy pieczeniu. Bo, że smażyć nie można to wiedziałam, ale że piec? Nie pomyślałam. Kurde, kolejna rewolucja w mopjej kuchni sie zadzieje, bo musze poczytać to i owo.
Stary 2024-07-19, 11:54   #3252
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka 🙂

U mnie przetworów ciąg dalszy.Nastawilam cukinię i kabaczki do kiszenia.No i cały czas ogórki.Dzis jeszcze nastawię patisony do kiszenia Pasowało by sprawdzić te kiszone z ogórkami,ale Szanowny napoczął drugi słój i trzeba go opróżnić ,a on 10l.No ale 2/3 słoja już puste to na dniach otworzymy kolejny.

Wczoraj testowałam duszona cukinię z czosnkiem do słoików.Tam jeszcze sól,kwasek, trochę cukru i dostałam trochę papryki wędzonej.Szanowny dziś testował -smakuje,to robię więcej z różnymi dodatkami smakowymi.Chyba coś podobnego było na eko.Musze później sprawdzić.

Annorl ja bym tam podeszła zdroworozsądkowego do rewelacji tego pana.Yutube przyjmie każdy niezweryfikowany filmik.Ja bym szukała potwierdzenia w innych bardziej rzetelnych opracowaniach.Nie wiem czemu boisz się piec ciasta z masłem.Przeciez temp pieczenia to max 200°C .Na patelni bywa dużo wyższa temperatura.Mi to znowu śmierdzi konkurencja margarynową.Nasze babki,matki piekły tylko na bazie masła i było okej.A teraz kolejne nowomody.No i do mnie nie przemawiają argumenty tego pana odnośnie ziaren.To takie same farmazony jak twierdzenie c,że przetwory z czarnego bzu są trujące,czy tuje zabijają,że nie wolno używać piołunu czy wrotyczu.A ileż tego słonecznika jest w chlebie?A jak są chleby tylko i wyłącznie z ziaren.Zeby takie teorie głosić to trzeba mieć przeprowadzone badania w laboratorium,a nie umyślili się coś i tworzy filmik ,żeby straszyć.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Obejrzałam filmik do końca,on jest tylko reklamą do tych wyciskarka do oleju.Facet nieźle kombinuje ,żeby ludzie kupowali u niego te prasy.No i już mu nie wierzę.Typowy ściemniacz.
Stary 2024-07-19, 12:18   #3253
annorl1
Zakorzenienie

Imegan, a ja chyba słuchałam jednym uchem, bo żadna reklama do mnie nie doszła W sensie, ze mówi o prasie do oleju to słyszałam, ale że on sprzedaje? Nie chce mi sie już tego włanczać kolejny raz.
Tak, z masłem doszłam po pewnym czasie do tego samego zdania co napisałaś, ze przecież ciasta piecze sie poniżej 200 stopni Co innego chleb, ten na pierwsze 15min. ląduje w 240 stopniach.
U mnie dzisiaj za sprawą naszej sąsiadeczki Cyferki, co mi dała pawera do działania upieczony chleb, szarlotka, zrobione pierogi ruskie i pierogi z czernicami.
Teraz przy kawie i szarlotce odpoczywam.
Stary 2024-07-19, 13:22   #3254
Imegan
Jestem jaka jestem

Annorl weszłam w to,,,więcej.... pod filmikiem i tam link do prasy za ...1790,00zk,weszłam też w najnowsze komentarze i mnóstwo krytyki wobec poglądów tego pana.Przytoczono mu jego własne wcześniejsze filmiki jako kontrargument.To jest tylko film reklamujący prasę do wyciskania oleju.Prasa jak najbardziej fajna itp.ale forma reklamy do bani.Tam w pewnym momencie ukazuje napis gdzie szukać linku do prasy. Pewnie gdybym miała dużo luźnej kasy to bym sobie taki sprzęt kupiła...ale nie mam.Nawet ktoś w komentarzu pisał jakie temperatury są w środku chleba w trakcie pieczenia.
Stary 2024-07-19, 13:28   #3255
annorl1
Zakorzenienie

Imegan, a widzisz, bo ja słuchałam a nie oglądałam.
Taka prasa to mi sie już kilka lat marzy, ale na razie kasy brak na taki drogi zakup.
Wziełam pierwszy lepszy filmik na którym mówił o tych oleistych pestkach. Ale kilka razy już to czytałam w sieci. Nie wiem czy prawda czy nie, ale dopuki nie zapomnę , to rezygnuję z dodatku pestek w pieczywie
Stary 2024-07-19, 13:59   #3256
Imegan
Jestem jaka jestem

Ja też już szukałam tego tematu,ale poza randomowymi blogami zero rzetelnych opracowań.Ja tam nie zamierzam rezygnować z prażonego słonecznika czy prażonych orzechów.A w komentarzach było że pieczony chleb zaraz po wyjęciu ma 80 °C.Do mnie te wymysły nie przemawiają.To tak samo jak to że trzeba orzechy moczyć całą noc ,żeby je rano zjeść.Ktos w necie wymyśli bzdurę a później bez weryfikacji jest podawana dalej.To jest tylko po to żeby wzbudzić sensację i żeby był ruch na danym profilu
Stary 2024-07-19, 14:15   #3257
herbatka99
Wtajemniczenie

Skoro jest link do prasy ,to właśnie youtuberzy tak zarabiają. Na reklamach. I na Instagramie i tik toku też. Skąd mieliby mieć pueniądze? Są milionerami, chwalą się ile mieszkań kupili.
Stary 2024-07-19, 14:23   #3258
annorl1
Zakorzenienie

I megan, nie wiem po co się zdrowotnie moczy orzechy, bo nie spotkałam się z tym akurat. Ale wiem, że na pewno są smaczniejsze. Smakują jak świeże, prosto z drzewa 😋

Herbatko, witaj ❤
Stary 2024-07-19, 15:05   #3259
katte25
Zakorzenienie

Ja lubie nowinki techniczne

A lody z proszku dobrze pamiętam, choc nie ma jak własnej roboty na jogurcie czy śmietanie.

Chyba w biedronce sa lody pistacjowe, to jest nowość więc jeszcze nie jadłam.
Stary 2024-07-19, 15:24   #3260
cicha722
Rozeznanie

Witajcie u mnie znowu upał
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-19, 15:36   #3261
herbatka99
Wtajemniczenie

Może w moczeniu orzechów do wody wypłukują się substancje chemiczne, i po prostu trochę się umyją, jak mocno wysuszone to się odświeżają. Na słabe zęby albo dla tych co mają protezy ,żeby łatwiej pogryść. Ha ha.
Stary 2024-07-19, 15:56   #3262
Imegan
Jestem jaka jestem

No ale z moich najukochanszych solonych pistacji czy nawet ziemnych czy nekowcow itp to została by mokra niesmaczna breja.Swieze to ja lubię włoskie prosto z drzewa,a potem to właśnie podprazane.No i to jest wtedy ten super chrupiący smaczek.Fajt orzechy włoskie mam swoje i tłukę je wtedy kiedy są potrzebne.One ani brudne,ani niczym nie pryskane.Nigdy nie kupowałam włoskich orzechów w sklepie.Czasem zdąży się laskowe,ale też lubię takie mocno chrupiące.No a do jakiś ciast to zwykle podpiekam w piekarniku.

Może ci co są wege to oni robią te różne ,,mleka,,z orzechów i innych rzeczy to może oni potrzebują coś wypłukać z orzechów skoro ich tak bardzo dużo jedzą.Ja tam pozostaje przy swoich nie moczonych orzeszkach różnych.Bo lubię chyba wszystkie.I te egzotyczne też.No ale one są wystarczająco drogie ,że nieczęsto je kupuje i zajadam.No ale pistacje solone to mogłabym kilogramami pochłaniać.Te bez soli już mi tak nie smakują.

Przed chwilą wjechało mi auto na podwórze,niby gadki o programie czyste powietrze.No ale oprócz tego co wyszedł gadać to jeszcze 3 osiłków w aucie.Pogonilam i opierdzielilam za wjazd na prywatną posesję.Jak taki akwizytor już się pojawia to do jasnej cholery auto zostawia na podjeździe za bramą.Mam.co do tej bandy niefajne domysły.4 postawnych facetów a gdzieś samotna osoba?Dla mnie to śmierdzi i to to mocno.Pomijam fakt ,że facet tylko coś o piecu bredził .No a przepisy poszły tak ,że dofinansowanie tylko do kompleksowego dostosowania domu do zero emisyjności.I już od sierpnia projekty bez tego magazynu energii nie będą dofinansowywane.Ja nie wiem czy te ludki z tych firm to myślą ,że na wsi to idioci mieszkają?
Stary 2024-07-19, 18:34   #3263
annorl1
Zakorzenienie

Pistacjowe, moje ulubio9ne lody. Ale jem bardzo rzadko, bo są mocno napakowane chemią.
Kate, witaj
Stary 2024-07-19, 18:54   #3264
lenifa
Zakorzenienie

A pistacje drogie jak cholera... Widzę że my wszystkie jestesmy fankami pistacji. Gdzieś czytałam, że one takie drogie są, bo niewiele osób je uprawia. Trzeba 20 lat aby drzewo zaczeło owocowac. To tak posadż sad, a pierwsze zbiory po 20 latach...
Więc nie dziwię się, że tanie są. Moja mama też je lubi. Kupuję czasem po 20 deko.
Jest dużo w sieci o ich właściwościach leczniczych.

Swego czasu interesowalam się nimi więcej, bo chciałam zrobić rośliny Biblii, ale tego pomysłu jeszcze nie skończyłam. One w niej występują pod nazwą terebint.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-07-19 o 18:56
Stary 2024-07-19, 22:36   #3265
Amita10
Wtajemniczenie

Troszkę się obrobiłam na działce, ale kostki mam zgryzione. Jutro postaram się wybrać wcześniej, bo mąż już od 12 do pracy. Mam mielone naszykowane to usmażę i lecę. Dzisiaj podlałam to może jutro uda się pohakać rabatki. Jak się nie zapodzieję gdzieś na kawę ;p ale mam plan żeby nie i coś wreszcie zrobić. Mam pięknego melona i kilka kolejnych zawiązanych. Szparagówka rośnie w oczach. Wreszcie wysadziłam por na grządki, w wolne miejsca. I jak ja mam zachować płodozmian? Jak ja upycham wszystko kolanem???
Stary 2024-07-20, 07:01   #3266
cicha722
Rozeznanie

Dzień dobry wczoraj przy podlewaniu zauważyłam pierwsze cukinie jak to własne warzywo może dać tyle radości
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2024-07-20, 08:43   #3267
Imegan
Jestem jaka jestem

Hejka 🙂

No ogórki oberwane.Co ja bym zrobiła bez tej mojej De.Rwalabym te ogórki do 10.00 a tak to od 6.00 do 8.00 i po robocie.Dzis rwane jako trzeciego dnia ,bo potrzebne są takie większe kiszeniako- sałatkowe.No urwaliśmy 4 wiadra.Jest ogórków zdecydowanie mniej.Po inne lata to 2x więcej bywało.No ale i tak podzielimy co jest.Tata weźmie trochę,bo chcę jakąś sałatkę w słoiki zrobić,Ka też weźmie bo mamy wypróbowany przepis na sałatkę hotdogową?hamburgerową?Ku rcze nie pamiętam nazwy,a musiałabym po zeszytach grzebać ,albo w Messengerze zdjęcia szukać .No ale tam jest kapusta świeża,ogórek,marchew,ceb ula, papryka.Ka będzie robić drugą porcję tej sałatki.Nawet znajomej dała przepis,bo ta popróbował i bardzo jej smakowało.

Cicha zapraszam do mnie na cukinię i kabaczki,bo te u mnie rosną jak szalone.Musze chyba wykombinować jakies przetwory w typie bigos i żeby potem wyjąć dodać do podsmażonej wędliny i mieć cukinioey bigos.Robilam.juz taki niedawno i całkiem szybko został zjedzony.Napewno zrobię jakieś w occie,ale nam problem z brakiem słoików.Jak zawsze.Mrozic na razie nie mogę ,bo zamrażarka pełna truskawek.Mam z nich robić sok,tylko czekam na ochłodzenie.Przy upałach do minimum ograniczam gotowanie.Jak ja bym chciała klimę.Nawet pokazują się jakieś reklamy z klimatyzorami,ale nie wchodzę i nie sprawdzam.

Szanowny w środę wyjeżdża do pracy.Trochę mniej nerwów i spin będzie.Te jego taki psychiczny odpoczynek od siebie nawzajem.

No teraz czas na śniadanie i co sobotni kieracik.
Stary 2024-07-20, 08:46   #3268
Imegan
Jestem jaka jestem

Miało być...te jego wyjazdy...
Stary 2024-07-20, 09:20   #3269
annorl1
Zakorzenienie

Imegan, ja robię co roku leczo z cukini. Potem tylko kiełbaska i szybki i pyszny obiadek gotowy. Więc polecam. Daję do leczo cebula, cukinia, pomidory, papryka. Jak mam to marchewka i koperek. W sumie mozna wszystko ładować. W tym roku spróbuję z fasolką szparagową. Chyba się juz trochę dzieciom przejadła
Potem gorące leczo do słoików daję, jak nakrętki złapią, a zawartość zimna, zagotowuję w wodzie słoiki.
Imegan, koniecznie daj przepis na tę sałatkę. Mam z takich składników sałatkę, którą lubimy, ale moze Twoja ma inne przyprawy?
Amita, kupiłam preparat na komary i kleszcze. Wczoraj poszłam w pole i muszki rzeczywiście trzymały sie z dala odemnie.
Vaco strong 50%
Kupiłam jeszcze Mugga 50% ale tego jeszcze nie wypróbowałam .
Emmi, odezwij sie że jesteś
Stary 2024-07-20, 09:23   #3270
Amita10
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Megi, u ciebie to hurtowe ilości, ja po słoiku robię Kawka i ciacho zaliczone, zaraz prysznic. Zerwałam wczoraj koperek to muszę go oberwać i zamrozić. I tak powoli...Jak znajdziesz to wrzuć ten przepis.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości