|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak bardzo ta sytuacja jest beznadziejna dla mnie?
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ją trzymał za rękę i przytulał Gdy się o mnie dowiedziała, to gadał jej, że dlatego z szacunku do niej unikał bliskości ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Może, ze ważny to źle ujęłam. Mieszkaliśmy długo razem po rozwodzie, powiedzmy ze "wynajmował" pokój, tak było mu wygodniej, ja tez nie chciałam mu utrudniać życia. I całkiem nam to zgrabnie wychodziło, ale nie było kompletnie żadnej fizyczności itd. Zżyliśmy jak współlokatorzy. Więc chyba w taki sposób. Ale relacja z nim jest u mnie dawno zamknięta, byłam już w innym związku po nim Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-08 o 21:40 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem w dobrych stosunkach z moim ex mezem ,normalnych relacjach ale nie kocham go ,mam drugiego meza od 14.5 roku .moj ex ma zone(trzecia ;-) .utrzymujemy pozytywne relacje,pomoglam mu finansowo kiedy spadl na dno po nieudanych inwestycjach ale nie jest czescia mojego tetazniejszego zycia ,moge z nim nie gadac miesiacami ,az cos tam sie ciekawego zdarzy to wyslemy jakies plotki do siebie jak stare baby plotkary (tez znalam go od 15 roku zycia i mam 2 dzieci z nim (doroslych) Jego waznosc w moim zyciu jest minimalna ,mam wiecej milosnych uczyc do moich psow niz do niego. W stosunku do niego pozostala mi sympatia jak do dobrej kumpeli Mam tez innego ex z ktorym nie mam zadnego kontaktu,nie istnieje dla mnie i kilku innych ex chlopakow ktorych mam jako friends na facebooku i sa dla mnie kims w stylu "hej co slychac jak tam zona ?zero milosci mimo mlych chwil spedzonych razem Twoj facet nie wyleczyl sie z tej milosci skoro nie wyobraza sobie jej znikniecia i twierdzi ze ja kocha.spojrz prawdzie woczy
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-08 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To, ze on nie do końca zamknął ten rozdział to jest pewne. Ja to wszystko wiem co do mnie piszecie, ale po prostu on tak przekonująco mówi, ze od razu mam mętlik w głowie i zaczynam się zastanawiać, ze no tak faktycznie może ma rację, byli długo, on był w niej bardzo zakochany, to może ma cos na kształt sentymentu i ze po prostu jest dla niego ważnym człowiekiem. I to tylko to, ale nie patrzy na nią już jak na partnerkę skoro tak prosi mnie o wybaczenie Właśnie dlatego lepiej jak z nim nie rozmawiam i lepiej jak on odejdzie z firmy. |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A on pieprzy ze ona zawsze bedzie czesca jego zycia ... No wez
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-08 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, głupie te "zawsze będziesz w moim sercu". Wtedy nie dałoby się ułożyć sobie życia. Są tacy, którzy nawet po 30 latach gadają o eks i oni się nie nadają do związku, ale to na szczęście rzadkość. Ale będąc w związku, chyba się wierzy, że po rozstaniu zawsze będzie się kochać tę osobę. |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Juz to pisalam ale powtorze
Świeżo po rozstaniu kiedy jest sie strona porzucona wydaje sie ze bedziesz kochac na zawsze ta osobe,martwisz sie jak zniesiesz jej brak w twoim zyciu i to nie jest dobry moment na rozpoczynanie nowej relacji Ex facet autorki nie przerobil rozstania z ex,wciaz jest w fazie zaloby po itraconej milosci Autorka jest dla niego wazna ale nie kocha jej ,on jej potrzebuje zeby przetrwac ta strate ex .kiedy sie z niej wyleczy autorka jesli do niego powroci zostanie odprawiona a on ruszy na poszukiwanie nowej milosci
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Terapeutka też zwróciła uwagę, że do niej potrafił jeszcze miesiąc temu źle na mnie mówić, a ja nigdy nie słyszałam żeby mówił negatywnie o ex |
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorka nie jest dla niego ważna. Po prostu daje mu d., a facet potrzeby swoje ma. Czuje, że jak trochę jej popowiada bajek, to nie będzie musiał płacić prostytutkom, więc za nią lata. Poza tym chce mieć kogoś zapatrzonego w siebie, kto będzie mu podnosił samoocenę (motyw częstszy u kobiet). I trudno, żeby on zapomniał o eks, jak ma z nią kontakt. Rozstanie powinno oznaczać totalne zerwanie kontaktów, o ile to możliwe. Żadnych zwierzanek, kolegowań (aż mi się przypomniała Limonka oszukująca się, że będzie się kumplować z eksem ).
|
|
|
|
|
|
#220 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
To nawet nie chodzi już o moje jakieś nadzieję, bo już ich nie mam, po prostu to ciekawe zagadnienie. Bo miłość to nie zawsze tylko wielkie zakochanie, albo miłość od pierwszego wejrzenia. Czasem niektórzy potrafią kogoś pokochać po upływie jakiegoś czasu |
||
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wy w ogóle nie jesteście w takim "kontekście", tutaj po prostu się dużo dzieje, porzucenia, emocje, stres, więc szybko trzeba działać i urabiać. Kiedyś nawet mocno się zakochałam w kimś, kto mi się w ogóle nie podobał, odpychał mnie. I to nie było udawane czy wmawiane (i tak nie miałam u niego szans). Wasza sytuacja jest trochę jak sytuacja pracownika, który nie lubi swojej nowej pracy i stara się o powrót do starej pracy, stara praca jednak go ostatecznie nie chce, nowy szef chce go zwolnić, a on nagle odkrywa miłość do nowej pracy XD Edytowane przez Bruma_w_Hogsmeade Czas edycji: 2025-04-09 o 00:02 |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem o wiele bardziej prawdopodobne ze u niego rozwinie sie milosc do kogos innego bedac w zwiazku z toba niz do ciebie Zmarnujesz czas czekajac ns te uczucia i nigdy sie ich nie doczekasz Po co to sobie robisz? W przeciwienstwie do Brumy ja nie mysle ze on potrzebuje cie do seksu mysle ze raczej masz mu zapelnic czas zeby nie myslal o swojej stracie poprostu chce cie wykorzystac dla ukojenia swojego bolu- pustki po stracie . Kiedy przez to przejdzie odstawi cie na bok jak wytarte dresy po odchudzaniu
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-09 o 09:52 |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwazam, ze NIE, to niemozliwe. Nie po takim czasie. To sie moze zdarzyc w krotkim przeciagu czasu (powiedzmy miesiac czy dwa) ale na pewno nie wtedy, kiedy znajomosc trwa lata. I u facetow chyba jakos tym bardziej to sie nie zdarza. Oni raczej albo zakochuja sie od razu lub prawie od razu, albo nigdy. Z mojego doswiadczenia tak to wyglada. Nie warto ludzic sie, ze ze inna opcja jest w ogole mozliwa.
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczyłam, ze może z czasem pojawi się miłość, gdy poznał mnie z innej strony, gdy chciał żebym się wprowadziła...Gdy wyglądał na szczęśliwego ze mną...Gdy mówił rodzinie, ze jest ze mną szczęśliwy Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-09 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy on wyglądał na szczęśliwego równie dobrze mogło to być spowodowane tym, że za Twoimi plecami kręcił z byłą, miłością swojego życia, i miał nadzieję na zejście się. Nawet dobrze mu szło, bo ona zaczęła okazywać mu zainteresowanie. Potem obiecał jej, że rozstaniecie się i znowu będą razem, może to powodowało jego szczęście. Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-04-09 o 15:54 |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Terapeutka mnie zapytała (nawet po naszym potencjalnym zejściu sie) ze jeśli ona po całkowitym zapadnięciu się pod ziemie, nagle napisze do niego za miesiąc z propozycją TYLKO kawy bez zobowiązań, to czy wierze, że będzie w stanie sie oprzeć żeby jej nie zobaczyć. Czy wierze, że napisze jej, że nie zobaczą się, bo jest ze mną. Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-09 o 16:08 |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
I co odpowiedziałaś?
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiedziałam, ze musiałabym być już skrajnie naiwna żeby po tym wszystkim w to uwierzyć
Poza tym on w głowie musi przecież zakładać ich potencjalne spotkanie choćby w sprawie kluczy (a raczej nie wie, że zmieniła zamki)...w innym wypadku zgodnie z moja propozycją wrzuciłby je, a ja poczekałabym w samochodzie albo sam podjechałby i to zrobił. Terapeutka kazała mi słuchać tego co on do niej mówił, bo z nią według niej prędzej jest szczery. A powiedział jej przecież, ze nie chce żeby zniknęła z jego życia, ba, nawet gdy już o mnie powiedział w okrojonej wersji, dalej przychodził na spotkania z nią, zamiast to uciać. Nie umiał tego zrobić. Więc czemu miałby odmówić kawy? Powiedziała, że z jakiegoś powodu on chce jej obecności w życiu chociaż nie do końca wiadomo w jakiej formie i on pewnie sam nie wie . Prawdopodobnie ona jest trochę taką jego "opoką" (skoro nie chodzi mu o taki czysto seksualny aspekt) i on chce ją mieć przy sobie Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-09 o 18:59 |
|
|
|
|
#229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I przede wszystkim ja nie pisałam o związku. Nigdy nie słyszałam o sytuacji, kiedy W ZWIĄZKU ktoś, kto miesiącami nie kocha, nagle zaczyna kochać. Takiej sytuacji nie ma i być nie może. Zdarza się co najwyżej, że ktoś kłamie. Dzisiaj czytałam stare wątki i trafiłam na wypowiedź laski, która zarzekała się, że kocha swojego TŻ (którego zdradzała), a potem jednak go zostawiła dla kochanka. Także nikt się w seks zabawkach nie zakochuje, po prostu ludzie albo kłamią dla korzyści materialnych, albo dla zachowania urojeń, że są dobrymi ludźmi (bo jak przed sobą przyznasz, że nie kochasz, a więc, że się prostytuujesz, to jak sobie spojrzysz w lustro?).---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy spotkasz faceta, który Ciebie naprawdę pokocha, to się poczujesz prostu spełniona, szczęśliwa. Tak się czujesz przy nim? Wątpię, bo nie powstałby ten wątek . Nie będziesz musiała myśleć, czy znowu piszę do eks, odstawia dziwne akcje tak jak ten. Daj sobie szansę na prawdziwe uczucie, bo choćby ten błagał na kolanach nie ma tu miłości do ciebie. Gość poczuł się podwójnie odrzucony i dlatego tak się zachowuje. Tylko tyle i aż tyle. Wszystko co opisałaś świadczy o tym.
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, ja chyba wiem czemu się aż tak zafiksowałam i szukam najmniejszego potwierdzenia...babka na terapii mi to teraz wyłożyła
Z tych emocji o tym nie wspomniałam tutaj, ale na terapii tak (to było krótko po rozmowie z jego ex) i terapeutka mi o tym przypomniała (ogólnie jest jeszcze kilka kwestii które na terapii poruszyłam, a tutaj pominęłam - nie były w mojej opinii super istotne) Jak gadałam wtedy z jego ex i ona mi powiedziała, że on do niej wypalił, że w związku z nią nie chce być, to zapytałam, czy pytała go dlaczego. Ona odparła, że zapytała go czy z mojego powodu A on na to, że NIE WIE i za chwile powiedział, że a może dlatego bo go zostawiła w sierpniu... I ja tak podświadomie się zafiksowałam na tym jego NIE WIEM...że według mnie to oznacza, że z mojego powodu on z nią nie chce być... Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-09 o 19:49 |
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby powiedzial ze TAK a pozniej dodal ze jeszcze to ze go zostawila w sierpniu to rozumiem ze moglabys sie tego uczepic Ale "nie wiem"? To jasno wskazuje ze przed nia nie chcial przyznac ze ty znaczysz dla niego cos wiecej bo wiedzial ze to by przekreslilo wszystkie szanse z nią
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-09 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On powiedział "nie wiem", bo liczył, że trochę ją to zaniepokoi i zmotywuje do walki o niego. |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja i tak Was Dziewczyny podziwiam , ze dalej to tak wytrwale tlumaczycie
![]() Cytat:
Ja ogolnie sobie mysle, ze jak jakims cudem byliby w tym zwiazku, to jak pozniej zaufac? Jak odciac sie od tych sytuacji, ktore sa teraz? Przeciez to niemozliwe i chociazby z tego wzgledu jakakolwiek relacja z tym facetm jest spisana na straty, bo to juz nie beda te emocje. Chyba ze chodzi tylko o zdobycie go, zeby sobie cokolwiek udowodnic, a jezeli tak jest, to znaczy ze Autorka musi miec bardzo niskie poczucie wlasnej wartosci. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ten facet jest mocno zaburzony.
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Jego matka do mnie przyszła niespodziewanie "na kawę"
Prosiła żebym to przemyślała, bo on jest "cieniem człowieka", rozmawiała z nim i on twierdzi, ze mnie kocha, ona do mnie, że tez to widziała, jak byliśmy razem.... Powiedział jej, że on po prostu ostatnio sobie nie radził psychicznie i robił jakieś straszne głupoty, sam nie rozumie co wyprawiał. Nie rozumiem po co ona się miesza...Ja naprawdę oszaleje Ja też nie rozumiem co tu się dzieje, jak można komuś na pożegnanie miłość wyznawać, a potem tak bardzo chcieć powrotu do mnie Edytowane przez Noeellaa Czas edycji: 2025-04-10 o 11:40 |
|
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"On jest cieniem człowieka" - manipulacja ze strony matki. Przecież nie chcesz go dlatego, że on ciężko na to pracował. Alkoholik, który szlaja się, okrada żonę i dzieci, bije i drze mordę, też "jest cieniem człowieka" jak się go zostawia i też mamusia przyłazi manipulować. I co z tego? Uj mu w d.
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten facet nie tylko manipuluje toba ,probowal manipulowac ex ale tez swoja matka Nigdy nie poszlabym prosic kogokolwiek o powrót do mojego dziecka Zachowanie tej kobiety jest przejawem braku szacunku Jestes dorosla kobieta skoro mowisz ze nie chcesz dalszej relacji wszyscy ludzie wokol powinni zaakceptować twoj wybor Co ona sobie wogole mysli? Ze mozna kpgos przeblagac zeby pozostal w związku? Jaki to bedzie zwiazek skoro będzie ciagniety tylko dlatego ze ktos to wybłagał? No idiotka .ptraktowala cie bez szacunku
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-10 o 12:03 |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale widać jak im bardzo wszystkim podpasowałam i cięzo się rodzinie pogodzić z poczynaniami faceta |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ta baba wigilrrozumie na czym polega udana relacja z partnerem ? Ty stracilas do niego zaufanie ,traktowal cie jako second best ,w sercu ma onna kobiete z ktora nie chcial zrywac kontaktu ,gdzie jest tu miejsce dla ciebie,gdzie twoje dobro w tym wszystkim? To jest egoistyczne zachowanie,waskie myslenie,strzez cie boze od takich "tesciowych" wtracajacych sie w dzieci relacje Nie lubila tamtej kobiety obrabiala jej dupe teraz lazi do ciebie i wciska swojego zdradliwego synalka bo on ma ciezki czas To nie ma nic z nia wspolnego ,szkoda ze jej tak nie powiedzialas
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

a ją trzymał za rękę i przytulał 

).