![]() |
#1381 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ooo! Hejka
![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka, Cyferuś Kochana.
![]() Ach, u nas też biało. Wczoraj o nadchodzącej wiośnie bajdurzyłam, a tu ok. godz. 22 mocno sypnęło. Jak u Was, Cyferuś?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Biegnę po pieczywo, a potem do fryzjera
![]() Wzięłam wolne na połowę dnia ![]() Pa, jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
U mnie sucho, nic nie padało, a szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kochana Emmi
![]() Dzisiaj w południe, razem z dziadeczkiem wsiadamy w pociąg i kierunek Łódź. W tym czasie wnuśka skończy zajęcia i po południu obieramy kierunek powrotny. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cyfereczko, miłych chwil u fryzjera. Fajne takie wagary. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
(16)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tu Walentynkowo ![]() Adusia, Mania pewnie się juz nie moze doczekać kiedy ją odbierzecie ![]() Cyferko, wróć piękniejsza od fryzjera ![]() ![]() ![]() Emmi, mam nadzieję, ze ten śnieg do mnie dojdzie. Oj, zdrówka dla TS życzę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A my w drodze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Adusia, jak podróż powrotna? Pewnie już z Maniutką w domu jesteście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-02-15 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, witaj
![]() O, zimę macie. U nas śniegu nasypało, ale bardziej styropian i ledwo ziemię zakryło. -3. Zazdroszczę zimy, bo dzieci na sanki to by poszły bardzo chętnie. Mam nadzieję, ze pogoda w ferie im dopisze. Adusia, jak Maniutka? Wstała już? Czy śpi jeszcze w najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Najpierw muszę sprostować prawdopodobnie mój błąd, na który zwróciła mi blogowa koleżanka. Nie mogę znaleźć zdjęcia z sikorką, które jakiś czas temu tutaj wstawiłam. Okazuje się, że ta, która przylatuje do kul, to jest sikora modra. Ona ma niebieskawy jakby berecik na głowie i też w sumie na żółty brzuszek, ale ma więcej niebieskawego upierzenia. I to ona jest na serii zdjęć z karmnikiem: 100_1320.jpg Sikora bogatka również z żółtym brzuszkiem ale czarnym berecikiem przylatuje do słoniny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Cyferko ![]() U mnie obecnie -4. Pada drobny deszcz. Coś tam jeszcze zostało z wczorajszego śniegu. Annorl ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-15 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witajcie sikoreczki ![]() Ania u dziewczynek też ferie się zaczynają? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Zostało nam półtora tygodnia do końca miesiąca. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Emmi jak się czujecie? Dobrze spałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
4 pory roku i ja piąta
|
Czujemy się ogólnie dobrze. TS nie udało się zapisać do lekarza, nawet prywatnego, będziemy próbować w poniedziałek, na razie leci na ,,naszych" lekach. Czuje się ciut lepiej. U siebie ma cieplutko, cicho i spokojnie to bardzo dobre warunki na dochodzenie do zdrowia. Pilnujemy z jedzeniem. Temperaturę wysoką miała tylko raz. MM jękoli, ale to norma, ja czuję się dość dobrze. Nie chce mi się iść do pracy w poniedziałek.
W zeszłym roku miałam ferie w styczniu... w tym w lutym i miałam nadzieję na jakieś prace ogrodowe, a tu nici ![]() Lubię Bridget Jones, oglądałam wszystkie części nawet po kilka razy ale ta ruchoma reklama mnie denerwuje. Ostatnio obejrzałam dwa filmy z sieci. Jeden to ,,Źródło szczęścia" hinduski i o hinduskich tradycjach. Spokojny, taki film familijny ale sporo można się dowiedzieć o ich życiu. Drugi ,,Zaginiona" film dość naiwny ale nieoczekiwanie się kończy. Ciągle mnie wylogowuje ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Gotuję dzisiaj klopsiki w sosie pomidorowym, ale może oddzielnie zrobiłabym sos grzybowy dla MM? Zimową porą lubię zupy ale jeszcze nie wiem jaką chcę ugotować. TS w chorobie bardzo posmakował mój rosołek, ale rzeczywiście wyszedł bardzo smaczny. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-15 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, tak my ferie mamy wtedy co Mania Adusi
![]() Emmi, my zaczynamy Ty kończysz ferie. Ja właśnie zaraz lecę do ogrodu przycinać porzeczki i agrest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Akcja FERIE rozpoczęta. ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy takim samym pociągiem. Ale nie było już tak pusto. Wręcz przeciwnie, tłok opropny, jakimś cudem zdobyliśmy miejsca siedzące. Teraz leniwy poranek z kawką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
Wasza sikorka przepiękna. Takich u nas nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Udanych i zdrowych ferii Mani i córeczkom Ani życzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Emmi rosołek najlepszy, skoro smakował, to można powtórzyć. Ryż zamiast makaronu i będzie rosołowa z ryżem ![]() Współczuję końca ferii ![]() ------------- Mam robotę, pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, ja właśnie przerobiłam rosół na taką ryżową z rosołu. Ale dzieci nie chciały jeść, więc dodałam przecier i wyszła pomidorowa. Pół gara zjadły, bo jadły z dokładką
![]() Emmi, klopsiki, mniam! Wyjęłam tuszkę z królika, może zmielę mięso i też takie pulpeciki zrobię. Przecieru jeszcze mi zostało, chociaż w tym tempie, to mi do fasolki po bretońsku braknie ![]() Adusia, czyli szczęśliwie dojechaliście mimo tłoku. To najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Klopsiki dopiero będę robić. Okropnego niechcieja mam... Ale za to 2 prania poszły. Annorl ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-02-15 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
To my lubimy tłuściutki rosołek. Oka tam mają pływać widoczne
![]() ![]() Pulpeciki z królika wyszły mega pyszne. Dzisiaj zrobiłam inaczej niz zawsze, najpierw pulpety podsmażyłam nie jak zawsze na oleju, a na smalcu gęsim, i wyszło mięsko i sos mega delikatne. Wszystkim tak smakowało, ze myślałam, że na jutro będą pulpeciki, ale gdzie tam ![]() ![]() Adusia, Cyferko a co u Was na obiadek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
My już w łóżkach.
Bardzo mi się tego odpoczynku chce. Co na obiad? Mania i ja rosół, a dziadeczek biały barszcz z dodatkiem serduszek i żołądków drobiowych. Po trzech godzinach, czyli na drugą część obiadu, były pierogi z serem białym, czekoladą i sokiem wiśniowym. Ale ja tego nie jadałam, wolałam znowu rosołek. Spokojnej nocy. Pa, pa...!! ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.