|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy zgadzając się na leczenie ogólne mogę odmówić badania u ginekologa?
Stwierdzono u mnie anemię na którą mam przepisane leki ale jeżeli leki nie pomogą i trafię znów na sor to czy jest to prawdą , że wtedy wymagana jest konsultacja ginekologiczna? A jeżeli tak to czy przy podpisaniu ogólnej zgody na leczenie mogę odmówić takich badań? proszę o odpowiedź. Ja nie czuję, że mam jakiekolwiek problemy ginekologiczne i uważam, że wizyta u takiego specjalisty nie jest konieczna . Nie byłam u ginekologa i nie chcę u niego być. Kilka lat temu zostałam skrzywdzona i to nie na moją głowę tylko chcę wiedzieć czy w sytuacji takiej, że odmawiam lekarz może odnotować, że odmawiam leczenia? Jeżeli odmawiam tylko ginekologa? czy ktoś może mi rozjaśnić jak to wtedy działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy zgadzając się na leczenie ogólne mogę odmówić badania u ginekologa?
Myślę, że w każdej sytuacji możesz odmówić konkretnego badania. To Twoje ciało, Twoje zdrowie, Ty o nim decydujesz, nie inni ludzie. Lekarze mogą zalecić, przekonywać, proponować, ale ostateczna decyzja jest Twoja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.