Zagroda babuszki cz.5 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-10-05, 13:17   #481
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dot.: Zagroda babuszki cz.5

Amita Mam z tyłu głowy ten pomysł na własny ocet jabłkowy, ale nie mam na to na razie głowy. Jak MM wróci, to może uda się go posadzić do kompa aby poczytał, bo on najprędzej znajdzie na to czas. Ja mogę mu zebrać

Na razie to jabłka suszymy. Któregoś roku odważyliśmy się - ależ to brzmi , ale my takie miejskie sieroty jesteśmy. W każdym razie zasmakowaliśmy w tych suszonych plasterkach i robimy. Suszyliśmy gruszki też pyszne.

Sagi Chodzi za mną garnek z tym wodnym czymś tam. Widziałam trochę inny garnek na chińskim filmie. Inny kształt i szklany, do wszelakiej fermentacji, bo oni uwielbiają. Bardzo mnie zaciekawił. Może spróbujemy z tym, co polecasz? Ciasta wyglądają wybornie. Kochana . Normalnie mistrzostwo świata.

U mnie, odkąd jest TS to mam z kim jeść ciasta. Kupne oczywiście. Chłopcy nie przepadają, przy tacie cukrzyku wychowani bez ciast, aby nie kusiło. Więc my sobie same z TS zaglądamy co cukierni i wybieramy po kawałeczku tego i tamtego. A ostatnio i tak musiałam gonić MM, bo już, już dojrzał... i on tak ,,tylko spróbować" Ech...

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 13:29
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 13:18   #482
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Sagi Zapisałam sobie też.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 13:26
Stary 2024-10-05, 13:26   #483
saginata
Raczkowanie

No cóż-ciastka kuszą-nie dziwię się TM.

Emmi-mi ten gar poleciła wiele lat tem Wiedźma.Była kiedyś na eko z mężem Pedrem.Potem na Banitach-uczyli mnie robić wędzarkę i wędliny.
Dziś chce mi się śmiać jak nie mogłam załapać gdzie jest ta uszczelka wodna w garze i jej szukałam.A wystarczyło nalać wody do rowka
Stary 2024-10-05, 13:31   #484
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Sagi A jak potem przechowujesz ten zakwas już w butelkach?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Mnie to wszystko kusi nawet jako czysty eksperyment, skrupulatnie sobie notuję, chyba, że głowa nada ,,później zapiszesz" to koniec, nie ma. Ale zapisuję i co z tego jak nie mam czasu. A jak jest czas, to coś takiego się wydarzy, że... odechciewa się wszystkiego :/ . No ale może kiedyś...?
Stary 2024-10-05, 13:33   #485
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Sagi Jeszcze tylko zadam moje flagowe pytanie . Dlaczego właśnie wybrałaś ten garnek spośród innych? Jest coś ważnego/istotnego co ma?

Lanolinka siemanko!

Widziałam też Stokrotkę, ale dalej nie ma odwagi z nami pisać. Szkoda. Czekamy

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 13:36
Stary 2024-10-05, 13:38   #486
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

O Sagi jakie śliczne ciasta. Pięknie wyszły.

Mam ten garnek, ktos mi go tu na zagrodzie polecił, kosze w nim ogórki albo kapustę nie myślałam o burakach. Może zrobię?

Emmi a to kolanko to nie to z którym chodziłaś na rehabilitację? Nie pomogło?

Nie myślałam o

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Podłączam się do zaproszenia nowej koleżanki. Chodź, Sagi już placków napiekla jakby przeczuwała, że goście przyjdą 🙂
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 13:44   #487
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Cytat:
Napisane przez Lanolinkaaa Pokaż wiadomość
Emmi a to kolanko to nie to z którym chodziłaś na rehabilitację? Nie pomogło?
Lanolinka Miło mi, że pamiętasz o mnie. Na rehabilitację chodzę z szyją. Nie wiem czy to coś da, skoro to już na wysokości zwyrodnienia, ale jak jestem jeszcze młoda , to może coś z tego będzie. Na pewno czuję poprawę w samym ruszaniu szyi i kark jest jakby trochę inny, albo to może mnie się tylko tak wydaje. Polubiłam się z młodym rehabilitantem, jest wegetarianinem, więc zawsze o coś ciekawego się podpytam. Masaż połączony jest z masażem relaksującym, więc dodatkowa korzyść. Kolano jest nie -rehabilitowane, tylko do operacji albo jeśli leki zdziałają cuda. Od roku jestem na terapii lekowej, po dwóch seriach półrocznych jest poprawa. Więc ortopeda dał szansę i lecimy z trzecią serią. A to co mam teraz, to niefortunny wypadek ze stopą, przez moją nieuwagę, spowodowaną przemęczeniem i to mogę sobie rehabilitować sama . ALe jest uciążliwość przy chodzeniu, bo to stopa. Ale jest coraz lepiej. Dodać muszę, że w pracy bardzo przydatne są moje buty, które przypadkowo kupiłam mega wygodne i one działają jak but ortopedyczny. Bez nich nie dałabym rady tyle chodzić.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 13:48

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-10-05, 14:11   #488
Amita10
Wtajemniczenie

Sagi, myję jabłka, kroję na części. Grubiej niż buraki na zakwas. Mogą być spady, byle nie były zgnite. Bez ogonków, z ogryzkami. Ładuję do słoja tak ponad pół, zalewam przegotowaną chłodną wodą z cukrem. 4 łyżki na litr wody. Codziennie staram się mieszać drewnianą łyżką.
choć zdarzyło mi się zostawić ocet i pojechać na wakacje i się zrobił. Z czarnej porzeczki to zapomniałam, że nastawiłam i też wyszedł. Na początku robi się piana, to mieszam, bo na tym lubi spleśnieć. Potem robią się takie białe grudki. I kiedyś wylewałam, bo myślałam, że się popsuł. Ale pleśń to poznasz, bo ona się zbiera w takie okrągłe plamy. A to są grudki i ładnie pachną. Potem może się zrobić taka woskowa pokrywa, to tzw. matka octowa. Jak jabłka opadną i prawie się rozpadną to przecedzam i zlewam do butelek. W butelkach potem może się zrobić taki glucik przy dnie, to zaczątek matki. Ogólnie, ocet kocham i piję rano z wodą. Od razu mam zaliczone pół litra wypitej wody Teraz mam malinowy, ale czarna porzeczka wymiata.
Amita10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 14:23   #489
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Amitka Zapisałam sobie twój sposób na ocet. Długo on się robi? Z innej porzeczki też się uda, czy tylko z czarnej?

-------------
Jakaś czcionka się przypałętała...

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 14:24
Stary 2024-10-05, 14:32   #490
Amita10
Wtajemniczenie

Podobno da się z wszystkiego, ale robiłam tylko z czarnej i z malin. Chyba coś koło 6 tygodni się robi.
Stary 2024-10-05, 14:56   #491
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Bbla1 Może Ciebie namówimy na pogawędkę? Przysiadaj się do przepysznych ciast Sagi

Amita Acha... no zobaczymy. Jak by się dało raz dwa zamówić ten garnek to od razu może poleciałby i ten ocet jabłkowy? Zobaczymy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-05, 15:13   #492
Amita10
Wtajemniczenie

Garnek jest super, mam podobny. Też z tej stronki, którą wkleiła Sagi. Mam 5 i 2,5l. Małosolne wychodzą pyszne. Czasem kiszę kapustę, tak na bieżąco do jedzenia. Ale słój też może być.
Stary 2024-10-05, 15:52   #493
saginata
Raczkowanie

Emmi-ja wkleiłam link z przykładowym garnkiem z wodną uszczelką.Ważne aby w garnku była przykrywka,króra wchodzi w rowek.To właśnie do tego rowka wlewa się wodę,która pełni rolę uszczelki.
Ja swoim dzieciakom kupiłam 3 litrowe w bricomache.Widziałam też w mrówce.
Zakwas w butelkach trzymam na drzwiach lodówki.
Amita-dzięki za przepis na ocet. Może się odważę.

Edytowane przez saginata
Czas edycji: 2024-10-05 o 16:26
saginata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 16:21   #494
Lanolinkaaa
Zakorzenienie

Amita, co daje picie octu?

Emmi, zastanawiania mnie jak można tabletkami kolano leczyć? Cxy to tylko tłumienie bólu? Jeśli chodzi o szyję to nie jestem pewna - jakby co to wyprostuj Lenifo- ale chyba właśnie Lenifa kiedyś pisała o ćwiczeniach na szyję Purczyńskiego.

Emmi ale tak ogolnie patrząc to szyja, kolano, stopa... brzmi jak sks😘

No, mąż mi grzybów naniósł. A drzewek nie wsadził.
Lanolinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 16:31   #495
herbatka99
Zadomowienie

Nabrałam ochoty na ten garnek z uszczelką wodną. Ale zastanawiam się jaki duży kupić. 3 l ,,2,5 . czy większy. Najbardziej bym wykorzystywała do kiszenia tego barszczu, może zakwas do chleba też?.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 16:43   #496
saginata
Raczkowanie

Herbatko-ja mam 5 litrowy.Czasami przydałby się mniejszy-chociażby na ogórki małosolne.Myślę,że 3 litrowy to taki akurat.
Nie wiem jak z zakwasem na chleb-nie robiłam.Ale na zakwas na żurek[barszcz biały]-jak najbardziej.No i ogórasy małosolne prosto z gara najlepsze.
Stary 2024-10-05, 16:53   #497
Amita10
Wtajemniczenie

Lanolinko, ocet jabłkowy jest podobno bardzo zdrowy. Ja lubię jego smak. W sensie smak wody z nim bo na półlitrową szklankę daję łyżkę octu.
Stary 2024-10-05, 17:35   #498
cicha722
Rozeznanie

Witajcie byłam dzisiaj na spacerze po gminie z przewodnikiem ostatni w tym roku. Było bardzo fajnie. Emmi tak wszystko mam ogarnięte w pracy. Ale dużo godzin i jestem bardzo zmęczona. Saginatko piękne ciacha ale bym zjadła u mnie był szaro bury dzień.
cicha722 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 17:49   #499
herbatka99
Zadomowienie

Jeszcze mi napiszcie czy dobrze się kisi kapusta w takim garnku z wodnym kołnierzem. Bo może bym kupił córce pod choinkę.
Na kapustę właśnie. Czy lepszy taki garnek czy np, ręcznik z prawdziwego lnu, tkanina wafelek lniany. Bo też mam na uwadze jako prezent. Co wy byście wybrały. Nadmienię że taki ręcznik jeden kosztuje 100 zł. 100 - 140 cm.
herbatka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-05, 17:59   #500
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

11*C w nocy ma spaść do 9*C.

Herbatko Nie znam się na tym. Od Ciebie dowiaduję się o sposobach kiszenia.

Też się zastanawiam jaką wielkość tego garnka wziąć. Zdam się na MM. On ma lepsze rozeznanie litrowe i naszych potrzeb.

Cicha Te godziny to macie upiorne. Mam kumpelę w przedszkolu, nawet w dość dużym i też jak idą zachorowania to się dwoją i troją. A Ty w pewnie mniejszym to już totalna masakra w tych zastępstwach. Delektuję się weekendem bez tego papierologicznego molocha, chociaż muszę jeszcze to i owo porobić ale już to takie mniejsze.

Lenifa Mi się pojawiała dzisiaj i znikała. Pewnie nie ma czasu pisać. Ściskam

----------------
I jest ciemno...

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-05 o 18:04
Stary 2024-10-05, 18:09   #501
annorl1
Zakorzenienie

No i się spisałam przedtem a nie dodał mi się komentarz 🤬

Teraz nie mam czasu już pisać. ale Was poczytałam.

Herbatko, osobiście wolała bym dostać garnek w prezencie 😉

A mnie jakoś ocet jabłkowy nie zachwyca. Nie wiem... Może jakaś dziwna jestem. Ale mimo że mam ogrom jabłek to go nie robię. Bo potem nie wykorzystuje, pomijam że długo mi nie wychodził. A jak wyszedł to zrobiłam i na tym się skończyło...

Buraczki w końcu zrobiłam dzisiaj. Cześć się gotuje w garze na polu. A te co na jie miejsca brakło na kuchence w domu.

Sagi, ciach przepysznie wyglądają i na pewno tak samo smakują.

Emmi, ja się Twojemu mężowi nie dziwie. Bo ja też bym się ciastom nie oparła 😋

Cicha, czyli nie było u Was deszczu skoro byłaś na spacerze z przewodnikiem? U nas kolejny dzień deszczowy.

Lenifa, a co to za organizery kupiłaś wnuczkom?
annorl1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 18:35   #502
lenifa
Zakorzenienie

Ja miałam tendencję do garbienia się i bądź co z szyją, a na Purczyńskiego w tym temacie wpadłam niedawno, jakieś 3 lata temu? W moim wieku to już problem z liczeniem czasu. I że tak nazwę przypilnowałam tego dość poważnie (w sensie ćwiczenia) przez pół roku. Obserwowałm u siebie mnóstwo pozytywnych zmian. Wyraźnie je odczuwałam i pewnie ćwiczyłabym dalej, ale pamiętacie, pisałam, że się stukłam dośc poważnie, był wstrząs mózgu i musiałam ograniczyć ćwiczenia. Bylo mi bradzo ciężko zdopingowac sie do powrotu do nich. Teraz już ćwiczę, ale zdarza się dzień, że nie wyrabiam. Dziś tak było, bo prawie cały dzień byłam sama z dzieciakami, a to żywioły są. Wtedy jak ćwiczyłam wcześniej, Pierwsze efekty pojawiły się wyraźnie po 2? 3 ? miesiącach, a więc nie od razu. No i ja troche poszerzyłam , że nie tylko ćwiczenia ale i pilnowanie prawidłowego ułożenia szyi na ile mi się udawało. To prawidłowe ułożenie szyi i brody spowodowało, że się wyprostowałam też, cokolwiek to znaczy. Od młodych lat bęckali mnie po plecach i mowili "glowa do góry" i ja biedna pogłebiałam problem, unosząc brodę i odchylając głowę do tyłu. Tak że Purczyński był dla mnie objawieniem... To prawidłowe ułożenie szyi jest niezwykle istotne dla nerwu błędnego, głownego kmunikatora między mózgiem a naszym częściami ciała. To nie chodzi tylko o postawę.

Wodę z octem jablkowym w proporcji jak podaje Amita piłam przez rok. Do momentu jak poczyłam, że mi się coś przesuwa pod żebrami. Po prostu wyraźnie to czułam. Nie widziałam co się dzieje, chociaż przypuszczałam , że coś z kamieniem żółciowym, bo go miałam i miałam już skierowanie na zabieg. No kiedy później zrobiłam badania okazalo się, że nie ma kamieni żółciowych. Ale nie jestem tak na 100 proc pewna jakim cudem znikły bo używałam też róźnych ziół.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

An no poszłam szukac coś odpowiedniego i w sumie nic mi tak nie podchodziło, w sensie użyteczności, odpowiedniej wielkości i takich tam, rzeczy funkcjonalnych. Pooglądałam te pojemniki wszelakie i wszystko nie to i masz doszłam w sklepie do chlebaków i dwa okazały takimi pojemnikami co ciut lepsze. jedne miały otwieranie od góry, a jedne były wyraźnie podwyższone. No to kupiłam, zadowolona że mam z głowy) Po cyzm w kolejnym sklepie naszłam na jeden z onych przez pół tańszy) No to kupiłam jeszcze jeden haha. Po czym córa zobaczyła co ja kupiłam i uznała, że to na nic i poszły jeszcze dwa organizery szufladkowe) To już masz pięc) No i juz tak mniej więcej poskładaliśmy co gdzie ma być i okazalo się, że chlebaki im spasowały na ulubione zabawki, na dodatek przydaloby się jeszcze ze dwa takie)
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-05, 19:26   #503
cicha722
Rozeznanie

