![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.5
Sagi, jakie piekne ciasteczka 👏😋😋😋
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz na laptopie widzę jak pomysłowo te ciasteczka przerobiłaś Sagi. Ciastek to renifer, a serce to Mikołaj. POmysłowo, nie wpadła bym na to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ale fajne ciastka, rzeczywiście bardzo pomysłowe
![]() My na mieście znów nam sporo czasu minęło na jazdach. Ale co tam... Najważniejsze, że idzie do przodu. Miłego wieczoru życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
No hej
![]() Emmi, to może i jakieś wnuki się pojawią? Ja miałam cywilny i kościelny ślub w jednym dniu. Zdenerwowałam się tylko pod samym Kościołem, bo się proboszcz ![]() ![]() Dziewczyny, robiłyście tak barszcz, że wrzucacie buraki i jabłka, zagotowujecie. Trzymacie dobę, zagotowujecie jeszcze raz i gotowe? Oczywiście z przyprawami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Miałam Wam dac link do pysznej wędzonej śliwki. Jak ktoś będzie chciał, to mega polecam. Nie znam gościa, ale mam tę śliwkę i jest mega pyszna .
https://www.olx.pl/d/oferta/sliwka-w...-ID13v5ZS.html Amita, a to masz wspomnienia ze ślubu kościelnego ![]() Ja miałam 2 śluby. Cywilny i kilka miesięcy później kościelny. Źle się czuję, zmęczona jestem, do tego mam okres. Zrobiłam dzieciakom michę popcornu i włączyłam bajkę. Muszę mieć tgrochę ciszy. Amita, nie nie robiłam tak nigdy barszczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
Jeju jak mnie bolało gardło okropnie. Nie mogłam nic przełykać. Dopiero teraz Ibuprom mi pomógł. Jakaś infekcja mnie dorwała. Śliczne ciasteczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cicha
![]() ![]() Amita ![]() Dobrego dnia życzę wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Cicha, zdrowka zycze ❤❤
Emmi, niech ten dzien Ci szybko mija i wolne. Odpoczynek 😁 Na polu mokro, w nocy popadalo. Ale cieplo bylo. Cala noc mielismy uchylone na dole 2 okna. Na polu teraz 8 stopni. Okropny wiatr wial w nocy. Teraz troche ustalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziś po południu mam fryzjera, muszę podciąć włosy żeby moje kudły nazwać fryzurą ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 |
Raczkowanie
|
Hwj!
U mnie tak samo-szaro,buro i ponuro. Zaliczyłam dziś fryzjera i kosmetyczkę-a robota grzecznie czeka. Amita-słyszałam o takiej metodzie gotowania barszczu-ale sama nie praktykuję. Dziewczyny-dobrego dzionka-niech każda załatwia co jej potrzeba.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dobry wieczór
![]() Nie, nie ma u mnie rozgwieżdżonego nieba, ale chciałam taki obrazek dać. Stwierdziłam właśnie, że nie rozumiem młodych, ale wcale mi to nie przeszkadza ![]() ![]() To niebywałe, że przerwę w pracy traktuję jak jakąś wolność. ,,Jestem wolna" cokolwiek to znaczy. Chwilo trwaj! Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-20 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
4 pory roku i ja piąta
|
Powróciłam do zastanawia się nad prenumeratą czasopisma wydawanego o moim ulubionym programie angielskim ,, Gardeners world" z moim Montym, o którym truję Wam od lat. Pogoda robi nam się podobna do angielskiej, tylko u nas bardziej sucho. Może wreszcie ich porady i uprawy sprawdzały by się i u nas? Gdzieś na wysokości końca sierpnia powiedziałam sobie, że koniec z uprawami. Nie pisałam Wam o tym, no bo po co rzucać takim cieniem. Przyłapałam się jakoś w październiku, że kolekcjonuję kubeczki na uprawy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Widzę światełka pozapalane. Co porabiacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 |
Wtajemniczenie
|
Sagi, najważniejsze, że jesteś piękna
![]() Ja też byłam, nawet jestem zadowolona. Barszcz robię, jakby nie był ok to będzie czas zrobić następny. Dam wam znać jak wyszedł. Emmi, gdybym wzięła 7 dni urlopu, to wróciłabym do pracy po 3 Królach. Kuszące... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Rozeznanie
|
Emmi Ibuprom mi pomógł na szczęście przeszło. Dziś była wigilia w szkole. Pojadłam pyszności. Ja jeszcze idę w poniedziałek i wtorek na dyżur. Jutro chce trochę posprzątać w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
4 pory roku i ja piąta
|
Amita
![]() Teraz weekend, potem 2 dni robocze i 2 dni wolne. Potem 1 dzień roboczy i weekend. 2 dni pracy i 1 dzień wolny. 2 dni pracy i długi weekend. Nie wiem czy warto? Ale może warto... Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-20 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
Może zafarbuję włosy bo mam siwe. Chociaż odrosty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cicha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Wtajemniczenie
|
Bierz, nie bierz...toś mi doradziła
![]() Emmi, ja sobie zamówię kalendarz Kasi in. żeby wiedzieć kiedy wysiać nasiona na rozsady zimowe. Bo niby się orientowałam a jednak sałaty mogły być większe. W tunelu mam nadal marchew, buraczki. Sałatę. Wsadzoną ozimą cebulę. Na zewnątrz koczuje pietruszka, seler, por, no wiadomo, że czosnek i zimowa cebula. Też sałata i szpinak oraz roszponka. Ale myślę, że u nas nie temperatura jest ograniczeniem uprawiania zielonych, ale brak słońca. O ile marchew ma to w poważaniu, to sałata nie przybiera masy zielonej. Cicha, farbuj. Byle nie jak ja :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Amita, ja bym brala te wolne 😁
Cicha, duzo dzieci bedzie po weekendzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
U nas zazwyczaj było tak z połowa grupy w takie dni. To normalne dni pracujące przecież.
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Milka, chyba tez zalezy gdzie sie mieszka. U nas bedzie malenko dziexi z tefo co wiem. Sppro osob bierze wolne na te 2 dni. A dodatkowo teraz u nas sezon grypowy. Przedszkolaki przetrzebilo okropnie. Na 40 dzieci w tym tygodniu chodzilo 3 dzieci. A od wczoraj tylko 2. W szkole nie jeat duzo lepiej. Wiec wiekszosc rodzicow juz zostawia dzieci w domu az do nowego roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
No w u Zuzi w klasie panuje ospa wietrzna.Zuza jest bezpieczna.Przechorowala ospę jak miała pół roku.I już ją kalendarz szczepień dla jej rocznika nie obejmował.Miala inaczej to wszystko rozłożone.No i pilnowaliśmy ile po chorobach,antybiotykach może być szczepiona.Wychodzi mi na to że te szczepionki to guzik chronią,skoro dzieci szczepione jednak chorują. A tak to coś pomału działam.Dzis w planach zrobienie śledzi,farszy do pierogów.
![]() |
#2155 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Oszroniło z lekka? Nie wiem co to. 1 na plusie, maks do 4 ma dojść. Za to przebiją się promienie słoneczne i jest optymistyczniej. Trochę mi się pospało. Ale widzę, że ptaki już na zawieszonych kulach. Coraz więcej widzę sikor, co mnie ogromnie cieszy. Śniło mi się, że patrzę na rozgwieżdżone niebo, tak jestem za nim stęskniona, a sen był tak realny, że musiałam chwilę podumać nad nim. Ostatnio mało co mi się śni, a tej nocy sporo śniłam i to nawet tak bardziej realnie. Zastanawiałam się czy to nie za sprawą tego co ostatnio zjadłam. Wczoraj jadłam pyzy, od dwóch dni mam ochotę na kanapkę z białym serem i dżemem. Może to mączne i ser ? ------------------- Jak mnie denerwuje to ciągle wylogowywanie ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Amita ![]() ![]() ![]() Lenifa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Amita ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-21 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko informacyjnie. Jeżeli ktoś bedzie szukał kontaktu ze mną to tylko na maila. Nie mam już nawet fb. Wygląda to na włam. Jeżeli uda mi się wrócić, to się pojawię ale nie wiem kiedy. Może tak być, że będzie to możliwe dopiero za miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
4 pory roku i ja piąta
|
Milka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Lenifo ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-21 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
W każdym razie Emmi Tobie i wszystkim dziewczyno Zdrowych Wesołych Świąt. I informacjnie, jeżeli tam na fb ktokolwiek będzie cokowliek pisał, to to nie ja. Chyba w ogóle musze się wyłączć bo z kompa słyszę dziwne dźwieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
4 pory roku i ja piąta
|
Imegan
![]() ![]() ![]() ![]() Lenifa ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Lenifa ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Annorl ![]() Cicha ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Amita ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Lenifo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.