![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak bardzo ta sytuacja jest beznadziejna dla mnie?
Cytat:
sama mam bylego meza ktory jest ojcem moich dzieci jest wiec niejako czlonkiem mojej rodziny .szanuje go,moge nawet powiedziec ze go lubie ale napewno nie kocham nie wierze w taka przemiane milosci romantycznej w milosc rodzinna .szczegolnie ze nie byli ze soba 20-30 lat wtedy moglabym uwierzyc ze mozna sie do kogos naprawde przywiazac (wspolne dzieci ,dom .wiele sytuacji w ktorych sie wspierali nawzajem) i odczuwac cos na ksztalt milosci rodzinnej,poczucia obowiazku itp jednak to nie jest sytuacja twojego partnera on jej pisal kilka tygodni temu ze ja kocha ,nie jak siostre czy ciocie tylko romantycznie ,ze teskni ,ze chce bliskosci itp. moim zdaniem nie obraz sie ale cos jest z toba bardzo nie wporzadku ze tak sama siebie oszukujesz
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Jakim cudem Ty to w ogóle rozważasz… ja dziękuję. Po tak krótkim czasie od związku - dla mnie na pewno nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet tydzień temu w poniedziałek jej powiedział, że ją kocha i martwi się o nią ale inaczej niż kiedyś...Nie wiem co to znaczy On teraz swojej rodzinie rozpowiada jak bardzo mnie kocha i mi napisał, że teraz sobie naprawdę uświadomił ile dla niego znaczę Ja się po prostu wkręciłam w to, zrobił wszystko żebym się zakochała, bo najwyrażniej nie chciał byc sam i "patrzeć w sufit" i "nie walnąc sobie w łeb" jak to powiedział. A teraz jestem bardzo pogubiona, bo niby jej powiedział, że nie chce do niej wracać i deklaruje, że ze mna chce być Ale pewnie to tylko pod wypływem straty. Pewnie włączył mu się syndrom gonienia króliczka, a jak zrobi się stabilniej to znowu będzie "nudno" I nie wierzę, że ten klucz wziął przypadkowo, jakby miał szczere intencję i naprawdę planował wymazać ex na zawsze z życia, to wtedy jadąc ze mną podjechałby do niej i wrzucił jej ten klucz....Mam rację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Mnie ciekawi najbardziej to skąd znasz wszystkie treści ich wiadomości i skąd wiesz co on dokładnie robi, kiedy gdzie jest i co z kim pisze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Jeju jak to jesteś pogubiona… jesteś dla niego opcją numer 2, zapasową, naprawdę pora się od tego odciąć, przestać śledzić i rozważać co robi, co komu mówi itp. Jego czyny pokazały już wystarczająco wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
"Ja się po prostu wkręciłam w to, zrobił wszystko żebym się zakochała"
Naprawdę? Bo mnie się wydaje, że zrobił wszystko, byś jak najdalej wiała od niego. Wydaje mi się, że masz jakąś niezdrową obsesję na jego punkcie. Może warto porozmawiać z terapeutą, który pomoże Ci uporządkować chaos w Twojej głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to co robi autorka podchodzi już pod jakąś obsesję i stalking
Ja się pytam skąd zna szczegóły wszystkich rozmów i co on robi i z kim? I to przekonanie że on ją kocha podczas gdy facet otwarcie nią gardzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy mam obsesję, w końcu nie wróciłam do niego.
Chodzę do tej terapeutki, o której wspominałam Te "rozkminianie" wszystkiego i pisanie tutaj mi pomaga Nie opowiem tego wszystkiego koleżance, bo przecież ja zdaje sobie sprawę jaki mam chaos Nie wiem, czy nie jesteście zbyt "surowi" z tym pisaniem jak nic do mnie nie czuje i mną gardzi....W innym wypadku chyba by do niej wrócił skoro była chętna? Mówi, że ją kocha i się martwi " ale nie tak jak kiedyś" i jednocześnie nie chce z nią być, a ze mną tak i mnie przeprasza? Gdyby nic do mnie nie czuł, to raczej na skrzydłach wróciłby do ex ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Ja wszystko rozumiem, ale skoro jestem tylko opcją numer 2, to czemu teraz nie jest z byłą i powiedział jej, że chce żeby była w jego życiu ale nie w związku z nią Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-03-31 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się tego dowiadujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
ale jak by do niej wroci skoro ona go nie chce?
