Kompleksy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-02-23, 09:57   #1
Zienk
Przyczajenie

Kompleksy

Witam, mam 22 lata. Mam bardzo jasne włosy i karnację, które powodują że mam duże kompleksy. Do tego bardzo jasne brwi, dość łatwo się czerwienie i opalam się na czerwono. Częste wyzwiska w młodszym wieku za włosy lub czasami określenia typu świński blond. Porażka. Czuję się brzydki i nieatrakcyjny.

Nie spodobałem się żadnej dziewczynie, próbowałem kilkanaście razy, żadna nie była mną zainteresowana. A od niektórych słyszałem wyzwiska jak świński blond. Tylko raz 2 dziewczyny na ulicy były mną zachwycone i może się im spodobałem, ale do tego jestem bardzo nieśmiały i mam jakąś blokadę w sobie. A jestem też bardzo uczuciowy i bardzo przeżywam takie rzeczy.

Dlaczego jest tak mało dziewczyn którym podoba się taki typ urody? Czy to przez włosy i karnację? Czy przez co?

Odnoszę wrażenie że sporo woli brunetów a jak blondynów to ciemnych lub średnich. A takich bardzo jasnych jak ja to mało która.

Jestem załamany i wykończony( nie mogę patrzeć na siebie w lustrze ). Proszę o jakąś poradę lub sugestię.
Zienk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-24, 09:48   #2
Camillie32
Raczkowanie

Dot.: Kompleksy

Mój partner ma taki typ urody i w niczym to nikomu nie przeszkadza - zastanowiłabym się, czy to na pewno o to chodzi
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-24, 09:55   #3
Minoko
Raczkowanie

Jak masz problem z włosami i budzą one u ciebie kompleks to je przefarbuj, co to za problem?
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-24, 10:01   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wybacz, ale w takich przypadkach nie chodzi o wygląd, a o zachowanie się przy ludziach, wobec ludzi, o charakter lub jego pokazywanie innym. Jeżeli jesteś niepewny, nerwowy, "dziwny", to kobiety nie będą do Ciebie lgnąć. Musisz popracować nad zachowaniem, nie fiksować się na wyglądzie. I cóż, w takich przypadkach najlepiej do psychologa, jeżeli coś serio chce się zmienić w życiu, a nie tylko narzekać.
Stary 2025-02-24, 17:12   #5
Zienk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Wybacz, ale w takich przypadkach nie chodzi o wygląd, a o zachowanie się przy ludziach, wobec ludzi, o charakter lub jego pokazywanie innym. Jeżeli jesteś niepewny, nerwowy, "dziwny", to kobiety nie będą do Ciebie lgnąć. Musisz popracować nad zachowaniem, nie fiksować się na wyglądzie. I cóż, w takich przypadkach najlepiej do psychologa, jeżeli coś serio chce się zmienić w życiu, a nie tylko narzekać.
Jeżeli ja jestem odrzucany kilkanaście razy, to znaczy że coś jest ze mną nie tak i jak dla mnie tym czymś jest wygląd( Raz wprost w oczy usłyszałem od jednej że jestem paskudny). Jak ja mam nie być załamany, skoro powodzenie miałem bardzo małe, podczas gdy większość znajomych często duże?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Minoko Pokaż wiadomość
Jak masz problem z włosami i budzą one u ciebie kompleks to je przefarbuj, co to za problem?
Tak przefarbować mogę ale karnacji nie zmienię dalej będę czerwony od słońca i rumieńce będę miał.
Stary 2025-02-24, 17:36   #6
skara
Zakorzenienie

