klasyczna nieszczęśliwa miłość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-01-25, 20:49   #1
Melinka10
Przyczajenie

klasyczna nieszczęśliwa miłość

Właśnie przeżywam ten etap kiedy odważyłam się zupełnie od niego odciąć...Nigdy nie byliśmy razem, bo było to tzw. Zakazane uczucie. Choć tak na prawdę w to nie wierzę. No w każdym razie było nam trudniej po prostu swobodnie choćby ze sobą rozmawiać. I teraz strasznie cierpię i wiem, że on też. Rozum mi podpowiedział żeby się od niego, że tak powiem oddalić, więc odeszłam z pracy. I były takie zachowania z jego strony, że wiem, że to i tak by nie miało przyszłości.

Ale serce ciągle czeka na niego, na choćby chwilę z nim. Jak słyszę jego imię, to mam ciarki. Czekam, że napiszę, no cokolwiek...Tylko po co?

Minął miesiąc od momentu kiedy się ostatnio widzieliśmy, wiem że to mało żeby choć trochę zapomnieć...Myślę o nim ciągle...

Musiałam się wygadać, bo nie mam i chyba nie chce nikomu o tym mówić...
Melinka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-27, 10:38   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: klasyczna nieszczęśliwa miłość

Poboli i przejdzie (chyba że lubisz umartwiać się i latami zamęczać niespełnioną miłością), przede wszystkim nie kontaktuj się z nim oraz staraj się nie myśleć o tym nieustannie i tworzyć w głowie wizje co byłoby gdyby. Sama piszesz że to nie miałoby przyszłości. Nawet nie byliście razem, już teraz były przeszkody a przecież sam związek może rozpaść się na miliony sposobów, nie masz żadnej gwarancji. Przepraszam jeśli to co piszę brzmi cynicznie, też tak kiedyś przeżywałam a z perspektywy czasu wydaje mi się to śmieszne i cieszę się że wyszło jak wyszło, czego i Tobie życzę.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-27, 10:49   #3
Minoko
Raczkowanie

Jak wyżej, jeżeli nie będziesz tego drapać i idealizować w głowie to przejdzie. Nigdy tak naprawdę nawet nie mieliście okazji poznać się na bliskiej stopie, nie masz pojęcia jak byłoby w związku.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-28, 21:24   #4
Melinka10
Przyczajenie

Tak, wiem o tym doskonale. Ale chyba po prostu potrzebuje czasu...Nikt nigdy tak na mnie nie patrzył. Często odnosiłam wrażenie, że zrobiłby dla mnie wszystko.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Też się zgadzam...Wiem że nawet jeśli by coś z tego wyszło to wiem prostu, że to nie jest facet dla mnie..
Stary 2025-01-28, 22:14   #5
Aelora
Wtajemniczenie

Jasne że potrzebujesz czasu, to zupełnie naturalne. Tylko nie wzdychaj i nie podsycaj w sobie wspomnień jak on na Ciebie patrzył, co on nie zrobiłby itd., bo po pierwsze tego nie wiesz i nigdy nie dowiesz się, po drugie sama piszesz że nie był dla Ciebie. I tej myśli się trzymaj gdy najdą Cię nostalgiczne wspominki, jeśli sama będziesz pielęgnować takie wizje w swoim umyśle to nigdy nie wrócisz do formy i będziesz się męczyć.
Stary 2025-01-29, 13:18   #6
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melinka10 Pokaż wiadomość
Właśnie przeżywam ten etap kiedy odważyłam się zupełnie od niego odciąć...Nigdy nie byliśmy razem, bo było to tzw. Zakazane uczucie. Choć tak na prawdę w to nie wierzę. No w każdym razie było nam trudniej po prostu swobodnie choćby ze sobą rozmawiać. I teraz strasznie cierpię i wiem, że on też. Rozum mi podpowiedział żeby się od niego, że tak powiem oddalić, więc odeszłam z pracy. I były takie zachowania z jego strony, że wiem, że to i tak by nie miało przyszłości.

Ale serce ciągle czeka na niego, na choćby chwilę z nim. Jak słyszę jego imię, to mam ciarki. Czekam, że napiszę, no cokolwiek...Tylko po co?

Minął miesiąc od momentu kiedy się ostatnio widzieliśmy, wiem że to mało żeby choć trochę zapomnieć...Myślę o nim ciągle...

Musiałam się wygadać, bo nie mam i chyba nie chce nikomu o tym mówić...
Cytat:
Tak, wiem o tym doskonale. Ale chyba po prostu potrzebuje czasu...Nikt nigdy tak na mnie nie patrzył. Często odnosiłam wrażenie, że zrobiłby dla mnie wszystko.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Też się zgadzam...Wiem że nawet jeśli by coś z tego wyszło to wiem prostu, że to nie jest facet dla mnie..
Jak się dla Ciebie rozwiedzie, to rzeczywiście możesz tak pomyśleć.

Po co Ci pchać się w romanse z żonatym.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-29, 21:05   #7
Melinka10
Przyczajenie

Akurat sytuacja jest odwrotna... Ale to nie ma żadnego znaczenia.
Stary 2025-01-30, 05:10   #8
Wicked_Girl
Zadomowienie

Z jednej strony zrobiłby wszystko, a z drugiej „ były takie zachowania z jego strony, że wiem, że to i tak by nie miało przyszłości”. No właśnie.To Ty odeszłaś z pracy. Patrz na fakty, czyny, a nie gdybanie. Trudne, ale przebolejesz. Jak nie masz z kim pogadać pisz tu, idź nawet do psychologa, czasami jedna rozmowa i wywalenie wszystkiego obcej osobie dużo pomaga.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-30, 12:56   #9
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat ma znaczenie bo jednak mieć obciążenie w postaci niechcianego (?) związku a nie mieć to duża różnica. Tu akurat ty wolisz nic nie zmieniać. Ale skoro znasz go tylko z pracy to nie wiem jaką masz pewność, że jest sam. Nawet jeśli tak powiedział nie znaczy że nie jest uwikłany w jakieś relacje. Prawdziwy obraz takich rzeczy powstaje dopiero gdy zaczyna się z kimś coś budować i wtedy się okazuje, czy ktoś nie kłamie.

Cytat:
I były takie zachowania z jego strony, że wiem, że to i tak by nie miało przyszłości.
Cytat:
Często odnosiłam wrażenie, że zrobiłby dla mnie wszystko.
Więc nie zrobiłby dla Ciebie wszystkiego skoro nawet nie może ci zaoferować wspólnej przyszłości. To jedno. A drugie, że zakochana jesteś w wyobrażeniu. Mogłoby się okazać, że przy bliższym poznaniu wad miałby sporo, w tym trudne do przeskoczenia lub wcale.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-30, 13:35   #10
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie że ma znaczenie, bo skoro jesteś w związku skup się na nim a nie lowelasach z pracy. A jeśli nie jesteś zadowolona z obecnego związku rozstań się po ludzku zamiast wzdychać do jakiegoś typka o zakazanej miłości. Sama pewnie nie chciałabyś tak potraktowana, że Twój partner zakochał się w innej i idealizuje tę relację?
Gdyby facet pisał tu takie rzeczy, że jest w związku a myśli o kochance, nie byłoby takich wspierających komentarzy.
Stary 2025-01-30, 16:50   #11
Wicked_Girl
Zadomowienie

Trafny komentarz, jeżeli w ogóle był romans. Niestety często się okazuje , że miłość była i owszem , ale tylko wytworem wyobraźni jednej osoby.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-02-05, 13:11   #12
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Więc nie zrobiłby dla Ciebie wszystkiego skoro nawet nie może ci zaoferować wspólnej przyszłości. To jedno. A drugie, że zakochana jesteś w wyobrażeniu. Mogłoby się okazać, że przy bliższym poznaniu wad miałby sporo, w tym trudne do przeskoczenia lub wcale.
Mam wrażenie, że autorka nawet w opisie strasznie i celowo egzaltuje te relacje w stosunku do tego, czym była w praktyce.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-08, 22:27   #13
Melinka10
Przyczajenie

Myślałam o psychologu, ale uznałam, że dam radę sama. Bo też nie to, że całe dnie siedzę i myśl o nim. Często ma przelone myśli o nim, ale na długie rozmyślania po prostu nie mam czasu i dobrze...Samo to, że już nie ma możliwości spotkania się w pracy dużo robi....Potrzebny mi jest po prostu czas....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości