![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Relacja z przyjaciółką proszę o reality check
ja nie chce byc niemila ale moze rzeczywiscie twoje ubrania nie pachna dobrze
kiedys mialam taka kolezanke ,w jej domu strasznie nieprzyjemnie pachnialo,jakas stechlizna czy cos ,wiesz ubrania nigdy sie dobrze nie wysuszyly i to powodowalo ze wszystko co nosila poprostu smierdzialo moze powinnas zapytac kogos kto nie wie ze takie teksty polecialy w twoja strone czy wedlug niego twoje ubranie pachnie dziwnie ,tylko kogos kto raczej dobrze cie zna i nie bedzie mial oporow zeby powiedziec prawde prawda jest rowniez to ze niektorzy ludzie maja bardzo nieprzyjemny pot wiec dodatkowa higiena w okolicach pach nikomu nie zaszkodzi,sa tez specjalne zasypki jak sie pocisz bardziej niz inni jednak sposob w jaki ona cie o tym poinformowala jest karygodny,mozna komus zwrocic uwage w o wiele lagodniejszy kulturalny sosob szczegolnie komus kogo lubisz i chcesz jego dobra ta sytuacja z fotkami w bieliznie naprawde dziwna chociaz musze przyznac ze cala sytuacja mnie dziwi ,nigdy nie wpadlam na pomysl zeby rozbierac sie do bielizny z kolezankami i tanczyc no ale co kto lubi ;-) warto sie jednak przyjzec (przywachac ;-) a od kolezanki((bo przyjaciolka zdecydowanie bym jej nie nazwala) radze sie odciac jesli sprawia ci tyle przykrosci
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-29 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Zauważyłam że jeśli byłyśmy same była âdo rany przyłóżâ ale zawsze przy innych mi docinała i ośmieszała w wyjątkowo podły bezwzględny sposób Poza tym pozostałe komentarze to już już czyste chamstwo i tyle Całość z jej strony wygląda poprostu podle; nie tęsknię za nią Ona głęboko jest mocno zakompleksiona . Zawsze otacza się dużo młodszymi osobami , miewa o połowę młodszych kochanków wszystko to żeby się dowartościować . Gardzi otwarcie mężczyznami w swoim wieku i wciąż opowiada o swoich podbojach czasami w tak wulgarny sposób że ciężko mi się tego słuchało Ciągle też wpadała do mnie rzadko mnie zapraszała (to akurat dość zrozumiałe bo mieszkam w centrum i długo nie miałam auta a ona na uboczu ale w centrum pracuje i ma auto) ale jak raz potrzebowałam noclegu żeby zrobić dezynsekcję w mieszkaniu to nie zaproponowała tego :/ Ogólnie taka bardzo nierówna relacja. Zawsze byłam ok jak nie miała nic innego do roboty. Kilka razy się umówiła ze mną po czym się okazywało że spotkała się z jakimś swoim kochankiem. Albo dzwoniła do mnie w ostatniej chwili czy chce coś porobić gdy jej plany nie wypaliły :/ Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-29 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
przelecialam jeszcze raz wypowiedzi autorki w tym temacie i dochodze do wniosku ze to musi byc trol
przegapilam i jak widze nie tylko ja bo nikt na to nie zwrocil uwagi bardzo kontrowersyjny wpis Cytat:
autorka zarzuca kolezance brak kultury a tu takie kwiatki mysle w zwiazku z tym ze w sumie do siebie pasuja....
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam czarnoskorych znajomych i nigdy nie czulam od nich nieprzyjemnego zapachu napewno nic gorszego niz od bialych mezczyzn jestem ciekawa ile polskich kobiet wachalo pot czarnoskorych mezczyzn zeby uznac ze maja nieprzyjemny zapach i nazwac to faktem .... moim zdaniem to bardzo rasistowski tekst a nie fakt
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-29 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Tylko, że tamta dziewczyna nie bierze się za żonatego, chyba że czytałyśmy inny wątek. I fakt, trochę na nią naskoczyłaś. A tutaj z kolei wyraziłaś bardzo kontrowersyjną opinię w strasznie chamski sposób.
Chyba, że to działa na zasadzie-jestem ofiarą swojej ,,przyjaciółki" wiec powyżywam się na innych. Co do reszty, to zgadzam się z tym co napisala xfrida. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Edytowane przez minttee Czas edycji: 2025-03-29 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się, nawet alergię na dany typ zachowań dałoby się elegancko ująć. Więc myślę, że może jednak to nieco świadczyć o charakterze, a raczej dawać jakieś wskazówki w tym temacie. Podobnie jak wspomniana wyżej wypowiedź |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wedlug mnie insynuowanie ze czarnoskorzy ludzie smierdza to rasistowski tekst Kazdy czlowiek bezwzgledu na rase ma wlasny zapach wiele zalezy od tego co jesz jak czeato Się myjesz itp Uogolnianie ze czarnoskorzy mezczyzni "wiemy jak pachna" jest krzywdzace i zajezdza rasismem Szczegolnie takie gadki w Polsce gdzie przecietna kobieta nie ma wogole kontaktu z czarnoskorymi mezczyznami Dlamnie taki tekst jest rowny z gadkami ze wszyscy anglicy to gentelmeni a kazdy polak to pijak Faktem jest ze autorka zarzuca kolezance ze wyraza sie bez taktu a sama wali tekstami ktore moga byc krzywdzace dla innych
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-30 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie uważam się za rasistke ale podobają mi się seksualnie tylko biali ewentualnie Azjaci Mam koleżankę czarnoskóra i ona normalnie pachnie ale jednak mężczyźni mają swój inny zapach i mnie się on nie podoba ale koegzutuje z nimi ânormalnieâ tak jak z każdym innym i nie mówię nikomu âej śmierdzisz odsuń sięâ ![]() To jednak różnica niż komuś mówić wprost tak jak moja ex koleżanka ![]() Na codzień tego tak bardzo nie czuć ale jeśli np w klubie tańczy czy na siłowni ćwiczy ktoś czarny to zawsze mocniej go czuć niż białego no i takie są fakty O ile przyjeżdżają tu normalnie pracować i płacić podatki to nie mam nic przeciwko czarnoskórym. Jednak w większości przypadków do Polski przyjeżdżają się wykształcić bo jest to tańsze a potem jadą pracować na zachód i to akurat mi się bardzo nie podoba Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-30 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli kolezanka moze mowic za plecami ze smierdzisz i bedzie wtedy ok?
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-30 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"kolezanka mowi ze ja brzydko pachne a sama spi z czarnymi a jak oni pachna to wiadomo " no sorry ale takie porownanie to nie jest wypowiedz na poziomie.
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, więc dla mnie wszystko tu wskazuje że już pomijając paskudne koleżanki, że z charakterem autorki jest coś nie tak i może być również powodem dlaczego ma takich znajomych a nie innych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
To zależy jak kto reaguje na pot
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi nie odpowiada to w jaki sposob jest to przez autorke przedstawione Nie wiem czy naprawde nie rozumiesz czy udajesz
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z tym nie mam żadnego problemu, absolutnie mi to obojętne - chodzi mi o formę wypowiedzi, da się to zrobić normalnie a gdy ktoś nie potrafi, no to to świadczy o człowieku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Czarni pachną inaczej. Delikatnie mówiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Pomijając już tę całą sytuację naprawdę często mam wrażenie że nie jestem traktowana tak jak inni
Szukam teraz pracy. Przeszłam jakiś czas temu trzyetapowa rekrutacje do biura nieruchomości. Szukali kilku kandydatów a wzięli tylko mnie. Myślałam że będzie ok. Mi samej atmosfera w tym biurze nie do końca leżała ale stwierdziłam że skoro brak innych opcji to pójdę i spróbuję , a co mi tam Obiecywali szkolenia nowych osób i wsparcie Od samego początku było mi dużo obiecywane ale nikt nie miał dla mnie czasu Wiedzieli że jestem bez doświadczenia Bardzo dużo dodają na Facebook Instagram; rolki z codziennych zadań relacje itd nigdy nie zostałam pokazana albo jeśli już to od tyłu; gdy się dało się mnie wyciąć i było widać moją twarz to zawsze byłam pokazana bardzo niekorzystnie- z zamkniętymi oczami czy z otwartymi ustami . Myślałam - może sobie wkręcam, dopiero przyszłam więc może muszę zaczekać żeby mnie pokazali Starałam się wpasować i pod kątem ubioru i pod kątem dosłownie wszystkiego. Sterałam się zachowywać generalnie tak jak powinien nowy pracownik się zachowywać⌠Na lunchu firmowym miałam siedzieć obok prezesa - siadł tak mocno osunięty ode mnie ze siedzial dosłownie na rogu stołu . Pomyślałam -ok nie wkręcaj sobie ciągle czegoś może poprostu przypadkowo tak sobie usiadł? Gdy były kręcone urywki, zdjęcia to w pewnym momencie została kamera skierowana na mnie i na niego - upomniał menadżerkę dają do zrozumienia że nie chce być koło mnie fotografowany. Pomyślałam - spokojnie w końcu jesteś nowa musisz poczekać nie przejmuj się i nie bierz wszystkiego tak osobiście. Dodane było kilka rolek i zdjęć z lunchu i byłam tylko na jednym grupowym zdjęciu z którego gdzie kamera obejmowała cały stół - z profilu z zamkniętymi oczami i ogólnie wyglądałam bardzo niekorzystnie. Było robione kilka zdjęć z tego ujęcia gdzie się ustawialiśmy i zostało wybrane alurat to. Naprawdę robiłam wszystko żeby wytłumaczyć te ich dziwne zachowania ale takich sytuacji było naprawdę duuuuzo że nie byłam traktowana jak pełnoprawny członek zespołu i nie dostałam nawet szansy na to . Gadałam o tym wtedy z moją jeszcze -przyjaciółką to stwierdziła że menadżerka stosuje na mnie pasywną agresjęjesli chodzi o te zdjęcia i że widziała gdzieś tą menadżerkę i nie sprawiła na niej dobrego wrażenia. Że pewnie jest zazdrosna itd. No ale w sumie o co? Ja sama nie wiem? Nie jestem jakaś alfa k omega żeby wszyscy byli o mnie zazdrośni . Może o coś innego chodzi. Chciałabym serio żeby ktoś mi to kiedyś powiedział wprost. Po tygodniu ja już miałam dość tej atmosfery i wiedziałam że chyba nic z tego. Zakładałam że po przejściu takiej skomplikowanej rekrutacji będę traktowana jak część zespołu Umówiłam się na rozmowę z menadżerką i ona powiedziała że nie wpasowałam się w zespół itd. Ja akurat odetchnęłam z ulgą bo też ta rozmowa miała dotyczyć tego że chce pracować w mniejszym wymiarze skoro nikt nie ma dla mnie czasu itd to nie tak że bardzo chciałam tam pracować bo nawet umowy nie dają ale dlaczego traktowali mnie od samego początku jakoś dziwnie? Skoro przeszłam rekrutację jako jedyna? Końcowo nie dostałam nawet cienia szansy żeby tam się wykazać, bo co można zrobić w tydzień? Zmarnowali też mój czas Myślałam że nie pokazywali mnie bo byłam nowa. A teraz wchodzę na instragram i przyszła nowa dziewczyna. Nawet nie jako agent tylko na recepcję. Od razu dodają z nią rolki, oznaczają dosłownie wszędzie i nawet podpisali zdjęcie ânowa cudowna osoba w naszym zespoleâ Poczułam się znowu jak wyrzutek :/ Naprawdę chciałabym się dowiedzieć o co chodzi w tym wszystkim i chciałabym to zmienić Coś muszę robić źle :/ Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ten wątek tylko potwierdza starą, wizażową zasadę: jeśli czujesz, że coś jest nie tak, to coś jest nie tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś jest nie tak tylko ja nie wiem co ![]() Coś w sobie mam do przepracowania skoro takie sytuacje się powtarzają Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
pracowalas tam tydzien i mialas pretensje ze nie pokazywali cie na zdjeciach plus zarzucasz ze ktos wybieral zdjecia z toba na ktorych wygladasz brzydko(dziwnie)?
mysle ze troche nadinterpretujesz poza tym bardzo trudno wybrac takie zdjecia na ktorych wszyscy beda wygladac pieknie i beda usatysfakcjonowani swoim wygladem sama piszesz ze nie podobala ci sie atmosfera pracy juz po tygodniu pracy,napewno zachowywalas sie w taki sposob ze bylo to widoczne dla innych ,nie wpasowalas sie w team jak to powiedziala twoja managerka -ty sama potwierdzasz ze nie czulas sie tam komfortowo wiec jej spostrzezenia byly sluszne co do sytuacji z prezesem to wiesz ...moze rzeczywiscie cos jest z twoim zapachem nie tak ,skoro mowisz ze podobne sytuacje ciagle ci sie zdarzaja to naprawde rozwazylabym ze albo jest to problem z zapachem albo masz jakies inne cechy ktore sprawiaja ze ludzie nie czuja sie dobrze w twoim towarzystwie,takie sytuacje nie zdarzaja sie bez powodu,raz moze tak ale jesli jest to norma i caly czas ci sie przydarza to trzeba sie temu lepiej przyjzec
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-31 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo juz mnie irytuje to ciagle uczucie âodrzuceniaâ⌠czuje sie jakbym rzeczywiście była jakimś zezowatym śmierdziałem którego nikt nie chce i jeszcze bardzo się przez to dołuje Brak stałego związku też w tym poczuciu wartości nie pomaga Naprawde pilnowalam by wszystko było porządnie wyprane. Uważam się za osobę wyjątkowo zadbana. Używam antyperspirantów balsamów perfum ; mam nawet perfumy do włosów. Nawet się podmywam zamiast podcierać bo uważam że samym papierem się nie doczyścisz ![]() Mam zdrowe zęby czyszczę język itd Nie mam żadnych problemów z jelitami czy wypróżnianiem. Biorę dużo suplementów. Uważam że moja higiena jest na wysokim poziomie i nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić Bo robię ogólnie wszystko a nawet więcej by być czystą osobą Nawet po tych sytuacjach z tą koleżanką zaczęłam jeszcze bardziej na to patrzeć oprócz dezodorantu stosuję białe pizmo pod pachami i ogólnie nie wychodzę z domu bez perfum Zresztą w tej sytuacji z prezesem to on też nie chciał być ze mną fotografowany a na zdjęciach przecież zapachu nie czuć Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak bylo w czasach szkolnych? Nigdy nikt ci zwracal uwagi na zapach?mialas bliskie koleżanki? Byc moze masz nieprzyjemny wyraz twarzy jk to sie mowi resting bitch face? Znam takich ludzi ktorzy maj wlasnie taki wyraz twarzy ze wolisz omijac z daleka. Poza tym perfumami smrodu sie nie przykryje tylko stworzy nowy smrod Nie masz mamy czy siostry czy nawet ojca zeby spytac o ten zapach? A ta druga kolezanka czy ona tez ci w twarz powiedziała ze nieswiezo pachniesz? M9ze powinnas sie z nia umówić i pogadac bo wiesz skoro tanczysz z nią w bieliznie to zgaduje ze macie dosc bliskie relacje Ile msz lat wogole?
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam koleżanki zawsze kiedyś. Te komentarze czasami na temat zapachu zaczęły się przewijać jakieś 6 lat temu głównie od facetów w bardziej intymnych sytuacjach Nie musisz być złośliwa⌠pisałam że relacje z tamtą kobietą już są zamknięte ![]() Co do wyrazu twarzy to mam wręcz przyklejony uśmiech nonstop bo kiedyś rodzina mi mówiła że wyglądam na wyniosła i jestem nieprzyjemna i powinnam do siebie zachęcać ludzi; i też mój dobry znajomy mi powiedział żebym z tym przystopowała bo przed to ludzie mogą mnie nie traktować poważnie Ja sama nie wiem kim jestem i jaka jestem zawsze bazuje na opinii innych nie wiem totalnie jak się zachowywać i mam chyba jakiś kryzys osobowościowy Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie jest juz tylko przyjaciolka ktora otwarcie ci powiedziala ze smierdzisz ale juz od 6 lat rozni ludzie ktorzy mieli z toba intymny kontakt tez zwracali na to uwage wiec musi niestety tak byc moze powinnas pojsc do lekarza i zapytac o badania czy syszalas o tej chorobie?tak mi sie odrazu skojarzylo z tym co tu piszesz https://wylecz.to/choroby-genetyczne/trimetyloaminuria/ ps.wspomnienie o tej kolezance nie bylo zlosliwe poprostu stwierdzilam ze jak z kims biegasz po chacie w bieliznie i to nie jeden raz ale na regularnych spotkaniach co jakis czas to musisz miec z ta osoba bliskie relacje a co z rodzina?nie masz matki czy siostry?masz 35lat nie masz nikogo bliskiego z kim moglabys pogadac od serca?jestem w szoku co do twojego wieku myslalam ze masz 20lat max skoro masz takie przeboje z kolezankami i spicie u siebie gdzie pracowalas przed ta praca ?nikt tam ci nic nie mowil?nie zwracal uwagi ,kolegowal sie z toba blizej?
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-31 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam normalne kontakty z ludźmi i ludzie normalnie się ze mną zadają , często też obce osoby do mnie podchodzą Ogólnie nie przesadzajmy wiem że internet sprzyja wyolbrzymianiu wszystkiego Tych sytuacji nie było jakoś bardzo dużo moze z 10 w całym moim życiu nie zdarzają się nagminnie Dwa razy jak juz się rozstałam czy pokłóciłam z jakimś facetem to wtedy tak mi dogryzał âśmierdziuch â itp Mój ex mówił że mam poprostu mocne feromony i mocny zapach który czuje nawet to prysznicu spod mojej pachy czy okolic intymnych ale on akurat się w niego wwachiwal Wiele razy było też tak ze facet się wwachiwal we mnie i był zachwycony Wydaje mi się że muszę poprostu bardziej o te pachy zadbać i to rozwiąże problem. Myję sobie teraz mydłem antybakteryjnym i stosuję dobry dezodorant . Z tym że ja nie stosuję dezodorantów z aluminium i nie zamierzam Kupiłam taki na sodzie oczyszczonej polecanej marki. Na to wlatuje białe piżmo pod pachę i do tego perfumy ![]() Przyznaję że wiele lat nie stosowałam żadnych antyperspirantów nawet tych bez alu i możecie tym jest szkopuł . Myślałam że mycie wystarczy A do lekarza napewno pójdę i też z innych przyczyn Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co ty masz z tym pizmem ale to chyba nie jest najlepszy pomysl .zainwestuj w dobry antiperspirant bo mycie rzeczywiście w twoim przypadku nie jest wystarczjace skoro ludzie mowia ze smierdzisz potem . Nie wiem dlaczego nie zaczelas wlasnie od dezodorantu zanim die zaczelas smarowac czy tam psikac pizmem i perfumami To nie ma sensu
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.