To wszystko siedzi w Twojej głowie. Zmień kolor włosów, jak nabierzesz pewności siebie to i dziewczyny się znajdą. Ale o wiele ważniejszy od wyglądu jest charakter, ciekawe zainteresowania, umiejętność prowadzenia rozmowy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-24, 17:44   #7
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
To wszystko siedzi w Twojej głowie. Zmień kolor włosów, jak nabierzesz pewności siebie to i dziewczyny się znajdą. Ale o wiele ważniejszy od wyglądu jest charakter, ciekawe zainteresowania, umiejętność prowadzenia rozmowy.
Jak dla mnie to nawet nie trzeba mieć ciekawych zainteresowań, a po prostu się interesować szeroko pojętym światem, umieć o czymś opowiadać, chcieć się dzielić czymś z innymi. Bo co komuś po człowieku z nawet mega ciekawymi zainteresowaniami, kto nie potrafi lub nie chce o tym mówić.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Zienk Pokaż wiadomość
Jeżeli ja jestem odrzucany kilkanaście razy, to znaczy że coś jest ze mną nie tak i jak dla mnie tym czymś jest wygląd( Raz wprost w oczy usłyszałem od jednej że jestem paskudny). Jak ja mam nie być załamany, skoro powodzenie miałem bardzo małe, podczas gdy większość znajomych często duże?
(...)
I co w związku z tym, że inni mają duże? Chcesz mieć powodzenie, czy kogoś poznać? Bo jedno z drugim wbrew pozorom często się nie łączy.

Popracuj nad głową, skoro twierdzisz, że niczego nie możesz zmienić w wyglądzie, a niby o wygląd chodzi. Ale zwalać na wygląd jest najłatwiej. Plus ogólnie zwalać na coś i niczego nie robić. A zmiana stylu, czy rzeczywiście chociażby nieco inny kolor włosów, fryzura i co za tym idzie inna energia, zmiana w zachowaniu mogą czynić cuda lub przynajmniej sporo. Ale lepiej rozłożyć ręce i nic nie robić, tak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-02-24, 19:07   #8
Zienk
Przyczajenie

Cytat:

Nie wiem może też jest tak, zawsze miałem takie skojarzenie że taki bardzo jasny czy rudy to są mało atrakcyjni. Przyznam też raz, że ostatnio jak szedłem ulicą to jakaś się oglądała w moją stronę, jak dla mnie nie wyglądała na Polkę.( ciemne włosy i śniada cera),

Natomiast jak dla mnie to bez wyglądu nic nie ma, a jak ja się nie spodobałem to oznacza to dla mnie że przez wygląd. Choć może też przesadzam, bo skoro jedna z nich potrafiła mi się rzucać na szyję i całować mnie to może jednak nie wygląd był przyczyną.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to nawet nie trzeba mieć ciekawych zainteresowań, a po prostu się interesować szeroko pojętym światem, umieć o czymś opowiadać, chcieć się dzielić czymś z innymi. Bo co komuś po człowieku z nawet mega ciekawymi zainteresowaniami, kto nie potrafi lub nie chce o tym mówić.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

I co w związku z tym, że inni mają duże? Chcesz mieć powodzenie, czy kogoś poznać? Bo jedno z drugim wbrew pozorom często się nie łączy.

Popracuj nad głową, skoro twierdzisz, że niczego nie możesz zmienić w wyglądzie, a niby o wygląd chodzi. Ale zwalać na wygląd jest najłatwiej. Plus ogólnie zwalać na coś i niczego nie robić. A zmiana stylu, czy rzeczywiście chociażby nieco inny kolor włosów, fryzura i co za tym idzie inna energia, zmiana w zachowaniu mogą czynić cuda lub przynajmniej sporo. Ale lepiej rozłożyć ręce i nic nie robić, tak?
Poznać kogoś, no ale dla mnie jak ma się powodzenie duże to i o to jest łatwiej. A większość znajomych czy to blondynów ciemniejszych czy brunetów miała je duże. Choć były też wyjątki jednak(jeden miał ciemne włosy i karnację a żadna go nie chciała i dalej nie chce).

Ja zacząłem ćwiczyć, kremów do twarzy używać żeby tą cerę też poprawić. Jedna osoba mi mówiła o tonerze ciemnego blondu, zapuszczeniu zarostu i też pofarbowaniu go na ciemny blond. Nad samoopalaczem też myślałem. Więc to nie jest tak że z wyglądem nic nie robię.

Edytowane przez Zienk
Czas edycji: 2025-02-24 o 19:14
Stary 2025-02-24, 20:36   #9
Aelora
Wtajemniczenie

Na typ urody niewiele poradzisz, włosy możesz farbować, a na co dzień nosić jakiś lekki krem z wysokim filtrem żeby nie czerwienić się pod wpływem małej ilości słońca.
Najważniejsze: nie uzależniaj swojej samooceny i samopoczucia od opinii innych ludzi i powodzenia wśród kobiet, taka Twoja uroda. To co piszesz to prosta droga do kompleksów, nie daj się.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-25, 11:16   #10
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Coś sobie uroiłeś. Tu chodzi o to, czy masz ładną twarz i ciało, a nie, jaki masz kolor włosów XD
Charakter też ma ogromny wpływ bo znam normalnych z wyglądu chłopaków i ładne dziewczyny, ale tak zaburzonych, że nigdy nie stworzą związku. Na pytania odpowiadają tylko "tak", albo "nie", nic ich nie interesuje, albo nie dbają o higienę.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-25, 15:39   #11
xfrida
Zadomowienie

Mozesz zafarbowac brwi i rzesy ,donru fryzjer pomoze dobrac toner do wlosow zeby je nieco przyciemnic
Podejrzewam jednak ze to nie jest prawdopodobnie glowna cecha ktora odrzuca .na urode sklada sie o wiele wiecej niz kolor wlosow i cery (nie zapominaj ze wielu slawnnych mezczyzn kompletnie bez wlosow jedt uwazanych za seksownych )
Sa jeszcze zęby,wzrost,zarys żuchwy itp
W twoim przypadku jednak obnizone poczucie wlasnej wartosci narzekanie ,negatywne nastawienie rowniez odgrywa wazna role w odbiorze ciebie przez otoczenie musisz nad tym popracowac
Zacznij od wizyty u kosmetyczki zafarbuj brwi i rzesy ,nastepnie wlosy
Jesli to nie poprawi twojego samopoczucia tzn ze to nie jest powodwm odrzucenia .wowczas bedziesz musial popracowac nad charakterem a to juz o wiele trudniejsze niz samoopalacz i farba
Jest jeszcze jeden swietny sposob na to zeby sie podobac-duzo zarabiac
Wypchany portfel,dobra pozycja spoleczna duzo dodaje do urody spojrz np na politykow,pilkarzy,lekarz y itp wielu z nich jest bardzo przcietnych a maja piekne zony np taki Trump
Jesli nie mozesz poprawic urody popracuj nad wyksztalceniem ,znajdz cos co przyniesie ci przyjemnosc zawodowa i duzy dochod to zdecydowanie przyciaga kobiety

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-02-26 o 05:50
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-02-25, 20:31   #12
Zienk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Coś sobie uroiłeś. Tu chodzi o to, czy masz ładną twarz i ciało, a nie, jaki masz kolor włosów XD
Charakter też ma ogromny wpływ bo znam normalnych z wyglądu chłopaków i ładne dziewczyny, ale tak zaburzonych, że nigdy nie stworzą związku. Na pytania odpowiadają tylko "tak", albo "nie", nic ich nie interesuje, albo nie dbają o higienę.
Nie wiem nie potrafię twarzy swojej ocenić a co do ciała to jestem szczupły a teraz zacząłem ćwiczyć. A skoro kolor włosów nie ma znaczenia to dlaczego mało której podoba się mężczyzna o bardzo jasnych włosach lub rudych? Skoro nie chodzi o włosy to o co?

Może tak z charakterem ale ja po prostu w to już nie wierzę w to że charakter czy dobre serce ważniejsze. I dalej uważam że główną przyczyną odrzuceń jest wygląd.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
Mozesz zafarbowac brwi i rzesy ,donru fryzjer pomoze dobrac toner do wlosow zeby je nieco przyciemnic
Podejrzewam jednak ze to nie jest prawdopodobnie glowna cecha ktora odrzuca .na urode sklada sie o wiele wiecej niz kolor wlosow i cery (nie zapominaj ze wielu slawnnych mezczyzn kompletnie bez wlosow jedt uwazanych za seksownych )
Sa jeszcze zęby,wzrost,zarys żuchwy
W twoim przypadku jednak obnizone poczucie wlasnej wartosci narzekanie ,negatywne nastawienie rowniez odgrywa wazna role w odbiorze ciebie przez otoczenie musisz nad tym popracowac
Zacznij od wizyty u kosmetyczki zafarbuj brwi i rzesy ,nastepnie wlosy
Jesli to nie poprawi twojego samopoczucia tzn ze to nie jest problemam odrzucenia wowczas bedziesz musial popracowac nad charakterem a to juz o wiele trudniejsze niz samoopalacz i farba
Jest jeszcze jefem swietny sposob na to zeby sie podobac-duzo zarabiac
Wypchany portfel,dobra pozycja spoleczna duzo dodaje do urody spojrz np na politykow,pilkarzy,lekarz y itp wielu z nich jest bardzo przcietnych a maja piekne zony np taki Trump
Jesli nie mozesz poprawic urody popracuj nad wyksztalceniem ,znajdz cos co przyniesie ci przyjemnosc zawodowa i duzy dochod to zdecydowanie przyciaga kobiety
Wzrostu mam 180cm, więc jestem średniego wzrostu. Zęby mam wszystkie zdrowe.

Skoro kolor włosów nie ma znaczenia, to co jest tego przyczyna? Niski testosteron? Szczupła budowa ciała? Na klatce mam kilka włosów na krzyż, gdy często koledzy czy to ciemniejsi blondyni czy bruneci są bardzo owłosieni to samo z zarostem rośnie mi bardzo wolno i jest bardzo jasny, podczas gdy u ciemniejszych o wiele szybciej.

Ciężko żeby będąc studentem i dorabiając dorywczo mieć sporo kasy. Tu się zgodzę, ciekawe czy Trump lub Solorz mieliby po ponad 20 lat młodsze żony gdyby nie byli miliarderami? Nie wydaje mi się.
Stary 2025-02-25, 22:38   #13
skara
Zakorzenienie

Wyjedź na Erasmusa na południe Europy. Twój wygląd stanie się Twoim największym atutem

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-26, 15:28   #14
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
ale te kobiety ich nie kochają i nie czują do nich pociągu. takie związki są bez sensu.
Stary 2025-02-26, 16:16   #15
Zienk
Przyczajenie

Cytat:
ale te kobiety ich nie kochają i nie czują do nich pociągu. takie związki są bez sensu.
Tak samo myślę, raczej żadna nie byłaby zainteresowana Trumpem czy Solorzem gdyby nie byli miliarderami tylko np. pracownikami w sklepie.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Wyjedź na Erasmusa na południe Europy. Twój wygląd stanie się Twoim największym atutem

Chętnie pojechałbym i ciekawe czy rzeczywiście tak byłoby. Niestety angielski nieco u mnie kuleje, ale można się podszkolić. A w Polsce niestety mało której się podoba taki jak ja, w większości liczą się tylko bruneci a jak blondyni to ciemni ewentualnie średni.

Edytowane przez Zienk
Czas edycji: 2025-02-26 o 16:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-02-26, 19:52   #16
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
A w Polsce niestety mało której się podoba taki jak ja, w większości liczą się tylko bruneci a jak blondyni to ciemni ewentualnie średni.
Masz urojenia. Kolor włosów nie ma żadnego znaczenia. Nie istnieją sytuacje, że ktoś jest singlem bo ma brzydki kolor włosów. Coś halucynujesz.
Zresztą nie istnieją też sytuacje, że ktoś jest singlem bo jest niski (o ile nie jest karłem).
Stary 2025-02-26, 21:02   #17
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
A ja mysle ze ich kochaja
Roznych ludzi rozne rzeczy pociagaja nie koniecznie musi to byc uroda zreszta bogaty facet ktory umie sie dobrze ubrac pieknie pachnie ma charyzme , ma bogate slownictwo ,ciekawe towarzystwo ,fascynyjace hobby itp naprawde staje sie atrakcyjny i porzadany w oczach wielu kobiet
Ja wierze ze jest to dobra metoda na bycie pozadanym niestety wymaga wiekszej pracy niz pojscie do fryzjera czy na silownie dlatego tacy mężczyzni moga przebierac w partnerkach bo wiedza ze sa duzo warci a ich uroda czy raczej jej brak jest naprawde malo istotna
Spojrz na to z innej strony co po urodzie jak gosc nie ma zawodu ,charyzmy ,gadki,pracy ktora zapewni mu samodzielny byt ? Uroda nie jest w stanie zatrzymac kogolwoek na dluzej moze tylko w okresie nastoletnim w doroslym zyciu ma juz o wiele bardziej marginalne znaczenie I przegrywa z innymi cechami a szczegolnie z dobrze platna ppraca pozycja spoleczna
Watpie aby przcetna kobieta mac do wyboru przystojnego pana ktory pracuje w zabce za minimalna krajowa a srednio wygladajacego chirurga z wlasna praktyka wybralaby tego pierwszego na partnera zyciowego

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-02-26 o 21:10
Stary 2025-02-27, 23:47   #18
Zienk
Przyczajenie

To czemu więcej kobiet za ideał faceta podaje bruneta niż blondyna? O bardzo jasnych czy rudych nawet nie ma co już wspominać. Więc chyba kolor włosów ma znaczenie.
Stary 2025-02-28, 06:14   #19
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
To czemu więcej kobiet za ideał faceta podaje bruneta niż blondyna? O bardzo jasnych czy rudych nawet nie ma co już wspominać. Więc chyba kolor włosów ma znaczenie.
Jest pelno przystojnych blondynow ja osobiscie wole blondynow tzw aryjski typ urody
Zafarbuj brwi rzesy i stonuj wlosy jesli uwazasz ze to jest przyczyna twoich niepowodzen milosnych wtedy zobaczysz ze to nie mialo znaczenia i jest jak bylo...

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-02-28 o 13:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-02-28, 10:04   #20
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Ale to są tylko głupie gadki. Jak można poważnie traktować takie bzdury? Już widzę jak kobieta odrzuca fajnego faceta, bo jest blondynem. XD
Stary 2025-02-28, 20:45   #21
Zienk
Przyczajenie

Cytat:
Jest pelno przystojnych blondynow ja osobiscie wole blondynow tzw aryjski typ urody
Zafarbuj brwi rzesy i stonuj wlosy jesli uwazasz ze to jest przyczyna twoich niepowodzen milosnych wtedy zobaczysz ze to nie mialo znaczenia i jest jak bylo...
To co mogło być w takim razie przyczyną? Szczupła budowa ciała? No jestem dość chudy ale ćwiczę. Jednak mimo tego badanie testosteronu wyszło mi w normie( sam byłem zdziwiony że jednak wysoki).
Stary 2025-02-28, 21:21   #22
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
To co mogło być w takim razie przyczyną? Szczupła budowa ciała? No jestem dość chudy ale ćwiczę. Jednak mimo tego badanie testosteronu wyszło mi w normie( sam byłem zdziwiony że jednak wysoki).
Twoj charakter? Brak charyzmy ? Zakompleksienie ktore jest widoczne dla kobiet? To nie przyciaga niestety
Popracuj nad wlasna samoocena jestes kim wiecej niz blond wlosami
Zmien to co uwazasz xe sprawia ze nie masz powodzenia,moze to sprawi ze poczujesz sie pewniejszy w swojej skorze
Zakompleksiony facet nikogo nie bedzie pociagal ,plus zaczynasz miec incellskie gadki a to odstrasza najbardziej .popracuj nad tym zanim bedzie za pozno