ona go nie chce dlatego sie rozstali i dlatego zwrocil uwage na ciebie ona nadal go nie chce dlatego znowu przylazl do ciebie nawet jak sie z nim zejdziesz bedziesz zawsze kims na przeczekanie ,nigdy cie nie kochal i nie bedzie kochal ,bylby z toba najwyzej da zabicia czasu az znajdzie sie ktos w kim sie znowu zakocha marnujesz swoj czas wogole rozwazajac jakiekolwiek powroty
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego tak roztrząsam kwestie klucza, bo tu nic się kupy nie trzyma Z jednej strony "kocha ale, nie tak jak kiedyś", nie chce być z nią już w związku, z drugiej strony "przypadkowo" wynosi jej główny klucz od mieszkania... Chciałabym uwierzyć w szczerość jego uczuć i że faktycznie może zrozumiał, że chce coś nowego stworzyć ze mną. Ale realnie jaka jest szansa, że ten cholerny klucz został zabrany przypadkowo, a nie jako furtka, żeby za miesiąc próbować się odezwać " słuchaj niechcący znalazłem w starych spodniach Twój klucz, moge Ci podrzucić" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale to już trochę desperacja -facet Cię tak potraktował, że powinien być dawno zablokowany, bo żaden porządny facet by się tak nie zachował. Naprawdę wierzysz, że z dnia na dzień stanie się porządnym, wiernym partnerem? Szkoda trochę już czasu na wypowiadanie się, bo widać że mimo wszystko chcesz do niego wrócić i dać mu kolejną szansę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chcesz nazywaj to obsesją, ale gdybym miała takiego bzika, to pewnie teraz byłabym z nim |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ale skoro jej nie kocha I to od dawna czuje tylko jakas tam inna miłość to po co wogole do niej wypisywal I chodzil?
No po co ciagle z nia utrzymywal kontakt? Czy ty nie widzisz ze to sie kupy nie yrzyma ?
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do obsesji nie trzeba z kimś być. To że śledzisz kaszty ruch, sprawdzasz, wypytujesz, analizujesz wystarczy… |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta mu na to, ze w takim razie definitywny koniec znajomości, a on na koniec przez przypadek bierze jej klucz z blatu... Wierzyłabyś, ze to faktycznie przypadkowe, a nie przemyślne celowe działanie żeby miec kiedyś pretekst? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znasz wszystkie rozmowy 1:1 , co robi i gdzie jest - ciężko by było to wszystkie wiedzieć gdybyś tylko ukradkiem na chwilę dorwała mu telefon |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No trzymam się kurczowo tego, że powiedział jej, że nie chce z nią być w związku i mam w głowie, ze teraz jak go olałam to może faktycznie zrozumiał, że rzeczywiście jestem dla niego wazna Tylko, ze boje się, że ten cholerny klucz to było działanie z premedytacją i nie wziął go bez powodu i nie przypadkowo ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Wiem kiedy się ostatni raz spotkali, bo od razu od niej przylazł do mnie i mi o tym powiedział Ale nie wiem ile razy spotkali się w tym miesiącu, nie wiem co się działo między nimi jak się tutaj nie odzywałam...więc nie...nie wiem wszystkiego |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważasz że to normalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dlaczego tak bardzo zależy Ci na tym żeby zrozumieć jego uczucia do ex?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo wtedy będę wiedzieć czy jest jakikolwiek cień szansy dla nas... Bardzo zaprzyjaźniłam sie z jego rodziną, jego matka do mnie wypisuje czemu go zostawiłam i co on wyprawia. To nie jest takie łatwe jak Wam się wydaje, chociaż może jest, ale nie dla mnie... Chciałabym bardzo wiedzieć czy te jego kochanie "ale nie tak jak wczesniej" to już naprawdę tylko coś na kształt może bardziej sentymentu, czy raczej w przyszłości wzdychanie i rozmyślanie o niej będąc ze mną Teraz pewnie by mnie zmiękczył... ale ten klucz mi nie daje spokoju, bo mam z tyłu głowy, że to znowu jakaś furtka do niej, bo dlaczego nie chciał go wrzucić do skrzynki przy okazji Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-03-31 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że się zaprzyjaźniłaś z jego rodziną to za mało. Ludzie są ze sobą latami, znają swoje rodziny do czwartego pokolenia wstecz, mają wspólne kredyty, rybki w akwarium i urocze matching kubki, a i tak się rozstają. Nawet gdyby on Ci teraz cyrograf krwią podpisał i zarzekał się na wszystkie świętości, że swoją ex kocha tylko jak siostrę, to Tobie i tak nigdy to z głowy nie wyjdzie. Zawsze będzie niepewność, kazda głupia sytuacją z nią zwiazaną (nawet jeśli odruchowo kiedyś gdzieś tam o niej wspomni) będzie powodowała lawinę kolejnych analiz, przemyśleń, rozczarowań. To taka tykającą bomba, nie masz i nie odzyskasz do niego zaufania, już teraz trzepiesz mu telefon i wypytujesz jego ex o kazdy szczegół, to nie zniknie. Jeśli się zejdziecie, to ten związek będzie ciągłym reanimowaniem trupa i męczarnią dla obu stron. Zmarnujecie sobie nawzajem kupe czasu i zdrowia. + to że on swojej ex nie kocha (bo podejrzewam, że nie kocha tak naprawdę żadnej z Was), to nic w Twojej sytuacji nie zmienia, bo on Cię nie traktuje poważnie, wiele razy to udowodnil. Teraz się miota, bo zachowuje się jak dziecko, któremu ktoś zabrał zabawkę. Jesteś dla niego opcją ławką rezerwowych, na której sobie wygodnie poczeka na kogoś innego. Takie są fakty, Ty tego nie widzisz bo jesteś emocjonalnie rozchulana, jak dopuścisz rozum do głosu, to może sama zauważysz, że to totalne bagno, w które sama na własne życzenie się pakujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jego matka? Włamałaś mu się do telefonu poznałaś jego ex jego rodzinę roztrząsasz każdy ruch i każde słowo a on uważa cię za kretynke i się z tym nie kryje to jest poprostu przerażające Zachowujesz się jakbyście byli małżeństwem i takie to skomplikowane się rozstać a tymczasem nic między wami nie ma. Wszystko jest tylko e Twojej głowie tutaj potrzeba psychologa a nie związku Jesteś chyba ogarniętą kobietą masz z nim biznes co z tym biznesem przy takich zawirowaniach? Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-03-31 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
To co opisałaś w 1 wiadomości wystarcza żeby wyciągnąć wnioski a to co on zrobił później nie ma już żadnego znaczenia. Okłamywał cię i zdradzał, więcej uczuć ma do swojej ex niż do ciebie, nazywał cię kretynka i dawał do zrozumienia że jest z tobą tylko dlatego że się starasz czyli jesteś dla niego jedynie wygodną opcją na przeczekanie aż pojawi się ktoś bardziej interesujący. Nie ma nad czym się zastanawiać. Może wejdź w związek z jego matką i braćmi skoro tak dobrze się dogadujecie bo z nim nie bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dodam na marginesie ze jest złodziejem bo ukradł byłej klucze .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prowadzą razem firmę i znają się od lat co w tym dziwnego że ją zaprosił na jakieś spotkanie rodzinne? A ona sobie dorobiła całą teorię miłosną do tego jakby conajmniej to były jakieś zrękowiny Wydaje mi się że to co autorkę dotknęło nazywa się limerencja Polecam psychologa bo to się może źle skończyć ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Autorka go stalkuje i włamuje się do telefonów więc można powiedzieć że trafił swój na swego A jemu to tylko lechta ego |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz robić ze mnie psychicznej wariatki. Czy ja twierdzę, że to wszystko jest normalne? Nie. Mam tego świadomość, ale nie będę się biczować, że przejrzałam mu telefon, miałam do tego podstawy O ile na tej imprezie byliśmy tylko jako znajomi, to potem zdecydowanie nie i nie tylko z mojej inicjatywy. Pod koniec chciał nawet żebym się do niego wprowadziła, chodziliśmy na obiadki do jego rodziny... więc nie było tak, że ja sobie relację uroiłam Rozumiem, że po moich pierwszych wiadomościach kazdy może uznać ze pozamiatane i jestem desperatką Po prostu nie spodziewałam się, że on teraz będzie tak zabiegał, że nie będzie chciał powortu do ex Po prostu zastanawiam się ile jest szansy na to, że on rzeczywiście teraz zrozumiał, że może nasza relacja, to nie był tylko plaster, albo było tak na początku, ale się przeistoczyło w cos więcej, skoro sam powiedział ex, że już się w nią nie zaangażuje jak kiedyś. Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-01 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Mogła byś mi wytłumaczyć dlaczego chcesz być z nim dalej? Co cię do niego ciągnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.