|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak rozjaśnić włosy po farbowaniu?
Nie znam się kompletnie na fryzjerstwie, ale postaram się opisać, naturalnie mam blond włosy, chciałam je rozjaśnić żeby były o wiele jaśniejsze i z chłodniejszym odcieniem. Byłam u fryzjerki na dekoloryzacji globalnej, potem rozjaśniacz i farba. I za jakiś czas mam się umówić na rozjaśnianie już samego odrostu. Ogólnie włosy są w bardzo dobrej kondycji, kolor też jest piękny ale jak się zobaczyłam następnego dnia w naturalnym świetle to stwierdzam że niestety jest za ciemny, wolałabym jeszcze trochę jaśniejszy odcień. I co w takiej sytuacji? Gdybym chciała jeszcze jaśniejszy kolor uzyskać, to muszę je całe od nowa rozjaśniać tak jak teraz czy da się to zrobić jakimś tonerem czy coś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ewelina_testuje1987
|
Dot.: Jak rozjaśnić włosy po farbowaniu?
Może użyj szamponu rozjaśniającego np ICE BLOND fajnie rozjaśnia i usuwa żółty kolor
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak rozjaśnić włosy po farbowaniu?
Cytat:
Fryzjerka czy wlosomaniaczka nie jestem, ale moge Ci polecic sprawdzony pomysl ktory przetestowaly moje kolezanki a potem ja- tez mam naturalny blond, z tym ze zloty, cieply odcien a gdzieniegdzie i rudy tez, farbowalam przez kilka lat wlosy na bardzo ciemny kolor, potem na czarny i z czarnego wlasnie schodzilam do blondu. Bylam wtedy bardzo mloda i do fryzjera nie chcialam isc pamietajac co zrobila jedna fryzjerka z moimi wlosami (niby wzieta i nie tak tania) i jaki problem mialam ze skora glowy ; ropienie, wypadanie wlosow, lupiez a i utrata sporej objetosci w krotkim czasie, reszta wlosow ktora zostala to bylo straszne siano. zanim odbudowalam wlosy minely dobre 2 lata no wiec sama sobie wlosy doprowadzilam do slicznego koloru wiec nie szampony bo musisz je nakladac w sumie codziennie , nie daja mocnego efektu, ciezko wyczuc bo jak potrzymasz chwile za dlugo mozesz miec siwe albo niebieskie pasma albo jeszcze inne cudne kolory i wysuszaja ; dobrze ze juz masz blond, nie bedzie tak zle; ja z czarnych schodzilam metoda prob i bledow i tylko wypadly i wysuszyly sie wlosy na tyle, ze w pewnym momencie byla guma i w zaden sposob, czy to prostownica czy szczotka nie dalo sie ich ulozyc. Byly straszne i zadne maski,odzywki przy kazdym myciu niewiele pomagaly a farby na oslep wybierane, nie w tej kolejnosci nakladane nie dosc ze nie daly mi chlodnego blondu to jeszcze mialam zielone pasma Zeby nie zniszczyc kondycji wlosow nakladaj odzywki i maski, spraye , ale zeby miec chlodny blond wystarczy POPIELATY ODCIEN FARBY . Uzywaj plynnej keratyny i nie trzymaj farby dlugo , przy oleju tez farba wchlonie sie wolniej gdybys jednak nie wyczula czasu a i wlosy nie beda suche po zmyciu farby i rob sobie takie kuracje np 2tygodniowe plynna keratyna. Ja mialam kilka kosmetykow z roznych firm, odzywki, szampony, ampulki ale szczerze mowiac, srednie byly i akurat odkrylam przypadkiem olejek ,ktory nie jest tani,ale warto, z calego serca polecam bo uratowal mi wlosy, ktore teraz po takich przejsciach sa sprezyste, lejace, piekne i z wysuszonej gumy znow nabraly zycia, znow zaczely sie krecic w ladne spiralki,czasem fale ale same sie ukladaja, nic nie trzeba robic. OLEJEK KERATIN PROTECT OIL - REPAIR&PROTECT Ja kupuje go w Niemczech lub w Anglii , na zlotowki to jakies 40zl za butelke za 100ml wiec nie jest tani zakladajac ze robimy sobie kuracje 2tygodniowa , ja podczas takiej kuracji nakladam na moje srednie wlosy kilkanascie kropelek za jednym razem, wmasowuje we wlosy az wygladaja na mokre. Przeczesuje, zostawiam do wyschniecia i za jakis czas , za jakies okolo 1,5 godziny to samo i tak przez caly dzien , oczywiscie jak moge sobie na to pozwolic i najlepiej siedziec w domu.Zadnego czepka, podgrzewania nie trzeba. Plus jest tez taki, ze reguluje sebum wiec wbrew obawom, wlosy nie przetluszczaja sie a wrecz przeciwnie , moga byc swieze 2x dluzej, sa uniesione u nasady,slicznie blyszcza nawet gdy juz skonczysz kuracje no i pieknie pachna i szybciej rosna.Ja sobie zrobilam 3 takie kuracje po 2tygodnie z odstepem tygodniowym, teraz sporadycznie uzywam, raz w tygodniu jeszcze na wilgotne wlosy wmasowuje kilka kropelek i tyle .Dobrze tez nawilza skore, ale szkoda go uzywac na wieksze partie ciala chyba ze juz naprawde zaden krem nie pomaga, a skora swedzi,luszczy sie to kilka razy mozna odzalowac, butelka jest naprawde mala i nie tania, na moje srednie wlosy zuzylam podczas jednej 2 tygodniowej kuracji 4 buteleczki z tego co pamietam, mam jeszcze jedno w glowie odnosnie tej keratyny ale to juz zaloze inny watek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.