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-02-28 o 22:11
Stary 2025-02-28, 21:32   #23
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Twoj charakter? Brak charyzmy ? Zakompleksienie ktore jest idddoczne dla kobiet? To nie przyciaga niestety
Zmien to co uwazasz xe sprawia ze nie masz powodzenia,moze to sprawi ze poczujesz sie pewniejszy w swojej skorze
Zakompleksiony facet nikogo nie bedzie pociagal ,plus zaczynasz miec incellskie gadki a to odstrasza najbardziej .popracuj nad tym zanim bedzie za pozno
Niech zapyta znajomych dlaczego jest sam. Moim zdaniem otoczenie zwykle doskonale wie, w czym tkwi główna przyczyna czyjejś samotności (aczkolwiek u moich koleżanek jest to z reguły wybrzydzanie ).
Stary 2025-02-28, 22:33   #24
Zienk
Przyczajenie

Ja właśnie pracuje też nad samooceną, to nie jest tak że nic nie robię z tym. Po prostu przez te wszystkie sytuacje z wcześniej miałem ją niska. Może racja, szukam niepowodzeń tam gdzie nie trzeba, przypomina mi się też jedno spotkanie, gdzie miałem problem kilka słów powiedzieć bo tak się zestresowałem. Może faktycznie, brak mi charyzmy. Będę pracował nad tym też jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

W sumie większość mi mówiła to samo, nieśmiałość, brak pewności siebie.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Twoj charakter? Brak charyzmy ? Zakompleksienie ktore jest widoczne dla kobiet? To nie przyciaga niestety
Właśnie też przemyslałem to wszystko jeszcze raz, i chyba sobie uświadomiłem. Te cisze na spotkaniach jak już do nich dochodziło, nie potrafiłem rozmawiać( raz jedna sama rozmowę musiała ze mną ciągnąć). Pracować będę jeszcze bardziej nad sobą, może pójdę do psychoterapeutki w razie czego. Może też racja, że jak się użalam to odpycham. Poprostu może te sytuacje też z wyzwiskami czy śmianiem się spowodowały spadek samooceny do zera.
Stary 2025-03-01, 10:39   #25
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie pracuje też nad samooceną, to nie jest tak że nic nie robię z tym. Po prostu przez te wszystkie sytuacje z wcześniej miałem ją niska. Może racja, szukam niepowodzeń tam gdzie nie trzeba, przypomina mi się też jedno spotkanie, gdzie miałem problem kilka słów powiedzieć bo tak się zestresowałem. Może faktycznie, brak mi charyzmy. Będę pracował nad tym też jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

W sumie większość mi mówiła to samo, nieśmiałość, brak pewności siebie.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Właśnie też przemyslałem to wszystko jeszcze raz, i chyba sobie uświadomiłem. Te cisze na spotkaniach jak już do nich dochodziło, nie potrafiłem rozmawiać( raz jedna sama rozmowę musiała ze mną ciągnąć). Pracować będę jeszcze bardziej nad sobą, może pójdę do psychoterapeutki w razie czego. Może też racja, że jak się użalam to odpycham. Poprostu może te sytuacje też z wyzwiskami czy śmianiem się spowodowały spadek samooceny do zera.
ciesze sie ze zaczynasz dostrzegac ze problem byc moze nie lezy w kolorze wlosow.
jednak dla twojego wlasnego komfortu zdecydowalabym sie na na przyciemnienie brwi i rzes a takze toner aby przyciemnic blond wlosy.
byc moze taki prosty zabieg poprawi twoje samopoczucie i sprawi ze poczujesz sie lepiej w swojej skorze
nie ma co ukrywac ze takie male zmiany moga dodac urody gdyby tak nie bylo kobiety nie farbowalby wlosow i nie uzywaly maskary
ja sama jestem blondynka i farbuje swoje rzesy i brwi od lat w domu to bardzo prosty zabieg trwa max 15 min ale zdaje sobie sprawe ze dla ciebie to czarna magia dlatego mysle ze wizyta u profesjonalisty bedzie bardziej bezpieczna w twoim przypadku,
nie ma w tym nic zniewiescialego dzis jest norma ze mezczyzni rowniez dbaja o swoja aparycje

co do wlosow to naprawde toner powinnien wystarczyc (chociaz trudno mi sie odniesc bo nie widzialam twoich wlosow)
nie wiem czy zauwazyles ze niektorzy mezczyzni rozjasniaja wlosy na platyne a inni robia pasemka zeby tego blondu troche dodac wiec nie blond nie odstrasza dziewczyn ,podejrzewam ze to jest najmniejszy problem w twojej aparycji.
jak chcesz wyslij fotki to ci powiem co jest nie tak z twoim wygladem jesli cos jest nie tak bo byc moze wszystko dzieje sie tylko w twojej glowie

znajdz sobie jakies hobby,sprobuj wiecej sie udzielac w rozmowach nie musza to byc randki,normalne rozmowy miedzyludzkie z kobietami ,pewnie masz jakies kolezanki gdzie studiujesz ,nie traktuj kazdej rozmowy z kobieta jako jakiejs gry przed randkowej ,czesto mozna wyczuc desperacje w facecie ,sprobuj byc poprostu bardziej kolezenski bez zadej presji ze musisz kogos poderwac
pamietaj tez ze usmiech jest bardzo wazna czescia jak ludzie cie odbieraja,zadbaj wiec o to zeby miec biale zeby bo to bardzo wazny szczegol w ludzkiej urodzie

umow sie na farbowanie brwi i rzes juz dzisiaj,gdzies trzeba zaczac ,zacznij od tego co najlatwiejsze

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-03-01 o 11:01
Stary 2025-03-01, 11:36   #26
Zienk
Przyczajenie

Mogę wysłać zdjęcia ale oczywiście nie tutaj na forum tylko w wiadomości prywatnej.
Stary 2025-03-01, 15:35   #27
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Mogę wysłać zdjęcia ale oczywiście nie tutaj na forum tylko w wiadomości prywatnej.
No to wyslij .ja ci otwarcie powiem jesli chcesz uslyszec prawde czy twoj wygląd moze odrzucac I co zmienic .I oczywiscie nie bede cie porownywac do swiatowych modeli czy aktorow tylko do zwyklych facetow jakich widuje na codzien
Stary 2025-03-01, 17:55   #28
xfrida
Zadomowienie

po obejrzeniu zdjec stwierdzam ze niczego ci nie brakuje wygladasz zupelnie normalnie ,nie odpychajaco,twoje wlosy owszem sa bardzo jasne ale serio watpie aby byly przyczyna braku zainteresowania ze strony dziewczyn,to samo w sumie z brwiami czy rzesami poniewaz nosisz okulary ktore nota bene tez ci pasuja ,to w sumie tych brwi i rzes tak naprawde nie bardzo widac

jesli myslisz ze kolor wlosow ci przeszkadza to wez je przyciemnij lekko ale serio ci mowie ze znam o wiele gorzej wygladajacych facetow niz ty ktorzy nie maja problemu z poznawaniem kobiet

zdecydowanie musisz przestac myslec depresyjnie ze nikt cie nie chce itp bo to jest pewnie powod do odrzucenia,sam siebie nie doceniasz to jak inni maja cie doceniac?
jestes mlodym facetem,jestes wysoki,masz dobra sylwetke ,nie powinienes miec problemow z wyrwaniem dziewczyny ,musisz popracowac nad gadka.otwartoscia i poczuciem humoru
Stary 2025-03-01, 18:42   #29
Zienk
Przyczajenie

Naprawdę dziękuję za miłe słowa!🙂

Muszę poprostu nad gadką popracować i pewnością siebie bo tego mi zawsze brakowało. No i większe poczucie humoru bo na spotkaniach z dziewczynami nie potrafiłem się uśmiechnąć nawet.
Stary 2025-03-01, 19:34   #30
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę dziękuję za miłe słowa!🙂

Muszę poprostu nad gadką popracować i pewnością siebie bo tego mi zawsze brakowało. No i większe poczucie humoru bo na spotkaniach z dziewczynami nie potrafiłem się uśmiechnąć nawet.
Usmiech to postawa
Nie podchodz do dziewczyn na spinie traktuj je jak kolegow pomalu gadka sie sama rozkreci .

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości