Zagroda babuszki cz.5 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-10-01, 18:28   #391
cicha722
Rozeznanie

Dot.: Zagroda babuszki cz.5

U mnie rano był mróz. Dziś było ognisko z dziećmi w przedszkolu. Upiekliśmy kiełbaski. Po pracy nadal zbieramy ziemniaki. Plecy mnie bolą.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Saginatko piękne warzywa. Ja mam jeszcze kilka krzaków pomidorków w tunelu.
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 19:50   #392
herbatka99
Zadomowienie

Chciałam kiedyś skrzynie do warzyw, ale oprócz skrzyni trzeba by przywieźć wywrotkę ziemi, albo dużo ziemi workowanej. Więc zrezygnowałam ,z powodu ceny ,a potem pracy aby wypełnić skrzynie ziemią. Użyźniam ziemię ogrodową i musi starczyć. Dodatkowo skrzynie potdzebują nawadniania.

Ann, pościeli to ja nie będę przerabiać. Jest nowa i dobrego gatunku.

Część tkanin jest z sztucznych włókien więc dałam córce dla kotów.

Nie lubię sztucznych ,więc trzeba je jakoś wykorzystać. Żeby nie wyrzucać.

U nas dzisiaj też słoneczna pogoda, ale od morza wiał ostry przenikliwy wiatr.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Czy jesienne rzodkiewki siejecie w tunelu czy na powietrzu?
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 08:15   #393
Amita10
Wtajemniczenie

Hej Mam dziś przed pracą dzień gospodarczy. Miałam nadzieję, że umyję okna, ale pada deszcz. Za to wysprzątałam mieszkanie tak na błysk. I choć cały letni sezon ogarniałam, to widać zaniedbania. Przecieranie podłóg to nie to samo co umycie porządne mopem, wodą z płynem ;p Aż żal, że te okna zostaną na lepszą pogodę. Cholerka, ile by nie sprzątał to i tak robota głupiego.
Herbatko, ja w gruncie też podlewałam warzywa jak była susza. Mam kupione węże do nawadniania. Ale do podłączenia do kranu potrzebują reduktora czy czegoś i tak sobie czekają na użycie na wsi. Same węże były tanie, chyba stówkę zapłaciłam, za 100-u m. system z kształtkami.
Idę jeszcze łazienkę posprzątać. Potem prysznic, kawa, obiad, praca.
Amita10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 12:43   #394
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Cześć śpiące królewny 🙂

Pogoda taka do spania, coś mokrego leci z nieba.

Słucham sobie trójki, bo są piosenki na życzenie.

Na obiad będzie zupa na wczorajszym gulaszu.

Cicha, macie tak dużo ziemniaków, że je tyle dni zbieracie? Plecy Cię bolą bo nie nawykłe do schylania.

Amita, moje okna też brudne. Może deszcz umyje.

Herbatko, jak to jest czuc wiatr od morza? Wybieram się tam jak ta sojka.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

https://modnakiecka.pl/pl/p/Czarna-S...MTkwNjk5NzE0Mw..

Kupiłam raz podobna do tej sukienkę

Dekolt byl tak duży, że miałam wrażenie, że się na pępku kończy.
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 13:15   #395
saginata
Raczkowanie

Hej dziewczynki!
U mnie w tej chwili piękny słoneczny dzień.Rano był pierwszy przymrozek.

Na obiad będzie zupa-z wczorajszej dyniowej i przedwczorajszego sosu z kurczaka-podana z groszkiem ptysiowym.

Lanolinko-kiecka fajna-taka sportowa-ale dekoltów nie lubie.Ja jestem niska -i mało mam dekoltu-kończy się szyja i cycki się zaczynają I gdzie tu miejsce na dekolt?
Ja jesienną sałatę i rzodkiewkę siałam w gruncie.
Jeśli chodzi o podlewanie warzyw to w tym roku podlewaliśmy strasznie dużo-inaczej nic by nie urosło na naszym piasku.Zobaczymy jak będzie w skrzyniach.Ogólnie mam nadzieję,że łatwiej.

Aksamitki szronem ozdobione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 461650397_1064685405365901_6140219287460098960_n.jpg (172,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez saginata
Czas edycji: 2024-10-02 o 13:18
saginata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 13:16   #396
saginata
Raczkowanie

przymrozek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 461647724_855434640031281_4391666764866261853_n.jpg (127,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2024-10-02, 14:41   #397
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Sagi to Twój sad? Bardzo zadbany.

Też nie jestem wysoka i ja z kolei przez to unikam długich sukien bo mi się wydaje, że ginę w nich

Na ponurą jesień sprawiłam sobie nowy dres w koniki. Bo nie mam kota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20241002_153809_Chrome.jpg (119,6 KB, 8 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-10-02, 14:45   #398
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Co do skrzyn to podlewa trzeba, ja mam jeszcze dość wysokie zatem szybciej ziemia wysycha ale jeśli się gęsto posadzi to już to wysychanie nie jest tak drastyczne.

Może bym malin dosadzila? Dobrego nigdy dość
Stary 2024-10-02, 15:12   #399
herbatka99
Zadomowienie

Ja też jestem niska i też nie lubię długich sukienek. Takie w połowie kolana ,albo ciut za.
Ładnie tam u was ,co na zdjęciach widać.U mnie ciasno. Drzewka wciśnięte ,ciasno mają.nie wiem czy u mnie był szron, chyba jeszcze nie.Zaczyna się cieplejsza u nas temp. niż w Polsce ,bo morze oddaje ciepło to co nabrało latem. Więc przymrozki wpierw u was.
Jaki to jest wiatr od morza? Latem chłodzący, jak się podczas upału pójdzie na plażę to się tego upału tak nie odczuwa, woda daję chłód.Ale dalej od plaży też upał, aż pali. Teraz jak te ocieplenia klimatu to odczuwamy upały których kiedyś u nas w nadmorskich miastach nie było
Jesienią i zimą to przenikliwie przewiewa człowieka przez płaszcze ,dochodzi aż do ciała. Jak mieszkałam w Gdyni to namarzłam się często. Swetry pod płaszczem nie pomagał. Teraz kurtki dużo pomagają, nie przewiewa ten wiatr. Ale nie zapomnę jak wczesną wiosną pijechaliśmy do Władysławowa.
Po pół godzinie spaceru uciekaliśmy. Miałam wrażenie że pogoda jak na biegunie. Tak było zimno przez ten wiatr od morza.
Stary 2024-10-02, 15:18   #400
herbatka99
Zadomowienie

Moje pomidory nie wiedzą że lato się skończyło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20241002_132052.jpg (288,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20241002_132135.jpg (343,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2024-10-02, 15:38   #401
Amita10
Wtajemniczenie

Z rozpędu posprzątałam też swoje biuro. Od razu przyjemniej się siedzi. Bo pracuje to zawsze tak samo :P
Cały dzień popaduje i zimno. Dziwny rok, najpierw ciepło, potem wiosną zima i mróz, potem upały a teraz od razu taka jesień. Nie pamiętam takiego zimnego początku października. A i druga polowa września nie była jakoś specjalnie ciepła. Trudno, taki mamy klimat.
Ja jestem, powiedzmy, średniego wzrostu. Lubię i długie kiecki i miniówki, choć te krótkie to teraz rzadko. Tyłek mi urósł za bardzo ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-02, 16:35   #402
lenifa
Zakorzenienie

Zdecydowanie jestem najmniejsza. Mniejsze ode mie są tylko dzecka Póltora metra szczęścia + 4 cm wahania nastroju
Na moment kukłam bo jeszcze zajmuję się wnuczką .
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 16:48   #403
saginata
Raczkowanie

Herbatko-jakie ładne pomidory o tej porze.
U mnie jeszcze są w tunelu-ale już żółkną im liście.
Ja mało sukienkowa jestem-ale od święta zakładam kiecki. Kiedyś ciut przed kolano-teraz kolana koślawe to w połowie albo tuż za.
A długa suknia raz mi pasowała-w ubiegłym roku na weselu syna. Była długa, kolorowa-trochę jak hiszpanka.W innych długich wyglądam jak zakonnica.
O mój sadek dba mąż-ja tnę tylko brzoskwinie i krzewy owocowe.
Malin mam troszkę ale zamierzam dosadzić kilka letnich.
Dziś robiłam sok malinowy-w zamrażarkach za pełno więc maliny przerobiłam.
Amita-a co Cię tak na sprzątanie wzięło?
Lanolinko-ja mam kota-i nowe dresy też kupiłam.Bez ściągacza na dole-bo takie będą mi potrzebne.I kupiłam szerokie czarne spodnie.Też nie pasują do mnie-ale potrzebuję ze względu na kolano.
Emmi-hej,hej-gdzie jesteś?
Imegan-co u Ciebie? Może już wszystko przerobiłaś?
Annor-jak tam u Was-dziecki zdrowe?
Lenifa-dajesz jeszcze radę z wnukami?
Cicha-jak tam u Ciebie? Obrobiona już jesteś ogródkowo?
W piątek idę na odrosty do fryzjera i na hennę do kosmetyczki.Nie lubię chodzić z siwizną.
Stary 2024-10-02, 17:07   #404
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Cześć
Jeszcze jasnawo, ale za krótki czas mogłoby być ,,dobry wieczór".

Patrzę na wstawione zdjęcia, bo znów jesteście dla mnie smokiem o wielu głowach.
Sagi mamy chyba taką samą niebieską miskę.

U nas też się ochłodziło z lekka, ale najmarniej było ciut ponad zera, chociaż jakieś oszronienie mogło wystąpić. Nadal pomykam do pracy bez kurtki ale już w grubszym polarze. W domu jeszcze nie grzejemy, chociaż czuć, że jakoś chłodniej. Ale nie grzejemy z lenistwa. Ja mam uczulenie - alergię na piec, więc wcale mi do niego nie śpieszno. Nadal myślimy nad zamiennikiem i na razie nic nie wymyśliliśmy.
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 17:18   #405
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lanolinka Nie wiem czy wszystkie dynie, ale u mnie te okrągłe, klasyczne to dość długo stały. Chłodne, półciemne miejsce.

Herbatko Ładne pomidory. U mnie też się nieźle trzymają.

Fajne zdjęcia nawet z tym szronem. U mnie nadal dość ładnie z pogodą.

Sporo grona pedagogicznego choruje. Uruchamiane są już rezerwy. Ciekawe czy zamkną szkołę i przejdą na zdalne? Tylko osoba chora i na zdalnym pracować nie może . Niewesoło jest. Dzieci przyprowadzane są chore, bo rodzic ,,musi pracować".

Ja dorobiłam się kontuzji nogi i sama się rehabilituję. Idzie dobrze. A tak to obserwuję sobie przyrodę. Pomijając większe-mniejsze zawirowania to jest po staremu. MM ugotował pierwszy bigos i to był strzał w dziesiątkę przy tej zmianie pogody. Do mnie nie dociera, że to już koniec lata. Ciągle mi się wydaje, że za chwilę znów będzie upał, a przynajmniej ciepło.

-------------------
pozdrawiam wszystkich, ale już uciekam. Jestem zmęczona. Buziaki

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-02 o 17:21
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 17:43   #406
lenifa
Zakorzenienie

Dopiero zostałam zwolniona z opieki nad wnuczką. I pewnie tylko kapiel i spanie, a jutro od nowa. Moje szczęście jest bardzo grzeczne. Poczytałyśmy trochę, bajki, pobawilysmy się w gospodarstwo wiejskie którym zarządzała kięzniczka, trochę porysowałyśmy i odwaliłyśmy kawał roboty ze sprzątaniem zabawek. Była też gimnastyka ale moja bardzo skromna, bo babcia ty tylko jeden raz a ja 10) Zmęczona jestem. Kiedys trzeba było sobie dać radę z czwórką, a teraz jedno tylko i babcia padła
Stary 2024-10-02, 18:09   #407
cicha722
Rozeznanie

Właśnie brat za dużo tych ziemniaków zasadzil bo myślał że nie obrodzą -rok temu tak było. A tu bęc obrodziły i męczymy się ze zbieraniem bo nie ma czasu bo praca i jest nas tylko dwoje plus tata trochę pomoże. Jedna rządka ma 50 m.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Kupiłam patisony w słoiku jakie pyszne
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 19:31   #408
Amita10
Wtajemniczenie

Sagi, po prostu nadszedł czas gdy bez żalu nie lecę na działkę A już czas najwyższy, bo w sezonie to mi szkoda czasu na szorowanie wszystkiego. Latem, kiedy pada to człowiek chce odpocząć a teraz to już odpoczęta jestem i na ciepło się nie zanosi. Kąty trzeba ogarnąć. Na szafkach kuchennych powycierałam, przetarłam szybki w drzwiach. Umyłam półkę ze słoiczkami na przyprawy i te słoiczki. Spryskałam kwiaty pod prysznicem. I tak poszło...
Porządki na działce nie skończone, więc jak tylko pogoda się poprawi to zmiana repertuaru. I tak w koło Macieju.
Cicha, ja dziś próbowałam patisony w chilli. Dość dobre wyszły.
Stary 2024-10-03, 06:32   #409
saginata
Raczkowanie

Dzień dobry!
Szaro ,buro i ponuro.Pada deszcz.Dziś mam dzień robót kuchennych.
Amita-chciałabym znaleźć w sobie taki zapał aby generalnie posprzątać.Okna się proszą o mycie-ale może kiedyś tam się doczekają.
Na obiad dziś flaki ze słoika.
Dobrego dzionka
Stary 2024-10-03, 07:22   #410
lenifa
Zakorzenienie

Pokochajcie miód. Wczoraj mi córa zasłabła wieczorkiem, co nawet nie bylo dziwne jak patrze ile pracuje. Albo w pracy albo w domu, usiłuje wszystko ogarnąć. A jeszcze z dziećmi to tu to tam. Wczoraj zaliczyła Zamość z wnuczkiem, na wizytę kontrolną i tak myślałam o naszej An, co na różne zajęcia biega z dziećmi. Tez dawniej przypominam sobie, że bywało, że nie wiedziałam jak się nazywam. A najgorsze były wywiadówki. Nie wiem jak teraz, ale wtedy były wszystkie w jednym terminie i o jednej godzinie. I obleć 4 wywiadówki w różnych częsciach miasta w jedną godzinę. No i jescze odrobić zadania domowe z dziećmi...

No ale wracam do miodu. Więc córa przyszła do siebie po szklance wody z miodem. Tak łyżkę miodu dałam na tę szklankę letniej wody. Przypomniałam sobie, że jak miałam takie problemy czasem, to tak się ratowałam. I to mi dość szybko pomagało.

Za chwilę będziemy urzędować z wnusią, znów cały dzień. Juz mi sie pomysły skończyły czym ją zająć. Jeszcze aby można jakiś spacerek zrobic, no ale nie można, bo pogoda nie ten teges, a i ona właśnie dlatego w domu, że lekko przeziębiona.

Szukam pomysłu na myszę. Niby kilka znam, ale tylko w teorii, bo nie miałam do tej pory problemu z myszą. Weszła jedna do domu, co ponoć mają w zwyczaju o tej prze roku. Na razie ją tylko słyszymy. Poustawiane są łapki na oną od 2 dni ale spryciula się nie łapie. No i teraz nie wiem, co innego mogę zastosować. W teorii wiem, ze ocet goździkowy mogę zrobić, albo użyć olejku z drzewa herbacianego.
Nawet kot został zaproszony na pokoje Ale póki co nie uskutecznił jeszcze polowania

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-10-03 o 07:36
Stary 2024-10-03, 07:33   #411
Amita10
Wtajemniczenie

Hej ciągle pada. 6,5 *C. Sagi, aż tak to nie jestem pracowita żeby od razu generalnie ;p Ot, trochę więcej niż tylko po wierzchu. Szafki w środku to chyba dopiero przy przeprowadzce
Lenifo, miód można kochać ale ja sprawdziłabym cukier przy zasłabnięciu.
Stary 2024-10-03, 07:40   #412
lenifa
Zakorzenienie

No wiem Amitko, że cukier może spaść przy zasłabnięciu i w ogóle spadek cukru może być niebezpieczny. A ludzie tak latają zapracowani, czasem toto nie pamięta aby zjeść.
Stary 2024-10-03, 08:14   #413
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Lenifo, na myszy dobrze działa trutka.

Zdrowia dla córki, może to tylko jednorazowe?

Herbatko, zimny jesienny wiatr od morza niesie chociaż że sobą jakieś dobrodziejstwa- jody itp ?

Halny w górach to tylko ludziom w głowach miesza.

Sagi, jutro dzień urody przed Tobą. Świetne są takie wyjścia. Też nie lubię siwych odrostów, trend na siwiznę jeszcze mnie nie zaciekawił.

Moja kuzynka ma koty i kupuję jakieś tam specjalne dresy co się ich psia sierść nie trzyma.

Pomidory idą po ścianie jak wiciokrzew.

Amita, większych tylek jest w modzie. Ile się trzeba hiptrustow narobić żeby zbudować ładny ... A Ty masz bez roboty.

Sagi koleżanka co ma koty kupuje specjalne spodnie, których się sierść nie chwyta.

Lenifa, faktycznie jesteś drobniutka

Emmi to to kolano Ci znowu dokucza?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cicha, długie te grządki, trzeba się nachodzić. Ale pewnie bliżej nic dalej. I masz darmowe ćwiczenia- pochylenie, wyptost, 😉.Sprzedacie nadwyżkę?

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A miód to jest przede wszystkim kaloryczny.
Stary 2024-10-03, 08:32   #414
lenifa
Zakorzenienie

Lanolinko - No właśnie będę patrzyć czy miał znaczenie ten cynk. Bo zaczęłam znów go suplementować. Aż poszłam do lustra. Pojawiają sie w okolicy grzywki ciemniejsze przebyłyski. Ja w sumie miałam fajnie, bo jak zesiwiałam to cala na taki plantynowy blond. Wyglądało to jak farbowane włosy i tylko ja wiedziałam, że nie używam farby. Teraz chce doprowadzić calość do mojego własnego koloru. Niektóre wynalazki robią się przez przypadek. Ale hop to powiem jak cała głowa będzie moim naturalnym ciemnym blondem.

Fajnie się eksperymentuje na jaśniejszych włosach. Odrosty nie sprawiają tak wiele problemu.

Jakimś cudem musze udać się do sklepu po pół litra) Mam tu cynię, chciałam skorzystać z okazji i zrobić m.in nalewkę cyniową. Noż babcia idzie po pół litra. A tu o onej cynii. Tylko że znam tylko teorię, to poczekajcie jak królik doświadczalny zrobi eksperyment https://rozanski.li/4914/cynia-zinni...i-i-kosmetyce/

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-10-03 o 08:39
Stary 2024-10-03, 09:48   #415
Amita10
Wtajemniczenie

Lenifo, nie to, że zasłabła i spadł jej cukier tylko spadł jej cukier i zasłabła. Powinna sobie sprawdzić glukozę koniecznie, bo tu żartów nie ma. To może być coś czego miodem nie wyleczy. Oby wynikło tylko z przemęczenia, ale warto sprawdzić.
Lanolinko, ale to tyłek wytrenowany w kuchni nie na siłowni
Nie znoszę swoich siwych włosów. W siwych to dobrze wyglądają młode dziewczyny, bo to wiadomo, że sztuczny kolor A starsze, niestety, wyglądają jak zaniedbane stare baby.
Stary 2024-10-03, 10:09   #416
lenifa
Zakorzenienie

Amita przypuszczasz, że tego nie wiem? No to wyprowadzę cię z błędu. Mój tata miał cukrzycę i cały czas od pierwszego dnia do momentu jak odszedl, wiedziałm o tym wszystko. A leczenie było pod koniec już bardzo zaawansowane. Tak, że to czym jest cukrzyca to znam od dobrych 40 lat, amoże i więcej. Tak, że spoojnie, Ja nie jestem taki ciemniak na jakiego mogę wyglądać;P

Zajmuję się wnuczką i urządzamy tu w pokoju gospodarstwo rolne, tak, że znikam na jakiś czas.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-10-03 o 10:49
Stary 2024-10-03, 10:46   #417
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Amita, zatem masę zrobiłaś, teraz czas ma rzeźbę 💪

Co do isow siwych to myślę, że lepiej stopniowo do nich schodzić niż po prostu zostawić cxyli przestać farbować.

Co na obiad co na obiad...a zrobię ziemniaki z kotletem

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Lenifa, nalewki robi się na wódce czy na spirytusie czy obojętnie?
Stary 2024-10-03, 10:56   #418
lenifa
Zakorzenienie

To zależy z czego i jest różnie. Zależy od zioła i jakie składniki chcemy z niego wyciągnąć. Akuratnie cynia to nalewka jest 40 do 60%. Każde ziólko ma swoje takie różne obwarowania, a jeszcze zależy w jakim celu przygotowujemy.

Więc zioła można użyć w różnej formie, od zwykłego naparu (ważne proporcje we wszystkim), po wywary, nalewki, intrakty, a nawet zioła suszone w proszku, albo zioła świeże. czasem to są octy, czasem przygotowuje się na winie. Czasem są wskazania by użyć świeżego zioła, czasem musi być wcześniej ususzone. No różnie jest. Zależy w jakim celu u kogo i co i dlaczego.

Ja póki co zauważyłam, że płatki cyni zalane wrzątkiem po prostu wybielały. Jestem po pierwszym łyczku. Nie jest to gorzkie, a nawet nazwałabym bezsmakowe Chyba że mam za mało cynku) Wtedy wszystko nie ma smaku.

Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-10-03 o 10:59
Stary 2024-10-03, 13:32   #419
herbatka99
Zadomowienie

Przeczytałam o czyni. Ile tego..

U mnie w ogródku dużo rośnie, ale już przekwitają. Przeczytam dokładniej. Może jeszcze coś zbiorę. Liście i co tam jeszcze ,chyba korzonki.

Cały dzień pada. Jak jutro będzie tak samo to muszę w deszczu jednak iść ,bo na pocztę.

Okropna pogoda, sprzątam ,wczoraj tak pięknie było słoneczny dzień. Sprzątałam w ogrodzie, bo szkoda było iść do domu.Słońce świeciło, a dzisiaj mokro.
Stary 2024-10-03, 14:50   #420
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Odnośnie ziół 😁

Siedzi krowa nad rzeką i pali zioło,nagle podpływa do niej bóbr i mówi:

-Krowa co robisz?

-Jaram sobie zioło, masz pociągnij sobie.

Bóbr się zaciągnął i od razu wydmuchnął dym,a krowa na to:

-Bóbr nie tak!Weź porządnego bucha, popłyń w dół rzeki i na plaży wypuść powietrze.

Bóbr się zaciągnął, popłynął na plażę i taki zjarany leży. W pewnym momencie podpłynął hipopotam i mówi do bobra:

-Bóbr co robisz?

-Jaram zielsko, idź do krowy ona Ci da.

Hipopotam popłynął w górę rzeki. Płynie, płynie, zobaczyła go krowa, wybałuszyła gały i wrzeszczy:

-Bóbr k...a wypuść powietrze!!!

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Odebrałam buty od szewca, dobrze, że zdążył przed śniegiem. Nawet mu ok wyszło. Przerysowałam obcas na wybojach, aż mi go zmarło i była jakby dziura. Coś poczarowal i jest ok.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A w ogóle, to szkoda, że chłodno bo muszę znowu ubierać te okropne rajtki co to trzymają moich sukien jak rzep psiego ogona. Pryskam płynem i suknie i rajtki i nogi i jakoś daje rade ale nie jest idealnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości