Jestem dziecinna - Czy to taki duży problem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-10-25, 21:03   #1
justyna1434
Przyczajenie

Jestem dziecinna - Czy to taki duży problem?

Hej kobitki. Założyłam tu konto i napisze trochę o tym jaka jestem, chciałabym żeby ktoś ocenił, czy naprawdę jestem aż taka dziecinna i czy tak jak mówi moja mama ,,nigdy nie znajdę sobie chlopaka" 😅

Jestem Justyna i jakiś czas temu skończyłam 20 lat. Nie rozumiem dlaczego wszyscy na tym świecie są strasznie poważni, dlaczego robią z wszystkiego problem, dlaczego wszystko muszą brać na serio. Lubię się wygłupiać, żartować. Nudzi mnie siedzenie w domu, a moje ulubione wakacje to te spędzone w energylandii. Wszyscy wola oglądać netflixa, a ja bym w tym czasie wyszła na miasto. Uzywam dużo emotek, bo uważam, że łatwiej nimi wyrazić emocje. Podobają mi się piżamy w kotki, noszę bluzę ze stitchem, trampki z myszką miki i mam w planach kupić sobie plecak z jelobkiem bambi :p Po prostu uważam, że to urocze. Po co zawsze być takim poważnym?Na co dzień ubieram się normalnie, dziewczęco, lubię chodzić w sukienkach, eleganckich plaszczach itp. , ale podobają mi się takie urocze dodatki. Raczej wybieram ubrania białe albo kolorowe, rzadko chodzę w czarnych, są dla mnie nudne. Mam aparat na zębach i lubię sobie poszaleć z kolorami, na ostatniej wizycie wybrałam sobie na górnym łuku ligatury różowe, a na dolnym niebieskie, po czym uslyszalam od znajomej ,,a co ty, dziecko jesteś?".. Co jest złego w tym, że zamiast czarnych i klasycznych, nudnych kolorów wybieram te żywsze?:/ Co jest złego w tym, że czasami sobie zażartuje, nie tracę czasu na głupie, niepotrzebne kłótnie, wyjdę z domu z bluzką z nadrukiem postaci z kreskówki? Kiedy trzeba umiem wesprzeć, pogadać na poważnie. Ale zazwyczaj dużo się uśmiecham, jestem pozytywna i macham ręką na głupoty którymi ludzie zamartwiają się godzinami. Bo po co tak wszystko rozmyślać? Żyje tu i teraz, mam wrażenie, że ludziom to nie odpowiada.. Ogólnie mam przyjaciół, z którymi się dogaduje, im nie przeszkadza to jaka jestem, ale ostatnio zaczęłam się spotykać z jednym chłopakiem i zabolało mnie to, co do mnie powiedział. - ,,jesteś ładna, nieglupia, zabawna, ale dziecinna". Zapytałam się, co takiego dziecinnego we mnie jest, a on tylko się na mnie spojrzał oceniającym wzrokiem... Ogólnie uważam, że jestem dojrzała w wielu kwestiach, ale jak widać innym to nie wystarcza, nie wiem dlaczego ludziom tak bardzo przeszkadza mój styl bycia.. Tak, nie jestem poważna, lubię się bawić i wyglupiac, ale uważam, że na bycie poważną jeszcze przyjdzie czas...Czy wszyscy muszą być takimi samymi, szarymi, nudnymi, normalnymi ludźmi? Czy ludzie którzy mnie otaczaja, czy to z nimi jest coś nie tak, czy może naprawdę problem jest we mnie? Nikt nie będzie mnie chciał? Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź
justyna1434 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-28, 09:41   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem dziecinna - Czy to taki duży problem?

Jeśli chodzi tylko o ubrania, to masz swój styl, lubisz kolory, nie ma w tym nic złego. Ale możliwe, że jest coś drażniącego, infantylnego w Twoim zachowaniu co irytuje ludzi, stąd tyle osób wytyka Ci dziecinność, a Ty tego nie dostrzegasz uważając, że dojrzale podchodzisz do różnych kwestii, a to inni są nudni i niewyluzowani. Może masz fajne poczucie humoru, ale np. rzucasz żarty w mało odpowiednich chwilach albo są one jakieś cringowe, mało śmieszne i niezrozumiałe poza internetem? Może to, że machasz ręką na "głupoty", jest odbierane jako beztroska i dziecinność, może to Ty odbierasz te sprawy jako głupoty. Możliwe, że Ty je tak postrzegasz, a inni Twoje machnięcie ręką uważają za oznakę że masz wyj****e. Tobie życie tu i teraz odpowiada, ale też z drugiej strony mogę powiedzieć, że czasami ciężko pogadać i zrozumieć się z osobą, która ma takie podejście jak Ty i nie przejmuje się jutrem, nie ma żadnych konkretnych celów. Ogólnie nic złego nie widzę w Twoim sposobie ubierania się czy stylu, ale skoro tyle osób irytuje Twoje zachowanie i mówią że jesteś dziecinna to możliwe, że nie dostrzegasz pewnych cech swojego charakteru, czasami problem jest w nas a nie wszystkich dookoła.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-28, 11:59   #3
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi tylko o ubrania, to masz swój styl, lubisz kolory, nie ma w tym nic złego. Ale możliwe, że jest coś drażniącego, infantylnego w Twoim zachowaniu co irytuje ludzi, stąd tyle osób wytyka Ci dziecinność, a Ty tego nie dostrzegasz uważając, że dojrzale podchodzisz do różnych kwestii, a to inni są nudni i niewyluzowani. Może masz fajne poczucie humoru, ale np. rzucasz żarty w mało odpowiednich chwilach albo są one jakieś cringowe, mało śmieszne i niezrozumiałe poza internetem? Może to, że machasz ręką na "głupoty", jest odbierane jako beztroska i dziecinność, może to Ty odbierasz te sprawy jako głupoty. Możliwe, że Ty je tak postrzegasz, a inni Twoje machnięcie ręką uważają za oznakę że masz wyj****e. Tobie życie tu i teraz odpowiada, ale też z drugiej strony mogę powiedzieć, że czasami ciężko pogadać i zrozumieć się z osobą, która ma takie podejście jak Ty i nie przejmuje się jutrem, nie ma żadnych konkretnych celów. Ogólnie nic złego nie widzę w Twoim sposobie ubierania się czy stylu, ale skoro tyle osób irytuje Twoje zachowanie i mówią że jesteś dziecinna to możliwe, że nie dostrzegasz pewnych cech swojego charakteru, czasami problem jest w nas a nie wszystkich dookoła.
Zgadzam się. O ile Twój strój to niczyja sprawa, o tyle Twoje zachowanie może być odbierane inaczej niż Tobie się wydaje. Z drugiej strony ciągle jesteś bardzo młoda, na powagę też pewnie przyjdzie czas.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-28, 13:07   #4
xfrida
Zadomowienie

co do ubran to nie widze nic zlego w kolorach,bluzach z jelonkiem czy nawet kolorowym aparacie na zeby ale ignorowanie powaniejszych problemow i ciagle cieszenie sie z wszystkiego jest naiwne i mnie osobiscie ludzie z takim charakterem jak twoj mecza
moze poszukaj znajomych mlodszych od siebie albo w jakis grupach o podobnych zainteresowaniach.
nie ma nic zlego w byciu powaznym ani w byciu pozytywnym wszytsko jednak w umiarze,ignorowanie powaznych problemow -brak przejmowania sie np praca,przyszloscia zawodowa,finansowa ciagle bujanie w oblokach w pewnym wieku jest infantylne i ciezko cos z taka osoba planowac dlatego to moze odstraszac
jedyna rada to szukac ludzi z podobnym podejsciem do zycia mozecie sobie razem bujac w oblokach ;-)
Stary 2024-10-28, 13:10   #5
Cordianka
Raczkowanie

Nie wiem czy jest sens pytania o dziecinnośc mając 20 lat

A tak poza tym wydajesz się po prostu ekstrawertyczną osobą, która czasem może mieć zachowania odbierane przez innych jako infantylne.
Cordianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-28, 13:51   #6
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna1434 Pokaż wiadomość
Hej kobitki. Założyłam tu konto i napisze trochę o tym jaka jestem, chciałabym żeby ktoś ocenił, czy naprawdę jestem aż taka dziecinna i czy tak jak mówi moja mama ,,nigdy nie znajdę sobie chlopaka"

Jestem Justyna i jakiś czas temu skończyłam 20 lat. Nie rozumiem dlaczego wszyscy na tym świecie są strasznie poważni, dlaczego robią z wszystkiego problem, dlaczego wszystko muszą brać na serio. Lubię się wygłupiać, żartować. Nudzi mnie siedzenie w domu, a moje ulubione wakacje to te spędzone w energylandii. Wszyscy wola oglądać netflixa, a ja bym w tym czasie wyszła na miasto. Uzywam dużo emotek, bo uważam, że łatwiej nimi wyrazić emocje. Podobają mi się piżamy w kotki, noszę bluzę ze stitchem, trampki z myszką miki i mam w planach kupić sobie plecak z jelobkiem bambi Po prostu uważam, że to urocze. Po co zawsze być takim poważnym?Na co dzień ubieram się normalnie, dziewczęco, lubię chodzić w sukienkach, eleganckich plaszczach itp. , ale podobają mi się takie urocze dodatki. Raczej wybieram ubrania białe albo kolorowe, rzadko chodzę w czarnych, są dla mnie nudne. Mam aparat na zębach i lubię sobie poszaleć z kolorami, na ostatniej wizycie wybrałam sobie na górnym łuku ligatury różowe, a na dolnym niebieskie, po czym uslyszalam od znajomej ,,a co ty, dziecko jesteś?".. Co jest złego w tym, że zamiast czarnych i klasycznych, nudnych kolorów wybieram te żywsze?:/ Co jest złego w tym, że czasami sobie zażartuje, nie tracę czasu na głupie, niepotrzebne kłótnie, wyjdę z domu z bluzką z nadrukiem postaci z kreskówki? Kiedy trzeba umiem wesprzeć, pogadać na poważnie. Ale zazwyczaj dużo się uśmiecham, jestem pozytywna i macham ręką na głupoty którymi ludzie zamartwiają się godzinami. Bo po co tak wszystko rozmyślać? Żyje tu i teraz, mam wrażenie, że ludziom to nie odpowiada.. Ogólnie mam przyjaciół, z którymi się dogaduje, im nie przeszkadza to jaka jestem, ale ostatnio zaczęłam się spotykać z jednym chłopakiem i zabolało mnie to, co do mnie powiedział. - ,,jesteś ładna, nieglupia, zabawna, ale dziecinna". Zapytałam się, co takiego dziecinnego we mnie jest, a on tylko się na mnie spojrzał oceniającym wzrokiem... Ogólnie uważam, że jestem dojrzała w wielu kwestiach, ale jak widać innym to nie wystarcza, nie wiem dlaczego ludziom tak bardzo przeszkadza mój styl bycia.. Tak, nie jestem poważna, lubię się bawić i wyglupiac, ale uważam, że na bycie poważną jeszcze przyjdzie czas...Czy wszyscy muszą być takimi samymi, szarymi, nudnymi, normalnymi ludźmi? Czy ludzie którzy mnie otaczaja, czy to z nimi jest coś nie tak, czy może naprawdę problem jest we mnie? Nikt nie będzie mnie chciał? Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź
Co to w ogóle za tekst, że jesteś "ładna, niegłupia, zabawna"? Bardzo toksyczny "niby komplement" przed dosraniem Ci po słowie "ale". Straszny koleś, do odstrzału. Niedojrzały toksyk.

Nie wiem, czy jest w Tobie cokolwiek dziecinnego w Twoim ekstrawertycznym czy ekscentrycznym stylem (może czasami styl ubierania się). Neutralne ligatury nie świadczą o dojrzałości, tak samo kolory nie definiują dziecinnosci.

Być może masz środowisko, które promuje dziwnie pojmowaną dorosłość jako trud, znój i brak kolorów. Zmień towarzystwo i keep going.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-30, 09:57   #7
Takwspominajka
Przyczajenie

Nie zauważyłam nic niepokojącego w opisie osoby, którą nas przedstawiasz. Nie lubię gdybać "może twoje zachowanie im nie odpowiada", bo ani ja, ani żadna z koleżanek, które się wyżej wypowiedziały nie wie, jak się zachowujesz. Mam za mało danych i obawiam się, że więcej nie uzyskam. Trzeba było cię poobserwować w akcji, poznać cię bliżej - a to niemożliwe. Nie zgadzam się z panią, która nazwała tego gościa, o którym wspominasz, że jest toksykiem. niby z jakiej racji? Niektóre kobiety są tak przewrażliwione, że wszystkim przykleiłyby łatkę toksyka i narcyza, podczas gdy często same są nieźle narcystyczne. Zabawne... Nie spodobałaś się temu chłopakowi, ale nie chciał cię zranić, starał się być miły, ale próbował zachować dystans. Wielka mi toksyna! Co, lepiej gdyby wprost powiedział: "kompletnie mi się nie podobasz."? Nie wydaje mi się.
Takwspominajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-30, 16:56   #8
madliyn
Przyczajenie

Też mi się wydaje, że może być coś irytującego w Twoim zachowaniu, czego nie dostrzegasz. Wielu ludzi np irytuje nadmierne zdrabnianie wszystkiego, "nioo" itp. Może warto znaleźć jakąś szczerą osobę i mocno ją przycisnąć, żeby wymieniła Twoje najbardziej irytujące, infantylne zachowania? Nie warto zmieniać stylu ubioru czy spędzania czasu, bo komuś się nie podoba, natomiast styl komunikacji myślę, że warto przemyśleć
madliyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-30, 18:23   #9
Camillie32
Rozeznanie

Mi się z opisu kojarzysz z osobą, która bagatelizuje czyjeś problemy czy humor, bo Ty masz takie podejście a nie inne. Jeśli tak jest, to mnie też by to irytowało, bo dorosłe życie to nie tylko radości, ale też smutki czy problemy i trzeba rozumieć obie te opcje.
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-30, 22:13   #10
justyna1434
Przyczajenie

Nigdy nie bagatelizuje problemów innych ludzi. Bardziej się przejmuje innymi niż sobą, na swoje problemy staram się patrzec optymistycznie i po prostu starać się aż tak nie rozmyslac, co mi często w sumie pomaga po prostu o nich zapomnieć.. W sumie zauważyłam, że to taka trochę ucieczka, to prawda, że ciężko mi się jest zmierzyć z rzeczywistością i problemami. Wolę żyć w swoim optymistycznym świecie 😅 Ale kiedy ktoś ma problem jestem pierwsza do wysłuchania i pomocy, bo zdaje sobie sprawę z tego, że większość ludzi ma inne podejście. Wiec tutaj się nie zgodzę.. Po prostu na dłuższą metę uciekam od problemów, staram się otaczać pozytywnymi ludźmi, gdy jestem w środowisku osób ciągle się zamartwiajacymi jednocześnie jestem pierwsza do wysłuchania, ale na dłuższą metę zaczyna mnie to przygnebiac. Może to jest dość infatylne i nie zbyt rozsądne, ale ciężko mi to zmienić 😕

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Nigdy nie bagatelizuje problemów innych ludzi.. Bardziej się przejmuje innymi niż sobą, na swoje problemy staram się patrzec optymistycznie i po prostu starać się aż tak nie rozmyslac, co mi często w sumie pomaga po prostu o nich zapomnieć.. W sumie zauważyłam, że to taka trochę ucieczka, to prawda, że ciężko mi się jest zmierzyć z rzeczywistością i problemami. Wolę żyć w swoim optymistycznym świecie 😅 Ale kiedy ktoś ma problem jestem pierwsza do wysłuchania i pomocy, bo zdaje sobie sprawę z tego, że większość ludzi ma inne podejście. Wiec tutaj się nie zgodzę.. Po prostu na dłuższą metę uciekam od problemów, staram się otaczać pozytywnymi ludźmi, gdy jestem w środowisku osób ciągle się zamartwiajacymi jednocześnie jestem pierwsza do wysłuchania, ale na dłuższą metę zaczyna mnie to przygnebiac. Może to jest dość infatylne i nie zbyt rozsądne, ale ciężko mi to zmienić 😕.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Dziękuję za przedstawienie swojego punktu widzenia, może mi to trochę pomoże bardziej dostrzec w sobie co jest nie tak, bo ludzie muszą mieć jakiś powód żeby tak mówić. No cóż, postaram się popytać bliskich dlaczego tak o mnie sądzą i popracuje nad sobą.. chyba tyle mogę zrobić.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Nie no, takich zwrotów nie używam 😅 Ale może być coś w tym, że ja po prostu w sobie czegoś nie widzę, co przeszkadza innym.. Muszę chyba bardziej zacząć siebie analizować
justyna1434 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-02, 11:44   #11
Alegory
Raczkowanie

Cytat:
Czy wszyscy muszą być takimi samymi, szarymi, nudnymi, normalnymi ludźmi? Czy ludzie którzy mnie otaczaja, czy to z nimi jest coś nie tak, czy może naprawdę problem jest we mnie? Nikt nie będzie mnie chciał?
Myślę, że świat jest bardziej skomplikowany, niż sugeruje Twoje pytanie: ludzie nie dzielą się na takich jak Ty i nudnych, szarych. Z jakiegoś powodu ten chłopak okazał się nie być Tobą zainteresowany, ale to nie oznacza, że nikt nie będzie Cię chciał. Po prostu trzeba znaleźć sobie kogoś, kto będzie "kompatybilny".
Alegory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-11-05, 14:00   #12
hasta_la_vista
Raczkowanie

Ciężko nie być dziecinnym w wieku 20 lat, no dzieciak jeszcze

Cytat:
Ogólnie uważam, że jestem dojrzała w wielu kwestiach, ale jak widać innym to nie wystarcza, nie wiem dlaczego ludziom tak bardzo przeszkadza mój styl bycia..
Dużo wypowiedzi poświęciłaś na powierzchowne błahostki typu styl bycia, wesołkowatość, lekkoducha, wygląd, a na tę całą dojrzałość zabrakło jakoś przestrzeni. Tak że to zdanie brzmi jak nieadekwatnie wysoka samoocena przynajmniej na tym polu.

Pytania są dość dziwne i tendencyjne. Jak mam odpowiedzieć na to, czy z wszystkimi ludźmi jest coś nie tak, bo są przecież tacy szaro-burzy...
Te pytania niemal ociekają chęcią wyszarpania podziwu, uznania, a przynajmniej przytaknięcia twojej wyjątkowości. Wysoką potrzebą oceniania innych, podbudowywaniem swojej samooceny i wyjątkowości tym ocenianiem. Dopiero na koniec wypowiedzi coś więcej ze swojego charakteru ujawniłaś. Tak mi się wydaje, że w tej "dziecinności" może kryć się spora doza narcyzmu i prędzej to ludzi uwiera niż jelonek Bambi na plecaku.

Edytowane przez hasta_la_vista
Czas edycji: 2024-11-05 o 14:02
hasta_la_vista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości