![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kompleksy
Witam, mam 22 lata. Mam bardzo jasne włosy i karnację, które powodują że mam duże kompleksy. Do tego bardzo jasne brwi, dość łatwo się czerwienie i opalam się na czerwono. Częste wyzwiska w młodszym wieku za włosy lub czasami określenia typu świński blond. Porażka. Czuję się brzydki i nieatrakcyjny.
Nie spodobałem się żadnej dziewczynie, próbowałem kilkanaście razy, żadna nie była mną zainteresowana. A od niektórych słyszałem wyzwiska jak świński blond. Tylko raz 2 dziewczyny na ulicy były mną zachwycone i może się im spodobałem, ale do tego jestem bardzo nieśmiały i mam jakąś blokadę w sobie. A jestem też bardzo uczuciowy i bardzo przeżywam takie rzeczy. Dlaczego jest tak mało dziewczyn którym podoba się taki typ urody? Czy to przez włosy i karnację? Czy przez co? Odnoszę wrażenie że sporo woli brunetów a jak blondynów to ciemnych lub średnich. A takich bardzo jasnych jak ja to mało która. Jestem załamany i wykończony( nie mogę patrzeć na siebie w lustrze ). Proszę o jakąś poradę lub sugestię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kompleksy
Mój partner ma taki typ urody i w niczym to nikomu nie przeszkadza - zastanowiłabym się, czy to na pewno o to chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak masz problem z włosami i budzą one u ciebie kompleks to je przefarbuj, co to za problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale w takich przypadkach nie chodzi o wygląd, a o zachowanie się przy ludziach, wobec ludzi, o charakter lub jego pokazywanie innym. Jeżeli jesteś niepewny, nerwowy, "dziwny", to kobiety nie będą do Ciebie lgnąć. Musisz popracować nad zachowaniem, nie fiksować się na wyglądzie. I cóż, w takich przypadkach najlepiej do psychologa, jeżeli coś serio chce się zmienić w życiu, a nie tylko narzekać.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Tak przefarbować mogę ale karnacji nie zmienię dalej będę czerwony od słońca i rumieńce będę miał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To wszystko siedzi w Twojej głowie. Zmień kolor włosów, jak nabierzesz pewności siebie to i dziewczyny się znajdą. Ale o wiele ważniejszy od wyglądu jest charakter, ciekawe zainteresowania, umiejętność prowadzenia rozmowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Popracuj nad głową, skoro twierdzisz, że niczego nie możesz zmienić w wyglądzie, a niby o wygląd chodzi. Ale zwalać na wygląd jest najłatwiej. Plus ogólnie zwalać na coś i niczego nie robić. A zmiana stylu, czy rzeczywiście chociażby nieco inny kolor włosów, fryzura i co za tym idzie inna energia, zmiana w zachowaniu mogą czynić cuda lub przynajmniej sporo. Ale lepiej rozłożyć ręce i nic nie robić, tak?
![]() |
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Natomiast jak dla mnie to bez wyglądu nic nie ma, a jak ja się nie spodobałem to oznacza to dla mnie że przez wygląd. Choć może też przesadzam, bo skoro jedna z nich potrafiła mi się rzucać na szyję i całować mnie to może jednak nie wygląd był przyczyną. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Ja zacząłem ćwiczyć, kremów do twarzy używać żeby tą cerę też poprawić. Jedna osoba mi mówiła o tonerze ciemnego blondu, zapuszczeniu zarostu i też pofarbowaniu go na ciemny blond. Nad samoopalaczem też myślałem. Więc to nie jest tak że z wyglądem nic nie robię. Edytowane przez Zienk Czas edycji: 2025-02-24 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Na typ urody niewiele poradzisz, włosy możesz farbować, a na co dzień nosić jakiś lekki krem z wysokim filtrem żeby nie czerwienić się pod wpływem małej ilości słońca.
Najważniejsze: nie uzależniaj swojej samooceny i samopoczucia od opinii innych ludzi i powodzenia wśród kobiet, taka Twoja uroda. To co piszesz to prosta droga do kompleksów, nie daj się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Coś sobie uroiłeś. Tu chodzi o to, czy masz ładną twarz i ciało, a nie, jaki masz kolor włosów XD
Charakter też ma ogromny wpływ bo znam normalnych z wyglądu chłopaków i ładne dziewczyny, ale tak zaburzonych, że nigdy nie stworzą związku. Na pytania odpowiadają tylko "tak", albo "nie", nic ich nie interesuje, albo nie dbają o higienę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Mozesz zafarbowac brwi i rzesy ,donru fryzjer pomoze dobrac toner do wlosow zeby je nieco przyciemnic
Podejrzewam jednak ze to nie jest prawdopodobnie glowna cecha ktora odrzuca .na urode sklada sie o wiele wiecej niz kolor wlosow i cery (nie zapominaj ze wielu slawnnych mezczyzn kompletnie bez wlosow jedt uwazanych za seksownych ) Sa jeszcze zęby,wzrost,zarys żuchwy itp W twoim przypadku jednak obnizone poczucie wlasnej wartosci narzekanie ,negatywne nastawienie rowniez odgrywa wazna role w odbiorze ciebie przez otoczenie musisz nad tym popracowac Zacznij od wizyty u kosmetyczki zafarbuj brwi i rzesy ,nastepnie wlosy Jesli to nie poprawi twojego samopoczucia tzn ze to nie jest powodwm odrzucenia .wowczas bedziesz musial popracowac nad charakterem a to juz o wiele trudniejsze niz samoopalacz i farba Jest jeszcze jeden swietny sposob na to zeby sie podobac-duzo zarabiac ![]() Wypchany portfel,dobra pozycja spoleczna duzo dodaje do urody spojrz np na politykow,pilkarzy,lekarz y itp wielu z nich jest bardzo przcietnych a maja piekne zony np taki Trump Jesli nie mozesz poprawic urody popracuj nad wyksztalceniem ,znajdz cos co przyniesie ci przyjemnosc zawodowa i duzy dochod to zdecydowanie przyciaga kobiety
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-02-26 o 05:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Może tak z charakterem ale ja po prostu w to już nie wierzę w to że charakter czy dobre serce ważniejsze. I dalej uważam że główną przyczyną odrzuceń jest wygląd. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Skoro kolor włosów nie ma znaczenia, to co jest tego przyczyna? Niski testosteron? Szczupła budowa ciała? Na klatce mam kilka włosów na krzyż, gdy często koledzy czy to ciemniejsi blondyni czy bruneci są bardzo owłosieni to samo z zarostem rośnie mi bardzo wolno i jest bardzo jasny, podczas gdy u ciemniejszych o wiele szybciej. Ciężko żeby będąc studentem i dorabiając dorywczo mieć sporo kasy. Tu się zgodzę, ciekawe czy Trump lub Solorz mieliby po ponad 20 lat młodsze żony gdyby nie byli miliarderami? Nie wydaje mi się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wyjedź na Erasmusa na południe Europy. Twój wygląd stanie się Twoim największym atutem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez Zienk Czas edycji: 2025-02-26 o 16:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą nie istnieją też sytuacje, że ktoś jest singlem bo jest niski (o ile nie jest karłem). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Roznych ludzi rozne rzeczy pociagaja nie koniecznie musi to byc uroda zreszta bogaty facet ktory umie sie dobrze ubrac pieknie pachnie ma charyzme , ma bogate slownictwo ,ciekawe towarzystwo ,fascynyjace hobby itp naprawde staje sie atrakcyjny i porzadany w oczach wielu kobiet Ja wierze ze jest to dobra metoda na bycie pozadanym niestety wymaga wiekszej pracy niz pojscie do fryzjera czy na silownie dlatego tacy mężczyzni moga przebierac w partnerkach bo wiedza ze sa duzo warci a ich uroda czy raczej jej brak jest naprawde malo istotna Spojrz na to z innej strony co po urodzie jak gosc nie ma zawodu ,charyzmy ,gadki,pracy ktora zapewni mu samodzielny byt ? Uroda nie jest w stanie zatrzymac kogolwoek na dluzej moze tylko w okresie nastoletnim w doroslym zyciu ma juz o wiele bardziej marginalne znaczenie I przegrywa z innymi cechami a szczegolnie z dobrze platna ppraca pozycja spoleczna Watpie aby przcetna kobieta mac do wyboru przystojnego pana ktory pracuje w zabce za minimalna krajowa a srednio wygladajacego chirurga z wlasna praktyka wybralaby tego pierwszego na partnera zyciowego
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-02-26 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
To czemu więcej kobiet za ideał faceta podaje bruneta niż blondyna? O bardzo jasnych czy rudych nawet nie ma co już wspominać. Więc chyba kolor włosów ma znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zafarbuj brwi rzesy i stonuj wlosy jesli uwazasz ze to jest przyczyna twoich niepowodzen milosnych wtedy zobaczysz ze to nie mialo znaczenia i jest jak bylo...
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-02-28 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
To co mogło być w takim razie przyczyną? Szczupła budowa ciała? No jestem dość chudy ale ćwiczę. Jednak mimo tego badanie testosteronu wyszło mi w normie( sam byłem zdziwiony że jednak wysoki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popracuj nad wlasna samoocena jestes kim wiecej niz blond wlosami Zmien to co uwazasz xe sprawia ze nie masz powodzenia,moze to sprawi ze poczujesz sie pewniejszy w swojej skorze Zakompleksiony facet nikogo nie bedzie pociagal ,plus zaczynasz miec incellskie gadki a to odstrasza najbardziej .popracuj nad tym zanim bedzie za pozno
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-02-28 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Ja właśnie pracuje też nad samooceną, to nie jest tak że nic nie robię z tym. Po prostu przez te wszystkie sytuacje z wcześniej miałem ją niska. Może racja, szukam niepowodzeń tam gdzie nie trzeba, przypomina mi się też jedno spotkanie, gdzie miałem problem kilka słów powiedzieć bo tak się zestresowałem. Może faktycznie, brak mi charyzmy. Będę pracował nad tym też jeszcze bardziej
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- W sumie większość mi mówiła to samo, nieśmiałość, brak pewności siebie. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak dla twojego wlasnego komfortu zdecydowalabym sie na na przyciemnienie brwi i rzes a takze toner aby przyciemnic blond wlosy. byc moze taki prosty zabieg poprawi twoje samopoczucie i sprawi ze poczujesz sie lepiej w swojej skorze nie ma co ukrywac ze takie male zmiany moga dodac urody gdyby tak nie bylo kobiety nie farbowalby wlosow i nie uzywaly maskary ja sama jestem blondynka i farbuje swoje rzesy i brwi od lat w domu to bardzo prosty zabieg trwa max 15 min ale zdaje sobie sprawe ze dla ciebie to czarna magia dlatego mysle ze wizyta u profesjonalisty bedzie bardziej bezpieczna w twoim przypadku, nie ma w tym nic zniewiescialego dzis jest norma ze mezczyzni rowniez dbaja o swoja aparycje co do wlosow to naprawde toner powinnien wystarczyc (chociaz trudno mi sie odniesc bo nie widzialam twoich wlosow) nie wiem czy zauwazyles ze niektorzy mezczyzni rozjasniaja wlosy na platyne a inni robia pasemka zeby tego blondu troche dodac wiec nie blond nie odstrasza dziewczyn ,podejrzewam ze to jest najmniejszy problem w twojej aparycji. jak chcesz wyslij fotki to ci powiem co jest nie tak z twoim wygladem jesli cos jest nie tak bo byc moze wszystko dzieje sie tylko w twojej glowie znajdz sobie jakies hobby,sprobuj wiecej sie udzielac w rozmowach nie musza to byc randki,normalne rozmowy miedzyludzkie z kobietami ,pewnie masz jakies kolezanki gdzie studiujesz ,nie traktuj kazdej rozmowy z kobieta jako jakiejs gry przed randkowej ,czesto mozna wyczuc desperacje w facecie ,sprobuj byc poprostu bardziej kolezenski bez zadej presji ze musisz kogos poderwac pamietaj tez ze usmiech jest bardzo wazna czescia jak ludzie cie odbieraja,zadbaj wiec o to zeby miec biale zeby bo to bardzo wazny szczegol w ludzkiej urodzie umow sie na farbowanie brwi i rzes juz dzisiaj,gdzies trzeba zaczac ,zacznij od tego co najlatwiejsze
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-01 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Mogę wysłać zdjęcia ale oczywiście nie tutaj na forum tylko w wiadomości prywatnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
No to wyslij .ja ci otwarcie powiem jesli chcesz uslyszec prawde czy twoj wygląd moze odrzucac I co zmienic .I oczywiscie nie bede cie porownywac do swiatowych modeli czy aktorow tylko do zwyklych facetow jakich widuje na codzien
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
po obejrzeniu zdjec stwierdzam ze niczego ci nie brakuje wygladasz zupelnie normalnie ,nie odpychajaco,twoje wlosy owszem sa bardzo jasne ale serio watpie aby byly przyczyna braku zainteresowania ze strony dziewczyn,to samo w sumie z brwiami czy rzesami poniewaz nosisz okulary ktore nota bene tez ci pasuja ,to w sumie tych brwi i rzes tak naprawde nie bardzo widac
jesli myslisz ze kolor wlosow ci przeszkadza to wez je przyciemnij lekko ale serio ci mowie ze znam o wiele gorzej wygladajacych facetow niz ty ktorzy nie maja problemu z poznawaniem kobiet zdecydowanie musisz przestac myslec depresyjnie ze nikt cie nie chce itp bo to jest pewnie powod do odrzucenia,sam siebie nie doceniasz to jak inni maja cie doceniac? jestes mlodym facetem,jestes wysoki,masz dobra sylwetke ,nie powinienes miec problemow z wyrwaniem dziewczyny ,musisz popracowac nad gadka.otwartoscia i poczuciem humoru
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Naprawdę dziękuję za miłe słowa!🙂
Muszę poprostu nad gadką popracować i pewnością siebie bo tego mi zawsze brakowało. No i większe poczucie humoru bo na spotkaniach z dziewczynami nie potrafiłem się uśmiechnąć nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie podchodz do dziewczyn na spinie traktuj je jak kolegow pomalu gadka sie sama rozkreci .
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.