Gdy był spacer była mżawka. Później się rozpadało i cały dzień było ciemno.
Stary 2024-10-06, 07:25   #504
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dzień dobry
Można rzec, że czuję się wypoczęta co nas (mnie i mój organizm) cieszy. Chociaż to odczucie może być odczuwalne tylko dla mnie a niekoniecznie dla organizmu . On buja się przecież z obecnymi ,,problemami zdrowotnymi" jakie są nadal. No ale przyjmijmy, że jesteśmy wypoczęci
Poranek mglisty ale nadal zielony. U mnie tak jeszcze tego nie widać, ale tam gdzie pracuję to drzewom, niektórym gałęziom przebarwiają się liście.

Nawet nie wiecie jak długo formułowałam to ostatnie zdanie. Odkryłam w tym tygodniu, że ... przynajmniej obserwowanym drzewom, nie przebarwiają się losowo wybrane liście, tylko cała gałąź. Spróbuję się temu przyglądać i u mnie, ale pewnie jak ruszy ,,jesienne malowanie" to nie wyłapię. Może teraz było łatwo, bo to same początki.

--------------------
Obecnie 8*C. ma być 11*C. Ma padać do 15.oo :/. Słoneczna pogoda ma być we wtorek i nawet 20*C w cieniu. Chciałabym znaleźć siły na ogarnięcie łazienki na górze. Muszę zrobić rodzinne zebranie, bo nie będzie tak, że ,,każdy korzysta tylko ja sprzątam"

---------------------
Lanolinka Żaden filmik tego typu na poważne schorzenie czegokolwiek. Absolutnie! Tak to można sobie ćwiczyć profilaktycznie i to też po konsultacji ze specjalistą, bo można sobie zaszkodzić. Ćwiczenia - rehabilitacyjne to nie tylko ruch, ale odpowiednie napięcie, ustawienie i wiele innych czynników jak się ma schorzenie. Ja sobie robię rehabilitację na stopę, aż! Bo jestem po konkretnych szkoleniach. Szyja szyi nierówna, są różnice rozwojowe, chorobowe i nie da się, że jakieś tam ćwiczenie jest uniwersalne i może każdy. Nie. Ja sobie tak właśnie załatwiłam szyję. Bez konsultacji z kimkolwiek, bez jakiegokolwiek rozpoznania mojej szyi, usłyszałam poradę wybitnego profesora na jeszcze innym szkoleniu, o tak rzuconym - aby tak ćwiczyć. I mimo wyraźnych oznak, że coś jest nie tak, to twardo ćwiczyłam. To jedna z większych głupot na jakie sobie pozwoliłam w moim życiu.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-06 o 07:39
Stary 2024-10-06, 07:44   #505
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Kocham moje wróbelkowate . Ileż one radości wnoszą w ogrodzie. Tyle ruchu, tyle radosnego albo kłótliwego szczebiotu. To jest ich czas, bo wiele ptaków poodlatywało a one zostały. Tu mogą być szczęśliwe, bo myślę sobie, że wszystkie ptaki ziarnowe będą szczęśliwe przy otwartej hodowli drobiu. Zawsze ziarenko się znajdzie do zjedzenia.

Lenifo Jesteś niezwykła. Ja mam dość mocno rozwiniętą wyobraźnię abstrakcyjną ale w życiu bym nie wpadła aby chlebak wykorzystać na coś innego . Niezwykłe.

Cicha widzę światełko u Ciebie.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-06 o 08:06
Stary 2024-10-06, 08:25   #506
annorl1
Zakorzenienie

Witam ❤

Miało być dzisiaj bez deszczu. I co? I od rana pada 🤬 takie błoto już wszędzie że zabić się można jak się idzie karmić ptaki. Bo tam największe błoto. Niby mają ponad 30 arów teraz do dyspozycji. I gęsi i tak wypuszczam całkiem poza tamten teren. Ale błoto jest prze okropne.

Ta pogoda działa na mnie depresyjnie. Chyba czas magnez zacząć brać. Albo Ashwagande sobie jednak zamówię i zacznę brać. Bo inaczej jesieni deszczowej nie przetrwam.

Lenifa, chlebak jako organizer?

Emmi, no to narada rodzinna konieczna. Takie tematy warto omawiać. Bo w końcu Ty też pracujesz a nie w domu siedzisz.
annorl1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-06, 08:29   #507
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Annorl U mnie dobrze działa na poprawę samopoczucia witamina D3. Obecnie biorę dawkę 2000, raz dziennie.
Stary 2024-10-06, 08:33   #508
cicha722
Rozeznanie

Hej też nie lubię takiej pogody i tych ciemności
Stary 2024-10-06, 08:39   #509
lenifa
Zakorzenienie

Widzisz Emmi ja się bardzo w wielu kwestiach związanych ze zdrowiem z tobą zgadzam. A najbardziej się zgadzam z tym, że u każdego czlowieka jest inna sytuacja i proste weź to czy tamto niekoniecznie może się sprawdzić, a bywa że i może zaszkodzić. Lekarz też nie wie wszystkiego. Wie to co mu pacjent chce powiedzieć i te nieliczne w sumie badania. Uważam, że jak na XXI wiek to analityka leży na łopatkach. Ogólnie zdrowie bardzo złożone i ja naprawdę piszę tu niewiele na ten temat, tyle co główka od szpilki, w sensie gdze można szukać.

Ja bardzo długo zdawałam się na lekarzy i dalej się interesuję medycyną jako taką, bo każda wiedza jest istotne, także taka. Tylko kiedy wiedza wchodzi w te no, procedury. To jakby sztukę przerobić na wytwarzanie pokemonów czy tam innych żabek. A sztuka to sztuka.
Poza tym to jest potężna wiedza. Ogromna. Nie do przyswojenia w 5 lat studiów.

Emmi takie zwykłe chlebaki niekoniecznie moga się sprawdzić w tym celu, ale znalazłam dwa takie trochę inaczej zamykane, które można użyć w innym celu.
lenifa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-06, 08:50   #510
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Lenifo Pisałaś, że chlebak otwierany od góry, pamiętam. Ale sam pomysł wykorzystania jest dla mnie niezwykły . A ja swoją drogą baczniej będę przyglądać się chlebakom, bo wydawało mi się, że jest z lekka zmodyfikowany ale jeden rodzaj, a tu proszę! Swego czasu pomogłam TS z pewnym bólem nogi. Nazwijmy go powtarzającym się skurczem, z którym się męczyła i nic nie pomagało. Najpierw wywiad dość szczegółowy zrobiłam, potem przeleciałyśmy wszystkie ,,wypadki" większe i mniejsze. Potem długo obmacywałam nogę, oczywiście poza miejscem bolącym. Poobserwowałam drugą nogę, która teoretycznie ,,jest zdrowa" A dopiero potem przystąpiłam do masażu i to też z bardzo dużą ostrożnością i czujnością na ,,odpowiadanie jej nogi". Była zadziwiona, że się udało. Kolejny już miesiąc i nic się nie odnowiło. Powiem tylko, że nie był to skurcz.

---------------
Robię śniadanie...
Lenifo Często oglądam w zagranicznych filmach o podłożu medycznym, że na dzień dobry albo robią prześwietlenie albo pobierają krew do zbadania. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale dlaczego nie ma tego u nas? To powinna być podstawowa diagnoza stanu organizmu.

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-10-06 o 09:05
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości