|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czy przesadzam
jesteśmy razem rok. pochodzi on z przemocowej rodziny. czasami ma wybuchy złości i wtedy padają przykre słowa. potem zaluje, przeprasza, jest miły.
niestety też jestem bardzo wrażliwa i czasami myślę że może ja przesadzam, przejmując się tym? jest on osoba która nie umie usiedzieć w miejscu, musi pracować, pomaga ludziom, naprawia itp a ostatnio wpadł w szał wszystko dlatego że mam mieszkanie do remontu- umalowanie ścian, zamontowanie nowej kuchenki, kupno i montaż drzwi do toalety kilka razy prosiłam go o pomoc, skombinował kolegę by wnieśli razem kuchenkę następnie ze złością w głosie oznajmił że nie będzie nam już pomagał, że ma dużo na głowie, że musi zapierrr kiedy tymczasem ja siedzę sobie 8h przed komputerem w pracy, że powinnam codziennie po pracy czyścić sobie głowice do auta, (rozmawialiśmy o tym, ale on tylko pokazał jak to się robi) po tej kłótni był miły i przepraszam, wypił dużo z kolegą, był wcięty następnego dnia mówi żebyśmy ogarnęli to mieszkanie, idziemy do castoramy po drzwi, duża kolejka do obsługi, on się denerwuje, wychodzi w złości mówi że musi być asertywny, że wszystkim pomaga, że każdego pierrr że chłopak mojej siostry powinien się tym zająć w sumie to nie wiem co chciałam od was, może po prostu czy to normalne? a i jeszcze w emocjach, przywaliłam w rów i odpadł lekko zderzak w jego aucie, jechalisny po jego kolegę- a on do niego - roz☠☠☠... mi auto w złości, było mi przykro poza tym: -wypominanie segzu bez zobowiązań - nazwanie mnie idiotka bo chciałam wziąć kolejna chwilówkę a on wolał bym zadluzyla się u niego - gadanie że jest niepostrzatane kiedy to on nie sprząta często - pretensje że pojechałam na noc do domu - wie o każdym co powiedzieć, on jest pracowity, wszyscy leżą pod pierzynka - wracałam z pracy i nie miałam żadnego obiadu bo on był zapracowany i siedział w garażu - wywalone w sprzatanie, rzadko ugotowany obiad, chciałabym żebyśmy się tym dzielili itp - mam depresję i czasami był polezala, pospala a dla niego to nie zrozumiale |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy przesadzam
Jasne że to nie jest normalne, męczycie się ze sobą.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
„poza tym:
-wypominanie segzu bez zobowiązań - nazwanie mnie idiotka bo chciałam wziąć kolejna chwilówkę a on wolał bym zadluzyla się u niego - gadanie że jest niepostrzatane kiedy to on nie sprząta często - pretensje że pojechałam na noc do domu - wie o każdym co powiedzieć, on jest pracowity, wszyscy leżą pod pierzynka - wracałam z pracy i nie miałam żadnego obiadu bo on był zapracowany i siedział w garażu - wywalone w sprzatanie, rzadko ugotowany obiad, chciałabym żebyśmy się tym dzielili itp - mam depresję i czasami był polezala, pospala a dla niego to nie zrozumiale”. Trafiłaś serio na cud , miód I orzeszki. On ma o sobie właśnie takie zdanie, a ty to taka głupia co postuka w klawiaturę 8 h i już się zmęczona. Wiej od tego chama, prostaka i frustrata, a i lubiącego do kielicha zaglądnąć . Masz depresję , będzie jeszcze gorzej jak z nim zostaniesz. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pelno fajnych normalnych facetow na swiecie po co ci taki cham? ps.przejrzalam twoje poprzednie tematy ,to ten sam gosciu co na ciebie sie wydzieral jak do niego przyjechalas za granice i nie umialas trafic do pracy? dlaczego z nim ciagle jestes? oczekujesz tu jakis magicznych rozwiazan ?facet do odstrzalu wiedzialas o tym juz w styczniu tego roku ,on sie nie zmieni wasz zwiazek jest toksyczny i patologiczny . naucz sie byc sama,idz na jakas terapie a nie ladujesz sie caly czas z bagna w bagno
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2024-09-02 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Nie przesadzasz, to co opisujesz to bardzo niezdrowe toksyczne zachowania. Juz na wstepie go usprawiedliwiasz, ze pochodzi on z trudnego domu. Juz zmagasz sie z depresja, a nie zadbasz o siebie przebywajac z toksykiem. W pierwszej kolejnosci zawalcz o siebie i swoje zdrowie.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Aczkolwiek w jednym typ ma rację - chwilówki to zło. Ale u niego też się nie zapożyczaj
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Nie, to nie jest normalne. On nie jest normalny. Ewidentne problemy z agresją. Wiej, bo w końcu ci przyłoży.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ten sam facet co w poprzednim wątku? Dlaczego nadal z nim jesteś? Przecież już wtedy miałaś wątpliwości co do jego zachowania. Już wtedy dostałaś rady żeby zakończyć tą znajomość. Minęło kilka miesięcy a Ty wracasz tutaj z podobnym pytaniem dotyczącym tego samego faceta. Nikt za Ciebie ostatecznej decyzji nie podejmie. Nie pasuje Ci facet i jego zachowanie to zakończ związek.
Poukładałas już sobie życie? Nadal mieszkacie za granicą? Masz pracę? Chodzisz na terapię? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2024-09-04 o 07:31 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Przykro to się czyta i nie - nie przesadzasz. Jeżeli to prawda i Twój związek wygląda tak od dawna (widziałam wspominki, że już prędzej dodawałaś wątki w podobnym stylu), to wydaje mi się że nic się nie zmieni. Ani Ty nie zmienisz jego, ani on siebie... Przede wszystkim skup się na sobie i swoim stanie psychicznym.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Wasza relacja brzmi skrajnie patologicznie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Nie przesadzasz, to bardzo zła relacja. Nikt nie zasługuje na takie traktowanie.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Straszna patologia. Jak mozna nazwac swoja dziewczyne idiotka. Szok.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.